Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. nikibi

nikibi Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    146
    Првите 2 години некако имавме страст и јас бев доминантна, после тоа на друго поле се погодивме, ама сега е ептен лошо

2. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    А така, значи тебе ти фали страста и доживуваш некоја монотонија во врската, епа има чаре и за тоа, ако навистина го сакаш. И кога сте 5 год. заедно нема што да се воздржуваш да му кажеш за ова што те мачи, независно како ќе го доживее тоа на тема его. Долго сте заедно, баш и добро е да сте отворени на тема секс за се. Експериментирајте повеќе, рол плеј малку. Договорете се да излезете некаде и да се преправате дека само што сте се запознале, набавете и секси играчки ако тоа би ви помогнало за подобар и подолг секс. Ама прво треба да му кажеш што ти пречи, што сакаш за да увидиш дали и тој сака да ти удоволи и да те задоволи како што ти посакуваш и очекуваш. Ако му е гајле епа знаеш што следно.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  3. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    1.254
    Толерантна ако бил само тој во тие 5 години.
    @nikibi Извини вака, не беше ти таа што требаше да бира пред една година помеѓу овој дечко и некој друг со кој си имала секс? Или уште се двоумиш :D
    Како успевате во рок од 1 година да одите со дечко 1 година а со друг 5 :rofl:
    I'm confused :drunk:

На Dodo1, Waverly Raven, DiCaprio и 8 други им се допаѓа ова.
  4. nikibi

nikibi Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    146
    Тоа е друга работа, ако имаш некој совет кажи а ако немаш почни си живот не се прај детектив на форумов

На Tea678 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Еј па и ти како, во Америка тераат во паралелни бракови со години што е па врска.
    Ама па кај нас да успееш да скриеш паралелни врски е тоа е талент, не го може секој/а:D

На Waverly Raven, candy.cane, Elf и 2 други им се допаѓа ова.
  6. nikibi

nikibi Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    146
    Не бевме заедно 6 месеци па се смиривме, што е тука лошо?

7. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    1.254
    Абе не ми е ич дојдено до твојот живот, бараш совет, биди реална, анонимен форум е. :D
    Супер е сè, само сексот не чини и на сите мажи да им ги сечат :rofl:

На cresa-jagoda и Stark им се допаѓа ова.
  8. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Добро штом така кажуваш, нема ништо лошо и со двајцата во исто време да си била, на таков лош секс за 3 мин. и чудо е како си му била верна цело време, ама ти си знаеш најдобро за себе. Јас ти пишав би разговарала со него за овој проблем и ако сака да промени нешто добро, ако не нека тера со друга за 3 мин.

На DiCaprio, Stark и flawless. им се допаѓа ова.
  9. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Може има поголем проблем позади таа себичност и незаинтересираност. Вие најдобро си знаете што се случило во тие 5 години и тие 6 месеци кога не сте биле заедно. Ако сте се повредиле еден со друг, или останало нешто нерешено, може и таму треба да се бара основата за сето ова. Секако, доколку двајцата сакате да го надминете проблемот.

На Idedemja, deskarada, flawless. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.567
    Немало ништо лошо :^) (facepalm) :drunk:
    Ако на некој нешто не му чини во врската, без разлика дали тоа е сексот или нешто друго, единствено исправно решение е да му раскине, ако сака да има нешто со некој друг. А не да го изневерува.

На Waverly Raven, marija305, Aschenputtel и 11 други им се допаѓа ова.
  11. nikibi

nikibi Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    146
    Не го изневерив, бевме разделени 6 месеци после тоа се смиривме пак. Не знам ова каква врска има со моето прашање Али ок.

12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.473
    Допаѓања:
    22.324

А што те држи до него кога сексуалноа не те привлекува повеќе и го одбегнуваш. Ќе ти ствара само нервоза, фрустрација и големи се шансите често да се започнуваат расправии.

13. nikibi

nikibi Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    146
    Го сакам, погодени сме во се друго во ова еве ич :|

14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.473
    Допаѓања:
    22.324

Тогаш вие сте другари само.

На Waverly Raven, tinka-mace, Regina.Phalange и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Pavlinka T

Pavlinka T Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    6
    Здраво женски. Профилов го направив специјално за проблемчево.Јас си имам голема мака. Си се гледаме со еден тип онака чил лабаво, и типот толку добро успеа да ми ги симне ѕвездите и да ми го направи филмот. И сега проблемот е следен, јас имам 23 години и ја чував невиноста не сум уште скината, а осеќам голема желба да пробам и ме фаќа многу мерак. Со типов знам на шо сум, иако вели дека сака сериозно, воопшто не е така, се гледаме на 2 недели еднаш, веќе оладува ретко ме бара, знам дека испаѓа и со други девојки, со многу комуницира. Е сега, јас сум таков тип шо сакам у животот се да пробам, прашањето е како би постапиле вие иако 23 години не сте направиле ништо, дали би се препуштиле на ризик со ваков човек или би сакале нешто посериозно. Јас потполно се осеќам спремна за секс, не знам дали сум сигурна дека сакам со овој човек или општо варира желбата и мислата за секс. Он има 26 години, океј се понаша кога сме заедно ама ништо фазла од тоа нема да има, најверојатно. До сега имаме излезено 4 пати, има хемија голема меѓу нас, се палам кога сум со него али некако се кочам. Само се плашам да не се приврзам со него ако го имам првиот однос со него па да треба да сечам вени.

На piksooki и Sahlene им се допаѓа ова.
  16. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Мислам дека не си спремна за секс.

Дечкото очигледно сака само секс, да бил заинтересиран за тебе би комуницирале повеќе и би се трудел да те запознае повеќе.
    Ако си свесна дека ќе се затрескаш по него, не си ставај трн у здрава нога.

На ku4ence, Alisa22, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Pavlinka T

Pavlinka T Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    6
    Свесна сум дека се големи шансите да се залетам, исто свесна сум дека и најверојатно ништо сериозно нема да испадне од нас, ама пак осесќам и желба за секс. Не знам дали вреди да ризикувам или уште малце да го почекам принцот на бел коњ. :D

18. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Никој не може да знае повеќе од тебе, ако имаш потреба од секс направи го тоа, крај краева не мора да биде со него, барем денес има секакви toys. :D

На candy.cane и Pavlinka T им се допаѓа ова.
  19. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    9.811
    Како прво (не ме сфаќај лошо) не си ќеса да се скинеш. Многу се нервирам кога се користи овој термин, имајте малку самопочит. Доволно е да кажиш дека не си имала односи до сега.

Второ, НЕ! Сте излегле 4 пати, и успеал да ти симне ѕвезди? Да сечеш вени? Те молам кажи ми дека не си озбилна со муабетов и дека навистина си 23 години (1 год сум постара од тебе).

Океј е да си немала односи до сега, и океј е да сакаш. Ама дали сакаш да имаш прв пат со некој што можеби претходната вечер имал со некоја друга? И што можеби ќе те шутне - што е многу веројатно.

Контролирај си ги страстите и чувствата. Ќе ти биде убаво пола саат, и ќе плачеш после. По кажувањево, не ми изгледа дека е некој зрел и дека знае што сака.

Твое си е да одлучиш, но јас да знам дека личноста со која се гледам се гледа и со други во исто време, ќе го откачам уште веднаш.

На mimi333, ku4ence, sparklie и 15 други им се допаѓа ова.
  20. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Па не мора првиот однос да го имаш со потенцијален сопруг, и јас таков филм имав на 17 год првиот пат да ми биде на море, со ружи и свеќи, па така беше имавме долга врска и не испадна ништо.

Ако те пали, спремна си за секс, тогаш зошто да не? Не му даваш само ти, туку и тој тебе, тоа е заедничко задоволство.
    Ти си знаеш најдобро. А ако мислиш дека ќе се затрескаш во типов, тогаш подобро е да не се гледате ни лавабо, страстите нема да можеш да си го контролираш секој пат, верувај.

На Bellaa1234, H.VAGA, Pavlinka T и 2 други им се допаѓа ова.