Да. Не е тоа причина да раскинам. Чим сте толку во врска ти најдобро му го знаеш карактерот. До сега ти кажуваше, па сега се смена? Ако да, тогаш зборувај. Можно е да има некој проблем или да го мачи нешто. Не мисли веднаш на најлошото. Ако не ти кажувал никогаш тогаш не ни требало воопшто да се сомневаш. Ако ти смета, а чим си пишала ти смета, само зборувај и кажи искрено дека очекуваш да ти кажи како му поминал денот, а и ти него. Образованието не, но и да не е личноста што не може да се снајде во животот. Зависи колку сериозна ви е врската и што планираш. Но образованието не значи ништо тука. Еве јас сум со сите 5ки и разни дипломи од интернационални натпревари, а тој со 2ки-3ки и никаква заинтересираност за учењето. Ама па тој работи од мали години и им помага на сите. Многу повеќе се снаоѓа во животот од мене и јас се гордеам со него. Кога би имал желба за учење и да ја искористи интелегенцијата би имал предобар факултет, но не е се' во тоа. И за мене најважни се работите што ги наброја (поддршка, доверба, љубов итн). За сексот - мене не ми е воопшто важен. Не сум во години за зачестен секс, но сигурна сум дека и за 5 и за 10 години нема да ми е проблем во врската. Ти кажувам мое лично мислење. Според мене најважен е договорот за оваа работа, па да не биде една страна незадоволна.
Не би била, ај кога е на работа, зафатен е, сфаќам, ама може на паузата да ти се јави. Чим го крие телефон тогаш сигурно крие нешто. На почетокот на врската, го криеше телефонот? Не е битно образованието, како што самата си пишала, битно е да се има разбирање, согласување итн. Сексот е битен во врската, некој преферираат неколку пати неделно, некој секој ден, некој еднаш неделно, се зависи од партнерите.
Се ова што го набројуваш се red flags (барем за мене), дали имате некаква комуникација кога сте заедно? Како се осеќаш додека сте заедно? Можеби преку ден е зафатен со работата и неможе да ти се јави, зависи што работи. Иако секој може да најде 2 минути ако сака да те слушне или една порака. Како што кажа членката погоре многу е битно дали бил таков на почетокот и наеднаш се сменил, ако е да тогаш нешто не е во ред и најубаво е отворено да зборуваш со него. Кога некој крие телефон мене ми личи дека има нешто што би ја расипало врската.
Од секогаш криел телефон иако јас му викам еве дај ми го твојот на мојот, но не го сака ни мојот. Збориме општи муабети ретко многу како поминал денот бидејќи не го интересира како ми поминал мене денот кога јас му зборав вика не ми кажувај не ме интересира. Иако јас многу сакам дљ раскажам на некок како му поминал денот и тој мене, според мене тоа е нормално. А не ми е баш нормално се да му се врти во сексот иако секогаш кога ќе посака не добива а често сака. Што мислите? А што ќе правам доколку раскинам? Тешко ќе ми е после, ми стана навика
Разговарај искрено. Еве викаш не е прв пат да крие телефон, значи таков е човекот. Ќе кажиш јас би сакала да знам како ти поминал денот, да ја споделиш маката и среќата со мене. Не секогаш раскинувањето е решение, не мисли така. Чим ти е инаку добро со него, зошто да раскиниш? Осеќаш љубов? Ако да, си го знаеш самата одговорот на се'. Никој не може да ти каже како е правилно да постапиш. Следи ги твојте чувства. Размисли што осеќаш.
@majaskkkk1 Па,разговарај со него.Кажи му дека не ти се допаѓаат неговите постапки. Потоа,размисли дали треба да раскинеш.
Како мислите дека вие треба да ислаже чувста? Ме сака, ме гушка, ми купува, шетаме по кафани, по викенди... Што повеќе? Го сакам јас, ме сака и он...
На пример да ме слуша додека му го раскажувам денот мој, пошто тоа за мене е битно. Кафани, викенди, се тоа е убаво и забавно. Ама овој не сака да мрдне ни малку од комфорт зоната за тебе, да направи некој компромис и да те ислуша макар и некоја минута.
Многу површно ја доживувате љубовта бре! Можеш тоа да го правиш и со другар и другарка, мајка, сестра, брат да не набројувам итн.. Како што прочитав ти сакаш да му искажеш, раскажеш за твој ден за твои лични работи, а него не му чуе ама битно "те сакал" со тоа што ти купувал и те шетал. Што фајде кога ти не си исполнета и доаѓаш тука прашуваш на форум што да правиш. Иако ти кажаа повеќето да му посочиш и разговараш ама џабе чим до сеа не те слушал и го боли пемпелето ти ќе си ја трускаш главата.. Се дур не собереш храброст и желба ќе си гниеш во навиките кои не те исполнуваат. На никој не му било лесно после раскинување, ама уште погадно е да седиш во врска која што не те исполнува и во која не ти е убаво.
Девојче (!?) еве ќе ти кажам машки совет. Типов толку е едноставен што можеш да го читаш како селски буквар. Со неговиот неинтерес за тебе и пречестите побарувања за секс , очигледно освен да те легне друго не планира. Сите тие шетања, частења и купувања и што и да е друго што ти ги овозможува, ги прави за да ти го купи мирот и да ти представи некаква слика од себе за ``грижлив`` дечко. Ако си добволно свесна а и доволно паметна да ги послушаш барем девојкиве (не мораш мене) , ќе заклучиш и сама дека во една сериозна врска (како што тврдиш дека е твојата) многу недостасуваат нежности и емотивност од негова страна. Со тоа што дечкото нема желба и нерви да те ислуша како ти поминал денот јасно е колку е ``заљубен`` во тебе.
Откако ги прочитав првите зборови мислев дека се гледате месец два ама година дена во место тапкање, откачи го, не се за озбилно тие што го кријат телефонот
Само по себе ова не е причина за раскинување. Ќе си напрајш муабет и ќе пробате да го средите ова. Мислиш дека има причина за сомнеж? Ова со криењето на телефонот ич не ми се бендисува, ама ич. Ова со образованиево, мене лично не ми игра улога ама сметам дека се примеќа кога ќе споредиш некој со и без факултет, ама не е се факултетот во животот, побитна е животната школа. И за крај, сексот и те како е битен во една врска. Е сега за колку пати е строго индивидуално, од условите, од желбата, од можностите и така натаму.
Ако немате комуникација,близина,интима,тогаш на што се базира љубовта која ви е основа за врската. ако ги нема овие работи зашто сте заедно? Сите овие равоти се потребни за една врска да функционира. А за факултет дали има или не зависи од тоа дали ти си со факултет.Ако ти имаш факултет а тој не, ке треба цел живот да се справуваш со лечење комплекси,љубомора...ке се чувствува помалку вреден од тебе ,па ке прави ти да се чувстваш така.Најдобро е кога и двајцата се на иста интелектуална ризина.Мада нема правила.
Дали пред тоа ги правел овие работи па наеднаш престанал, или воопшто не ни ги правел. Тука прво треба ти нас да ни кажеш за да ти дадеме совет. Кко што кажа година дена сте заедно, па ако го правел тоа уште на почетокот... и траело се до денес таквото однесување тогаш не знам што бараш уште со него. Доколку ова се случува во последно време, можеби има некој проблем, нешто го мачи.. разговарај со него и кажи му што ти смета.
@majaskkkk1 можи ваљда доцнам со совет ама се надевам си го решила проблемот ама ќе ти кажам мислење од моја гледна точка. Последнава врска ми беше слична како твојата, со таа разлика што тој ќе ми се јавеше за време на паузата од работа, по работа и пред спиење. Окапувавме по 2 3 часа на телефон. Ќе ме прашаше како сум, како сум го поминала денот, како се моите и слично. Ќе правевме планови и ќе се смеевме на телефон. Немаше факултет, немаше ни кола, ниту пак длабок џеб, ама човече, толку многу го сакав што болеше. Но, секогаш кога бевме заедно тој беше поинаков, не се замараше со ништо во врска со мене, внимание нула. Мене почна да ми пречи тоа, и ставив крај. Имавме такви караници што се осмели да крене рака на мене, ама за тоа никој не знаеше. Тогаш крај беше. Се осеќав несакано, лошо, отфрлено, ми ја намали самодовербата ама јас ќути трпи попуштај, го сакаш, тоа е период. Испадна дека не е период, со тешко срце бев јас таа што мораше да пресече. По раскинот ми ја исцица сета енергија, толку ми беше лошо што имав црни мисли. Се смеев на секој што ми велеше дека ќе престанам да го сакам, на крајот успеав да престанам. И сето тоа го поминав сама, без подршка. За среќа излегов од тоа, помина време ама сега сум одлично. Имам додворувачи, можам да бирам а тој ми е на крај на памет. Речиси заборавив дека постои. Што сакам да кажам со тоа? Прекини додека е на време, машки еден куп има, ќе помине, не ја прави мојата грешка да трпиш и толерираш. Да, на старт ќе ти биде тешко, ама подоцна ќе почувствуваш олеснување. Знаеш како викаат? Еден заминува, двајца доаѓаат, а ти нема потреба да бидеш во врска која очигледно нема иднина. Не дозволувај да те користи ко секс играчка, ти тоа не го заслужуваш. Заслужуваш човек кој ќе те сака и ќе се бори за тебе, кој никогаш нема да се откаже од тебе и што нема да те гледа ко задоволство само да си заврши работа. Во мојата последна врска сексот беше одличен, ама тоа не ми беше битно. Битно ми е да знам дека ме сака, цени, почитува, се труди околу мене, тоа ми е битно, сексот ми е на последно место. Никогаш не криел работи од мене, ама невниманието кон мене ми пречеше. Ќе дојде друг ќе видиш, ќе биде подобро. Знаеш, после дожд секогаш иде сонце. Ти ја испраќам сета среќа на светот и размисли убаво што понатаму.
Искрено и јас имам денови во кој ќе дојдам дома уморна, мајка ми ми раскажува како и поминал денот и јас пример ја слушам едно саат, саат ипол онака нека си каже ама некогаш знам да и кажам мамо добро ќе ми кажеш после или утре не да и кажам не ми кажувај не ме интересира. Мислам дека него му е здосадено дали од работата што му е напорна, или ако постојано му кажуваш како ти поминал денот се едно исто монотно, секако он нема право така да се однесува како не ми кажувај не ме интересира. Мој совет за твојот проблем е да раскинеш со него, бидејќи колку и да му е напорна работа на некој, колку и да не му се слуша или да не е човек кој сака да раскажува што му се случило сепак не е убаво тоа што го прави самиот однос не е во ред. Секој сака некој да го сослуша, да се насмее на некоја случка која ја прераскажуваме што ни се случила, да кажеш што викаш како ти поминал денот или он да каже, секс и мување не ја одржува врската мора да има комуникација.