Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Bianka222

Bianka222 Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    20
    Ние имаме сериозна долга врска и досега сите кавги биле заради него. Обични мали работи за да идеме на викенд во Охрид треба да бара дозвола на пример, или да му речам да дојде со колата до кај мене татко му му вика касно е нема да возиш.
    Му одбира место каде да живее од кога ќе се жени а тоа е стан на 400 метри од нивниот. Ми зборува за запросување ама јас не знам шо да правам. Многу пати сме зборувале за ова и ми вика да не се секирам таков бил човекот.

2. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Не гледам што би можела друго да напрај освен да разговара. :?:

3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Можда и дали да е*е го прашува татко му. Како функционирате со вакви лиглиња?

На thelittle17, kim.k, Elf и 7 други им се допаѓа ова.
  4. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.909
    Допаѓања:
    25.625
    Свекор ми го прашува маж ми што мисли за некоја работа , кога треба да се донесе сериозна одлука , не обратно .

Разбирам да се посоветуваш со родителите , ама да прашуваш дали да палиш кола за да се видиш со девојката ... Како 15 годишен да е дечко ти . Па маж ми без возачка ја крадеше колата и доаѓаше кај мене на 5 минути .. Колку пати возел низ улички каде претежно нема полиција , за да дојде , колку пати се карал со татко му за колата .. на 17 години . Ако го фатела полиција дебело ќе го јадел ( не го оправдувам , ти кажувам како функционираат луѓе што се самостојни , дека ова е кривично дело , е и тоа големо ) . Колку години има дечко ти ? Ако има положено за кола , и ако истата е на негово име или има полномошно за управување на туѓо возило , зошто да дозволува татко му да го контролира до толку ? Вработен е или сеуште чека од тато и мама , па затоа можеби вака се однесува ..

На thelittle17, tina2018, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Јас не би била со ваков.
    Ќе треба да седите до татко му и ќе ве контролира цел живот, ќе се осеќаш ко да не можеш да дишнеш. Таков живот сакаш?
    И нека не те мафта со муабетот "таков е, што да му правиш".
    Татко му може каков сака да е. Ако дечко ти не дозволува, ништо не може татко му
    Нема да живеете во станот, ќе живеете подалеку, ќе живеете Германија, нема да дозволува да ви се меша
    Ама тоа ако сака
    А пошо не ми изгледа ко да сака да го реши проблемот
    Ти треба да одлучиш дали сакаш со таков да си, и ти да си ја скратиш слободата поради глупостите на други
    Млада си, а повредно нешто од слободата нема
    Со самото тоа што му купил стан до него е доволно алармантно за каков опсесивен контролор се работи
    Јас на твое место за запросување и брак би му рекла само под услов да живеете далеку далеку од нив. И под услов да ја скине папочната врвца со неговите.

На Bianka222, tina2018, tinka-mace и 2 други им се допаѓа ова.
  6. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.694
    Имам еден проблем за кој не знаев каде да пишам па бидејки е поврзано и со љубов ај овде.
    Минатата недела додека одев накај Центар, во автобус некаде пред да стигнам до Центар се качи мојата баба која дојде нормално да ме поздрави, ја прашав каде ќе иде и она ми кажа кај пријателка.
    Ме праша каде ќе одам, и бидејки идевме на иста приближно иста локација а таа прв пат идела натаму ме праша каде е точно тоа и јас и кажав дека знам каде е ќе и кажам каде да се симне башка кога отвори во пораки да ја види адресата точно ѕирнав малку си пишувале љубовни пораки и пред тоа со "пријателката"
    Е сега додека се возевме во автобус, неа и вртеше некој Драге и и објаснуваше каде да се симне а она кажа внука ми знае каде е ќе ми објасни, прво не знам зашто ме излажа дека ќе се види со пријателка, а тоа уствари е пријател второ мислеше дека не се слуша со кого зборува и ми кажа дека е пријателка а јас убаво слушнав дека со машко зборува.
    Она е 30 и нешто години сама, од кога почина дедо ми и сега ако си фатила дечко не знам како да реагирам, ако кажам на мајка ми и татко ми како ќе реагираат и тоа не знам, ако не кажам а дознаат од друго место она ќе мисли дека јас сум кажала нешто иначе има 62 години...

7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Нема како да реагираш ниту треба да кажуваш на некого. Таа е возрасна личност, ќе се гледа со кого сака и ќе каже кога сака. Не и се мешај, ако досега не кажала значи дека не сака да се знае. И нема зошто да се вреѓаш што те излажала дека ќе се види со пријателка, нема обврска да се објаснува. Понашај се како ништо да не се случило

На злоба, Alisa22, piksooki и 18 други им се допаѓа ова.
  8. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.909
    Допаѓања:
    25.625
    Зависи каков однос имаш со баба ти . Сепак , таа е предолго сама , има право да најде некој со кој ќе си го помине остатокот од животот . На старост ни треба некој со кој ќе направиме муабет и ќе испиеме утринско кафе . Не ја осудувај , ако сте блиски и имаш отворен однос со неа , кажи и дека нема потреба да крие од тебе и дека може да ти верува , дека нема да кажеш ништо на твоите родители се додека таа сама не одлучи дали треба и кога ќе каже . Ако не си баш блиска , преќути си , така е најдобро .

На buba4e89 и нина122 им се допаѓа ова.
  9. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.567
    А од каде можеш да знаеш дека 30+ години е сама и дека немала никој во животот? Може не се премажила, ама тоа не значи дека немала тајни врски. Исто како што сега има. А вие не знаете. И ти немало да знаеш ако случајно не сте се сретнеле па да видиш во телефонот.
    Јас велам да не се мешаш. Возрасна жена е, не е дете.

На злоба, deskarada, candy.cane и 3 други им се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.108
    Допаѓања:
    131.540
    @нина122 Не се мешај и не кажувај.
    @Bianka222 Разговарај со дечко ти.Тој треба да одлучи што сака.
    Плашливко не ти треба.

На candy.cane, cresa-jagoda и нина122 им се допаѓа ова.
  11. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    1.540
    Можиш да испиташ ситоација и да дознаеш која е личноста со која се гледа без да те сети некој. Сепак убо е да се знај оти на денешно време лесно човек можи да завлези во проблеми.
    Таја е сама и му треба друштво шо е и нормално. Те излажала можда за да не се крева бунт кое човекот или можда се срами или се плаши да кажи за да не и зборуваат твојте.
    Не му кажувај на твојте ќе дојди како кодошење и мешање во приватноста.

На buba4e89, Regina.Phalange, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Veta

Veta Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Здраво,сакам да Ве прашам за Ваше мислење, секој совет ми е добредојден. Се работи за следнава ситуација:
    Пред скоро време се запознав со еден дечко (другар на мој другар) со којшто имаме неколку пати излегувано во друштво и типот вака е океј. Скоро секој ден си пишуваме,он често знае да ме покани на кафе да одиме (јас од моја страна немам никакви очекувања,меѓутоа некои негови реакции ме бунат од типот : Со тебе не ми се брза,не сакам да те напнувам се полека нека оди.), затоа што он тазе прекина со неговата девојка и јас сум си на ,,дистанца,, со него. Она чисто другарски.
    Проблемот е што во последно он ме вика за кафе и после ќе рече абе ај деновиве имам раб. На роденден сум и слични ствари.
    Јас не инсистирам да се гледаме,не очекувам ништо. Мене и дружењето со него ми е океј. Меѓутоа и тоа некако не ни оди.
    Совет ?

13. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.480
    Допаѓања:
    41.186
    Нерешителен е поради твојот дистанциран и индиферентен став.
    Ако сакаш нешто повеќе, покажи заинтересираност и блискост, доколку не сакаш, подобро тргни се од него, затоа што не те гледа како другарка.

На thelittle17, SURF, candy.cane и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Veta

Veta Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Раскина долга врска пред 2 недели. Не можам јас да се впуштам сеуште затоа што не знам он што сака.
    Оппто кога сме муабетеле за врски, он знае дека јас сум тип на сериозна врска. Јас го викнав вчера на кафе - ме одби со глупав изговор. Ми рече деновове ќе договориме.
    Ми се врти во глава да не сеуште се гледа со ,,бившата,,
    Или сака на 2 столчиња

На tina2018, piksooki и candy.cane им се допаѓа ова.
  15. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.480
    Допаѓања:
    41.186
    Па може и затоа го кажал тоа дека со тебе сака полека, бидејќи те познава дека си личност која сака долга врска, а тој самиот му треба време за да се впушти во такво нешто.
    Во оваа ситуација, само искрен разговор од двете страни може да помогне.

На candy.cane, tinka-mace, flawless. и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Veta

Veta Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    И јас мислев за разговор. ( не би го брзала,ниту па напнувала) за се имам разбирање,меѓутоа некои негови постапки (пример вчера) ме тераат да се оддалечам од него.
    Вчера ми рече ќе се видиме ако завршам порано со работа,за кога да заврши да оди на кафе кај нашиот заеднички другар. Мене ме одби.
    Многу конфузно,неодлучно од негова страна.

На tina2018 и candy.cane им се допаѓа ова.
  17. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Мене ми изгледа дека си се затрескала и сега не знаеш како да го сфатиш. Викаш дека не очекуваш ништо, а сепак кога ќе те извиси ти паѓа тешко. Тоа е знак дека се замараш и сепак сакаш нешто повеќе од него.
    Не знам што очекуваш од дечко што само што прекинал долга врска. Сега како куче пуштено од ланец е.

На Konfetka, piksooki, candy.cane и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Veta

Veta Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Можеби имам некои симпатии.
    Тешко ми е затоа што он договара,па не може. Вика чекам инцијатива од тебе. Вчера истата ја преземав и па ништо.

На tina2018 и candy.cane им се допаѓа ова.
  19. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Според мене, мислам дека само си наоѓа занимација моментално за да ги тргне мислите од претходната девојка.
    И исто мислам дека треба да ја баталиш целава работа додека не си се затрескала повеќе.

На tina2018, Konfetka, lonely222 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Veta

Veta Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Фала Ви на советите :l: