Според мене не е мешање во финансии ако знае дека живее со неговите и дели соба со 2ца и ако знае колкава плата зима (дечкото може сам кажал, а може и кажал само кај работи па да е очигледна разликата во плата). Ама таа не бара секој ден. И не е дека го форсира да се гледа само со неа, а не со другари. Дечкото е решен да се гледаат само еднаш дневно. @T.e.d.d.y искрен и директен разговор. Ако му е монотоно и досадно, а сака да ја сочува врската, работете на тоа. Излегувањата нека ви се секогаш различни. Ама ако си стои на своето без некоја иницијатива... Не сакам да ти кажам раскини му, ама мислам дека друго решение не ни имаш.
Ima vreme i za drugari i za sve vo tekot na 7dena. Ne znaci ako so zenska mu se vide 3pati vo nedelata deka ke e izoliran. Zosto i pokraj znacite pokraj patot nie devojkite uspevame da naogjame nesto sto ke go opravdi. Ete clenkata neka odluci dali toa i odgovara. Jas se staviv samo vo nejzino mesto, da imav jas decko 3godini i da mi kazese ednas vo nedela nemase da preminam tuku taka. Okej e da nemozes so nekogo da se vidis pa ispadnalo ste se videle ednas, ama nekoj od start da mi kazuva vaka....
А вкусно е таа да виси 24/7 кај него, а да нема таа кај да го однесе? Голем дел од жените викаат дека се трудат да се кариеристки, независни и индивидуални жени, ама дечкото е тој што треба да е обезбеден со стан, куќа, кола. Срамота е да живее со неговите, срамота е да нема приватност, срамота е да му помага на неговите. Зарем на прв дејт барате елаборат на финансиска состојба? Чисто да си знаете со кого си имате работа де. Имотен лист, извод од банка и доказ за неосудуван. Просветлете ме, ве молам. @T.e.d.d.y со сопругот сме од различни градови. Додека бевме во врска (6 години пред брак) се гледавме повеќе од 3 дена во неделата. Без исклучок.
Можеш да го прашаш, ако си ти самостојна и во подобра ситуација од него. Не можеш да го прашаш ако сте во иста ситуација двајцата. И девојката живее со родители и тој живее со родители. За да ја преиспитуваш нечија самостојност треба прво ти да ја имаш постигнато. Не да чекаш на друг да ти исполнува желби.
Зборуваме за 27годишник во Македонија. Под добра плата не знам што подразбираш. За некој добра плата е 20.000 мкд, за некој 120.000 мкд. И зошто тој 27годишник мора да живее под кирија или да купи свој имот за девојка со која се гледа само 1 месец? Можеби има поголеми планови. Точно е дека уште од почеток треба да одлучиш што ти одговара, а што не. Штом членката го занемарува фактот дека тој е добар и посветен со нејзе, а го истакнува тоа дека има мал круг на пријатели, не е нашетан како нејзе и живее со неговите, таа е веќе одлучена, бара само оправдување за да се тргни од него. И да, секогаш кога давам совет се поставувам на место на тој што бара. Ама очигледно немаме сите ист став, желби и амбиции. Ако не можеш да преминеш преку нештото и твојата култура ти дозволува после месец дена познанство со некого да го прашаш колкава плата зема, колку луѓе живеат во колку квадрати, каде ја троши платата и кога планира да се осамостои, прашај го. Јас не би можела да преминам преку непочитување, лаги и љубомора. За тоа би разговарала. Ама, пак ќе речам, секој со своите желби и амбиции. Јас сепак сметам дека е неблагодарно да му префрлам на некој зошто е несамостоен, ако не сум ни јас.
А што а го оправда? Нека си најде занимација од моја гледна точка е така и јас сум имала досадни дечковци кои дремат цел ден дома а јас на курс, на школо.. Не дека не сум ги сакала ама едноставно себе мора некогаш на првоместо да си се ставеш. Ако членката има занишана самодоверба нека работе на тоа, а не дечкои не излевал секој ден со неа и ајде плачки.
Ако за тебе е океј еднаш неделно да се гледаш со некого, сфати дека за некого не е. Не дојде девојката да прашува што да прави во слободното време туку дали е нормално некој да ти кажува у старт дека сака со тебе да се гледа еден ден во неделата и тоа кога на него му одговара.
Јас напоменав од една страна ако тој работе и има хоби, другари а оваа нема ништо од тоа и чека само на него е лесен плен за манипулација, така да прво треба да поработе на себе па после да се замара со дечоковци, не се моле за гледање луѓето го користат тоа и те викаат кога сакаат ако и се докажеш дека само и е он на светот и само чека момент да биде со него.Не дека го оправдувам дечкото ама девојката треба да работе на себе за да биде ценета а не јас да чекам момент да излезам со некој само да лежам дома.
Никој не вели дека треба да купи за женската туку како единка многу зборува фактот дека не сака да се осамостои. Релативизирајте како сакате ама срамота е на 27 години возрасна личност да живее со родители и да нема желба да се подобри.
7 i pol sme zaedno, pa skoro po celi denovi sme zaedno, osven koga odi na rabota i koga jas ili toj odime nekade posebno..
Детски игри, ќе му покажува дека тој не и е се', ќе глумиме лудило. Што е лошо во тоа што сака да биде почесто со него и тоа му го кажува?
Сто страни прочитав за Данке и во меѓувреме сменивте тема Ааа, не, баба Зока да вам нешто каже Прашањава овде се како рошхарова дамка, кој како сака си ги перцепира Видете за колку убав цитат сум се закачила (не џабе во Цв ми пишува - attention to details) Значи не е проблем идењето кај нејзе, проблем е што не било взаемно Кај е проблемот? @dankee хајлајт на бивши. Мое мислење- пробај да направиш нешто поинакво отколку со бившите, можеби тука е тајната на успехот Сериозно, не може да е проблем што нема соба. Врз база на се што прочитав во твоите објаснувања, дечкото е амбициозен и џентлмен. Зошто не живее под кирија е веројатно веќе одговорено во десетината испишани страни а тоа што нема соба е веројатно нешто за што тој не е виновен (во стан не е едноставно да се догради соба). Уште нешто што сум научила низ годините- луѓето што идат од помалку имотни семејства, често идат со повеќе амбиција и потенцијал за успех, пошто морале повеќе да се трудат за да постигнат нешто во животот. Тие вредности се многу побитни отколку моменталната состојба и со тие вредности се стигнува подалеку. Такво е барем моето искуство. За себе сепак си одлучуваш сама.
Можеби штеди пари, можеби чека да ја запознае вистинската и да и исполни желба каде и во што би сакала да живее таа, можеби има/л план да замине во странство... Меѓу другото, можеби е навистина неамбициозен и врзан со папочна врвка за неговите. Ама од месец дена гледање, без официјализирање на врска, мене ми е многу глупаво навлегување во детали од приватен живот, особено од финансиски и семеен аспект. Јас лично не би ги споделила.
Со вакво гледање, шо ќе ти праи разлика дали сте заедно или не? Пардон и однос. Пошо тоа е поише проблем од времето шо го поминувате заедно. Не смее да си дозволи да ти се обрати на овој начин. Не се разговара така со човек шо прво, го сакаш, а второ, го глеаш како потенцијален доживотен партнер.
Ти па данке одма ке го зимаш за маж гледаш дали е осамостален и слично гледај убаво да те е.. за еден месец познавање а ти што побрзо осамостали се.
@dankee сака некој што живее сам. И треба да си бара таков. Нејзино право е што да сака и очекува од потенцијален партнер. Сенкир некој вас ви кажува каков партнер да барате.