Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.403
    Ќе повторам: не беше заканување и јас не сакам да пушам цигари. Не знам како да го објаснам моментот со зборови, така што не мора да се преовеличува. Немаше ни закани ни уцени ни ништо слично. Се смеевме, ме крена како и секогаш и ме држеше гушнато во прегратки блиску мостот. Тоа беше се', а и двајцата се смеевме.

2. mimi333

mimi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    205
    Добро тогаш, првиот пат како го кажа како нешто сериозно да е, затоа така ти пишав.

На ku4ence, piksooki, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.403
    Не е проблем, често спомнувам нешто во брзање, па останува недокажано. Извинете, моја грешка.
    Инаку никогаш не би дозволила ништо слично, мислам на машко така да се понаша со мене. Не би дозволил ни тој. Знае како имам растено, со големи трауми. Никогаш не би ме повредил на таков начин, ниту би дозволил друг да ме повреди. Во ова сум повеќе и од сигурна, бидејќи чувствувам.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Не ги прочитав мислењава под твоево, ако се повторува игнорирај.
    Ќе ти кажам од мое лично искуство. Имав ваква ситуација, само што овие верени, договорена свадба, се оставиле ради родители. Типов исто како овој твојов ништо сериозно, си се гледавме чат пат, си пишувавме често и јас немав намера за ништо сериозно, ама се затрескав ептен, се заљубив, зошто човекот ме третираше како да сум единствена за него. Фати еден период доста често да се гледаме, ама знаев дека му е тешко за неа, имавме правено муабет, знаев дека уште ја сака. Знаев дека несака сериозно ништо, ама ај реков ќе зборнам со него како се осеќам, да пробаме ако сака да одиме полека. Исто и он како типов тебе, ми кажа несака ништо сериозно сега за сега, убаво му било вака, нејќел да се замара, нејќел да ми ветува ништо за да не ме повреди, што беше доста фер од него. Се помирив, се гледавме така чат пат, после дознавав дека со уште куп други се гледал(нормално за човек што нејќе обврски и е во таква ситуација), дознав дека ја следел бившата кога ја видел со некој. Мене искрено ми скисна да чекам да се смири малку и раскрстив. Еве ме после неколку години мажена со дете, типот ни грам не е сменет.
    Мое мислење, ако си емотивна личност, што лесно се приврзува, бегај! Претешко ќе ти е.

На *Amethyst* и IRBBB им се допаѓа ова.
  5. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478
    Не ти е привлечен повеќе.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    @Stark Знаеш како велат секое лошо за добро е, што и да е ќе помине. И јас сум во слична љубовна ситуација како тебе, со кој и да почнам да искачам наеднаш како бумеранг се врти кругот и се почиња да иде наопаку. Вајда ради тоа шо премногу вложувам, играм фер и покажувам чувства. Би ти рекла да не се секираш, истово си го викам и сама на себе. Господ секогаш го чува најдоброто за нас, и кога најмалку очекуваш ќе си дојде се на свое место. Навистина ми е премногу жал за цела оваа ситуација во која што се наоѓаш. Но биди силен, храбар и јак. Сепак после дождот доаѓа сонце, се во животот ќе пројде, од срце се надевам дека те чекаат многу поубави и посреќни денови... :)

На eliesaab, cresa-jagoda, honey.11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Veta

Veta Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Те читав во врска со проблемот и можам само едно да ти кажам : Откачи додека е време,сега ќе ти кажам и зошто.
    Бев во врска со тип којшто спрема мене се понашаше онака како што секоја женска би посакала. Го имав целосното внимание од него,за тоа не можам да се пожалам. Немаше никакви тајни помеѓу нас,но имаше еден проблем. Тепачките. Од старт си влегов во врската знаејќи како стојат работите и мислев дека со тек на време ќе се поправи,но згрешив. Ги одбра другарите пред мене,тепачките пред мирот. Се за другарите,ние ќе бевме излезени во град и они ќе се јавеа да кажат дека нешто пак забрљале, оди да им помогне јер другари нели.А,другарите секој викенд така тераа.. Тие дешавки како поминуваше време ми сметаа и решив крај да ставам, не жалам затоа што и по толку години дечкото не се смени,си остана истиот.
    Ми одговори : тоа сум јас, не можам да се сменам,ти кажав од старт како стојат работите или прифати ме каков сум или продолжи.
    На твои 18 може ти е интересно да се тепа,да ти забранува цигари,па гушкање,ама понатаму ќе сфатиш дека со такви личности иднина нема.
    Ти посакувам се најубаво

На ku4ence, Nausicaa, KateKane и 7 други им се допаѓа ова.
  8. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.403
    Не ми е интересно. Решив да раскинам и без да сакам. Пред да го направам тоа, зборувавме и ми кажа дека сфатил каде греши и дека кога размислил последно време многу лошо се однесувал кон мене и дека не го заслужувам тоа. Самиот ми вети дека заедно ќе си ги средиме животите, дека и цигарите ќе ги откаже и се'. Еве една недела се' е супер, ниту еднаш не сме се потскарале. Навистина ова ми фалеше, како што си беше пред ситуацијава со корона. Немало никаков проблем. Мислам дека конечно навистина сфати дека така ќе ме изгубеше, а тоа не би го поднеле ни двајцата. Единствено се надевам дека вакви добри и среќни денови ќе не пратат, не само нас, туку на сите. Фала многу на советите. Сепак јас си имам на ум сега, ќе си пазам повеќе.

На buba4e89, cresa-jagoda, Veta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Го прочитав ова и ми се појави прашање во главата. Најпрвен да кажам не е ништо кон тебе прашањево пои, само ме стави на размислување.
    Феминки и фемини како знаете дека партнерката/партнерот никогаш не би се откажал/а од вас? Зошто мислам дека тоа е невозможно да се знае со сигурност, може само да се надеваме и да му веруваме..:?:

На S.W.A.G, candy.cane, poi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.403
    Во право си, не можеме да знаеме. Но кога ќе размислам, не можеме да знаеме ни дали ние самите би се откажале некогаш од партнерот. Колку викале не, но судбината сепак ги навела на да. Мислам дека ова се прашања без одговор. Денес може да осеќаш едно, утре друго.

Јас лично ќе го давам мојот максимум за мојата врска, па еден ден ќе знам дека не била моја вината. Ако не се трудиш разделбата би била потешка, бидејќи секогаш ќе постои она "ако го направев ова, не ќе беше вака". Всушност и ова е нешто за размислување, но пак без одговор. :?:

Ви посакувам на сите лесна и среќна судбина, па да не треба да се соочуваме со овие прашања.

На x.Daisy.x, candy.cane, H.VAGA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @SunriseLover Дај му време на времето, а и на дечкото :D

Се ставам на место на дечкото, па според моето искуство ќе зборам од спротивната страна, не од твојата гледна точка.
    Пред 5 години кога раскинав со тогашниот дечко, не барав нова љубов туку само дечко за дружба и утеха.
    Не сакав да се врзувам пак од стравот да не повторно ме снајде истото.
    Цела љубов и доверба на светот му ја имав дадено на него, а ме зае*а ко последно г*мно.
    Две недели после прекинот почнав да се гледам со дечко што ме чекаше 2 години, од инает на бившиот пошо знаеше дека ме свиѓа овој и знаев дека ќе го повредам ако ме види со него. Море не само што го повредив, не следел една вечер низ град па ќе го тепал дечково.
    Го збрцав ептен кај што не треба :D
    Повредена,ранлива,го зборев само бившиот,го мислев,го сакав..
    Грешка.
    Нема што да се збори и разглаба а бившите со сегашните или потенцијалните сегашни или идни.
    Ич не го чепкај на таа тема.
    Ама продолжив напред.
    Мислев дека ако ми кажеше да се смириме ќе му летнам во прегратки без размислување.
    После извесен период ме бараше назад, ама иако сеуште го сакав не прифатив ни разговор а камо средба, во никој случај повторна врска.
    Чувствата беа присутни, ама сега разумот беше погласен од срцето.
    Правилно постапив.
    Се гледав со уште тројца во меѓувреме, мислам во периодот додека бев сингл, не одеднаш:D
    Се излуфтирав.
    На крај си завршив со првоспоменатиот дечко, сега ми е сопруг:sun:

Сакам да кажам, не мора да значи дека нема да бидне ништо од вас.
    И јас бев “безнадежен” случај, се што доживеав за прв пат беше со бившиот, мислев нема да се повтори никогаш истото, но и мм беше упорен некако, па еве не 5 години заедно.
    Ако сакаш да го задржиш можеби и не е така лоша идеја да му дадеш до знаење дека ти значи, не мора уште утре да стапите во врска ама зошто да не знае.
    Па не значи ако имал долга врска и треба со црвено да биде одбележан..
    Ќе ја преболи кад-тад.

На Bibi30, tinka-mace, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  12. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Завршило убаво за вас, ама девојката може не би го претрпела тоа маткање навака натака, уште помалце па да чека тој да се излуфтира со уште неколку девојки а таа да го чека.

Сама нека си процени што ќе и е најдобро, само да не биде повредена на крај.

На flawless., Bezimenka90, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Епа може да чека на страна и да гледа како друга ќе го “натера да ја заборави”.
    Го засакала, не се само симпатии во прашање.
    Ништо лошо нема во тоа да му дадеш на некој до знаење дека ти значи :)
    Ако ништо друго барем ќе си знаеш дека си пробал..

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  14. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Да не го барам мислењето, ама ко што знам таа му дала до знаење дека има чувства. Да, за љубов вреди да се бориш ама ако има цврста причина. Не би знаеле дали и тој ќе ја засака ко тебе маж ти што те засакал. И реално, реткост е некој да се заљуби во личност што ја користи за заборав, а таа да е тука секогаш.
    Мислам, да не ме сфатите ни ти ни членката лошо, ама не е се како на филм.

На flawless. и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  15. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Во мојот случај, јас да го засакам мм како она него што го засакала :)
    Не е се ко на филм, ама не е се од старт осудено на пропаст ко што обично се предвидува.
    Дадов мое мислење од сопствено искуство, немам намера да убедувам некој во нешто,нормално.

На candy.cane и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. bella108

bella108 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    76
    Дали може некоја да ми пише лп се работи за совет за проблем што не сакам да го споделам тука

17. wildone

wildone Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    81
    Многу е очигледно и јасно дека во тебе не е проблемот. Не дозволувај да се проектираат таквите девојки врз тебе и твојата желба да сакаш искрено и да бидеш сакан. Единствено нешто што било грешно од твоја страна бил изборот на девојки, зашто претпоставувам дека имале некоја сличност, според тоа што викаш дека ти раскинале со исти зборови. Јас имам другарка блиска на која и се случи истава ситуација. За се' имало решение па и за тоа. Го растури замислениот шаблон, гледаше и живееше малку "out of the box", престана да го дава срцето секому и да верува премногу дека сите луѓе се добри како неа, иии се случи да си најде сродна душа, тогаш кога тоа најмалку го очекуваше.
    Само смирено, не се разочарувај, се' ќе биде супер. Се' најдобро (highfive):sun:

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.474
    Допаѓања:
    22.329
    Sakash da kazhish deka dosega ste nemale odnosi t.e. kje ceka do prva bracna nokj?

Izvini da ne e teolog ili pop decko ti ?

На Rock\m/girl, tinka-mace, Elf и 6 други им се допаѓа ова.
  19. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    1.540
    Razgovaraj otvoreno sonego mozda ima nekakov problem sto nesaka da kazi.

На Sahlene му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.910
    Допаѓања:
    183.249
    begaj od takov so zatucano muslenje
    ne bil spremen za prsten i zatoa neke seks
    seksot ne znaci i oti za zena ke te zema