Мала си за уште сега да се нервираш будалче остави го и ке трча по тебе од искуство ти зборувам и јас со дечко ми одевме година и пол и се сум имала и се сум поминала со него се скаравме бидејќи и он направи некои грешки ми беше тешко али помина ..живеј си го животтт послушај ме
здраво на сите. нова сум на фемина.. па еве и јас со некој проблем.. :/// со дечкоми сме во врска накај 10-11 месеци.. 16 год. иам.. исто и он.. но некако у последно вр.. некако не ни е ок.. незнам зашто.. некогаш ни е се супер...а некогаш нее.. иии ми иде да му раскинам у момент.. иако многу го сакам исто така и он мене.. на моменти е многу добар и фин а некогаш прав ѓаволлл !! (хухухухух..) и мн ми е тешко зашто е така.. мислам не ми е сеедно.. незнам што да правам.. знае он дека греши.. иаме зборено.. многу пати.. и ми вика знам дека некогаш сум лош и дека не е добро тоа.. :/ :/// мн пати викам ај млади сме уште не се замарам.. ама пак ја таа на крај со се замара ии се нер.. уффф.. :/// девојкии ве молаамм за некој совеетт.. незнам што да праваамм... :/// фалаааа однапредд.. )) <3
Во секоја врска е така Алисон, немој уште од мала да се нервираш, терај до кај може. Сепак млада си уште многу дечковци ќе смениш така да не примај се при срце. Нели на крај пак сте заедно така да уживај си
falaa na sovet.. )) znam deka e taka i deka vo sekoja vrska e.. taka.. i ima i takvi periodi.... ii karanje i ova i ona i pak zaedno.. ama nekogas se si ima granici.. sepak fala uste ednass * [mod-kirilica:52yooibm][/mod-kirilica:52yooibm]
fensy напиша: Значи вака имам 16 години одам со дечкоми тој е 20год. Постојано се караме и тоа за глупости и кога ке се скараме се сум јас кривата и за да не го изгубам јас се молам да ми прости.Некогаш и јас претерувам и признавам се сменувам каде што сум згрешила. Многу е тврдоглав и инат е многу . Нешто кога е поврзано со мене јас сум кривата се јас, а кога е со него тој е правиот. Признавам има многу истрпено со мене ,од ена страна прави многу добро но од друга страна ме убива. Многу го сакам но ми се иде понекогаш да го мавнам луге верувајте. Ептен е посесивен. Никогаш во животот немам солза пуштено сега нерви немам многу сум слаба,потиштена. Не знам како да постапам,дајте помош !!!!!!!!!!! Благорадам однапред Fala na sovetot devojki. i majkami istoto mi go veli ama soznam. imam nadez uste malku. radi toj a ne se luti so moite postojano se karam i napraviv golema greska sto sega od doma nemozam da izlezam i toj pak sum jas krivata. cela nedela nema den a da ne se skarame.stvarno ne znam luge .mi se ide da raskinam , no i nemam hrabrost premnogu sum obra i naivna se mrazam sto sum takva
fensy и јас сум у слична ситуација и мн ми е тешко.. ама тоа е.. тоа.. :/ ќе тераме некако... тоа ни преостанува.. иако болје да не се замараш.. мн... ја почнав да не се замарам и од коа ке се скараме да не му пишувам и сл.. и он ме бара хахах.. и после се ок -.-.. ии испаѓа ја заџабе сум се нер.. :/ :/ <3
Доброо..баш темава ми се најде супер..девојки би ве замолила за помош..Имам 16 год и вљубена сум во еден тип веќе 1 год(знам дека е многу)со оглед на тоа што сме само пријатели.Но,од други околности на почетокот дознав дека му се допаѓам и јас,и го чекав да направи нешто.Иако се мислев дека ќе направи,покрај сите негови знаци дека му се допаѓам,типот летото фати девојка(таа е од странство,а ја има и изневерено неколку пати)!!!Јас се откажав,и се обидував да го заборавам,но не можев.Подоцна,по градот се рашири дека јас и тој сме биле заедно,и така некако се зближивме и станавме пријатели.Подоцна,неговиот најдобар другар се заљуби во мојата најдобра другарка,но таа не го сака него,меѓутоа излеговме заедно сите а бидејќи не видоа сега сите мислат дека сме заедно(но тоа најмалку ме интересира)..и така.многу ми е непријатно бидејќи неговиот другар прави се за другарка ми,а тој за мене ништо,иако е многу добар,разговаравме меѓутоа не знам дали не се искажува,или можеби не му се допаѓам...како и да е не знам дали да се борам за него(бидејќи сега брзо имам роденден другарките ми викаа да го повикам заедно со другарму -бидејќи со овој што ја сака другарка ми-со него сме поблиски бидејќи сакаше јас да ја убедувам другарка ми,но мене ми е понижувачки бидејќи се чувствувам дека тие ќе доаѓаат заради неа,а не заради мене, а другарките ми велат дека нема врска,дека можеби тоа е шанса да се зближиме) или пак да оставам се ,па што биде нека биде..Можеби не вреди да се нервирам,ова се глупости,но знаете што можам да правам...Ве молам девојки совет???
Јас мислам мила моја дека треба да оставиш на времето,се ке си дојде на свое место ако требало нешто да биде ке биде...Не брзај остави работите да се случуваат спонтано тоа е најубаво...
Со бившиот се разделивме бидејќи тој се пресели во друг град. со него беше се совршено (знам дека нема совршенство али нашето беше многу блиску до тоа) Не се имаме видено цела година. денес ми се јави и ми вика утре доаѓал и сака да се видиме. сега сум со друг и стварно незнам како да постапам. како да реагирам кога ќе се видиме после толку време? а чувствата уште не се избледени ни од моја ни од негова страна :/
Зависи од тебе и што ти сакаш...Она што е морално и етички да го направиш можеш да го направиш на 2 начина...Да отидеш да се видите на кафе и толку....Или да не отидеш воопшто...Како што кажав...тоа е она што е етички да го направиш и според морал....Е сега дали ти тоа САКАШ да го направиш, е веќе е тоа друго прашање....МИ кажуваш дека чувствата не се избледени, значи ти со дечко ти сега си како rebound? Да го заборавиш бившиот? Па зашто го мачиш дечкото и го лажеш? Ако сакаш да излегуваш со други, раскини му и готово, а не да го моташ и да му набиваш рогови....На мене ми изгледа дека ти како веќе да знаеш што сакаш да направиш, сакаш да отидеш да се видите со бившиот, сама бараш некакво оправдување или одобрување....Еве јас ти одобрувам иди види се со бившиот....Само ако се искомплицираат работите со сегашниот ти дечко немој да бараш совети за како да го вратиш бидејќи си напраила голема грешка и сега си сватила колку ти значи !!!!
се согласувам со мистери и не би се повторувала, само би додала дека кога би отишла со бившиот на кафе ако не сакаш да имаш последици кажи му на дечко ти дека идеш со него на кафе. Во секој случај ако го сакаш сегашниот биди секогаш искрена, а ако не го сакаш еве ти прилика да си раскинеш. но што и да направиш размисли што откога ќе си замине повторно бившиот..........
Мислам дека не треба да одиш и да се видиш со него, тој те оставил и заминал во друг град, и повторно ќе го направи тоа. Ако отидеш и се видиш со него ќе ти се врати се што било порано и твоите чувства, сепак ти можеби веќе не го сакаш него туку она време што среќно сте го поминале заедно, а тоа верувај дека не може да се врати, ништо не може да биде како порано. Ако си среќна со овој дечко не дозволувај да го изгубиш тоа поради некој бивши, немој после да сфатиш уствари дека си го сакала него. Тоа е според мене, тебе ти фали времето со него, а не самиот тој
Можеби не е некој проблем, но почувствував потреба да пишам, да го споделам ова со вас што ме мачи. Бидејќи немам со кого да разговарам а некако ми е тешко. Последниве неколку денови партнерот е чуден со мене. Некако е ладен кон мене, не е како секогаш. Вчера беше кај мене и едвај пола саат поседе и си замина, рече ќе одам да се туширам и ќе дојдам покасно. А пред тоа разговаравме да одиме на едно место да завршиме една работа, но остана само на разговорот. Откако замина после некое време му се јавив да одиме таму за каде што зборевме, ми рече не можам сега зедов да зачистам дома оди со татко ти. Јас кога го слушнав тоа се изнервирав и му реков добро продолжи да чистиш и му исклучив. Си отидов јас сама ја завршив работата и се вратив дома. Во меѓувреме тој дошол кај мене и видел дека сум заминала, и отишол за тоа време додека се вратам кај другар му на кафе. (мене не ми кажа, воопшто не ме ни побарана тел.). Јас цело време мислам дека е дома а тој кај него. Навечер кога дојде кај мене ми кажа дека бил кај него, јас само му реков добро, убаво си направил. Вечерта ништо не му пререков за тоа, се воздржав. Тој цело време беше чуден, го прашав што ти е, ми вели ништо не ми е, заморен сум и сл. Потоа ми рече јас си одам дома ако сакаш ајде кај мене остани на спиење. Јас се согласив најмногу заради тоа што мислев дека ќе разговараме и ќе се расположи на некој начин. Но ништо од тоа, си легнавме ми рече добра ноќ и тоа е тоа. Вечерта сила 3 пати ако ме бакна, ни муабет не правеше, само кратки одговори, или нешто општо и тоа е тоа. А јас цело време вриев од внатре но не го покажував тоа, се трудев да се смеам, да бидам нормална како и секој ден, да започнам разговор и сл. Потоа ми беше криво што дојдов ми идеше на полноќ да станам и да си одам Сабајлето не можев да издржам и му реков отиде кај другар ти и не ми кажа, јас мислам дека си дома и те чекам а ти кај него, плус не дојде со мене кога ти се јавив а кај него можеше да одиш. Рече дека не би требало да се лутам за тоа, потоа рече добро извини нема да се повтори. Затоа што секогаш кога излегуваме негде си кажуваме каде сме, како што му кажувам јас кај одам така сакам и тој да ми каже ( му го појаснив ова и се реши)Тој не сака јас да му го правам тоа,а тој може да го прави. Му реков тоа што не сакаш да ти го прават тебе не им го прави на другите Но сега ме нервира неговово однесување.Неколку денови сме немале односи како да го избегнува тоа. Во некои моменти се чувствувам како да му сметам, или сум му досадна. Премногу сум чувствителна се прашувам како да реагирам. Еднаш му реков ако ти досаѓам кажи, ми рече не збори така како можеш ти да ми досаѓаш, не ги сфаќај работите погрешно. Јас многу добро го познавам и знам дека нешто го мачи. Ве молам за совет и мислење Што мислите како треба да се однесувам, да го променам однесувањево, да не го гушам на некој начин? Се извинувам за долгиов пост
Значи немора веднаш да го бараш проблемот во себе, мислам на тоа зашто велиш дека си му досадна и дека го гушиш. Можеби проблемот не е до тебе, туку тој има некаков друг проблем, можеби има нешто што го мачи, поврзано со семејство, работа и т.н. или едноставно период да му е таков, го фатила депресија што не значи дека ти си виновна. Тоа што сте немале односи не го земај при срце веднаш, нормално е а и секому се дешава кога е под влијание на други негативни околности да има одсуство на сексуалната желба. И сега кога го гледаш дека е повлечен и дека нешто не е во ред, ти однесувај се нормално остави му простор да ги среди мислите и чувствата па за некое време самиот ќе се отвори и ќе ти го каже проблемот. Доколку прави работи кои се невообичаени за вашата врска тогаш ти прва почни го разговорот и прашај го што се случува? Можеби е само период, и на мене ми се случува понекогаш едноставно сакам да се исклучам од се и да бидам сама со себе, ама бидејки е невозможно и сум приморана на интеракција со луѓето кои се секојдневно окулу мене несвесно го менувам однесувањето и сум ладна со нив. Некогаш ме држи еден ден, некогаш повеќе но воглавно не е предизвикано од ништо, туку можеби презаситеност од се окулу мене и едноставно сакам одмор. Се надевам дека за брзо време се ќе се среди, и повторно ќе си бидете среќни и ќе имате секс секој ден
Но јас сакам тоа што го мачи да го сподели со мене, спомнав дека го прашав што му е, но добив одговор дека ништо не му е, а гледам дека не е така. Ова трае веќе 3 дена а јас не можам веќе,многу сум нестрплива и нервозна, можеби период е ама тој без ништо не прави вака...
Девојкии незнам дали е ова проблем или само јас така гледам на тоа ..имав врска од годна и нешто прекинавме и сега мислам дека сите со кои имам можност да бидам мислам дека сите би биле со мене само заради забава ..не одиме три недели веќе испаднав со друг многу ми е убаво со него но неможзам да дознаам што тој планира со мене не го знам доволно за да седнам и да го гњавам со таков вид на прашања што сакаш со мене или сл ..било каков совет би ми помогнал ..
Немој да бидеш нестрплива, остави го уште некој ден, и да има некаков проблем можеби му треба време за да си и среди мислите, пред да донесе одлука или да го сподели со тебе. Колку што можев да заклучам од постот, приврзани сте и врската очигледно ви е подолга па ако имал некаков проблем најверојатно би го споделил до сега, но јас сеуште стојам на тоа дека можеби му е таков периодот. Ако веќе не можеш да издржиш обиди се да разговараш, но не навалувај, туку од окулу обиди се да дознаеш што се случува. Не верувам дека е нешто сериозно туку така одеднаш да се појави, но ја сфаќам љубопитноста и немирот кои ти ги чуствуваш. Биди што е можно посмирена, немој да драматизираш зошто верувам дека за неколку дена се ќе биде во ред.
Савана, ние жените понекогаш знаеме да претераме (по мене си знам). Мажите не се исти како нас, колку и да се слободни пред својот партнер, многу работи си ги задржуваат за себе и сами се нервираат (за разлика од нас што го споделуваме тоа). Можеби се работи за психичка напнатост на работа, во домот и слично. Не очајувај толку брзо, сепак кратко време трае ситуацијава. А тоа за односите, нека ти биде сега школо дека може често да се случува да немате односи повеќе денови (поради зафатеност, не доволна опуштеност и сл.). Најбитно е да не ти паѓа тешко на срце тоа. Еве да ти дадам пример за себе, јас кога останав бремена тој месец, само 2 пати имавме односи Ако разговараш со него, само повеќе ќе го изнервираш. Остави го сам да ти се отвори и да ти каже што е проблемот, барем кај мене тоа успеваше.
Има време,девојко. Ако ти е убаво со овој сегашниов,не биди нестрплива. Запознај го,дружите се,самата ќе оцениш дали сака или не нешто поозбилно или си само за забава,како што викаш дека си била за претходните момци. Немој само со прашања,затоа што тоа,тие го мразат најмногу. Времето ќе покаже дали ќе го биде или не! Поздрав!
Нова сум на форумот и се надевам мојот проблем се вклопува во оваа подтема. до пред неколку дена бев во врска со дечко цели 7 години но во последната година работите не одеа како што треба, и двата бевме мн нервозни и инпулсивни па кога имаше кавги тие завршуваја катастрофално со мегусебно мавање шамари со кажување ужасни работи но тоа беа само неколку ситуации кои и не се случуваа многу често.за втората вечер на нова година доста се поднапив а бев со другарки и играв со еден децко последните 2 часа и на крај завршивме во неговата кола како се бакнуваме. работат веке беше направена но уште повеќе се загрешија работите , продолживме да се гледаме и се гледаме веќе два месеци и работите заминаја многу далеку имавме и секс и заедно имаме преспиено неколку ноки.јас чуствував огромна грижа на совет за тоа што му го правам на дечкото и решив да му се скарам. разговарав со другиот и многу му е криво што си ја уништив врската ради него и сега сум сама и незнам дали би требало да почнам по некое време нешто со овој другиот или тоа ке биде уште поголема грешка а немам смелост да продолжам со децкото бивши зошто неможам да се помирам со тоа што му го направив со сите лаги кои ги кажував за да бидам со овој другиот со кој ми беше многу убо а и него му беше но незнам дали би требало да започнам нешто со него.дајте некој совет многу сум депресивна : загрижена уништенаааа многу се каам за сеее.