Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. SunriseLover

SunriseLover Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    11
    Не ми дава позитивни сигнали за сега, баш напротив, сам ми вика дека не е способен да сака и дека сеуште го боли бившата. Многу пати ми има речено те молам немој да ме засакаш, не сакам да те повредам. Но, кажува и дека не сакал да ме остави затоа што сум била предобра, можеби во иднина би било нешто.
    Епа тоа е тоа од што се плашам. И да влеземе во врска, цело време ќе се плашам да не ме споредува со неа, буквално секој ден биле заедно, све и свашта имаат направено, на сите фамилијарни слики им е и таа.. Дури и сега што и правиме, јас мислам дека го потсеќа на неа и дека не му е интересно затоа што го има поминато тоа со неа.
    Инаку тој е предобар, многу убаво се понаша со мене, дури понекогаш ме изненадува со некои постапки каде се обидува да ме направи среќна. Навистина е прекрасна личност, зрел, сериозен, мил, сето тоа ме направи да го засакам и затоа сум во оваа дилема. Можеби да беше некој друг, одамна ќе бев откажана. Вистина е дека не може да ја преболи, имам приметено многу негови постапки во врска со тоа. Исто така испаѓа со други, цело време е испаднат.

На Nevenche26, cresa-jagoda, poi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    А по колку години имате ако не е тајна?
    Се обидувам да проценам дали вреди да си го жртвуваш срцето и ризикуваш за типов...
    И двајцата мора да чекате да му помине таа фаза на опоравување. И бившата зошто му раскинала знаеш ли? Да не ја повредил тој, да не ја изневерил или нешто слично? :?: Да не комуницираат сеуште, да не ги поврзуваат некои работи, настани заедно да се среќаваат сега пак? Таа има ли нов партнер?
    Исто така, ако стигнете веќе до врска ќе треба и ти да ја заборавиш бившата, не само он.
    Многу фактори влијаат. :nod:
    Едит- Ми текна нешто. А да ризикуваш и отворено да го прашаш ако еден ден бившата сака да почнат пак комуникација или врска што би направил тој? Ако се двоуми или ти рече дека би и се вратил, тогаш веќе го знаеш одговорот што треба да направиш нели? Искрено, ми е жал да не се зацапаш премногу во него а на крај само да те повреди. :(

Последна измена: 12 август 2020
    На H.VAGA, cresa-jagoda, poi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Епа чупенце, жал ми е што ќе ти го речам ова, ама таа сега во моментов да го побара, тој ќе отрча кај неа. Јас тебе совршено добро те сфаќам, и реално тој несакајќи можеби, ти дава лажна надеж и не е фер спрема тебе.

Ама гледај, имаш две опции. Очигледно му се свиѓаш на момаков.

Опција А: да бидиш трпелива и да го чекаш да се прибери. Ризик А: сепак да и се врати неа.

Опција Б: да се тргниш од него, пошто се повеќе и повеќе ќе се заљубуваш и потешко ќе ти биди после. Ризик Б: ако се тргниш, можи ќе згрешиш пошто вие евентуално би изградиле нешто убо заедно.

Прашањето е: Кој ризик си спремна да го преземиш?!

На ku4ence, H.VAGA, IRBBB и 11 други им се допаѓа ова.
  4. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.403
    Пред се' фала ви многу на сите за советите и одвоеното време. Знам дека треба добро да размислам на темава и не се сомневам дека вашите мислења ќе ми ја олеснат одлуката. Ми значи вашата поддршка. :l:

Јас не ни сакав да пушам. Го направив тоа од инает негов, си реков можеби ќе престане и тој. Тој знаеше дека е од инает и ме зафркаваше. Фрлив 3-4 цигари пред тоа, па да ја види кутијата празничка. Не знам како сфати дека не сум ги испушила, ама ептен ме познава човеков.

На Sejfullai му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SunriseLover

SunriseLover Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    11
    Јас имам 21, тој 25. Не ја оставил тој, таа го оставила. И јас се обидував да дознаам зошто баш после толку години го оставила, да не не е во ред нешто со него, но едноставно околностите ги натерале на тоа.
    За комуницирање не знам, се си мислам дека ја бара сеуште. Не дека сум видела или ми кажал, едноставно така мислам затоа што го гледам колку уште ја сака.
    Инаку, тој сам ми има кажано дека нејзе не и било гајле за него, и кога го прашав зошто мисли така, ми одговори "епа да и беше гајле, ќе се смиревме". Самото тоа според мене значи дека ако го побара, ќе се смират.
    И мене ми е жал за себе искрено :D Досега многу се двоумев, пак ќе напоменам досега не сум сретнала олку прекрасна личност и затоа не сакав да се откажам. Затоа решив да побарам и други мислења.
    Камо да знаев, немаше да ми е олку тешко. :lol: Самата помисла дека можеби никогаш нема да ја преболи, ме прави да се тргнам. Се плашам дека и да изградиме нешто убаво, сето тоа би било "маска" од негова страна за да не биде цел живот сам иако ја сака неа. Ова му го имам кажано, вика дека ако е во врска со некоја, секогаш ќе е таа на прво место и никогаш не би ни помислил на друга, па можеби и тоа уште ме "држи" до него. Да не беа некои вакви зборови и постапки од него, без размислување ќе се тргнев.

На cresa-jagoda и tinka-mace им се допаѓа ова.
  6. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Абе обично давам неутрални совети, ама ако мислиш дека човеков вреди, бори се за него. Башка си и премлада. Мислам дека полошо од неуспех е да те јади јанѕа дека не си пробала. Среќно!

7. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Јас искрено би си заминала, највеќе ради себе.
    Не сакам да бидам златна резерва и рамо за плачење и од корист само за да преболи друга.
    И да бе, секогаш е - не сакам да те повредам.
    Мене лично ме повредува ако не се потруди околу мене и ќе ме остави а не да биде со мене а да сака друга. И двете се тешки работи.
    И плус, прво јавување он ќе трче кај неа а девојката што бара совет ќе се осеќа извисена и ќе пропушти други прилики.

Не знам, јас тоа нема да толерирам.

Последна измена: 12 август 2020
    На H.VAGA, Nevenche26, Luminary и 4 други им се допаѓа ова.
  8. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Па добри ви се и годините. Рачунај тој бил во врска со неа од 19-20 год така? Таман периодот кога го осознавал светот околу него и како оди животот, тој тоа го поминал со неа. А вие двајца комуницирате редовно, се гледате често? Ти пишува ли редовно, ти се јавува ли, ти го раскажува ли денот како му поминал, се интересира ли за тебе? Или единствено да прекинете секаков контакт додека не ја заборави, па после тој период да видите дали ќе се сетите на вас двајца или ќе ви биде подобро така. Ама би издржала ли ти такво нешто?
    Ако толку многу ти го прави меракот:D, бори се за него, па сега ако згрешиш и те откачи за неа, тој ќе изгуби не ти!
    Јас на твое место мислам би одела до крај, па што биде, биде. Ајде тргај во поход за освојување:D, покажи му дека подобро ќе се чувствува со тебе отколку со било која друга:sun:. Се надевам типов ќе вреди за таа жртва и ќе го цени тоа. :?:
    Среќно! Те чекаме со убави вести:D:l:

9. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478
    Ти сега ќе чекаш он да ја преболи бившата? Што ако никогаш не престане да ја сака? Ти ќе го чекаш оти "можеби" ќе биде нешто?
    И самиот кажал дека нема да засака некоја друга периодот.
    Јас да бев на твое место ќе продолжев по свој пат, бидејќи секојпат би се прашувала дали се уште ја сака и дали искрено ги искажува чувствата спрема мене. Не би сакала да бидам втор избор, никогаш.

На Mencia, ku4ence, Nevenche26 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.086
    Јас не сум од неутралните.

Кажи ми, најискрено, дали тебе ова ти е нормално однесување? Зошто не е! Не го ни допирам двојниот аршин во ситуацијава ама ова не само што е забранување во врска, туку и ти претел. Вана би беј бој а всушност балкански сељо. Батали го.

@SunriseLover, дали вие сте другари и ти си само раме за плачење или има нешто повеќе? Односно, имате ли секс?

Зошто ако он добива се што секако ќе добие во врска (емотивно и сексуално исполнување) ама без притоа да официјализирате, да знаеш дека батето те користи и не сака ништо сериозно со тебе. Причата со бившата му е само оправдување за утре ако му префрлиш дека ти го потрошил времето да може да се извади „ама јас од почеток ти кажав, ти знаеше...“

Ако имате секс а он не сака врска (а ти сакаш врска со него), батали го зошто никогаш нема да ти биде дечко.

На ku4ence, tina2018, smooch и 10 други им се допаѓа ова.
  11. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    63.422
    Леле мори мајко мила, ЛЕ-ЛЕ.

Девојче ова ќе ти го кажам со најдобра намера, како сакаш сфати ме. Си имала среќа што навистина не ти направил ништо кога те зел во раце и "на шала" пробал да ти долови фрлање од мост. Ниту еден здраворазумен човек не би демонстрирал поента со таков однос, со таков акт. Ќе му се откачи некоја жица у иднина ќе го извлечеш подебелиот крај.

Марио Касас, три метра изнад неба каде локални багабонти кои пијаат, се тепаат и покажуваат така сила функционираат само на филм и никаде поинаку. Како бре еве ти не идеш да се тепаш со некоја, или еве јас не знам некој од моиве најблиски машки да идат и да се тепаат оти некој друг прв почнал.

Сакаш послушај што ти се зборува, сакаш не, мене ми е апсолутно исто. Човек што има толку проблематично однесување, плус проблемите не си ги решава на здрав начин и не ги споделува со тебе како негова девојка и човек кој треба да му биде емоционален столб пиши чавка на тоа.

Немој само да те читаме за некое време го испровоцирав јас прва и ме удри, оти секој пат кога ќе прочитам нешто такво на форумов мислам дека притисоците ми се спојуваат.

На oblace1, sparklie, Nevenche26 и 18 други им се допаѓа ова.
  12. wildone

wildone Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    81
    @nevermet18
    Све што вика Вајлд е вистина. Бегај додека имаш време и шанса. Сега умот ти е поматен, ама кога ќе се освестиш ќе ти биде мило што си спасила глава. Верувај знам како е, бев во врска 4 години со таков. Додуша, не беше таков првите 3... После си го откри правото лице и го отерав у мајчина.

На honey.11 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    1.262
    @SunriseLover Јасно ти кажал што сака, само дали си ти спремна да го прифатиш тоа. Јас не би трошела време затоа што како што кажаа членките погоре, тој ќе истрча кај неа при првиот повик од нејзина страна. Таа ќе има големо влијание, па макар и да не го сака. Размисли дали ти треба човек кој има чувства кон друга. И стави се ТИ на прво место, после него и останатите.

14. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    @SunriseLover еве јас ќе ти кажам искуство “од негова страна”, не, нема да ја преболи, и да, ќе истрча по неа при прва прилика ако таа сака. Бев со дечко што го “користев” за да заборавам друг, и тој исто како тебе беше свесен за тоа, само што плус нонстоп ме гњавеше за истото. Но, во право беше, јас не го имав преболено другиот, се смиривме после нецела година, уште сме заедно и мислам дека и да се скарам пак и со 100 други да бидам, него никогаш не би го заборавила. Едноставно некои љубови се искрени и длабоки и немаш потреба да ги заборавиш, но кога не е обострано мораш да продолжиш со животот и наоѓаш личност која ти е драга, мила, убаво ти е со неа и се тоа, но не е исто како со тој шо не сакаш да го заборавиш. Тоа се дешава со дечко ти. Да не си ти, ќе е друга, трета, тој цел живот ќе е прекрасен, ќе те почитува и сѐ, но ти никогаш за него нема да си што била таа, и таа секогаш ќе е на пиедестал макар и најлоша била.

На ku4ence, H.VAGA, flawless. и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.474
    Допаѓања:
    22.330
    Глупаво и тешко ми е веќе, неам ни желба ни идеја, ми се уби на некој начин се.

Три различни девојки имав во последниве 4-5 години, трите ме напуштаат со слични изјави.

"Не можам да ти ја подарам љубовта и внимание што ми го даваш ти", "не сум добра за тебе".

А кај сите девојки нити сум имал потенцијална друга девојка девојка, нити сум пишел со друга, секогаш сум бил тука за девојката било за разговор било за каква помош, не сум ги криел, баш ми беше гордост дека имам девојка за сериозна врска итн. секогаш сум бил грижлив и секогаш вака ми се враќа на крајот.

Шо лекции да учам? Дека треба спротивно да правам се од ова шо го правам за да ме почитува и цени некоја, или дека сум роден во дисунфикционално семејство? :/

Тешко ми е и не убо веќе. :'(

На H.VAGA, злоба, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444

Старк, те разбирам убаво.
    Been there.
    Или не сакаат да се борат за мене, или имаат други дебилни изговори или нешто трето.
    Мене ме повредува тоа што не сакаат или "не можат" да се борат за мене отколку да заминат глумејќи жртви.
    Ама јас кренав раце веќе.
    Си реков дека никој не е ништо повеќе од мене па да се чувствувам лошо.

Вината немој да ја бараш во себе, ти си направил се што можеш.
    Немој да анализираш и бараш грешки во себе.
    Не вреди, верувај.

Имаше период кога имав анксиозност поради тоа што доживеав, ама успеав да застанам на нозе, сама.

Стави се на прво место ти, после сите други,.
    Гледај да си угодиш на самиот себе.
    Screw them. Не се ништо повеќе од тебе.

Знам дека е клише, ама не се понижувај.

На *Amethyst*, eliesaab, Billy Idol и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.845
    Допаѓања:
    80.830
    Можеби причините што ти ги кажале не се вистинити. Некогаш полесно е да се каже нешто друго.
    Можеби не знаеле да го ценат тоа што го правиш за нив.
    Можеби и ти некаде грешиш, оти грижата и вниманието не треба да бидат ниту претерани.
    Биди тоа што си, не треба да се менуваш поради други.

На theowndemon, eliesaab, raww и 5 други им се допаѓа ова.
  18. The Saturdays

The Saturdays Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    707
    Допаѓања:
    1.889
    Очигледно не е проблемот во тебе туку е во девојките, а ти рекле така за да не те повредат повеќе, можи тие пишеле со други за време на врската. Не се менувај за никој, а вистинската ќе дојде и ќе те сака баш каков што си.

На raww, cresa-jagoda, tinka-mace и 2 други им се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.114
    Допаѓања:
    131.579
    @Stark Старк,до нив било,не до тебе.
    Не се менувај.

На *Amethyst*, eliesaab и SummerGirl им се допаѓа ова.
  20. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Кога најмалку се надеваш, тогаш ќе се појави некој кој ќе те сослуша, ќе те цени што правиш за неа, а не само изговори. Затоа со крената глава и не мисли дали ти си погрешил некаде.

На eliesaab, Callie, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.