Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.136
    И да разговараш ти гарантирам дека нема да се смени, да може ќе ти замачка очи 1недела ипол дека е сменет и после се по старо.
    Овој тип на машки љубоморно опсесивни никогаш не се менуваат, тоа е болест и тие си бараат секогаш послаби жртви кои ќе можат да ги контролираат и на кои ќе можат да си ги рефлектираат сите свои стравови, фрустрации, мани и ќе те измачуваат бидејќи се многу добри манипулатори они секад ќе изиграваат жртви.

Џабе ќе си кинеш нерви на 19 години во цутот на младоста си, а да го смениш никогаш нема да можеш.
    Пробај па ќе видиш.
    Иначе сите те советуваме да се тргнеш од него.

На tinka-mace, ElenaOfRivendell, candy.cane и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.235
    Не чекај грешка, раскини.Те врти во круг и за жал нема да се промени што и да правиш.

На tinka-mace, cresa-jagoda, noteforself и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Миличка, тоа е таа токсична врска тоа е еден круг, и баш заради тоа што денот после неговото карање се однесува добро, те држи уште во врска и си викаш еве добар е денес, се додека не речиш нешто што ќе го вознемири. Знам дека е тешко да заминеш, ама слушај не тука нас на форумов за твое добро е да ставиш крај.

На tinka-mace, cresa-jagoda и Mxrx им се допаѓа ова.
  4. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    147
    Ви благодарам ❤

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.695
    Животот не ти ни искочил никогаш од нормала, се е во тоа колку си му дозволила и дали ќе продолжиш да дозволуваш тоа што ти го правел да продолжи да го прави.
    Најчесто ова контролирање, дозволување на своеволие врз туѓ живот, подоцна резултира со насилство во брак кога нема да биде по негово.
    Спаси се со време.

На tinka-mace, Mikha4, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.108
    Допаѓања:
    131.555
    Опсесија си му.Контролор не ти треба.
    Треба да му раскинеш.Пробај прво јасно да му кажеш дека ова ти смета,а ако тој не сфаќа,разлаз...
    Мада,по описов поарно одма раскини.

Последна измена: 26 август 2020
    На candy.cane, Mikha4, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Ќе му кажеш "Напор жив си. Не сакам да сме повеќе заедно. Остави ме на раат."

Пошто ако му кажеш било што друго, само ќе одолговлекуваш, за на крај пак со истиот муабет да завршиш.

Еве ти пример:

На ова можеш да му одговориш "Ако не ми веруваш, раскини ми. Јас ќе се гледам со кој сакам."

Знаеш што ќе следува после?
    Не само што ќе продолжи да те контролира, туку ќе почне и се повеќе да те малтретира. Па ќе ти скисне и пак ќе бараш совети. А истиот совет и тогаш ќе го добиеш. Батали го, бегај од овој.

Затоа не си ги продолжувај маките непотребно.

На tinka-mace, Jana06, ЕденЧлен и 8 други им се допаѓа ова.
  8. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Дај му уште некој период и ќе биде: ,,Ме тепа само кога е пијан.''

На eliesaab, tinka-mace, Jana06 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.706
    Допаѓања:
    9.299
    Не мора да се оди чак до Блиски Исток. Па во една демократска, богата, модерна, прекрасна Италија дури во 1981 е укинат задолжителниот брак меѓу жртвата на силување и силувачот кој практично бил задолжителен, затоа што тој што те "обесчестил" мора да те земе, ако не те земе куршум. Силувањето мислам дека се признава како дело кои е кривично казниво дури во 1994 мислам. Катастрофи човечки.

10. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.567
    Јас само би додала кога ќе му раскинува да не биде негде на само, туку на јавно место меѓу луѓе, на пример кафич. За да не може да ја нападне физички, зашто таков не верувам дека лесно ќе прифати дека е крај.

На eliesaab, tinka-mace, Jana06 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.405
    Стар волк нови трикови не се учи.

На nextredstyle, candy.cane, noteforself и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Bezimenka90

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Апсолутно, се согласувам.

Не сакав да отидам толку далеку и да обвинувам дека е насилен, пошто не спомна ништо такво. Ама за жал секогаш има можност за тоа кај ваквите.

На tinka-mace, candy.cane, Regina.Phalange и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.473
    Допаѓања:
    22.321
    Поарно сама отколку со некого кој те прави да се чувствуваш бетар од сама. Манипулатор тежок и тоа нема доверба во тебе ич. Не знам ни зошто тој се мачи, а и тебе те мачи дупло.

На tinka-mace, ЕденЧлен, nextredstyle и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.221
    Љубомората е еднаκва на врсκа со κратоκ веκ. :)

На Mxrx и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    147
    Никогаш не бил физички насилен со мене, мислам дека не е до толку забеган. Пред околу 6 месеци ми рече да раскинеме, почна да плаче и ми рече дека се е негова вина, да не се обвинувам себе си, после некој период се смиривме, ни самата не знам што ми требаше тоа, но се случи. Сега му реков викендов да се видиме и да разговараме. Многу ми е страв од помислата ШТО ПОТОА, се имам одалечено од сите, имам само неколку школски со кои одам на кафе еднаш во неколку месеци..ќе бидам сама, потполно сама, страв ми е како ќе успеам да се социјализирам повторно. Но секако тоа што ќе сум сама, не е разлог за да останам со него

16. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Девојко имаш само 19 години, ако сега се замараш за вакви работи, од некој кој наликува на не созреан и се однесува како психопат, што останало за понатаму.
    Млада си и треба да имаш пријатели покрај себе, треба да си имаш слобода за излегување каде и да посакаш, пред тебе е животот.
    Остави го и уживај, имаш време за дечко фаќање...фокусирај се на други работи.

На tinka-mace, minne992, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Bezimenka90

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Ете викни ги школските на кафе и комуницирајте почесто. На 19 години еден куп луѓе допрва ќе запознаваш. Дали на факултет, работа, пракса, курсеви, активности, онлајн.

Тоа што треба да ти е фокус сега е да си ја вратиш самодовербата. За да дозволиш некој да те контролира до овој степен, ти многу си се погазувала и попуштала.

Фокусирај се на нешто што те исполнува. Не размислувај што ќе правиш без него во негативна смисла. Размислувај за сите можности што ќе ги имаш без него. :)

На tinka-mace, H.VAGA, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.473
    Допаѓања:
    22.321

Верувај, емоционалното и психичкото насилство е многу поболно од физичкото.

Инаку, нема право тој толку да ти кажува со кого да се дружиш. Че го рационализирав ако нешто порано си го изневериле или откај ти знам шо па да не ти верува одреден период, ама овој ја претерува во секоја смисла и не знам зошто се доведуваш до тоа ниво да го трпиш на некој начин. Ајт таму сиктер, нека се среди првин и да заличи на машко, па потоа да правите врска. Верувај ова нема крај, како некоја бесконечност е и нон стоп че се зголемува и се почесто че биди.

На H.VAGA, cresa-jagoda, nextredstyle и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.016
    Kako bi reagirale koga deckoto so koj se gledate rabotata mu e pred se?
    Se gledame kratko vreme, ima premnogu rabota, si ima svoj biznis. No mu trgna loso, a so toa i se izgubi. Bukvalno edvaj razgovara, ete denes ne me ni pobaral voopsto. Mi veli daj mi vreme, ke pomine uste kratko vreme. No jas nemozam da sfatam kako lugjeto nemaat vreme. Za edna slika, za edno zborce. Za edno 15min. Kolku da znaes deka nekomu znacis. Nenozam da sfatam.
    Mnogu sum razocarena. Od site, od maskiot svet, od drustvoto, od site. Nz kako da postapam. Samo sakam nekade daleku da zaminam

20. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Девојко и вчера остави ваков проблем во совети од машка страна. Ти реплицирав таму, а и други ти пишуваат. И овде ако споделиш исто ќе биде. Тоа се мислењата.
    Не мора секаде истото да се пишува..

На poppie и cresa-jagoda им се допаѓа ова.