Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Pavlinka T

Pavlinka T Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    6
    Не реков дека треба ти или некој друг член да знае, побарав мислење како останатите членки би постапиле.

2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.473
    Допаѓања:
    22.321

Ако си поемотивна, повеќе ќе бидиш повредена.

На Pavlinka T му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Нема потреба од филозофии.
    Имај секс кога ќе си подготвена, не само ради реда.
    Мојот прв секс беше со бившиот па ете ме, жива сум.

На Pavlinka T му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
    @nikibi убаво ти кажа били, со тој толку. Очигледно е дека е себичен, и за толку долго време чим не се потрудил ништо да научи ба ни орално да иде левел ап, тоа ти го праи ради реда.

Ја да сум на твое место не трпам толку. Никој не е единствен и незаменлив, тоа да не те плаши дека нема да најдеш некој исто компатибилен. Ако си на пауза од врска, иди со некој друг, ако имаш фак френд или One Night Stand, види што ти фали, и дали треба да раскинеш или продолжиш.

На Sahlene му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    147
    Заедно сме 3 години, на почетокот се беше добро, но со текот на времето се се смени. Прво виде дека една другарка ми прати слика од бившиот, се налути и ме оддели од таа другарка. Кога излегувам од дома морам да му кажам, имам 2 другарки не ми правеше проблем да се гледам со нив, сега и тоа почна, му пречеле не ги сакал и не сакал да ме гледа во нивна близина. За најмал детал знае да се испокара со мене, јас немам право да се карам со него, затоа што секогаш излегувам крива јас на крајот. Кога излезам од дома со мајка, брат, другарка... не вели ништо но при прва расправија ми вели којзнае со кого си била, што си правела.. Многупати му ги имам кажувано овие работи, секогаш ветува дека ќе се промени, но безуспешно. Ова се случува само кога е нервозен, инаку вака е супер се. Имам 19 год, немам блиски пријатели, тој ми е најблиската личност, навистина не знам што да правам понатаму.

6. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.221
    Допаѓања:
    9.079
    Само кога е нервозен, инаку е супер?
    Дечкото е далеку од супер, класичен манипулатор и психопат.
    Ќе те оддели од сите, веќе и успеал, за на крај да останеш само со него. Оти не дај Боже кога излегуваш со мајка или другарка, кој знае кој ќе ти дојде, ќе направиш нешто со него.
    Бегај девојче, млада си. Ќе најдеш и подобар и други другарки ако си изгубила контакт со овие поради него.
    Нема подобрување тука, тој не се менува. Послушај, бев со таков, без нерви останав.

На tinka-mace, emiliana, H.VAGA и 12 други им се допаѓа ова.
  7. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.938
    Па затоа и немаш блиски пријатели. Затоа што тој не сака да ги имаш. На 19 години те повлекува од светот. Ти докажува колку е себично љубоморен и опсесивен. Никогаш нема да бидеш среќна. Во иднина замисли се како жена која ќе биде цел ден дома и ќе се моли мажот еднаш во три месеци да ја прошета. Не е до нервозата, до него е. Одалечи се. Не се теши дека те сака затоа што не е така.

На tinka-mace, emiliana, Stephen Amell и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Да му раскинеш.
    Убаво ти објасниле членките погоре зошто.

На tinka-mace, Mxrx, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  9. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.695
    Типот е опседнат со тебе и мисли дека те поседува само затоа што си му девојка. Бегај од таков болно опсесивен тип, нема да се покаеш никогаш што си се тргнала од таков верувај. Не можеш да ја смениш опсесивната на луѓето, значи човек кој не ти верува на збор сега за ништо нема да ти верува никогаш за жал тоа така функционира.
    Секој човек има право да искача, да се шета, да си има пријатели и не треба да зависиме од никој и никој нема право да ни кажува што да правиме а особено не од дечко и тоа на само 19 години.

На tinka-mace, emiliana, Bezimenka90 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Ne vredi toj za dq prodolzhish so nego
    Toj nema da se smeni, istiot ke bide, povekje zabrani ke imash kd negova strana i mn ke se nervirash, klqsichen manilulator, psihopat
    Ova sho ti go pravi e psihichko nasilstvo

На tinka-mace, Bezimenka90, noteforself и 3 други им се допаѓа ова.
  11. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.567
    Да го оставиш!!

На Bezimenka90, Mxrx и candy.cane им се допаѓа ова.
  12. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Да си создадеш круг на пријатели или да обновиш пријателства со старите пријатели, а на сите провокации за расправии од негова страна само да се смееш, по некое време сам ќе те остави. Не можат ваквиве на долги стази ако не е по нивно и ако не те контролираат како сакаат.

На tinka-mace, cresa-jagoda, Mxrx и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.405
    Опција А. Разговарај со него, т.е....Не
    Опција Б. Бегај, бегај што подалеку. На твои години да дозволиш некој да те манипулира, да си без пријатели, да не можеш од дома да излезеш. Самата си свесна дека тоа е проблем. Верувај дека ќе си најдеш уште одма друг, подобар. Зошто воопшто трошиш време за него. Бегај од него додека не почнал да те двои од се што е во твоја околина. Не вреди... На твои години треба да излегуваш со другарки, да правиш глупости од кои утредента ќе се срамиш, да шеташ, едноставно да уживаш. Сакај се себе и цени си го животот, за утре кога ќе погледнеш назад да имаш што да раскажуваш на внуците:).

На raww, cresa-jagoda, noteforself и 3 други им се допаѓа ова.
  14. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Срцето ми се кине кога читам со какви партнери сте и мислите дека тоа е љубов. Ти не се сакаш себе си доволно па затоа си дозволуваш некој да ти кажува што смееш да правиш а што не смееш. Познавав еден таков тип и верувај само полошо ќе биде. Ти буквално газиш на јајца кога зборуваш со него треба да пазиш што ќе речеш за да не го изнервира нешто и да почне кавга.
    Ова е се само љубов не е, не си го прави ова на самата греота е.

На eliesaab, tinka-mace, emiliana и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Panda girl

Panda girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    190
    Не е супер ништо. Тоа ти така си мислиш дека е супер бидејќи како што и сама кажа, он ти е наблиска личност и се потпираш на него.

Си давам за право да ти пишувам вака бидејќи искусив таква врска, за жал... Се каам што бев со човек трудејќи се да го променам.

Нема да се промени. Полош ке биде.
    Размисли сега за што се расправате, а утре кога ќе почнеш да работиш и неможеш да одговориш на телефон? И ред други ситуации...

Животот не е само една особа. Млада си многу, не си го троши времето и нервите. Почни полека да комуницираш со другарките и да излегуваш и тргни се од него. За кратко време ќе увидиш колку поубав може да биде животот.

На tinka-mace, Jana06, raww и 5 други им се допаѓа ова.
  16. noteforself

noteforself Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2020
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    388
    Те молам остави го. Оваа врска е премногу токсична и ништо добро не ти носи. Бев во таква врска, верувај ми нема никогаш да се смени и само полошо ќе ти биде. И јас не знаев што да направам, се двоумев, но откако ставив крај на таа врска многу подобро се чувствувам. Млада си и животот е пред тебе, ќе си најдеш некој што ќе те сака искрено.

На tinka-mace, Jana06, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  17. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Свесна си дека тоа што го прави е лошо или мислиш дека е нормално? @Mxrx

18. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    147
    Не бев, но како поминуваше времето станав свесна и проклето сакам да го променам сето ова. Во минатото многу му дозволував, сега станав повеќе свесна и се борам за правата што ги имам, а тој ги зема. Кога му се противам најпрво се лути, ми ги вели сите тие изрази..со кого одиш,кај одиш,којзнае што правиш и сл. My возвраќам на сето тоа и се лути и не ми зборува, а наредниот ден се однесува како ништо да не се случило. Викендов кога ќе се видиме сакам за проклет последен пат да зборувам со него, ако може да ми помогнете што,како. И при првата грешка ќе ставам крај на оваа врска и се надевам дека животот се уште има шанса да ми се врати во нормала

19. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Објасни му дека си станала свесна дека секое право ти ги одзел, дека не сакаш да си личност што е марионета на дечкото, дека сакаш слобода и дека сакаш да измениш некои работи во врската. Според неговата реакција ќе сфатиш дали имате иднина или не.

Иако далеку попаметна одлука ти е да ставиш крај на врската. Тешко дека ќе се смени. Не е смотан па да не знае што прави.

На Jana06, raww, Bezimenka90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Раскини веднаш...утре ќе почнеш да одиш на работа, ќе ти приговара зошто седиш до колегата....подалеку од љубоморни и опсесивни ликови и машки и женски

На tinka-mace, ElenaOfRivendell, candy.cane и 6 други им се допаѓа ова.