Ne e isto prasanjeto zosto nejke da spodeluva so mene uste na pocetok so prasanjeto nema vreme. Fala ti na sovetot od toa prasanje. Ako nemas sovet, nemoras da se pravis pameten na anonimniot forum. I taka vo posledno vreme mnogu ve ima
Имај разбирање. Лошо е да имаш свој бизнис и нешто да тргне на опаку. Нема да знаеш кај ти е главата и што да направиш за да си го спасиш тоа во што си вложувал време, труд, пари. А кратко сте заедно, па не гледам причина да споделува за проблемите кои ги има. Сепак треба време за да стекне доверба и да споделува со тебе.
Девојки има еден куп, ако не си ти, ќе е некоја која ќе му прижа поддршка и разбирање. Да ти значи навистина ќе му дадеш тоа, а нема да цвилиш по форуми. Тој има проблеми, а не ти. Нему му зависи лебот, опстанокот, вложеното време/пари/труд/нерви. Не ти напишал порака, голема работа. Нему секое ѕвонење телефон може му е стрес зашто се може да отиде по ѓаволите. Ако не сте спремни да бидете покрај дечки со сопствен бизнис ич не бидете. Ама бизнисот е како дете и ако не му се целосно посветен ништо не оди како што треба. Само и тој е крив шо си фатил работа со недозреана девојка. А моментално се тешки времиња за секој вид на бизнис и секој кој зависи од тоа е напнат и нервозен зашто не знаеме како ќе биде утре.
Прашањето ти е горе-доле исто, затоа ти кажав, значи дечкото не сака сега давење и да се исповедува на некој, на кого се уште нема доверба. А и инаку женско сум не одговарај во машки род.. Ако не ти се чека, остави го, има некоја што ќе го чека и подолго време заради работата, со која и има проблем нели... Поздрав..
Де, де, го направивте еден повик во денот како којзнае што да е. Ко некој којзнае колкав напор да треба да се направи, ни пет минути не е. Разбирам да не му се излегува, разбирам да не се гледаме често, ама ни еднаш во денот да не ме побара? Па зошто побогу имам дечко тогаш. Нека си се венча за бизнисот, не мора да се обврзува да биди со некоја заедно ако му е тешко 5мин да одвои дневно.
@Bellaa1234 Јас едно не разбирам, ти чекаш тој да те бара? Многу сте сложени луѓе, сакаш да чуеш некој, звониш. Нешто во кое си вложил сѐ да ти се распадне не е воопшто лесно. Нормално дека егзистенцијата моментално ќе му е пред тебе, особено ако се гледате кратко, веројатно уште не сте ни створиле рутина еден со друг. Инаку не е до немање време, туку до немање волја е. Едноставно, депресивен период. Не ти се станува сабајле тип на период, уште помалце ти се зборува. До никого не ти е дојдено во такви периоди. Барем мое мислење, секој има таков период во животот. Твое е да си решиш дали сега ти смета премногу или не.
Ne, jas go baram denovive. Da kratko se gledame.... Mi znaci i defenitivno ke go prodolzam kontaktot so nego. Ke ostavam na vremeto.
Mislam deka ke pobudalam od tipot..pisuvav vo minatite mislenja za nego.. Pocnuva nesto da mi znaci a nesakam da gradam nisto na tuga nesreka i rekov ke ostam na vremeto prvo neka se sredi pa posle ke vidime sto ke pravime, vcera izlegov so eden sloboden decko sto mi pisuvase vistina dolgo vreme i staviv edna slika i ovaj odma "taka se zivee" jas mu go lajknav komentarot samo, potoa me terase da mu kazam koj e od kade e, dali bil podobar od nego,deka znael se osetil zapostaveno a toa sto jas go gledam so nea nema vrska.. i mi se javi mi veli nemozel da gleda takvi sliki me molese da ne stavam mnogu go bolelo jas ne staviv nisto loso i mi veli nemozis da me cekas a jas sakam se so tebe da jadam da pijam da spijam ne e samo to so mislam i me maltretira psisicki me tera da mislam deka jas sum vinovna a jas neznam so se zapnav tolku.. Ne znam veke mi dadovte sovet no imam nadez ne znam kako da postapam veke
Ти кажавме еднаш, сега истото пак. Како може да имаш чувства за таков манипулатор. Тој ве врти двете, а тебе ти прави чувства на вина пошо си излегла со друг. Сакаш да си втора? Сакаш да си девојка која ја проверува прво, ја запознава па после може ќе раскине со девојка му, а може и не, онака ко резерва си. Или сакаш да си девојка која гордо би ја покажувал на сите, ти би му била на прво место? Не знам што сакаш да ти кажеме, ти кажавме веќе. Кутриот го болело ти да редиш слика со друг, а тој може со две девојки да се гледа истовремено. Да го болеше ќе раскинеше со девојка му.
И малку ти е тоа што ти го прави. Толку гордост да се немало... Не се почитуваш самата себе. Многу јасно дека ќе почнеш да чувствуваш нешто за него. Продолжи со главата во ѕид, може и бремена ќе те остави, тек после ќе не знаеш шо да правиш.
Ете барем си знаеш. Пиша минатиот пат ако ме држи сеќавањето дека секој има право и да си го упропасти животот ако сака. Зошто пак бараш совет? И онака јасно е дека бараш некој да те оправда, а не сакаш да прифатиш совет.
Знае ли овој што искочи со тебе дека некој друг те користи за задоволување на лични потреби а притоа искачаш и со него?
Sepak mislam da prekinam sekakov odnos so ovaj covek. Ne mi se potrebni poveke zamaranja, sakam da bidam raet. Ke prodolzam da se gledam so slobodniot decko, pa kako ke bidi ke pokazi vremeto. Mi znacat vasite odgovori blagodaram
Зависи што бараш од еден дечко. Јас сум личност која е максимално посветена на работата. Тоа уште од сам старт го разграничив со партнерот. И јас истото го правев, се гледавме ретко, кревав ретко, ама функциониравме. Сега сме во брак и сеуште го правам тоа. Има време за љубов има време за работа. Сум работела по 15 саати, уште некој да ме натера да излезам, гледам само кај ми е креветот и перницата, толку. Ако не сакаш да му бидеш подршка во работата, никој со сила не тера да бидеш со него. И зошто би го сменила, кога он става голем акцент врз кариерата, очигледно тоа му е битно. Нормално, сакам и јас да имам слободно време, ама пари на дрво не растат.
Возрасни сме и двајцата и на почетокот беше убаво се што некогаш сакав од еден дечко тој имаше.Но имаше период кога тој континуирано ме повредуваше, а јас проживеав пекол. После таа подолга ситуација тој се промени на подобро стана повнимателен, максимално посветен на мене, работите што порано не ги правеше за мене сега ги прави без проблем но џабе кога мене ни 1% не ми значат. Во тој период кога пробував да му објаснам дека греши јас поминав низ сите 9 круга на пеколот и уште осеќам болка од тогаш, веројатно уште сум повредена и ме боли тоа што го направил. Дури и сега ми е преубаво со него, ми годи таквото внимание но што кога чувствувам некоја дополнителна празнина, не можам ни приближно да се доближам до чувствата кои ги имав за него пред да ме повреди. Не би сакала да го оставам но не знам ни како да го надминам ова.
Не се надминува тоа, барем јас не успеав. Размисли добро зошто си со него, дали е навика во прашање зошто според пишаново џабе остануваш со него. Дај си слобода и можност да засакаш и бидеш сакана како што заслужуваш.
Знајш како? Трпиме, трпиме и ќе пукни еден ден. После лепи, ама пак се познава линија. Преку некој нешта не можи да се премини. Џабе се залажуваме...