Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. supersandy

supersandy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    561
    Слушај мила, ваков карактер може само да те доведе до лудост, самокритичност и губење на самодовербата. Тука не се работи за приоритет, се работи за човек кој не ги цени твоето време, енергија и чувства. Врската е за уживање, а ти никако не уживаш во неговото игнорирање.
    Мој совет ти е да ставиш крај на комуникацијата ако сакаш да бидеш среќна, поздрав :hug:

На Martka, Konfetka, teaiva и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.439
    Мажите у принцип мислам дека многу потешко се справуваат со некои проблеми кои им се јавуваат одненадеж у животот, па оттука мислам дека е можно и да не манипулира.
    Потешко се отвараат, често не ни споделуваат, чуваат се’ у себе па нормално е до некаде и да се повлече.
    Ти најубаво знаеш како се однесувал претходно, у секој случај мислам дека ако немало и некое друго ‘црвено знаменце’ кое сигнализирало дека нешо не штима баш, не треба да прекинеш. Биди трпелива.

И без драми со такви пораки плс. Ако сакаш да го остаиш скроз, игнорирај. Дама до крај

На Veta, buba4e89, candy.cane и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Можеби навистина има некој проблем.
    Не е правило дека сите сакаме да разговараме за тешкотиите, особено ако сме лути, бесни или нервозни.
    Но сметам дека можел барем да те извести дека ќе му треба некој ден додека нештата се подобрат или барем додека тој успее да си ги стави под контрола сопствените емоции.

Од друга страна пак, вакво однесување имам видено кај тешки манипулатори.
    Луѓе кои сакаат да прекинат врска па така почнува со оддалечување, игнорирање, па се е во ред, а всушност ништо не е во ред. И кога ќе прашаш дали сака да раскинете, ти велат не затоа што не сакаат да понесат апсолутно никаква одговорност за крајот на врската, па кукавички чекаат ти да го направиш тоа.
    Така што можно е и нешто вакво да е.

Јас би ти рекла да разговараш и да кажеш дека ти пречи такво однесување без објаснување.
    Ако почне да те обвинува, без размислување заврши ја приказната.
    Ако пак рече дека ќе се промени, дај шанса па следи ги делата.
    На постапки се верува, на зборови не толку многу.

И за пораката те молам послушај ја членката погоре.
    Дамски и зрело до крај, без драми и чуда. :)

На teaiva, 1209, tina2018 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Vsusnost se raboti za pocetok na vrska. Mnogu kratko vreme sme zaedno. Na pocetokot pocnavme so mnogu intenzivno gledanje i komunikacija. Potoa nesto se sluci, nemozam ovde da pisam. Toj apsultno se promeni. Prvo pocnavme retko da se gledame a potoa i retko da se slusame. I jas toa mu go rekov deka mislam deka saka da prekine, no indirektno saka jas toa da go napravam. Mi rece ne sum od tie takvite. Da bese taka direktno ke ti kazav. Si rekov ajde ke se oddalecam. Saka da sum tuka. No ocigledno nesaka. Normalno, nema da se raspravam so nikogo.Smireno ke deluvam. Sega samo postapkite ke zboruvaat, ako igra igri sam ke se izigra. Fala ti za sovetot:)

На Flora_ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    И јас сфатив дека дечкото едноставно не е заинтересиран, можда си нашол некоја нова.
    Неможете да замислете колку сум револтирана од случајов. Зошто секогаш налетувам на манипулатори не знам ни самата.
    Синоќа ми вели кога ќе се видиме, и јас му велам утре или задутре можи. Денеска ми се јавува и замислете ми вели дошол другар му. Му реков океј е, убаво да си помините и следен пат кога планира со некого воопшто да не ме прашува. Но ваљда очекувал синоќа да избувнам и да му речам нејќам да се видиме.
    Му велам да знаеш дека се примеќам во врска со нашиот однос, и само да знаеш дека нема да ти успее тоа да ме обвиниш мене за твојот кукавички став. Ми вели што ти значи ова? Му велам, ете нема потреба да контактираме, тоа што сакаше да го слушнеш, секое добро. Типот ми вели неможе вака ќе се видиме у живо ќе збориме. Му велам имај убава вечер и толку.
    Неможев луѓе да си бирам во себе. Без разлика што сме на почетокот, нејќам некого да ме игнорира, океј е да ми напрај муабет и да ми рече Мила, мислам дека брзаме, убо ми е со тебе ама да идеме поспоро. Ама вака будала ме прави. Ми вели немам време да се наспијам...секако, луѓево работат по цели денови па пак имаат време за све. Има време за сите но за мене не. Цел месец го прави ова. Само еднаш имавме дејт во текот на месецот, а 3 пати се видовме на 15мин. Не сум од девојките кој сакаат 24/7 и слично. Ова исто како да си купам фустан за на матура, па да си речам чекај да прошетам можда ќе најдам поубо. Све океј, нека ме откачи, ама скрос ми се одмили...
    Многу сум бесна луѓе, не ми е криво да ми прекине, криво ми е да ме мотка и да ме прај будала.
    Јас сум свесна за се, но многу ми е тешко, тешко ми е кога е крај. Зашто се прашувам што ако грешам или нешто слично. Што мислите?
    Инаку за 4месеци се работи, наместо да оди во нагорна линија, ова е тапкање во место

На Konfetka, piksooki, Purplelilac и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Не грешиш ништо.
    Тој те игнорира, тебе ти се одмилил. Зошто си трошите време?

Имаш 2 опции. Едната е да се видите и убаво да разговарате и да расчистите се.
    И втората, да го баталиш и избришеш. Без она фала ти за сите добиени одговори. Само врската не ни оди, со здравје.

На Konfetka, Purplelilac, tina2018 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.694
    Не се замарај не му билдај его ако му пишуваш или ѕвонеш, излегувај, шеткај, тренирај и ке му докажеш дека е никој и ништо да се замараш со него, само луѓе со ниска самодоверба ке те остават без збор за да ги молеш и да билдат его.

На Martka и mila7 им се допаѓа ова.
  8. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Ете зашто се чуствував цело време ко да бевме погодени еден за друг. Затоа.... но изгледа згрешив
    Многу сум бесна и на самата себе

9. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Нема зошто. Не им пишува на чело какви се. Тој период е почетен на запознавање. Си го запознала подобро сега и си увидела дека не штима.

Изгледа многу се приврзуваш, затоа ти е тешко. За тоа немам друг совет освен да пресекуваш порано. Полесно е да раскинеш на приврзаност од 4 месеци, наместо од 4 години.

На Konfetka, Billy Idol, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  10. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Можам да кажам дека ретко кога се приврзувам, но кога ќе се приврзам за некого, тоа е навистина вистинско, затоа и ме боли, за жал не е возвратено.

На Konfetka, cresa-jagoda и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.469
    Допаѓања:
    22.317

Моментално се чувствуваш празно и осамено, и мислиш дека нема веќе надеж за понатаму. Сум се нашол во слична или можеби полоша ситуација (емотивец и јас сум како тебе), само едно знај времето лечи се.

А момчето, не дочитав сите постови само првиот, мислам дека само сака да те игра на мало прсте и ништо повеќе. Некогаш оние што се искрени со чувства и намери се препуштени како на милостина на животот... но тргни од позитивна претпоставка дека сепак не бил за тебе и уште подобро што го увиде тоа на само четири месеци, затоа што и реално тоа и не е некој долг период... Се најдобро поздрав!

На tinka-mace, mila7 и Flora_ им се допаѓа ова.
  12. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Не се каам што сум ваква чуствителна и директно сурова. Навистина се гордеам со тоа што научив да бидам решителна и што знам што сакам. За жал некои мажи се плашат од сигурни и решителни девојки зашто знаат дека се преслаби. Тоа е тоа, се чуствувам не празно, туку утепано, сјебано, бесно..... Ама ќе помине, а кога ќе помине ќе биде интересно

13. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Реално, доста едноставно е: Ако некоја особа ти е мила, ти се допаѓа и сакаш да ја имаш во својот живот - го покажуваш тоа, без колебање и без правење тинејџерски фантазирани игри.
    После ова каде се чуди од каде сега ова со што всушност го негира постоењето на проблем во меѓусебната комуникација, јас би го гоуст-нала.

На Konfetka, cresa-jagoda, mila7 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Maja015

Maja015 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    74
    Да не разјаснувам , дали би имале прв секс на трето искачање? Ако некој ве привлекува , осеќате хемија и се останато? А притоа да не сте у врска? Поточно дали би ви било мисла момчето дали ќе рече еј на 3 то искачање ја скинав , и такви работи? Или би го гледале вашето задоволство и желба?

На Biny му/ѝ се допаѓа ова.
  15. FVP

FVP Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    1.201
    Ако ти е мерак не му ја мисли.

На Bezimenka90, cresa-jagoda, black-angel и 6 други им се допаѓа ова.
  16. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.854
    Секој може како сака и како му годи. Али пример ако си помала, ја не би. Ако ти е прв, ја не би. А викаш „ја скинав“, јас пример не би сакала првиот пат да ми е со некој што 3 пати сум го видела. Али тоа сепак, секој со своето. Ако се осеќаш пријатно и опуштено, зашто да не? Не сум ни ја од типот „мора да идеме година дена“, али прв пат никогаш не би имала со некој 3 пати што сум искочила.

На tinka-mace, flawless., Veta и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Зависи како ти гледаш на сексот. Ако сакаш само да пробаш, да не си невина повеќе, пробај и ич не му се мисли. Ако сакаш да е малце повеќе од само акт, со романтики со чувства, почекај малце, запознај ја личноста, пошто трет дејт е прерано за да запознајш некого убо. Јас на твое место не би брзала и би почекала. Што и да одлучиш е океј, само биди сигурна дека е то што го сакаш. А ако е гомнојадец и на трет пат и на десетти пат ќе си зборува наоколу.

На flawless., Flora_, Bezimenka90 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Моето задоволство и желба.
    Секогаш.

На Maja015 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Maja015

Maja015 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    74
    22 години имам , у март 23. Фала ви девојки , а и он воопшто не е таков тип да шлапа, не се замара со ништо , пола ситуации шо се дешаваат низ град не ги знае, нит па се замара. Јас еве веќе 7 дена сум у охрид кај братучеда ми, цело време ме бара ме бара на камера, ми ѕвони на телефон. Мада не дека ова е гаранција дека нема да искочи ѓубре , ама сакам да ризикувам. Ви благодарам , многу ми помогнавте . :) :*

На Regina.Phalange, cresa-jagoda, piksooki и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    5.338
    Не, би го сторила тоа со човек кој ме почитува и со кој би останала, а не со некој со кој до вчера не сум знаела дека постои.

На Martka, cresa-jagoda, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.