Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.016
    Rabotata e sto toj mi potvrduva deka ima zavrseno so nejze. Si ispagja so mene, znaat za nas, okej, mozda ne site. I taa znae, pa isto me dodeva so prakanje pokani za prijatelstva. Znaci muabetot mi e tolku nerealen zasto se e okej. No muabetot mi e kazen od bitna licnost. I da go prasam ke rece ti si mi. Nema so toa nisto da postignam. Zarem do tolku moze da e nekoj lazgo. Jas sum zaprepastena.

2. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356

Не е до татко му, до дечко ти е. Се плаши да се тргне од крилото на тато и да влезе конечно во светот на возрасните.
    Не знам каков совет би ти дал некој со оглед на тоа дека ова само може со разговор да се реши.

На thelittle17, raww, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    9.310
    Да имаше завршено со неа немаше сѐ уште да се гледа со неа.
    Значи те лаже.
    Искрено не ти треба во животот дечко што е ни ваму ни таму, а уште помалку ти треба неговата бивша опсесивна девојка.

На Maca***, thelittle17, Billy Idol и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Чим уште на почеток имаш вакви сомнежи (со причина), никогаш нема да можеш да имаш доверба во ваков човек.
    Јас мислам да не даваш шанса, не е единствен дечко на планетава.

На Konfetka, cresa-jagoda, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Дечково те манипулира и оди на играта ''нападот е најдобра одбрана''. Да не било вистина ќе ти направел солиден муабет и ќе ти објаснел како стојат работите, дека сака да продолжи понатаму со животот и ја ставил бившата во минатото. Тој одбрал да ти кажува како проблемот е во тебе и дека ти си таа што не верува во луѓето.
    Мислам да не очекуваш премногу од дечково. И да почнете нешто посериозно, цела врска ќе ви биде заснована на сомнеж и стрес.

На Regina.Phalange, Konfetka, raww и 4 други им се допаѓа ова.
  6. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    7.468
    Ti nemas pravo nisto da kazes za nea a toj ima pravo da te kontrolira I da ti smeni broj?
    Dajte si vreme, ako se razvie nesto poveke od dosegashnata vrska prvo da si rascisti so minato PA posle zahtevi I drugo. Zasega e samo privlechnost I sex.

7. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.016
    Bas radi toa. Imame praveno muabet mnogu pati za toa. Sekogas mi ima objasneto se kako so treba. No ovoj pat zbudali, najverojatno zatoa sto e vistina.

8. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.016
    Znam deka ne e edinstven, no navistina se mi bese pogodeno so nego.

9. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.016
    Togas zosto si ispagjase so mene onaka bez da se krie, i zosto se zapoznavme so nasi bliski lugje. Ova nemozam da si go objasnam. Navistina nemozam.

10. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Овој дечко е тој што имал многу работа и не ти кажувал како му минал денот, да споделува со тебе. Кратко време сте заедно, нели кажуваше дека тоа те мачи и не можеш понатаму да продолжиш, доколку тој продолжи така да се однесува.
    Или овој е нов сега..

11. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.405
    А како планирате да живеете, татко му да ви ја крои иднината? И јас имам стравопочит према моите родители, но знам кога нештото е погрешно за мене и ќе се борам до крај да го постигнам тоа што го имам зацртано. Не знам дечко ти што човек е, ама таа папочната врвца треба да си ја пресече. Како можеш ти да му помогнеш, никако. Тоа е особина вкоренета од неговите родители, тешко се раскинува. Набљудувај го периодов како се однесува, ама да знаеш ако сега се меша за све и свашта, ќе биде дам бетер кога вие двајца ќе сакате нешто посериозно. Не е крив татко му, ама ич, дечко ти треба да собере храброст, или народски кажано му*а, да му се спротивстави.

12. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.016
    Ako imas sovet za konketniot problem okej ako ne pak okej.

13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.473
    Допаѓања:
    22.320
    Таа убо ти пиша, само кој да поврзи работи. xD

На tinka-mace и Maro87 им се допаѓа ова.
  14. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Те прашав дали е тој, дали веќе сте почнале нешто и си дознала дека имал бивша, може тоа да е проблемот. Може те мота, ме рабираш..
    Дека се жалеше претходната недела дека само на работа е посветен, а да не излезе друго.
    Значи не ти се совпаѓа ништо..Не знаеш да одговориш..

На thelittle17, Regina.Phalange, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Тебе можи не ти се верува, ама мене ми се верува. Ми се има случено сосема иста ситуација. Во мојот случај испадна дека не ме лажеле. Тој ме лажеше. А и самата велиш дека личноста што ти кажала нема шанса да те лажи. Си знајш што треба да напрајш. :nod: Друга работа што ми запна исто за око "потенцијален дечко", кој што те има запознаено со сите. Тотално контрадикторно. Ако излегвате подолго време и сеуште ти е потенцијален, да знајш дека тука радост нема.

На tina2018, raww и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Сите родители сакаат децата да му се блиску и да прат како што ќе му речат, пошто нели, родителите знат најдобро. Некако ми се чини дека ти е прерано да се замараш со семеен проблем на семејство од кое сеуште не си дел. Дечко ти со тек на време сам ќе си сфати дека не треба толку да го слуша стариот а и самата потреба за самостојност ќе си го напрај своето, пошто некој нон стоп да ти кажува што да прајш, не можи никој да поднеси. Муабет секако можиш да напрајш, еднаш, два пати, десет пати ама мислам дека ефектот ќе е ист т.е ќе нема ефект. Моја препорака ти е да не си ја тупаш глата со вакви работи уште од сега.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Многу често таа која ти мислиш дека е “опсесивна бивша која му досаѓа” уствари е нормална излажана девојка и не е воопшто бивша. Размисли и за таа опција.

На thelittle17, piksooki, Izaabella и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.016
    Ne izleguvame dolgo vreme, bas naproriv

19. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.016
    Taka rekov zatoa sto i mene mi ima dodevano. Vsusnost toj nikogas ne rekol deka e opsesivna, imav drugi izvori. Sepak fala vi devojki, go cenam vaseto mislenje.
    Sega bi probala so eden razgovor u zivo i najverojatno tolku ke e.

На tina2018 и Stark им се допаѓа ова.
  20. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    И те како треба сега да си ја удира главата за после некоја година да не пишува у Свекрви и снаи или Дали да се живее со свекорот и свекрвата. Ако веќе врската е сериозна треба да се на чисто дали плановите и желбите им се совпаѓаат. Ако имаат различни интереси подобро е со време да прекратат.

На tina2018, Annora, Stressed Out и 5 други им се допаѓа ова.