Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Razlikata vo godini e mn golema, razlichen pogled na svet, razlichno razmisluvanje, razlichni izzhiveani i pominati stvari
    Ama tuka pobitno e toa shto ti go zborel tatko ti. Kako vekje polnoletna devojka mora da se ottrgnesh od negovite razmisluvanja i da si sozdadesh tvoi. Mora da prezhiveesh nekoi rabori vo zhivotot, dejtovi, izleguvanja i sl se shto e vo skop na moralnoto. Vo razvojniot proces moshne vazhna e socijalizacijata pa i partnerot.
    Ne razmisluvaj na toa shto ti go kazhal tatko ti, sozdaj si svoi razmisluvanja, kako polnoletna lichnost,normalno toa ne se sluchuva preku nokj, toa e proces, koj se steknuva so pominati raboti i so iskustvo
    So iskustvoto sozrevash
    Tatko ti so negovite razmisluvanjabte ogranichuval mn
    I ne go sramish tatko ti ako iskochish so nekoj dechko, sepak e 21vek

Последна измена: 14 септември 2020
    На thelittle17, tina2018 и raww им се допаѓа ова.
  2. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    9.806
    Незнам, најди си другар. Еве јас пример многу работи не можев да ги споделам со другарките, но имав двајца другари кои ми беа генерација, со кои бев мн блиска и се можев да споделам. Тие знаат да ми дадат поискрена критика и мислење од другарките. Со нив сум имала такви „длабоки“ разговори до 5-6 наутро за работи за кои не сум зборувала ни со дечко ми, со кој одев тогаш и уште одам со него. Да, најдобар другар ми е дечко ми, но и другарите ми се најдобри другари и пример за некои спротивставени мислења кои ги имам со дечко ми, или проблеми/караница, со нив можам да зборувам слободно.

Не ме сфаќај погрешно, млада си ептен, и сакаш да испаднеш со некој. Но зарем тој некој не може да биде на твои поблиски години?

Имам пример близок, многу сличен на твојот. Цимерката моја имаше дечко, 33-34 години беше тој, а ние прва факултет. Сестра и (постара, и исто цимерка ни беше) цело време го хејташе, и во фаца и зборуваше работи кои таа како постара ги знае за него, а цимерката помала и појма нема бидејќи генерациски не се поклопиле да излегуваат и да се среќаваат претходно (сите од ист помал град се). Исто и тој немал сериозна врска и женска претходно. Вака, кога ќе дојдеше кај нас во Скопје, се правеше фин, забавен демек. А и ѕвонеше цееело време, ја прашува разни работи, ние ќе излезиме на диско, на кафе, таа дома седеше бидејќи не смее да шета многу. И оп, остана трудна. Објаснувањето беше дека било случајно (facepalm) Мутава една... Скоро 7 години без кондом имам односи со дечко ми, и никогаш не сум останала бремена. Година дена на почетокот не ни помислував без кондом. Така е тоа, случајно. И рекол ако сака без кондом, поубаво демек, и мутавата се согласила. Ја излажа, тој плански си одигра. Знаеш на регистрацијата/мини свадба колку беа тажни родителите нејзини и сестра и... Еве ја сега, дете има, факултет не заврши. Мораше редовно факултетот, а немаа пари да седат во Скопје. Си седи таму, домаќинка си е, и на кафе оди само со свекрвата по други куќи. Овој сториња става цело време, викенди по кафани, дискотеки сам со друштво - ужас. Она кафич не видела...

Не викам дека ќе ти се случи исто, но сакав да ти укажам што е една од можностите. Твое си е да си одлучиш што сакаш да направиш.

На tina2018, christinnn и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  3. MelaniGrey

MelaniGrey Нов член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    ЛЕЛЕЕЕ стварно се трогнав, жално за девојката стварно жалноо, можела крај краева да го абортира али пак може се заљубила не знам, ама крајно е безобразно и нечовечно да запустиш живот на млада девојка на факултет со тоа што намерно ќе ја забремениш знаејќи дека ќе е твоја понатака, постојат секакви луѓе и да не можеме да напрајме проценка веднаш каков е и што е , точно. А во врска со мојов случај па кај мене е работата што јас го свиѓам а тој не реагира, пошто за него сум дете и знам дека никогаш не би ми рекол ништо , проблемот е во мене а не во човеков.

4. ladydy13

ladydy13 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2019
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    445
    Здраво, може ли совет од искусни како се лечи љубовна болка..? Свесна сум дека е крај, немам контакт со него и нема никаква надеж за понатаму ама сепак мислите ми се секогаш кај него, тешко заспивам навечер и секоја вечер плачам. Поминаа два месеци но сеуште болката е иста не знам што да направам и како да си помогнам а најмногу од се сакам да помини се и да го заборавам.

5. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    4.424
    Treba, nekako da go popolnish vremeto, koe on ti go ponuduval 8)

6. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Па реално, два месеци се малку за да преболиш некој што си го сакал. Си сака време... Многу време. То некако само по себе иди. Се разбудуваш некое утро и сфаќаш дека не боли поќе. Дотогаш, прај повеќе од нештата што те прат среќна. Шетај, филм, книги, музика, сѐ што те опушта. Среќно!

На thelittle17, tina2018, marija305 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Секогаш сум викала дека години не претставуваат проблем, кога се работи за љубов. Но ти се премногу мала, имаш само 18 години и допрва треба да се разиваш како човек. да имаш 22, 23, 24, ајде некако се јаде, веќе можеби си завршила факултет, може си се вработила, или имаш веќе некоја цел во животот. Вака девојче само што си станала полнолетна и пред тебе е животот. Тој е 35 и мислам дека што и да сакаш со него, нема да опстане за долго..

На tina2018, cresa-jagoda, noteforself и 2 други им се допаѓа ова.
  8. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.490
    Ти си уште дете, тек 18год, можи ќе одиш на факултет, од тие години почнува најинтересното, дружење, забави се и сешто.
    Тој е маж, кај и да е за женење.
    18-35 не е мала разлика. Да беше 20+ нагоре ќе беше друго.
    Имате различни гледања скроз.
    Или би завршило брзо ништо сериозно, или со брак најверојатно.
    Размисли шо би било, како би било и шо сакаш ти понатаму во животот.

На tina2018, cresa-jagoda и edna_malecka им се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Штом планираш да одиш во друг град на факултет немој да правиш ништо со типот. Ќе откриеш еден цел нов свет, првпат ќе бидеш одговорна сама за себе, нов град без родители, а со нови луѓе, па колеги и колешки од факс, нови дискотеки, испитни сесии, готвење, чистење.... Се ќе ти биде ново и интересно. Со овој можеш само да заглавиш во 4 ѕида во студентски дом или стан и да ти биде нонстоп на гости. Обично е така зашто 35годишен кога ќе фати млада девојка е љубоморен и се плаши дека ќе ја изгуби. Запиши се на факултет, па ако уште ти се свиѓа типот и сакаш да бидеш со него, ок. Ама јас ти гарантирам дека нема ни да ти текне на него ;)

На thelittle17, tina2018, marija305 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Rebele

Rebele Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    78
    Мила као прво, јас го викнав затоа што се немавме видено 5 дена беше на пат и тогаш се врати беше многу уморен 15 мин се видовме и виде таква сцена.
    Као второ, беше пијан и ни се закачи до нас цело време јас не го ни гледав не па да му правам муабет мислам дека тоа е знак сам по себе.
    Као трето, и тој кога излезе збореше на телефон и јас немам очи позади да видам дека ќе ме пипне
    Као четврто, не плачам и не ми годи такво внимание, искрено и прекуглава ми е веќе од тоа да не можам да излезам без некој да ми се нафрла.

11. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Колку ми сте смешни и искомплексирани кога ќе пише некоја за ваков случен проблем, одма ја напаѓате жената и годело внимание таа била крива. Како така бе? Ако сте вие невидливи што ви се криви другите

На thelittle17, Ambrosia, Shugarspice и 9 други им се допаѓа ова.
  12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    @Rebele ти ги прочитав и старите мислења. Ако се работи за истото момче, веќе сама знаеш што е исправно и кога границата е помината.
    Ако не се работи за истиот човек и досега немало други проблеми, разговарај со него. Штом си пишала тука значи реакцијата негова не ти била нормална. Кажи му го ова, дека сметаш дека неговата реакција била предраматична. Ако имало потреба, можел сосема културно да го оттргне дечкото а не така со погрдни зборови и закани.

На tina2018 и tinka-mace им се допаѓа ова.
  13. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    @Rebele Мислам дека секое машко би изреагирало на ист или на сличен начин, само што во твојов случај, многу несреќен избор на зборови. Немало потреба ниту од барање на број и продлабочување на кавгата. Тој дел не е океј.

Иначе, ги исчитав и мислењата погоре и не ми се веруваше што читам. Желна за внимание и незнам ти што. Џизс. Башка, му се заканил со збор, да фатеше да го истепаше ќе беше загрижувачко и совети од типот да се тргни од него. Мислам, стварно се претерува на моменти. (facepalm)

На flawless. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    1.331
    Има една поговорка : `` Жените да го водеа светот немаше да има ниту една војна ``

Во природата на мажите од секогаш било вродено чуството на докажување. Особено на физичка сила. Зато цело време нешто мерат . Мускули, коли, мотори, имотот па и алатот на крај :D
    Заради тоа и спортовите се измислени за да бидат замена за војните.

Во денешно време ништо не е сменето бидејќи не може преку ноќ да се смени генетскиот код, туку само сменети се реперите за мерење .

Секоја чест на момците што знаат секоја конфликтна ситуација да ја симрат и решат со разовор :)

На thelittle17, tina2018, tinka-mace и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.400
    Не знам колку години си, ама посвети се на учење или работа.Ќе биде потребно време, ама ќе го преболиш сигурно.Од лично искуство ова.:D

На eliesaab, edna_malecka, Justicija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.244
    Се надевам ова видео ќе ти помогне:
    https://www.instagram.com/tv/CEUMVjGnlV5/

Доколку имаш посериозни депресии, во смисла да не можеш да функционираш нормално, да ти се одразува на здравјето, сериозно на психата и сл. пиши ми порака, ќе те поврзам со добар психолог.

На ladydy13 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. spingstart13

spingstart13 Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2020
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    15
    Zdravo, mi treba vase mislenje :) Jas sum vo dolga vrska so mojot decko i najprvo bevme najdobri prijateli i sega sme veke zaedno nekolku godini. Sekogas bev srekna i ispolneta sto imam takva licnost pokraj mene, sto sekogas saka da sum podobra,srekna, ispolneta i bezbedna. Ovoj mesec za prv pat se slucuva nesto sto ne znam kako da go objasnam. Posle tolku vreme jas mnogu go sakam, no sfativ deka sum nesrekjna veke so nego.... Koj e sega vistinskiot pat? Dali da go odberam mozokot ili srceto? Sto e pravilno? Ovaa veke so denovi go razmisluvam i ne mozam da odlucam bidejki imam impresii. Od edna strana smetam deka treba da go sledam srceto i da prodolzam uste kratok period za da bidam sigurna deka veke ne e toa sto mi e potrebno, a od druga strana smetam deka najbitno e da si sreken vo zivotot i prodolzuvanje ponatamu e samo psihicko izmacuvanje.

18. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    4.424
    Мозокот, секогаш.

На thelittle17, faye, edna_malecka и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Со мозок се размислува и ќе си одлучиш..срцето може и да излаже..

На thelittle17 и edna_malecka им се допаѓа ова.
  20. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    А зошто си несреќна?

На edna_malecka, spingstart13, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.