Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2019
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    771
    (y)(y)

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Па нека си бара слободно, што бара мислење за овој? Според мене она е незрелата во ситуацијава.

На Stark, Waverly Raven, thelittle17 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Тоа, нејзе ќе ја прашаш.

На piksooki и Lifelive им се допаѓа ова.
  4. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Што па вие се расправате 100 страни за исто. Еве Вајлд ќе ја каже вистината. (fingers)

Кога ќе се замислам па еден куп има такви. Залудно се докажувате тука 2 дена. :wasntme:
    ,,Бараш нешто што не го нудиш."
    Изгледа најлесно се поминува животот со такви критериуми, не за себе ами во однос на друг.
    Има и назив за истото ама не е тоа тема на муабет, нели? :)

На Billy Idol и Annora им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Сите за себе мислиме дека нудиме повеќе отколку што бараме.

Да не се лажиме...

На teaiva и Avery им се допаѓа ова.
  6. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.694
    Закопа ме сега, надпросечна интелигенцијо

7. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.478
    Допаѓања:
    41.182
    @T.e.d.d.y , јас не гледам ништо трагично во тоа да се гледате поретко, ама гледам проблем во тоа што ТОЈ сака да се гледате од сега поретко. Претходно сигурно почесто сте се гледале...

Мене самото барање за таква промена ми сугерира дека нешто не е како што треба, дека има некоја причина во позадина за која мора да разговарате.
    Може е поради посветување на повеќе време на себе си, може поради Х обврски, а може поради тоа што сте влегле во летаргичност и ви умира полека љубовта, може е и трета личност во прашање. Се може да е. Ама битно нешто е.
    Мораш тоа да го дознаеш за да знаеш на што си и како понатаму да постапиш. Немој да избрзуваш со одлуката, но не дозволувај и да те прави будала.

На happygirl, Veta, teaiva и 11 други им се допаѓа ова.
  8. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395

И си, и не си во право.
    Ако си 1 , 2 години со него па да размислуваш на иднина со него тогаш да ти смета.
    Она 1 месец е со него и сака и стан , и кола да има , и да е нашетан и плус да имал добар стил на облакување.
    Не , тоа е апсурдно.
    А во право си што ти смета ама на 1 месец гледање не треба да се замараш со тоа, туку да гледаш да се запознаеш.
    Она не го знае , бара да е ваков онаков.
    Познавам таква личност, бараше те ова те она кај дечковците , па ги баталуваше.И сега сака совршен ама нема совршенство.

На tina2018, cresa-jagoda, hellocity и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.405
    Има, ама треба да го најдеш. Или имам се, или немам ништо. Тоа е мојата филозофија. Со медиокритет не се задоволувам.

На tina2018, WildMk, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.406
    Ќе да е првото...

11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.526
    Допаѓања:
    191.483
    Се согласувам. Истото сум го барала и нашла. Ама тоа имањето се не ми вклучувало да има соба:D. Што ќе ми е неговата соба побогу?:?: Еве сме, 10 соби си стекнавме заедно;)

На flawless., candy.cane, СуперДевојка и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Што е па то? Ти закажува кога да се видите, како деловен состанок. Треба да има потреба да те види бре, да не можи да одолее, да сака да поминува време со тебе едноставно. Овај демек да не е без ич, ај еднаш неделно и то едвај. Нешто страшно не ви штима во врската, според мене, убо размисли си.

На teaiva, tina2018, tinka-mace и 9 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Баш тоа е проблемот.
    Ко иде со пенкало и нотес и ти договара унапред кога е слободен да те вметне во календарот.

Некому може одговара така, мене не би ми одговарало, ама ич!

На raww и candy.cane им се допаѓа ова.
  14. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Јас првата врска што ја имав, на крајот ми се сведе на гледање на еднаш на две недели, а бевме во исти град и имавме слободно време. На почеток му беше изговор дека немал пари. Ајде океј, студент е, јас не се лутев, го разбирав. Интересна работа ама автобусите после ги напраја бесплатни за студенти, а дечково истата приказна. И со тек на време почнав да се фрустрирам апла поради то, се расправав секој втор ден. Причината била што си нашол друга во меѓувреме. Кога ми прекина, мене дотолку ми беа оладени чувствата што око не ми трепна. И така... Затоа мислам дека тоа што некој не сака да поминува време со девојката или дечкото има и те како причина.

На thelittle17, naturally, teaiva и 6 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Не ни мора да има друг/а... доволно е што не сака со нејзе да минува време и ги игнорира нејзините потреби.
    Не е во ред врска да зависи исклучиво од одлуките на едниот партнер.
    Не се роб и сопственик, рамноправни партнери (треба да) се.

На thelittle17, H.VAGA, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Sto bi napravile koga nekoj ve ostavil,, bez zbor,,
    Se pocna so ignoriranje, se obidov milion pati da razgovaram, dobiv odgovor deka se e okej. Mu rekov ako sakas da se razdelime ke razberam samo kazi direktno. Togas prestanav da napnuvam i samo ostaviv da vidam. Tipot ne me pobara 4dena. Pred ignoriranjeto se bese dovolno okej, imavme komunikacija sekoj den i super bese.
    Pred da se sluci se ova mu se sluci nesto loso, ne se gledavme tolku cesto no imavme komunikacija.
    Muabetot mi e dali da mu napisam poraka kao,, fala ti za site,, dobieni,, odgovori ne postois ti za mene i da go izbrisam od se zivo i divo.
    Ili ednostavno da si prodolzam, da ne go brisam od nikade, da ne mu dadam do znaenje deka me zabolil nekogo sto nema pocit ni da mi kaze sto se slucilo.
    Najmnogu boli nekoj vaka da ve ostavi.

17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Искрено јас да сум не би му пишувала и не би го бришела од никаде. Би го игнорирала до крај, а ако веќе морам да се соочам, би му раскинала без објаснување и правдање од типот 'ме повреди', 'фала ти за добиените одговори', 'фала ти за времето поминато заедно'... Зашто очигледно не заслужува.

На teaiva, mssuniquee, buba4e89 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Второто. Иначе, мислам дека самиот ќе те побара по некое време.

На Justicija, Flora_, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  19. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Da, me pobara i me prasa zosto vaka sum se ponasala zamislete vinata ja prefrla na mene. Mu rekov samo kaj mene nema ignoriranje, samo eliminiranje. Mi vika so ti e tebe, problemi imal, ne sum sfakjala da sme razgovarale. A ubavo go prasav.

20. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.707
    Допаѓања:
    8.677
    Типичен манипулатор.
    Повлечи се без збор. Ако нема доволно почит да ти објаани зошто така се понашал и исчезнал немаш ни ти зошто да дозволуваш да префрла вина на тебе за нешто што не си го направила.
    И ако има проблем значи океј е да го снема на неколку дена? Не може да разговара со тебе?

На почеток на врска, почина на дечко ми татко му. Не го напнував за гледање затоа што ем бевме на почеток на врска ем не знаев како да реагирам бидејќу прв пат ми се случи такво нешто ( а и бев мала, 16 години). Се слушавме постојано и самиот ми рече да се видиме.

Не знам што би можело да биде поголем проблем од смрт на родител, па да не можел да те исконтактира ни еднаш за 4 дена.

На Martka, Konfetka, Justicija и 5 други им се допаѓа ова.