Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Bezobrazna01

Bezobrazna01 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2020
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    3.100
    Проблемот не е во тебе туку во девојките, можеби не си ја нашол вистинската, секако како што разбрав немаш направено ништо со што ќе можеш да ги повредиш.
    Но животов е пред тебе имаш уште многу да запознаваш други девојки, се до моментот кога ќе си ја најдеш вистинската што ке биде до тебе во нај тешките денови, ке те поддежува во се;)

На cresa-jagoda и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  2. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    1.540
    Епа премногу одиш по ќефот и му стануваш досаден. Чоек некогаш сака да диши малце, да има слобода. И со то шо ќе пишиш на форум дека ти е тешко со то ништо не постигнуваш.
    Машко си, нетреба да се плачиш оти ти се скарале.
    Една иди друга оди и така ќе се најди една со која што ќе останиш до крајот на животот.
    До вчера даваше совети а сеа се жалиш, шо маж си таков :D
    Олабајсе, во живото има и поголеми проблеми а ова со врските е нормално на денешно време. Битно да нема изневерување:smirk:

На H.VAGA и FVP им се допаѓа ова.
  3. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478
    Оди у ку*ац со мислењево.

На Mencia, Bella •••, Biljarkata и 39 други им се допаѓа ова.
  4. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    И што ако е маж? И тој има право да се искаже. (facepalm)
    Ако давате совети, барем давајте како што треба, а не маж си, ова си, она си. Ништо не помагаш со вакви искази, ниту пак кажаново те прави поголем ,,маж". :^)

Едит: @Stark дај си време, без форсирање. Некој кој ќе влезе во твојот живот и ќе сака да стане дел од него и да остане, ќе се бори за тоа. Се останато е само искуство, лекција.
    За некој порано, за некој покасно, но коцките ќе се наместат, тогаш кога најмалку се надеваме. :) Во меѓувреме, секгаш треба да работиме на себе, да учиме од грешките и искуството, се останато ќе биде.

Последна измена: 13 август 2020
    На wildone, *Amethyst*, marija305 и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Јас само едно би те советувала. Никогаш не дозволувај, да бидеш само рамо за плачење.
    Можеби, ќе видиме, незнам, се зборови за одолговлекување, и некој ако сака нешто со тебе, или ако те сака, нема да ги употреби. Дечково очигледно му треба само рамо за плачење, а ако влезеш во таа rebound врска,знај дека само ти ќе бидеш повредена на крајот.

На eliesaab, tina2018, Sejfullai и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    9.310
    Демек машко не треба да жали за девојката која ја загубил така?
    По напишаново само што ни кажа колку не ги почитуваш и цениш жените. За тебе гарант сите жени се исти, предмет кој можеш да го замениш.

На theowndemon, *Amethyst*, S.W.A.G и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Овие погоре што ги опишуваш се девојки кои веројатно сакаат лоши момци, пошто ниедна совесна девојка покрај такво внимание, нема да те шутне на ваков начин. Едноставно не биле правите, и што поскоро си го признаеш тоа подобро за тебе. Не очајувај исто така, едноставно некои души им треба подолго време да си ја најдат својата половина. Во меѓувреме работи на себе и својата самодоверба, и немој твоето минато, да ти ја уништува твојата сегашност и иднина.

На Brinetka, tinka-mace и bicycle им се допаѓа ова.
  8. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.166
    Допаѓања:
    17.585
    Ниту една од нив не била вистинската, а за начинот на кој те напуштиле тоа воглавно го кажуваат сите кои сакаат да раскинат бидејќи не сакале да те повредат и да звучат грубо при разделбата. Не треба да бидеш совршена личност за некоја да те сака и да остане со тебе, доволно е да бидеш свој само така можеш да ја пронајдеш вистинската личност. Мое мислење е дека не треба секогаш да бидеш тој во врската што ќе се влоужува 100%, и има едно непишано правило ако трчаш по нешто тоа повеќе се одалечува од тебе, ако стоиш по на дистанца или се одалечуваш тоа ќе се приближи кон тебе. Биди свој, немој да им удоволуваш да девојќите за се и сешто само за да се покажеш како добар дечко, и никако немој да бидеш отворена книга што лесно може да се прочита , кога тогаш ќе се најде некоја што ќе те почитува и ќе те цени.

На emiliana, *Amethyst*, SURF и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Изјавиве се слични од проста причина што се најголемото клише. " Не е до тебе, до мене е. " И реално љубезно од нивна страна мада јас поќе ценам отворено и искрено да ми се кажи што не штимало. Така се учи, а не да те остат без искрено објаснување, па ти тупај си ја глата кај се заебала работата. Иначе не прајш ти ништо погрешно, стварно е до нив. Реткост е да се најди машко што е добро и што е тука да сослуша... Сите се прат к*рац и пол. Ќе си најдиш личност спроти тебе, само продолжи да бараш. Има моменти кога е и глупо и тупо и кога ни иди да крениме раце од љубовта, ама ќе се појави таа специјална личност порано или подоцна. Само трпение! :hug:
    Како само се осмелуваш?! :swear:

На *Amethyst*, IRBBB, candy.cane и 5 други им се допаѓа ова.
  10. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    1.540
    А шо демек ако плачи понеа таја демек ке му се врати или како хахаха
    Тој шо сака да остани ќе остани, тој шо неќи сосила не го враќаш.
    Спрема неговото пишано значи не е споспбен да си фати женска. Од 6 пара цицки да останиш со таквоот во раце значи донего е не е донив. Вака реално кажано.
    Пошо јас сум заостанат како шо пишат погоре па еве 4та година сум во врска.

11. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    63.422
    Вака реално кажано можеш да си го земеш мислењето и да одлепршаш од давање совети на ваква тема.

Значи сите што имаме пропаднати врски зад нас сме си сами криви, не е дека има мал милион човечки и други фактори кои можат да влијаат на една врска. Да, тие 3 пара цицки (6 вкупно математичару) не биле адекватни за него и нема ниту нешто чудно, ниту срамно ниту пак лошо во тоа.

Посебно па ако си го читал него и си видел со каков тип на девојка имаше последно работа, односно од оние напувани доктори што мораат да си бараат еснаф како својот. Не и чинеше пошто не е доктор. И ај сеа, до него е?

Господ да чува и да брани сте значи некои со таа ваша toxic masculinity.
    @Stark батали го, јас еве како девојче 1000х попривлечни ми се мажи што не се уплашени од своите емоции и стигнале со паметот во 2020, а не мачовци што застанале со развојот во 5 према 6 одделение. Ќе си најдеш и ти девојка која е за тебе.

Ако ти е нешто за утеха, многу пропаднати врски имам зад себе дури конечно не го најдов вистинскиот човек. И не било ни до нив, ни до мене, едноставно нешто не функционирало штом прекинало. Уживај во животот, кога тогаш ќе си се најдеш со некоја.

Последна измена: 13 август 2020
    На wildone, emiliana, Veta и 25 други им се допаѓа ова.
  12. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.873
    Аман аман во врска бил, големото животно достигнување...

На ku4ence, Flower27, Waverly Raven и 25 други им се допаѓа ова.
  13. Ambrosia

Ambrosia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    1.799
    Не знам зошто, ама откако го прочитав ова те замислувам баш такво баце како на аватарот , плус и еден златен ланец:$
    Ама наместо да ги употребиш тие зборови, еве вака како поспособен, можеше да ја откриеш твојата цака за фаќање женска.

@Stark Сигурен си дека сето тоа внимание што им го посветуваш не преминува во ,,гушење"? Понекогаш вниманието и грижата што ги посветуваме можат да бидат претерано посесивни. Не знам како ти било во врските, само разгледувам можности.
    Некако ми е чудно сите 3 да си заминат со исти изговор.
    Пробај да не ги форсираш работите.
    Прави се' што е во рамките на нормалата.
    И претерано ѕвонење, пишување 24\7, опсипување со подароци, заедно 24\7 не е во ред.
    Јас искрено не би можела да издржам во таква врска.
    На почеток на сите ни годи малку повеќе внимание, но со текот на времето мислам дека пречи.

Сепак ова е само мој став, не мора да значи дека си се однесувал вака.
    Но, треба да размислиш дека има и ваква можност.

На elenaxbbg, *Amethyst*, Annora и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.474
    Допаѓања:
    22.330
    Ми се плачи оти минувам во најтешкиот период од мојот живот. Не памтам истовремено да ми се случуваат олку работи т.е мајка ми пред умирање, во завршен стадиум на рак на панкреас (и метастазиран низ цело тело), брат ми со месеци го немам видено поради корона вирусот, а е сместен во Неготино затоа што е аутистичен.... и да ми се случува дополнително ова. Некогаш и мене ми фали малку повеќе поддршка, љубов и внимание, не можам секој ден исто да давам. :(

Како и да е фала ви на мислењата, поддршката и утехата...

На emiliana, H.VAGA, злоба и 34 други им се допаѓа ова.
  15. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478
    @Stark жал ми е што минуваш низ тоа, ама ако она не ти даде поддршка сега, воопшто не ти треба во животот. Ќе најдеш некоја што ќе биде секогаш тука за тебе.
    Искрено јас не би сакала некој да биде опсесивен со мене, да ме прашува прашања и да ме бара на телефон постојано (тоа не е знак на здрава врска).
    Се надевам се ќе се среди.:hug:

На Mencia, H.VAGA, *Amethyst* и 7 други им се допаѓа ова.
  16. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Силен дечко си ти,ке помине овој темен облак,ке дојдат убавите времиња,ке грее сонцето пак другар.Тука сме со тебе,за дружба за муабет во секое време.

На H.VAGA, blackpanter, *Amethyst* и 9 други им се допаѓа ова.
  17. mimi333

mimi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    205
    И после ова уште си со него? Да бев ја ќе купев уште 100 кутии цигари и ќе ги испушев.
    Бог да чува какво понашање е тоа, да ме крене у раце и да се заканува ако пушам ќе ме фрлел од мост, он па ќе кажува што да правиш.
    И да, немал да те фрли сигурно али со тоа што го направил си кажува дека и поголеми проблеми ќе имате во иднина. И да има некој проблем со зборови ќе се реши, не со насилство и заканување.
    Цени се себеси и не го прај него жртва и не го оправдувај.

На ku4ence, tinka-mace, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  18. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    4.648
    @Stark :hug::hug::hug::hug: што е твое ќе си дојде , ич да не им се замараш на особи што не биле вредни за твоето внимание .

На H.VAGA, jarec6, *Amethyst* и 7 други им се допаѓа ова.
  19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.788
    Допаѓања:
    38.704
    @Stark што е твое ќе си дојде. Сигурно некаде те чека вистинската.

На H.VAGA, ЕденЧлен, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.788
    Допаѓања:
    38.704
    @Stark немој да ја бараш вината во себе. Очигледно е дека девојките не можеле да најдат причина за да те откачат.

На H.VAGA, noteforself, ЕденЧлен и 5 други им се допаѓа ова.