Какво незрело 31 годишно магаре. Се гледа дека не штимало нешто, немој да бидеш тажна што завршила врскава, биди среќна си се спасила. Исплачи се и продолжи понатаму со животот душичке. Ќе најдеш мнооогу подобар. Биди сигурна во тоа. За некое време ќе го заборавиш скроз и ќе видиш каков товар ти бил тој.
Замини си ти достоинствено со главата горе и запамти ништо,ама баш ништо не си изгубила. Почни да излегуваш,пишуваш со други машки,батали го него. Ќе сфати он што изгубил. Некогаш. Ќе си најдеш некој подобар што те заслужува,верувај ми. Подобро сега вака во врска отколку во брак со дечиња. На крајот на тунелот секогаш има светлина. Те поздравувам и биди силна
Идиот. Не заслужува ни секунда повеќе од твоето време. Сега те боли, знам ама за некое време он ќе се кае и ќе плаче да му се вратиш, памти го ова. На 31година наместо да размислува за заеднички живот и иднина, после пет години поминати заедно, он става пауза за да пишува со други. Колку незрела постапка и одговор
Во љубов и во војна нема правила и правдина, само не си земај при срце. Проблемите дома сите ги имаме и ок е ај сте паузирале, ама тоа не е ниту повод ниту причина да започне интензивно да се допишува со повеќе девојки. И зрелоста не иде со годините, те читам има 31 може и 41 да има исто да прави. До личноста е колку ќе (не) биде зрел во однесувањето и разбирањето на љубовта.
Ти мене не ме разбираш. Уште вечерва почни да си пишуваш со други. Разбирам тоа болење, крај. Ко ќе види дека не си паднала ами пишуваш со други, егото ќе му се скрши. Па евентуално ќе бидете на исто.
Те разбирам, ама он ми вика па и ти пишувај си со други, ама скроз ладен, и викам која е поентата да сме ние заедно ако се изневеруваме? За кого да сме среќни? За моите и твоите ли? Он ми вика па утре во брак ти секако нема да дознаеш јас ако сум направил нешто со друга
Мн ми е тешко, душава ме боли премн, не можам да поверувам, се изнаплакав.. 5 год за вака да заврши.. Фала што пиша, фала и на @Ingvild и сите што ми возвративте
Ете видиш, услуга ти направил. Пишувај си со други. А дечко ќе си најдеш на друго место, не на фб Колку години имаш?
Каков безобразен па Добро е шо си се спасила од таков идиот. Нормално е да те боли и да си разочарана. Со тек на време ќе помине и ќе сфатиш дека типот ти направил услуга. Ќе најдиш човек шо ќе те цени како шо заслужуваш. Запомни дека си силна и храбра! Исплачи се, изнавикај се, не држи во себе. Треба време, но ќе го пребродиш
@Oscar Lady Иаплачи се убаво,ќе ти олесни колку-толку. Потоа, замисли каков совет би и дала на твоја најблиска другарка, сестра што ја сакаш многу доколку и се случи истово и обиди се да го примениш на себе. Знам дека воопшто не е лесно и се уште го сакаш, си инвестирала многу во некој кој ти бил се а сега те понижува. Како го замислуваш твојот живот? Сакаш драми или спокој? Ова од друга страна можеш да го гледаш како можност да си најдеш некој што ќе те цени.
@Oscar Lady кога тој можел за 5 минути да ги фрли во вода тие 5 години заедно тоа значи дека ова било еднострана љубов. Или поточно прераснала во еднострана љубов. Не вреди да плачеш за некој кој толку лесно се откажал од тебе. Вечерва тагувај ама од утре вети си сама на себе дека ќе се потрудиш да ти биде подобро, животот е пред тебе, не го троши времето жалејќи за некој кој не те заслужува.
@Oscar Lady жал ми е за ова што го прочитав... тешко е да се скараш, веќе и навика ти станал човекот, но ќе биде подобро тоа можам да го тврдам со сигурност. Те молам во ниту еден момент немој да дозволиш да се посомневаш во себе и да се обвинуваш, да си велиш „со што заслужив”... ти не заслужи вакво непочитување, газење преку сите спомени, преку 5те години поминати заедно за моментално задоволство пишувајќи си со х девојки. Во случајот тој ти прави емоционално неверство. Тој те губи тебе односно тој губи човек што премногу го сака и го гледа како капка на дланка, а ти губиш еден неблагодарен идиот кој на 31 година не знае што сака во животот и пишува со која ќе стигне (колку што знам во денешно време најчесто тинејџери тоа го прават). Неговата загуба е далеку поголема од твојата, иако премногу го сакаш и сега светот ти се распаѓа па не размислуваш со чиста глава. Не вреди!!! Еден ден ќе те моли на колена, ќе се кае, ќе плаче по тебе, ама во тој момент само се надевам дека ќе бидеш најдобрата верзија од себе, гордо ќе го погледнеш и ќе си заминеш.
Ти благодарам што ми пиша, ми значи многу, ќе ми треба време да се опоравам, знам, премногу боли.. Фала уште еднаш, ти посакувам многу среќа од дно на душава
Ke go prebolis devojce... Sega izgleda nevozmozno no ke svatis sama deka e podobro bez takvi licnosti vo zivotot. Potrebno e vreme za se. Dokolku potpolno veruvas vo nekogo bez nikakov somnez togas znaj deka ili ke ja dobies licnosta na zivotot ili lekcijata na zivotot. Ova moto e nesto sto e neizbezen del od zivotot bez razlika na koja starosna grupa pripagas, sekogas ke spagas vo edno od dvete kupcinja... So sreka bidi silna, hrabra i ostavi go neka krsi glava.
Откачинела овој ОДМА! И од мисли и од срце, од све после некое време, ќе бидеш толку среќна и благодарна шо ја заебал работата со тебе, што ќе ти иде да го изгушкаш и у очи фала да му кажеш кога ќе го видиш Немој да си чекала да “сфати” дека си најдобра и такви некои глупости... тип на кој му треба време и други девојки за да сфати дека треба да биде со тебе, не ти треба уопште. Кој треба да биде со тебе, ќе биде. Овој не треба. Затоа и ти ја направил оваа огромна услуга од животно значење.
Абе убо велат дека ако има пауза во врската тогаш е крај, ама нема м*да да ти раскини па бара некој изговори. Јас ова не го сфаќам бе, му било тешко дома па да се оддалечи од тебе. Баш во таков период треба да се сврти кон тебе и сигурно и ти би сакала да му дадеш поддршка и да бидиш со него во таков период. Искрено, мислам дека ќе те бара пак и ќе ти се лигави, ти мораш да сфатиш дека со овој дечко радост нема. 31 година е доволно за да биди созреан и да знај што сака, а тоа очигледно не си ти. И да, тешко ќе е мајко му, 5 години, ама се ќе помини. И не, не пишуваат сите со други и можиш да си најдиш машко што е навистина на место. Среќно!
Не знам, ама мајка му сестра му дури мене ме прават будала демек, јас сум имала грешка во размислувањата и заклучокот во врска со него, што сум очекувала од него, демек џабе пишувал а ништо не правел, демек нема да најдеш таков што не пишува со ниедна во денешно време, бла бла. Како да им објаснам дека тоа ми пречи едноставно, тоа е непочит спрема мене, а тој ладно ми вика па и ти пишувај си со други. Дури јас да осеќам вина во случајов, и јас не сум знаела да се шалам. Ако ова е шала, не знам. Аман, ми збори да се земеме а он цело време непрестајно си пишувал со еден куп девојки.. 5 год се ама ќе ги преболам малку по малку.
Абе ајде. Кај ќе најдеш некој што не пишува со други? Утре тие истите ќе ти речат кај ќе најдиш некој што и е верен на жена му? Или кај ќе најдиш некој што не ја тепа жена му? Седи и трпи, можи полошо да е. Тие се свесни што губи тој ако заминиш ти, затоа се тие глупави муабети. Крени ја главата горе девојко, ќе го преболиш и ќе се чувствуваш среќна и слободна кога ќе се ослободиш од товарот наречен токсичен човек. А верувај и од неговото семејство.