Имам проблем. Во долга врска сум со прекрасен човек што ме сака, почитува и се прави за мене. Ама, сексот е ужасен и верувајте ми немам веќе изговори за да се вадам. Не ни сакам да го бакнувам како порано тој дел го одбегнувам. Друго ми е се како што треба но ова ме убива. Од што е така? Можно ли е да го сакам а сексот го одбегнувам? Дали да продолжеме? Дајте ми одговори не можам јас да си објаснам ќе се шекнам.
Секогаш јас водам тој ретко, и кога води, не е тоа тоа. За разлика од минатите дечковци со овој сексот ми е многу лош. На почеток имавме страст сега ни тоа го нема. Не сум разговарала не сакам да се навреди, егото ќе му падне.
Мене кога ми станувал сексот лош обично било досада во прашање и страста се изгубила. А страста се губи баш од таа причина, се ти е познато и досадно, веќе ништо не те предизвикува или изненадува. Разговарај. Седни и искрено кажи како се осеќаш за да може тој нешто да смени. Направете договор кои промени ќе ги направите во врската. Не знам каков пар сте ама патувајте, шетајте, запознавајте нови луѓе/парови, платете хотел за една вечер со џакузи/масажа, има часови по танц тоа може ненормално да ви ја разгори страста (јас бев скептик ама колку повеќе размислувам на таа тема толку повеќе сакам) итн итн. Само отвори евентс на фб или групер и ќе добиеш идеја за некоја активност. Е ако се изгубила љубовта, си го знаеш одговорот.
Шетаме, патуваме многу често ама и таму одбегнувам или ради реда. Свршува за 3 мин и на спиење, со минатите дечковци по 3 саати сме имале односи. Го сакам многу, имаме исти интереси ама ова како да се поправи.
Па не можеш да очекуваш дека некој проблем ќе се реши ако си ќутиш, си тераш и бараш совети. Едноставно мораш да разговараш на таа тема и за да не го повредиш ќе ги избереш правилните зборови за да ја доловиш поентата. Што точно не ти се допаѓа? Големина, техника, времетраење? Не вреди да оставаш човек што ти е посветен максимално и те сака за нешто што би можело да се реши со еден искрен муабет.
Не сакам да звучам сурово, ама подобро сурово искрена отколку да околишам. Јас не би можела на долги стази со некој кој не ги задоволува моите сексуални желби и нагони онака како што јас посакувам и замислувам дека треба. Колку сака нека ми е најубаво со него, џабе е ако не ме задоволува и се губи страста, после таква промена и губиток би го доживувала како пријател и ништо повеќе.
Сум му рекла многу кратко ни трае, или пробај вака, така - не бива. Големината е ок, техниката не и времетраењето е 3мин.
Знам дека страста се губи со тек на време, ама ова е друго, го одбегнувам цело време веќе незгодно ми е.
Мораш малце поопширно да ни објасниш. Што е проблемот конкретно? Се чува за брачна ноќ или што? Јас верувам дека го сакаш иако сексот ви е лош. Ама ако си чекаш само по себе да се среди, нема да се среди. Реално, тој и нема проблем, си свршува работа и ајт. Пошто си била сексуално активна и претходно, сигурно знајш што те возбудува, објасни му, насочи го таму, за подолга ерекција знам за кондомите на дурекс само. Ако знај некој некоја финта хаха ќе сподели. И не знам оти така размислуваш, баш ако му го гибниш егото, ќе се труди поќе. Вака можда мисли дека е се океј, абер си нема а ти си исфрустрирана.
Па на секоја ќе и биде незгодно да се возбуди и дечково да се задржи само 3мин. wtf Колку и да е прекрасен, овие 3мин. ми укажуваат дека е фокусиран само на неговото задоволство, а не на обострано и ми открива слика на многу себична личност.
5 години? Нормално е во подолги врски да се изгуби страста и желбата за повозбудливи односи. И да започнеш со некој друг, сигурно тој дел од врската во одреден период ќе прерасне во монотоност. И е нешто што секој пар го искусува. Со самото тоа што сте толку долго заедно е некаков знак дека ти е супер во врската, само треба да се разбуди страста повторно. А за тоа е потребна волја . Сексот игра голема улога во врската. Сум била во твоја кожа и знам точно како ти е, посебно за кратката издржливост, само што кај мене и други аспекти од човекот не ми се допаѓаа па прекинав уште на почеток. Разговарај со него и кажи му дека треба повеќе да се потруди доколку сака да опстане врската. Или потсети го дека целта на сексот не е само тој да се испразни во рок од 3 секунди.
@nikibi Не е толку проблем што трае кратко колку што е проблем што е себичен и не сака да се потруди да бидеш и ти задоволена. И ова е огромен проблем, огромен. Инаку ќе ти предложев ете да пробавте втора партија, трета мејби, предигра подолга за тебе, за ете и ти побрзо да дојдеш до задоволство или ако не може повеќе да проба орално да те задоволи. Ако бар покажува желба за истото и се труди, тогаш можете да работите на техника, на желби и да разменувате идеји и експериментирате. Ама ако воошто нема желба за такво нешто туку си завршува работа за 3 минути и толку, епа, со тој, толку.
Се труди и орално ама не знае не ме возбудува ич и кога сум под дејство на алкохол џабе. Како е можно да го сакам и да му верувам а да не сакам секс
Па 3 мин. ако му е акцијата не знам што се чудиш како не сакаш секс, 3 факинг мин. само Инаку не беше прецизна што 5, дена, месеци, години или ова е 5, 4, 3, 2, 1....