Тука ти е одговорот во цитатот. Човек кој раскинал долга врска пред две недели само, е пре прерано и сам сега не знае шо прави. Со која и да биди и со тебе мислам би било за да ја заборави бившата.
Dali ocekuvate od vasiot parnter da vi kazuva kaj ke odi koga ke ispadne so drugarite na pivo, koj tocno drugari, koj ke ima tamu? Ili samo dovolno e da mu posakate da ima ubava vecer i pamet u glava. Se raboti za epten kratka vrska.
Јас очекувам да ми каже и кој келнер ги служел, ако е келнерКА очекувам да си одат, нема шо друга женска да ги служи, сакам да ми каже кој пиел мало кој големо пиво, точено или флаша, дали грицкале апетисани и така... И нормално, он да ја скенира сметката, да нема трте мрте.
И јас и тој споделуваме такви информации, или пред или после излегување небитно. И не го гледам тоа како испрашување, секако доколку сака да ме врти ќе го направи тоа, синкир ќе се проверуваме.
Мојов досега не пројавил интерес за геј дечките, така да може да седи. Ама не да ми се задружува со него, го додал на инста на фб на не знам што. Не може!
Сами си кажуваме, не го прашувам и не ме прашува ама навика ни е да кажеме шо сме правеле у тек на денот и онака 24/7 пишуваме на фб.
Најчесто само ми кажува дека ќе искача, некогаш знае да каже со кои и каде. Исто и јас, знае дека ќе искочам, на кое место сум и тоа.
Ми кажува, ако во случај се сменил планот.. кога ќе си дојде ќе ми каже И не, не е тоа испрашување. Ако сте и двајцата сериозни сметам дека треба да си кажувате кај сте и со кого.
A sto koga nekoj ti kazi, treba da me prasas pred da isplaniras so nekogo i slicno, za bilo kakvo ispaganje? Vreme e za kraj, taka?
Најлесно е за крај да ставиш. Не треба да го прашуваш дали смееш да испаднеш, исто и тој тебе. Како тоа да му кажеш пред да испланираш?
Нешто како барање дозвола мислиш? Ако треба да барам дозвола, само ќе го известам дека ќе идам во прејак кафич да испијам јаки коктели и да прославам што сум сингл.
Пробај да му кажеш дека не се осеќаш убаво така, разговарајте на таа тема и најдете заеднички јазик. Можеби тој многу тешко гради доверба па затоа на почеток бара некоја сигурност во таквиот начин. На почеток врската бара навистина труд ако и двајцата се сакате и планирате нешто сериозно.. пробај да разговараш и да го решиш ова.
Ако мисли дека дозвола треба да му бараш тогаш да време е за крај. Можеш да пробаш да му кажеш дека ти смета, ама ако уште на почеток вакви работи не знам колку би се сменал
Си кажуваме, ама не за да побараме “дозвола” еден од друг. Wtf, зошто и би барале? Навика ни е, ако излегувам, му пишам излегувам и готово, и тој мене. Како уз муабет, не знам како да кажам.
Јас сум за тоа секогаш да знам кај е мм или тој да знае јас кај сум и со кој. Не е да бараме дозвола туку едно од навика веќе, друго кога комуницираш најнормално сосема е во ред да кажеш. Е сега во меѓувреме ако се сменил планот не му се јавувам да го известам оти "мора" да знае, туку отпосле кога ќе се вратам му кажувам кај сум била, како сум си поминала. Време е за крај кога наместо да кажеш се договорив со другарките ќе одам на пијачка треба да прашаш може ли да одам.