Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    82
    Ок и јас имам такви денови ама секој ден да не ти се збори...?!
    Денес малку ја спукавме, ама утре ќе допукне мислам. Јас треба да имам живот не да нњмам на кого да се пожалам, да немам од кого совет да земам или било што не е се у работата и во парите, џабе ми е се ако немам топлина и на секое мое прашање да ќути и да каже што да ти кажам се знаеш, ако сметам нешто дека треба да знаеш ќе ти кажам и толку и ќути и во кафана и секаде.
    Па здравје валда ќе најдам друг некој ако не најдам барем нема да се нервирам

На cresa-jagoda и tina2018 им се допаѓа ова.
  2. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.166
    Допаѓања:
    17.585
    Личност што те сака и почитува и цел ден глупости да зборуваш нема да му здосадиш, тој што те сака и да е презафатен ќе најде и 30 секунди време да ти се јави да ти го слушне гласот. Едноставно е дечкото не мисли на тебе, го крие мобилниот од тебе зар тоа не ти е доволен доказ дека нема чувства спрема тебе, не се залажувај ќе најдеш некој што ќе биде вреден за тебе и твоето време.

На candy.cane, cresa-jagoda и tina2018 им се допаѓа ова.
  3. Laufinam

Laufinam Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2020
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    295
    Едно не разбирам... зошто луѓето бараат тука совети, кога пак ќе постапат како ќе им текне...

На Кена Рис, ku4ence, Regina.Phalange и 15 други им се допаѓа ова.
  4. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.403

5. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    @poi

А да пробаш да разговараш со него, да видиш дали ќе може да дознаеш која е можната причина за тоа однесување?
    Да видиш дали е отворен кон некаква промена, да ги смени другарите? Затоа што во голем дел од случаите овие работи се многу поврзани со какво друштво си, и со какви луѓе се дружиш. Можеби е на некој начин во средина на тие работи, па мора и тој да учествува во нив. Секако никој не може да те натера нешто да направиш со сила, ама влијанието е тука.
    Работи ли?

Е во краен случај ако ова не успее, не сакам да звучам грубо и лошо, во голем број случаи таквите „улични тепачи“ подоцна во својот живот агресијата ја истураат на своето семејство, жена, деца.

И сама велиш дека ова не можеш да го поднесеш. Доколку се тргнеш од него, да ќе ти биде тешко, но тоа тешко ќе трае одредено време и ќе помине. Ако останеш со него ќе треба да го трпиш тоа цел живот.
    Не вреди да си го расипуваш својот внатрешен мир заради туѓи постапки. И не само мирот, да си го уништиш животот заради некој... заслужуваш подобро од тоа.

На candy.cane, cresa-jagoda и poi им се допаѓа ова.
  6. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.166
    Допаѓања:
    17.585
    @poi
    Таквите луѓе, особено ако се веќе во касните 20ти години тешко дека ќе се сменат, со текот на времето кај личноста само повеќе се истакнува тоа што е, тоа што им е во природата, човек може да се смени долку искрено и вистински тоа го сака, но тоа нема да се случи преку ноќ, таа трансформација е постепена и се случува со текот на годините. Долку личноста со текот на годините е се полоша и полоша таа личност не може да се смени, а тоа што два, пет, десет денаа или месец дена ќе се однесува добро со тебе нема некое значење, од искуство со другарки што биле во слични ситуации ми се потврдило милион пати дека таква личност не се менува и колку порано ставиш крај на таква токсична врска толку подобро за тебе, ти секако патиш и сега, не си среќна, си губиш драгоцено време за врска што знаеш дека кога тогаш мора да заврши.

На ohlalalala, cresa-jagoda и poi им се допаѓа ова.
  7. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.403
    Зборував многу пати, ама џабе. Јас бев виновната, пошто нели со него се дружел 5-6 години па која сум била јас да кажвам... Дури реков и да бира, дека не можам така, дека како љубовници се. Со ситуацијава дење ноќе се заедно, што уште полошо. Еве нас ни се попраа односиве деновиве, лошо се однесуваше кон мене и сфатил, па побара прошка и се' ми фалело многу. Но не можам таков да го гледам... Дури и на психолог зборував, ми рече тој веќе одлучил. Како одлучил? Јас не можам ова да го прифатам. Како да не се мешам?
    Единствено не можам таков да го гледам...
    За тепање се тепа само ако се зачепкаат со него, не тој да се зачепка. Ама па колку што гледам и овој паметниот другар негов да му ѕвони одма трча.
    Работи, барем тоа. Има добра навика, се труди за се' во животот. Одамна станал маж, иако има 18 години.

За цигарите зедов и јас. Ајде ти пушиш - јас ќе пушам. Зеде ќе ме фрлеше од мост. Немаше навистина да ме фрли, но ме крена и тераше да ветам дека нема веќе да ги чепнам. На крај ајде се "договоривме" дека нема никој да пуши, дека наводно одамна не пушел. Ама наводно...

Осеќам дека нешто го мачи, но не кажува, не зборува. Не се спас цигарите. Зошто да продолжи кога скоро почнал?
    Не скоро, еве неколку месеци од кои првите ме лажеше иако го осеќав...

Барем ситуацијава да не беше ваква, мислам ништо не ќе се случеше. Ќе поминувавме повеќе време заедно, немаше толку да се оддалечиме...

8. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.166
    Допаѓања:
    17.585
    Па со оглед на тоа дека се работи за доста млада особа, мслев дека е некаде 28 29 год, има надеж за него , претпоставувам дека и ти си отприлика таа возраст, сеуште си млада, овие се слатки љубовни маки и ти и тој премногу ќе се смените. Уживај во младоста, за ова што се нервираш сега после десет годни нема ни да се сеќаваш на овие работи, со годините секој ќе си го најде својот пат.

На poi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    @poi Дечково е проблематичен. Претпоставувам дека му е само некоја фаза во животот, можи да не е ништо, а можи и еден куп проблеми да си напрај со тепачките. Во врска со пушењето, јас не гледам проблем. Нит ми сметало ако е партнерот пушач нит ќе ми смета. Штетно е, ама то си е негово право. За пиењето и тепачките, ќе си седниш и ќе си зборуваш, дека ти смета, дека не сакаш да си со таков човек, дека ти прај ненормално многу стрес и дека нон стоп се грижиш. Ако те сака не треба да ти го приредува то. Секако, имаш и опција да прекиниш или можеби малце да сте на пауза чисто да ви се разбистрат мислите на двајцата.

На cresa-jagoda, Sahlene и poi им се допаѓа ова.
  10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.475
    Допаѓања:
    22.331
    Тоа ти е локално мафијавче, да не те акни од колено во иднина па да се чудиш шо те снашло.

11. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Која е слободна да и пишам за совет или мислење?

На flawless. и Brinetka им се допаѓа ова.
  12. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Pishi mi

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.790
    @poi
    Те разбирам зошто не сакаш да раскинеш. Ама вака гледано, дечко ти звучи скроз незрело. Мислам, што е со ова контролирачко понашање дека ти не смееш да пушиш цигари?
    Освен тоа, не можеш да смениш никој на светов ако тој сам не сака да се смени, знај го тоа. Џабе ти се сите разговори и ветувања ако он сам нејќе.
    Вака ко шо глеам, само ќе се оддалечувате и оддалечувате. И ако не му раскинеш ти, он тебе ќе ти раскине, претпоставувам причината ќе му е зошто “му треба простор” или “многу си добра за него, ти заслужуваш боље” и слични изговори.
    Да сакаше, ќе се сменеше за тебе, ама ете не се мења. Ќе ти праи love bombing вака, и после пак на старото.
    На моја возраст сте и двајцата, а како што гледам дури и во исто време ви започнала врската како мојата (која е завршена сега).
    И јас вака како тебе мислев, леле што ќе праам без него, нема да поднесам раскид, како ли ќе живеам без него?!
    Well guess what, он мене ми раскина, иако јас бев таа шо трпеше срања. Али ете никад немав гз јас да стаам крај, па он го напраи тоа.
    И посакувам порано да го направеше тоа.
    Не викам дека не е тешко, ужасно е тешко, и уште не е лесно, еве @bicycle може да потврди низ шо срања пројдов :D:l:, ама, евентуално станува подобро.
    Немој да се лажеш сама себе да останеш со тоа “ме знае најдобро, нема никој како него” пошо тоа е променлива работа. Има многу, многу други луѓе кои можат да те знаат и да ти помогнат во личниот раст и развој како што велиш дека тој ти помага.
    На крај краева, мора и да научиш малку сама да бидеш, ќе научиш многу работи.
    И сама знаеш дека веќе станува форсирано и не ти е убаво, направи ја правилната одлука. Ти посакувам среќа.

На ku4ence, tina2018, candy.cane и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Bezobrazna01

Bezobrazna01 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2020
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    3.100
    @poi
    Го следам разговорот па еве нешто и јас да кажам:)
    Можеби многу го сакаш, те разбирам, и јас се имам сретнато со такви ситуации. Пр имам една другарка и таа има дечко( дрогираш, пијаница, па дури и насилник) многу го сака и сеуште го сака.
    Но зборот ми е некогаш кога сакаш нешто премногу, и не можеш да се оддалечиш од тоа нешто, мораш да го сториш најтешкото.
    Еве и ти самата си кажуваш дека не сакаш да си во врска со таков човек или уште по страшно да си во брак со него.
    Можеби човеков те сака не велам не, но има нешто што што го мачи а не сака да каже. И да пробаш да разговараш со него по мое нема да успееш да дознаеш во што е проблемпт ако типот е многу затворен.
    Јас не ти велам да го оставиш или да продолжиш со него. Но ако одбереш да ставиш крај на врската подобро за тебе. Ке плачеш ќе плачеш на крај ке го преболиш.
    И душо не заборавај годпод за тебе чува нешто многу подобро:):l:

На cresa-jagoda, Sahlene, poi и 2 други им се допаѓа ова.
  15. SunriseLover

SunriseLover Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    11
    Здраво девојки, потребни ми се мислења за мојава ситуација.
    Пред неколку месеци почнав да излегувам со еден, свесна дека излегува со мене само за да си најде "утеха". Претходно одел со една цели 5-6 години, премногу ја сакал, и таман кога планирал да ја запроси таа го оставила. Долго време ја молел, но залудно. Јас ја знаев ситуацијава уште од почеток и немав никаква намера со него, едноставно излегував затоа што ми беше преубаво со него. Меѓутоа, многу го засакав... :| Секој ден се повеќе ми е тешко затоа што знам дека уште ја сака и го боли, ми го кажа тоа пред некој ден и ми рече дека сега засега не е способен да сака, но можеби во иднина би било нешто убаво од нас. Ми вика дека после неа сакал да излегува онака и да не се замара за ништо, но ме погодил мене, сум била предобра личност, и од една страна не сакал да ме повреди, а од друга страна не сакал да ме остави. (facepalm)Дечково спрема мене се понаша преубаво, се е толку совршено, предобра личност е, значи буквално цел живот посакував да сретнам ваква личност. А и сакам да го имам во животов, можеби тоа е причината што не сакам да се откажам.
    Ме интересира, знаејќи го тоа дека ја сака бившата и го боли, дали би продолжиле да излегувате? Дали да се надевам дека можеби еден ден ќе ја преболи и ќе ме засака, па ќе биде се во ред, или да се тргнам на време додека не сум премногу повредена? Милион прашања ми се вртат во глава од типот што ако се смират, што ако таа пак го побара.. Пред некој ден правевме муабет за неа, толку беше тажен и повреден, но и покрај тоа пак продолжува да се понаша преубаво со мене и да ме направи среќна.. Хаос ситуација, затоа не знам како да постапам.

Последна измена: 12 август 2020
    На H.VAGA, edna_malecka и poi им се допаѓа ова.
  16. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.400
    Пиши ми слободно.
    На сите што ви треба совет обратете ми се:D

На edna_malecka, Regina.Phalange и poi им се допаѓа ова.
  17. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Да оставиш малку да си ги среди мислите и чувствата? Можеби како ќе мине времето ќе сфати колку ти го сакаш и се грижиш за него, колку ти значи и дека не сакаш да го повредиш, за разлика од бившава?
    Како и да е мислам дека му треба уште време да ја преболи и да се прилагоди со ситуацијата. Сепак не е мала работа толку години со некој се да делиш и да си планираш заедничка иднина и на крај се да се уништи.
    Мислам дека и за тебе ќе биде подобро да го оставиш да се навикне на состојбата.
    Мислам дека во никој случај не треба да дозволиш да влезете во врска а тој да ја нема преболено, и двајцата ќе си ги скршите срцата!
    Комуницирајте си вие најнормално пријателски сега за сега :) нека види дека му посветуваш внимание и дека бившата не е единствената која може да го направи среќен човек. :)
    Ајде со среќа, за некој месец да ни пишеш убави вести. ;):l:

На Veta, candy.cane, Luminary и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Bezobrazna01

Bezobrazna01 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2020
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    3.100
    Па вака.
    Според мене треба малку повеќе време да поминуваш со него. Сеуште ја сака ок. Но тој наоѓа утеха во тебе ти можеш на било каков начин да се потрудиш да ја заборави таа девојка, се зависи од тебе.
    Самиот ти рекол дека не сака да те повреди, да те остави. И ти самата си велиш дека ти е преубаво со него.
    Затоа остави да помине намку време а до дека ја заборави бившата, кажав и пак че кажам треба да поминуваш многу време со него, да му бидеш утеха во тешките денови, и нај битно да го навикнеш на тебе.
    Има време како што разбрав на почеток сте и немате ништо озбилно. Но верувај се ќе биде во ред:):f:

На candy.cane, cresa-jagoda, poi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. SunriseLover

SunriseLover Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    11
    Секако, не го притискам за ништо, никогаш не сум му ни кажала дека имам чувства за него. :) Знам дека ќе му биде многу потешко ако знае.
    Секако дека не ни сакам да бидеме во врска уште сега, потполно ја разбирам ситуацијава, само тоа што ме мачи е дали да продолжам со надеж дека ќе ја преболи, или да не си губам време. Секако дека е можно и никогаш да не престане да ја сака. Цело време размислувам како да постапам, затоа ми требаа мислења. :) Не сакам да испаднам повредена.

На poi и tinka-mace им се допаѓа ова.
  20. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Хмм.. За овие дилеми да се разјаснат пак мислам дека треба да оставиш на времето... А со тој страв да не испаднеш повредена, не си единствена и јас сум таква:D, ама еве ти имаш прилика барем и ќе мора да ризикуваш на некој начин.
    А и он ако те сака и почитува најпрво како човек и пријателка, би било многу себично да ти даде разни позитивни сигнали или уште полошо да влезете во врска, а да ја нема преболено и за секоја работа да те споредува со нејзе.
    Сепак не знам за каков човек се работи, како се понаша? Ти посветува ли внимание, како го чувствуваш, како добар, искрен или сеуште си стои на ставот дека му требаш само за забава?
    Да не ти продава магла демек неможе да ја преболи, а да не е вистина тоа? Испаѓа ли со други или е затворен тип периодов од кога се гледате?

На poi и SunriseLover им се допаѓа ова.