Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    9.806
    @dankee Дали сериозно ова го мислиш што го напиша? Македонија е ова, не секој има пари да се оддели од домашните на години кога само што завршил факултет што се вика, макар и да не завршил и да работел од 19 години.

Материјалните работи после еден месец гледање се најмалку битни кои треба да ги гледаш. Дечкото ти нуди фер опции, не е да се прави незаинтересиран или да глуми лудило. Сигурно да има опција би бирал да има свое место. Но од каде знаеш како и што им се дешава на луѓето, колку се имотни и слично. Сигурно штеди пари што заработува солидно, и во одреден период ќе си купи нешто свое.

Не секој се родил во голема куќа, или да има 3 стана. Има луѓе кои и корката леб ја вадат со многу пот и се благодарни за тоа и знаат да го ценат и она малко што имаат.

Во денешно време има една купа мамини и татини лигуши, со ауди/мерцедес, стан, скапи телефони уауууу. Не дај Боже уста да отворат - глупи како тракторска гума. Е со тој ќе имаш богами избор каде да се онаквиш.
    Додека принципиелни, културни, амбициозни и слободни машки богами потешко е да се најде.

На Biljarkata, honey.11, FancyCinderellla и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2019
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    771
    Никој за никого не може да каже што е битно, што не е и колку е битно. Ако за тебе тоа не е битно можеби мене ми е најбитно. Нека си збори секој за себе.

На burthdaykake, WildMk и Angie1432 им се допаѓа ова.
  3. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    9.806
    Па да уствари, имаш право. Не за џабе има и термин за овие луѓе = Материјалисти.

На cresa-jagoda, Pixi5, flawless. и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2019
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    771
    Хахаха ај прво научи што значи материјалист. :D

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    9.806
    Знам, и затоа ги избегнувам таквите ;)

6. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653

@dankee најискрено, ти не го сакаш дечкото. Така да направи си услуга и на тебе, а уште поголема и на него и прекини. За он да си најде некоја на која нема да и биде битно што и колку има и каде бил, туку тоа што е умен и вреден и ќе сака да гради иднина со него, а ти си најди некој на кој тато и мама го вработиле му купиле стан/куќа, му плаќаат за одмори итн. #ништолично

На cresa-jagoda, Sejfullai, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.086
    Да пишам, да не пишам...
    Ај ќе пишам. Многу ми е нефер кога на форумов од девојките се очекува да бидат со се океј кога е дечко во прашање. Имал мал пенис? Не е битно тоа, важен е карактерот. Нема пари? Не е битно тоа, важно е џентлмен (ама бара од девојката да се ебава по шуми)

@dankee
    Чоек, нормално е да не бидеш ок со ова. И ретко кој од форумов би бил океј, батали butthurt-от и сарказмов на темава. Знаеш како викаат, сто стапа на туѓ грб не болат. Секој си гледа на себе да му е најубаво, ама затоа другите се материјалисти, курви што (замисли) сакаат секс да имаат во живот итн. Лесно е да бидеш кул и широкоград кога нешто ти е погодено на некое поле и сакаш да мислиш колку би бил фин и несебичен кога ситуацијата би била поразлична. Ама да не се лажеме, секој се става себе си на прво место ;)

Очигледно финансиски стоите различно. Не мора да одговараш тука ама размисли си: работи ти дечко ти? Ситуацијата со неговите каква му и дали (те колку) мора од платата да остава дома за сметки? Што очекуваш ти од врската? (Ок, кога ситуацијава со коронава ќе се смени) Театар, кино, концерти, кафичи, ресторани или постојано седење кај тебе и евентуална прошетка низ парк/ маало? Зошто ако дечкото нема пари тоа ќе ви биде иднината.

Исто, ако доаѓа од сиромашно семејство каде ситуцијата нема да се смени, биди реална дека ако останете заедно ќе мора цел живот да ги помагате неговите. Не си малечка, знаеш што значи тоа. Така да, размисли си колку сте компатибилни.

И конкретно за оригиналното прашање: не, на овие години не би имала секс во кола, ни во хотел.

И пред некој да рипне да напаѓа, јас го правев шест години тоа што очекувате девојката да го прави (ок, освен сексот, ликот барем своја соба имаше). Шест години седев дома зошто „немал пари“ што после испадна дека и не било баш вистина. Мислев дека сум фина и несебична, всушност сум била само глупава. Затоа, во иднина ќе си се ставам себе си на прво место, и своите потреби. Друг некој, ако е будала, нека се жртвува за љубов.

На tina2018, honey.11, darlingdragon и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Далеку од тоа дека треба да жртвува за љубов или да се прилагодува на него. Таа сама го опиша дечкото дека е скроз ок, и се свиѓа и единствен проблем е што нема каде да поминуваат време заедно сами и не бил нашетан.
    Може порано немал пари да шета еве сега убаво заработувал и важно е само да има желба за шетање за да се погодат двајцата во тој дел.
    За хотел се согласувам дека не е најдобра идеја ама па, како идете со дечковците на викенди/одмори? Таму не ви смета што сте во хотел. Реално, ништо страшно.

А и чекајте малку, за идење дома кај дечко/девојка малку е рано еден месец врска за некој да ти се става нонстоп дома да ти доаѓа пример филм да гледате.

На cresa-jagoda, Pixi5, tinka-mace и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Не е работата за напаѓање, кога нешто сакаш ќе најдеш решение, кога не сакаш, ќе најдеш изговор. Или за да ти биде полесно на душата бараш оправдување на форум дека си постапил/а правилно. Како и да е, правете го тоа што ве прави среќни и тоа што мислите дека е најдобро за вас.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.086
    Не верувам дека членката мисли на тие чисти и културни хотели :)

Не знаеш дека има „хотелчиња“ кои наплаќаат на час? Таканаречени швалерски хотели. Јас лично би била крајно навредена партнер да ми предложи таму да одиме. Верувам дека собарката во тие соби влегува во скафандер за да чисти.

Во време на корона каде ќе одиш со дечко ако не по дома? Плус, еве веќе заладува, седење по клупи и акање по паркови нема уште долго да биде опција.

Последна измена: 29 септември 2020
    На Celltica, tina2018, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Добро, не помислив на таков хотел, таму швалерки се носат :D и ако ја однесе на такво место под итно да го шутне. Јас дури ќе предложев соба со џакузи да си земат за да се осети романтика малку.

На cresa-jagoda, Angie1432, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.086
    @Jana06, ако има дечкото пари да плати соба во нормален (чист) хотел неколку пати месечно, нема тој финансиски проблеми. Реално, за тие пари ќе може комотно некаде под кирија да отиде, не да се туткаат во една соба тројца. Кој не сака комоција...

Во секој случај, ќе појасни членката на каков хотел мислел.

На cresa-jagoda, crimson, tinka-mace и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    18.009
    На 20 год кога се запознав со мм, беше студент, ја возеше колата од татко му, живееше со неговите.
    Од друга страна јас живеев во стан со цимерка, која повеќе беше отсутна, најчесто бев сама, па најчесто бевме кај мене.
    Сега на 28 год, двајцата сме вработени, со наш автомобил и со наше катче за живеење. Ако има љубов, ќе се најде решение. Девојката ако има свој дел не е ништо страшно ако некогаш дојде кај неа. А и на 27 год маж што не е женет, ретко кој живее сам. Да не се лажеме, ова е Македонија.

На tina2018, Biljarkata, honey.11 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Јас сум просто изненадена колку дел од вас се со широки погледи и модерни ставови да ги речам. Секоја чест, навистина. Само што живееме во Македонија. Не знам како е во вашите места на живеење, ама овде јас кај што сум, не е исто машко да донесе девојка дома и девојка да донесе машко дома. Ајт за комшиите мање битно ама за домашните е просто неприфатливо. Жал ми е, ама е така. И е индивидуално од ситуација до ситуација. Кога имаш 18 или 19 години и ти е интересно да "акаш" по паркови или да се туткаш по клупи ама со тек на време се менуваат работите и едноставно бараме нешто повеќе. Не велам дека е пресудно, или дека мора да има нешто настрана иначе да се остави ама не можите да тврдите дека не игра никаква улога и дека е сеедно. Не е! И заборавате многу битна работа. Членката напомена дека земал прилична висока плата дечкото а сепак не се трга настрана од фамилијата. И то е нешто што треба човек да се замисли малце зошто е тоа така. А дека е предизвик да си со некој а да нема кај да се гледаш, голем предизвик е и си сака жртвички, од типот да ти замрзнува газот на ладното, да се гледаш еднаш месечно а можи и помалку и така натаму. Прашањето е дали личноста вреди? Ако е да одговорот, ништо не е невозможно, ќе профункционираат и така.

На tina2018, edna_malecka, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.086
    Јас дури сега го видов делот дека дечкото не само што работи, туку заработува три пати повеќе од членката. И океј му е да дели соба со уште двајца на 27 години?

Оууу, ноууу, ноуууу.

На Konfetka, tina2018, crimson и 9 други им се допаѓа ова.
  16. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Ама членката рече дека тој заработувал 3 пати повеќе од неа.
    Ако заработува многу веќе 5 години, да, треба да се запраша зошто тој наместо да дели за свое живеалиште, седи уште дома. Ама може скоро се вработил, може помага на неговите финансиски.

Крајно безобразен е муабетот "Не е толку нашетан", "Нема голем круг на пријатели".. ама ќе го занемарам за момент.

@dankee ти имаш свој спрат. Носи го таму понекогаш. Отидете некаде на викенд, со шетање, за да не биде само дека сте отишле во хотел за секс ко да се криете од некој.
    Ќе и дадеш време на врската за да го запознаеш човекот, за да имаш основа да дискутираш со него за иднината и да видиш како размислува тој за живеење одделно и за финансии.

На FancyCinderellla, Pixi5, tinka-mace и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Зашто може првпат заработува убаво и прво сака да троши пари на себе, за облека, за шетање, за дружење, млад е човекот. Тоа нема да го направи утре лош и неодговорен сопруг. Не мора одма станови да купува или може не е спремен да оди под кирија.
    Што треба, со парите што сам ги заработува да и овозможува чуда на некоја персона што има големи очекувања од сам старт и се заедно само еден месец?

На cresa-jagoda, flawless., Izaabella и 9 други им се допаѓа ова.
  18. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Да се дополнам, не знаеме колкава плата зема девојката за да дискутираме колкава е неговата плата. Може таа е пријавена на пола работно време, па неговата плата не е нешто вауу.:D

Рече дека има кола. Може сам си ја купил и отплаќа сега за колата.

На cresa-jagoda, flawless., tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Е ова! (y)

А не да очекувате сешто од сам почеток. Тој не е должен да образложува какви планови има во иднина уште првиот месец.

На cresa-jagoda, flawless., tinka-mace и 3 други им се допаѓа ова.
  20. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    9.806
    1 месец се гледаат побогу... Да не треба и извештај од банките на неговите да и приложи дечкото? Да знае како стое со финансии и каква ќе и биде иднината. Боже мили, приземјете се.

Со дм сум 8 години, 31 година е под ќирија живееме двајцата. Кола си купи пред 2 години кога почна подобра плата да зима. Сме седеле и на клупа, и во на татко му колата, и дома кога не биле неговите, и со ќебе под отворено небо... Што требаше, да го оставам бидејќи нема пари стан да купи или да му купат неговите? Колку зимски денови буквално само сме седеле у кола која немаше ни парно. Никогаш не помислив ништо негативно. Еве сега си работиме, збираме пари и каде и да е ќе си купиме стан со кредит нормално. Ќе биде наш, и баш повеќе го сакам што се труди! Можеби ќе биде и 33 год кога ќе се вдомиме, но не ми е гајле. Знам дека заедно можеме чуда да направиме и тоа ми е најбитно!

Што се случува со вас (не)луѓе.. Зар не смее дечкото да си има женска бидејќи живее со неговите аман.

На lonely222, simoncelicius, Biljarkata и 26 други им се допаѓа ова.