Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Maja015

Maja015 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    74
    Со дечково се знаеме 4 месеци по озбилно, ме почитува , ме цени , не ми се понаша како класичните идиоти да се заебава со мене или слично.

2. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    476
    Ако е таков како што го опишуваш, ќе сака да бидете во врска прво.

На tinka-mace, marija305, Veta и 7 други им се допаѓа ова.
  3. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Ако навистина сакаш и мислиш дека си спремна, направи го тоа.
    Остави спонтано да се деси, не мисли на тоа што и како ќе биде, дали е рано на трет дејт или дали ќе зборува понатака.

На Bezimenka90, cresa-jagoda, Billy Idol и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    @Maja015
    Ако сакаш, уживај и не мисли што ќе речел тој.
    Само првиот пат колку и да осеќаш хемија може да те боли, може да не знаеш што да очекуваш па да биде малку чудно, па затоа може е подобро со дечко со кој си во врска, со кој веќе имаш некаква емотивна поврзаност, за да те разбере подобро.
    Првиот пат не е ко што гледаме на филм, имаат хемија, се договараат и поминуваат прекрасна вечер.

Последна измена: 7 октомври 2020
    На Bezimenka90, S.W.A.G, cresa-jagoda и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Maja015

Maja015 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    74
    За спремна сум. Исто и сакам. Само некои предрасуди да ги речам ме запираат. Кој шо ќе рече, тој дане помисли дека сум затрескана у него, па да ме скине и да ме остави за брзо. Не знам веќе како да размислам, најбитно осеќам голема хемија и привлечност кон момчето .

6. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    10.530
    Цревава ми се превртуваат од тоа „да ме скине“.
    Нема тој што да те скине тебе, вака по се до сега што имаш пишано мислам дека откако ќе го направиш тоа ќе се каеш. А тоа ќе трае многу подолго од моментаното задоволство, и ќе не можеш да го вратиш назад времето.
    Или почекај да го запознаеш подобро и да процениш дали ќе се фали наоколу и ќе збори како и што ти правел или батали го. Тоа е мојот совет.

На Martka, tinka-mace, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Епа гаранција дека нема да испадни с*рко нема. Има случаи кај што е сѐ мед и млеко од старт, па после оди по ѓаволите работата. Ако си спремна, пробај. Не е битно што ќе кажат другите, ти за себе гледај си, да ти е убо. На крај краева, мора некој да е прв.

На Maja015 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    10.530
    Па да ама како што пишала @Mantub првиот пат не е како на филм и е многу покомплицирана работата ради тоа што ќе крвари (можеби), ќе ја боли и никакво задоволство нема да почувствува. И тоа со тип во кој што воопшто нема доверба.

На cresa-jagoda и Maja015 им се допаѓа ова.
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Ако мислиш вака, не си баш спремна.
    Треба да си опуштена, а не да мислиш што ќе биде после.
    Пошо ако се случи нешто од тоа што го наброја, само тажна ќе си.
    А тоа за оставање, па искрено не знам што очекуваш, дека после сексот не смее да те остави?
    3 пати сте се виделе, може со тек на време ако се запознаете и испадне дека не сте баш погодени, може и ќе те "остави", па ќе ти е криво?
    Не мора тој што ти е прв да ти биде и последен.
    Хемија нормално дека осеќаш, со сите е така после 3 видувања.
    Ама пак ќе ти речам, првиот пат таа хемија не е ништо филмско.
    Според работиве што ги кажуваш, не мислам дека треба да имате секс, само ти ќе си разочарана

На Veta, Bezimenka90, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Хм, ако е искусен дечкото, не би требало да има проблем. Не верувам некој да осетил кузнајт какво задоволство првиот пат, за сите е непријатно, задоволството ќе дојди наредните пати.

Мене да ви кажам поправо, ме иритира овај муабетов со кинење. Кај прегрдо звучи изразов па и некој чупиња, легнуват само за да не бидат невини поќе. Па и што ќе кажел, кој ќе кажел. Што е па то битно? И што е важно на која возраст е првиот пат? Треба да е кога ќе е спремно чупето. Дали на 18, дали на 28, мање битно.

На BloodElf, Bezimenka90, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Ама ако е спремна нема вакви муабети да прави.
    А колку е искусен дечкото нема врска, пак ќе ја боли, пак ќе има крв.

На flawless., Bezimenka90, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Јас ти го сфаќам муабетов и што посочуваш, ама ако мисли дека е спремна нека проба. За мене пример беше битен момент првиот пат и јас почекав, за другарка моја не беше битен и таја не почека. Двете задоволни од изборот. Таа си знај најубо.

На cresa-jagoda, Maja015 и Mantub им се допаѓа ова.
  13. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    И јас не викам дека првиот пат треба да е специјален.
    Мене и тоа ми е смешно.
    Ама гледај таа што вика
    И е страв дека после ќе ја остави.
    А пошо се само 3 пати видени, многу е веројатно тоа да се случи одкако ќе се запознаат да не сака дечкото да се гледаат веќе заради едноставно што се запознале и виделе дека не им се погодени карактерите.
    И таа ќе разочарана

На flawless., cresa-jagoda, Maja015 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Никој не може да ти каже дали ќе те остави, но тоа не треба да те спречува да живееш по свои правила. Не треба да ти е гајлекој што ќе рече, не ни треба некој да знае, твоја интима е. Сексот е взаемна работа, не те кине туку го кине хименот, обична кожичка на која ако ти не и даваш значење, не значи ништо. Може да се скине и за време на спортување, така да, опушти се. Сосема е океј тоа што сакаш да го направиш чим сакаш и си спремна.

На Maja015 и Billy Idol им се допаѓа ова.
  15. LadyLollypop

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Не си спремна, туку сакаш да пробаш. Штом мислиш на тоа дека ќе те остави после секс и се плашиш од тоа, не ризикувај.
    Чекај го правиот момент, кога нема да те разочарува помислата дека ќе те остави после тоа.

На tinka-mace, Regina.Phalange, Veta и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.086
    @Maja015,
    може да си со некого три години, да му „дадеш“ и после ќе раскажува по другари како било и што било. Може да одиш со некого неколку месеци, подалеку од лапање не сте отишле ама ќе се фали по народ дека сите пози сте ги поминале. Ми ја разбираш поентата, така?

Да, ова е Македонија каде постојат зборови како „радодајка“ и „мераклика“.
    Прост народ сме ептен. И затоа може ќе експлодираме од што ни се е*е ама на календар ќе прешкртуваме денови, одбројувајќи до три месеци, пет месеци, година, три години...Најчесто не е ни до тоа колку сме спремни за (прв) секс, туку што ќе каже народот ако се дознае дека сме (се) „дале“ после само шест месеци врска... :drunk:

Ме интересира дали тој ти спомнува секс (или полошо, те напнува да имате) или ова е само твоја желба?

На 23 години не си мала. Напротив, созреана си доволна за да знаеш што сакаш. Грубо кажано, ако ти се е*е, е*и се. Секси ти е дечкото, те маваат хормони? Рипни му!

Но! немој да имаш очекувања од тоа што ќе биде понатаму. Секс на трето гледање е само секс. Може тоа што се случува ќе прерасне во врска, можеби не.

Муабетот ми е, ако во моментов ти е за секс, продолжи си со намерата. Ама ако сакаш и нешто повеќе со момаков, а знаејќи го нашиот менталитет, почекај уште малку :)
    За жал, тоа е нашата реалност. Земи маркер, календар и спреми се да прешкртуваш до одредениот ден. Нацртај пенис на саканата дата :D

И без разлика што ќе решиш, кондом обавезно! И не дозволувај да те тера на нешто на кое не си спремна или не ти е комотно да го правиш.

На 1209, neno0o, Izaabella и 22 други им се допаѓа ова.
  17. Maja015

Maja015 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    74
    Хахахах царице , ме изнасмеа.
    Инаку типот има 26 години, ми прави муабети за секс , не викам не. Не дека ме напнува или нешто така, ама сепак често знае да ја сврти темата у таа насока. Он е прв до сега шо вака ми ги разбудил хормоните , дури не можам сама да се препознаам. Се осеќам јас спремна , не можам веќе да искачам со деца трагајки по величествениот принц. Само си размислувам до 23 години сум се чувала, да не направам грешка, у смисол да не ме остави, да не се затрескам у него . Макар шо на доста созреан и зрел ми личи. Не знам шо да мислам и како да изиграм, хемија осеќам голема, убаво ми е со него. Единствено нешто шо ме плаши е да не испаднам на крај повредена и заебана, тоа ми е кочница у цела ситуација. Макар шо најдобрата другарка идеше со бившиот 2 и пол години, го имаше првиот секс со него и точно после 2 недели и се скара и кажа дека не ја сака.

На raww му/ѝ се допаѓа ова.
  18. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.607
    Допаѓања:
    63.361
    Ќе си најдеш нов де ако не бива со овој. Никому не си должна отчет да му даваш со колку души спиеш, ти кажаа и пред мене, да не се вртиме сите ко грамофонски плочи.

Ако ти се сака секс (да и на нас женските ни се сака) имај. Од кај знаеш дека овој ќе го бива у кревет? Може ти ќе го откачиш на крај :D

Никој од нас нема магична топка да ти каже што ќе биде понатаму. Ако те пали и те привлекува некој, go for it. Крај краева ако испадне типичен сељак (нешто што не можеш да го знаеш затоа што има луѓе по неколку години дури прави карактери си покажуваат) има цела фемина одмазда да му смислиме :D

На Martka, 1209, flawless. и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Maja015

Maja015 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    74
    Фала душоо, од срце :* :*

20. LadyLollypop

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Не е крај на свет и да те остави после тоа.
    Јас прв пат имав со момче (јас 18 тој 23) кое не бев во врска, на прво излагање со него го скршив мразот :D. Го познавав, заедно во друштво бевме, ама таа хемија, сексуална возбуда меѓу нас сите ја чувствуваа во друштвото. Се деси што се деси, после уште неколку пати излеговме заедно (читај имавме секс) и после секој на своја страна. :)
    Вистина е дека во моментот не ми беше сеедно, почнав да се заљубувам во него, но кратко траеше, продолживме напред двајцата, сепак останавме само пријатели.
    И никогаш не сум рекла дека сум згрешила за него, баш напротив, го посакав во моментот тоа, тоа и го добив. Ми беше убаво и не жалам за ништо.

Затоа ти реков, кога навистина ќе бидеш спремна, нема да се прашуваш што и како ќе биде. Туку ќе уживаш во моментот.
    Размисли убаво дали навистина сакаш сега или да оставиш спонтано да дојде тој момент.

На 1209, Regina.Phalange, raww и 2 други им се допаѓа ова.