Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. kalinka89

kalinka89 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    8
    Нова сум на форумот и се надевам мојот проблем се вклопува во оваа подтема. до пред неколку дена бев во врска со дечко цели 7 години но во последната година работите не одеа како што треба, и двата бевме мн нервозни и инпулсивни па кога имаше кавги тие завршуваја катастрофално со мегусебно мавање шамари со кажување ужасни работи но тоа беа само неколку ситуации кои и не се случуваа многу често.за втората вечер на нова година доста се поднапив а бев со другарки и играв со еден децко последните 2 часа и на крај завршивме во неговата кола како се бакнуваме. работат веке беше направена но уште повеќе се загрешија работите , продолживме да се гледаме и се гледаме веќе два месеци и работите заминаја многу далеку имавме и секс и заедно имаме преспиено неколку ноки.јас чуствував огромна грижа на совет за тоа што му го правам на дечкото и решив да му се скарам. разговарав со другиот и многу му е криво што си ја уништив врската ради него и сега сум сама и незнам дали би требало да почнам по некое време нешто со овој другиот или тоа ке биде уште поголема грешка а немам смелост да продолжам со децкото бивши зошто неможам да се помирам со тоа што му го направив со сите лаги кои ги кажував за да бидам со овој другиот со кој ми беше многу убо а и него му беше но незнам дали би требало да започнам нешто со него.дајте некој совет многу сум депресивна : загрижена уништенаааа многу се каам за сеее.

2. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.395
    пред се треба да се преиспиташ и да седнеш да размислиш дали дечкото со кој си 7 години воопшто го сакаш, дали чуствуваш нешто за него, дали воопшто сакаш да бидеш со него, или сето тоа си го направила свесно. Авантурите понекогаш можат да останат авантури како дел од нашето сеќавање или потполно да се избришат од глава. Но онаа искрена њубов и она штио го чуствуваш за некој не се раѓа секој ден. Пресметај се дали вреди се да прокоцкаш за таа авантура или може би во моментот си осетила дека ти треба нешто ново. знаеш може ете ти е интересно затоа што си со нов и криеш и цел тој адреналин но што по 10-20 гледања со тој дечко дали ке ти стане монотон и ќе си речеш еј што направив. затоа пред да одлучиш било што стај си прст на чело и пресечи ипак 7 години не се малку а од друга страна 7 години несмеат да ти бидат пречка за да започнеш нешто ново. подобро сега да пресечеш него ли утре во брак. Чуствата си ги знаеш само ти

3. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Батали ги двајцата и дај си време да легнат работите. Ако не функционирале работите и сте се шамарале со дечко ти пред брак, големи се шансите такво однесување да продолжи и во брак. На вториов ако му било убаво, ке дојде самиот. А може ке се појави и некој трет, вртење нов лист во вакви ситуации некогаш е најдобро решение.

На kalinka89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Калинка,мислам дека и не ти е најпаметен чекор да сакаш да се вратиш кај твојот бивши,бидејќи врската ви била доста дисфункционална (физички пресметки,катастрофални кавги-дали ова ти недостига или сметаш дека би требало да ти недостига?!).
    А во однос на вториот дечко,не знам дали тој воопшто ти спомнал дали сака нешто повеќе од секс со тебе некогаш-тоа е појдовната основа?!Ако одговорот е не-нема потреба да се наметнуваш и да го бараш тој барал и добил тоа што очекувал-авантура.Не те осудувам,но внимавај,сите имаме кризи во врска,но проблемот не се решава со барање утеха во туѓа прегратка.
    Мој совет ти е да најдеш некој сосема нов,овие двајца остави ги таму каде што припаѓаат-во твоето минато.
    Не се разочарувај и не форсирај со пронаоѓање на нов дечко,одлучи се за тоа кога ќе си навистина спремна и ако налеташ на дечко кој навистина ќе те цени и почитува на начин на кој секоја треба де е почитувана-како капка вода на дланка-го цитирам ова што мене ми го рече денес една моја многу драга личност.
    Се‘ најубаво ;) .

5. pin4e

pin4e Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Па вака и јас бев нова ама си се удружив на фемина кога си се скарав со дечко ми а толку многу ми помогна сајтов :D :D Колку и да се укривуваш самата себе не вреди ништо нема да постигнеш...дај малку излези види прошетај смени мислења не тупи во место.си направила грешка ама не е крај на свет....не сакаш да си со бившиот,и јас не би останала колку и да ми прости и незнам што уште не....зато а што со тек на време ке ти го качи сето тоа на глава,ке те укривува за секоја ситуација за се ке си крива....а од самата помисла дека стварно ти си згрешила.....ке подклекнуваш на сите негови фарси....одалечи се /за тој расипувач на врска да го наречам ...не верувај дека му е криво што си раскинала и уништила 7 год врска....тој се сити на сето тоа дека тој е маж постигнал голем успех....те заведил те импресионирал,те оставил без здив....а зошто....????тој сега се јави те праша како ти е? дали си добра?како поминуваш?по мое си велам дали некогаш и ке те побара,,,,дај сврти нов лист шеткај малку не влегувај во врска авантура ке ти биди потешко....опушти се ;) СЛУШАЈ ПАТАЛЕЦ А НЕ ГАТАЛЕЦ ;)

6. Kompot

Kompot Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    10
    Здраво девојки. Имам еден проблем за кој се надевам дека ќе ми помогнете. Заедно сме со него веќе 4 години. На почетокот се беше како во бајка. Ние важевме за најубавиот и најзаљубен пар.Многу ретко се каравме и тоа најчесто беше за некои ситници и не траеше долго.

Работите се сменаја откако дојдовме Скопје на факултет од Прилеп. Стана љубоморен,многу се оддалечивме, кога ќе се видевме секогаш завршувавме со караници . Но секогаш се смирувавме. Во тој период мене ми се случи многу лоша случка во животот и тој беше цело време покрај мене. Но после тоа почна да ми префрла како сум се сменила,сум станала негативна,како сум му причинувала само нервози во животот.Почна да ме навредува како не сум била добра во кревет( нешто што често е причина за нашите кавги),со мене само се мачел сите тие години , не сум знаела да го задоволам и сл.

Во моментов сме скарани 5 дена не се имаме воопшто слушнато и јас не знам што да направам. Го сакам и не можам да го пуштам туку така да си оди. Но од друга страна ми е преку глава од неговото однесување како мало разгалено дете.Што мислите што треба да направам?

7. GiaMarie

GiaMarie Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    40
    Да го седнеш и да направите еден зрел и отворен муабет. Подобро решение од ова нема. Ако не откриете кои се причините за незадоволството во врската тогаш ништо не правите, ќе се карате карате додека еден ден не пукне се и не раскинете. Во секоја подолга врска нормално е да доаѓа до периоди на заситеност ама ако е она вистинското сето тоа се надминува. Разговарај што е причината за неговото однесување, може ти несвесно придонесуваш со нешто, може него му здосадило. Ние може само да погодуваме што е причината и каде е проблемот. Мој совет е јави му се седнете и разговарајте па пиши ни каков е исходот :) . Ти посакувам среќа и разрешување на сите препреки и проблеми.

8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.395
    и јас сметам дека единственото решение на твојот проблем е да седнете и да разговарате. Ете биди ти таа што уште денес ќе му се јавиш и покани го на кафе или на некое место каде што ќе можете мирно да разговарате и отворете ги картите. се она што сметате дека треба да си го кажете кажете си го. сето она што ти смета кажи си го и единствена позитивна работа од сето тоа ќе биде тоа да или ќе се смирите или ќе раскинете но бар ќе знаеш зошто и кој се причините и сето тоа ќе ти даде поука каде да не грешиж понатаму. сепак од тој разговор нема негативни страни. Животот е игра која мора да научиме да ја играме

9. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    ^^ Се согласувам со девојките.
    Не сте од вчера заедно,не сте мали деца,разговорот ја спасува секоја врска.
    Сега треба некој да потегне. Биди тоа ти. Биди попаметната и попушти. :)
    Ќе видите каде е проблемот,што,како...

Ако ти е гајле,не го пуштај.. Тој може да ти зборува дека се мачел со тебе,бла бла,но сигурно има нешто во тебе штом останал толку време со тебе.

Сепак јас би го имала и тоа на ум,дека можеби запознал некоја друга ( :tmi: ). Но тоа само така го велам,затоа што,сепак,сигурно имала мал милион прилики за овие четири години,па не те изневерил,колку што разбрав јас од постот.
    Со среќа! ;)

10. kalinka89

kalinka89 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    8
    Ви благодарам девојки за вашите искрени совети и пред се затоа што не ме осудивте за моиет големи грешки. размислував цела нок и сфатив дека најдобро е да бидам сама одреден периот па со тек на времето ќе видиме како ке се одвиваат работите.

Моето мислење во врска со проблемот на КОМПОТ е дека не е баш добро тоа што дечкото ти зборува такви работи дека не си добра дека не го задоволуваш па можите да се потрудите заеднички и да објасни тој што и како му се допага во сексот а не така да те повредува.и добро размисли дали има лубов помеѓу вас а не да тргнуваш од тоа дека тој ти помогнал ко ти било тешко за тоа постојат пријатели не ти треба дечко за утеха. но ако сеусте има лубов добро разговарај те и ќе ги решите проблемите. еххехе можеби кога ке го процитас мојот проблем ке мислиш дека мн и не сум соодветна за давање совети но јас ти го кажав моето мислење па сега ти видиси како е најдобро. :)

11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Јас мислам дека тука проблемот потекнува од негово незадоволство во креветот... можеби се заситил од тебе, ако не експериментирате и не внесувате новости во сексот.
    Треба да го разбереш ако е заради тоа, машко е, сексот е и една од најважните работи во врската.
    Штом бил со тебе толку време значи дека имало љубов и сте се сакале, а овој начин на негово однесување доаѓа затоа што се чувствуал заситен од тебе, монотоничност во врската и такви работи...
    Побарај го, разговарајте ако се тоа проблемите можат лесно да се решат, ќе се потрудиш околу сексот, ќе се едуцираш преку клипови :) биди малку поактивна во кревет, ако успеваш да го задоволиш во кревет тогаш рачунај дека се си направила ;)

12. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Јас мислам дека треба убаво да разговарате, биди храбра и отворено разговарај со него за се. Се согласувам со другиве девојки, биди малку поактивна во кревет, смисли нешто ново, имај верба во себе и биди упорна ќе видиш дека ќе успееш ;)
    Да се надоврзам и за мојот проблем, сакам да ви кажам дека нема никакви резултати. Вчера се обидов да разговарам со него, да го расположам на некој начин ама џабе :( Ладен е спрема мене, овие неколку денови многу се смени, како да му е сеедно, не знам веќе ни јас како да објаснам. Бидејќи вчера не постигнав ништо со разговорот, со мојата загриженост, денес воопшто нема да разговарам на таа тема.

13. Butterfly-itgirl4s

Butterfly-itgirl4s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    285
    jas bi te sovetuvala nikako da ne go prasuvas sto planira so tebe ostavi vremeto da pokaze kamo da mozam da go vratam vremeto i da ne go prasav mozebi ke bevme zaedno a ne jas tipkata odma da vidi na sto e i sto napraviv mi objasni deckoto fino lepo ne e spremen mnogu mu bilo haos a da pocekav malce spontano vo toj haos i ja ke bev lele mnogu sum glupava toa ti e nestrplivost vaka samo se isplasi si vika ovaa pajak saka da se mazime :) ... so sreka!

14. Butterfly-itgirl4s

Butterfly-itgirl4s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    285
    savana znaci vaka i jas imav dolga vrska vo koja ovoj problem se pocesto go imaseama veruvaj i toj si ima nekoi glavobolki kaj mene problemot bese toa sto jas navistina bev ljubomorna i postojano mislev deka ima druga deka ne sum mu interesna ostavi ne go moli i on treba malce da razmisli deka i ti ne se custvuvas dobro vo takvo negovo raspolozenie pa daj mu malce na znaenje deka i ti si vazna ako ima los period neka kaze da go resite ili neka ne se odnesuva kako slaba osoba kazi mu go slobodno toa malce poostro rizikuvaj ne veruvam deka saka da te izgubi ti nisto ne pravis,ne se karaj samo mu objasni kako se custvuvas..so sreka!! :*

На savana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Савана не му обрнувај и ти малце внимние, остави го малку сам, да види дека му фалиш, ако ти пререче нешто речи му дека го гледаш дека е таков и дека сакаш да го ослободиш малце, да не биде толку напнат со тебе.
    Мислам дека најдобро би било да се ставиш малку на диШтанс од него :)

На savana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Вечерва токму тоа го направив, кога дојде кај мене пак беше истиот :@ Јас сосема нормално се однесував, не го прашав ни зошто е уште таков, се обидував да се воздржам иако се нервирам поради неговото однесување. Нема да го оптеретувам со прашања, ниту да пробам да извлечам некој збор повеќе од него. Дури ни бакнеж не добив онака како што треба. :( Ќе го оставам малку, можеби се презаситил од мене :lol: ама мене оваа неизвесност ме убива, ќе почекам уште ден два ако не ќе мора да преземам нешто. :!: Па не можам да се преправам пред него дека се ми е ок кога не е така :worried:

17. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    22.939
    Девојки, ми треба ваша помош. Дечко ми денеска си отиде во неговиот град. Пред да тргне, ме повика да одам и јас, но бидејќи немав пари, му реков друг пат ќе дојдам. Се разделивме, си дојдов и јас дома. Мајка ми земала плата денеска и побарав 1000ден. за да одам кај дечко ми. Отпрвин се бунеше, но на крајот, после мала караница, се согласи и ми ги даде парите. Му пишувам на дечко ми порака дека имам пари сега и дека би можела да одам утре кај него, ама да не излезе дека се наканувам сама. И најмалку што очекував од него беше ваква порака: "Епа како што ти не сакаш да се накануваш, така и јас не сакам да изгледа дека те одбивам, ама ако си планирала да доаѓаш, можеше порано да ми кажеш за и дома да кажам а и јас да знам. Не треба да се лутиш, ама мислам дека е подобро дома да си седиме." Останав :o :o :o Се изненадив доста непријатно, затоа што да беше обратно, јас никогаш не би го одбила. Инаку, не е дека прв пат ќе одам кај него, имам одено 5пати, плус ме знаат и неговите. Летото дури и не му се најавив еднаш, и го изненадив, и никогаш немало вакво нешто. Не знам што да мислам. Не знаев дека треба специјална најава за да одам кај него, се работи за еден викенд, сакав да излегуваме заедно и да си поминеме убаво. Не знам што да му кажам сега, ништо не му вратив на пораката. Како да се однесувам?? Совет??

18. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Па или има некој проблем со неговите, се скарал или слично, или може си планирал машки викенд, па сега ти во последен момент му менуваш план :D Јави му се и прашај го убаво што е проблемот.

19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.109
    И јас мислам најубаво е да го прашаш. Вака само ќе се јадеш, а ние не знаеме што му се мота во глава. јави се и добиј си одговори. Ама со убаво, а не со заканувачки глас па да се изнервира уште толку.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    22.939
    Со неговите се е во ред, нема никаков проблем. А како може да планира машки викенд кога секогаш кога си оди дома излегува со другарите, и ми вели сакам да си овде и заедно да излегуваме? Плус тоа, 2 часа пред да му кажам дека би можела да дојдам, тој ме покани...