Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.478
    Допаѓања:
    41.182
    Ме потсети со ова на еден пример од студентски денови. :D

Знаевме така често да организираме седенка каде плешавме плејстејшн кај нас во стан, фудбалче, 2 вс 2, кантер понекогаш мрежно на лаптопи, некои стратегиски игрици...
    Имавме еден колега кој стално се фалеше дека е многу добар и дека игра, ама секогаш кога и да го поканевме имаше некој изговор за како треба да се види со девојка му, ќе оделе оваму, ќе оделе онаму, ќе правеле не знам што... И ние не напињавме пошто нели, сепак долга врска.

Еднаш дојде и во рок од 5 саати девојка му го побара 4 пати на телефон, ч е т и р и пати. :worried:
    На крај овој се изнервира, и спушти и исклучи телефон. Еве ти ја оваа по 20 минути, ѕвони кај мене на месинџер... овој поцрвене целиот пред колегите, и виде, не виде, и се јави, ни се извини и си замина. Другиот ден на факс у лице не можеше да не погледне. :|
    Да ти кажам, и јас се усрамив за него. :|

На Veta, sparklie, Jana06 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Па добро 1 2 пати месечно знам дека не е проблем и 4 5 пати да е.Ама да е сериозен.
    Вака само ме нервира , плус со изговори бетар ме живцира.
    Па и викам 20 саати слушате музока на твојот тел и нема да се јавиш? Вика не, нема проблем нема што да се секираш Тоа додатно ме нанервира.И ми вика утре ќе излезиме , викам не, покасно ако сакаш и ај си викам да не се карам викам се шалам ,те барам утре.

3. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Е извини , ама јас така не правам.
    Не кажувам дека сакам да ме бара или барам 200пати во 5 саати ама доволно е да се јави еднаш.Ако ме разбравте што сакам да кажам.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Сепак мислам дека треба да се јави, еве ќе ме нема 5 недели па ќе му го направам истото , па ако се збуни ќе му речам да прочита ова се што сум пишала тука.

5. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Разговарај со него.
    Ама и не е добро па за безпотреба да му ѕвониш цело време, да не го напнуваш па поголема кавга за ништо да си направите. Пробај еднаш кога ќе испадне да не му заѕвониш ич, можеби тој тебе сам ќе ти се јави?

@Billy Idol најинтересни storytime-ови раскажуваш на форумов според мене. Се изнасмеав. :rofl:

На Veta, Purplelilac, Regina.Phalange и 2 други им се допаѓа ова.
  6. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395

Па тоа и викам , дека воопшто не му се јавив а 5 саати поминаа претходно само што се слупнавме каде е , што прави тоа беше.
    Затоа се изнервирав , оти и 10 саати да минале немаше да се јави.
    После пак му се јавив нешто го прашував небитно, и викам пак слушате музика од твојот тел и се насмеав и вика океј , ко ти е толку проблем за 1 сат ќе ти се јавам и се јави и ме нанервира со муабетот дека не било проблем ако не ср јавувал , е баш да видам кога ме нема и мене дали ќе е проблем или нема да е.

7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Не е исто 5 недели да не те побара и неколку часа кога сака да излезе со другарите.
    Исто ко со тебе кога е, да им ѕвони на другарите. Гледате филм и на сред филм тој ти вика чекај да им ѕвонам да ги слушнам.
    Кога е излезен со нив, остави го нека си ужива.
    Кога е со тебе, вие двајца уживајте си.
    Не можам да фатам зошто после 5 години секој ден заедно сте, да не може да излезе со другари без да ти се јавува на 3 часа.

На lonely222, tina2018, PinkGirl* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.478
    Допаѓања:
    41.182
    Ама поентата на приказната не беше за тоа колку пати се јави, туку за тоа дека досаѓаше и го стави во непријатна ситуација дечко и кој, ти викам, скоро цело свое време го минеше со неа, и си зема еден слободен ден конечно да го помине со нас.
    Ти, како што велиш сама и кај твојот не се случува тоа толку често, туку се бројат на прсти таквите денови, а впрочем и истиот ти кажува каде оди, со кого е, и се надевам ти се јавува кога ќе пристигне дома да не го мислиш. Зарем не мислиш дека е тоа доволно?
    И чуму одма контрање и враќање со исто као "ќе види тој кога и јас нема да му се јавам"? Мислиш истото ќе го реши проблемот, или ќе го продлабочи уште повеќе?
    Ова што го правиш овака само ќе доведе до гушење на вашата врска и оддалечување.

Наместо да ги броиш саатите најди си некоја твоја занимација и помини си го квалитетно времето.
    Ова како најдобронамерен совет ти го давам искрено од срце.

На LadyLollypop, lonely222, emiliana и 7 други им се допаѓа ова.
  9. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395

Имам и јас занимација, гледам серии, филмови,ќе излезам ако сакам итн.И него му реков дека не ми си само ти центар , имам и други работи да се занимавам , ама сакам да биди како што треба , а не да се нервирам вака за глупости а можеше едноставно да се јави еднаш во тие 10 саати и немаше после тоа потреба ја да се нервирам и да го пецкам по телефон од инает.
    Можеби не сум во право, ама јас сметам дека треба да се јавува , и јас исто кога ќе ме нема на дллго време.
    Не викам да се звони 5 пати ама доволно е еднаш.
    Се осеќав какп глупава , како да немам свој живот а имам и другарки 1 2 колку толку се, имам каде да излезам и со кого и што да правам а се замарам со глупоати, и се расплакав од нервоза , зошто немам трпение, и зш сум анксиозна вака.

На cresa-jagoda и Billy Idol им се допаѓа ова.
  10. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Сакав да кажам во тие 5 недели кога ќе се деси да ме нема повеќе саати.Е тогаш и јас нема да го барам, па ств не знам дали и тогаш ќе речи дека не е проблем воопшто да не се јавувам

11. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.478
    Допаѓања:
    41.182
    Праќам :hug:

Немој да се замараш за овакви ситници. Имаш одлична врска како што кажуваш. Минете повеќе квалитетно и позитивно време, баталете ги непотребните препирања. :mm:

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395

Ехх ова е ништо наспроти тоа какви кавги сме имале.
    Смешно е дури.
    Фалаа ти на советот.

Он е послободен човек, поголем круг на пријатели има, и некогаш едноставно не може да ги одбие.
    А јас сум друг тип, не сакам многу чести дружења итн.

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Се додека си испаѓа со другари не му се грижи. И треба малку да смени и он, како и секој човек.
    Ајде не се нервирај душичке :* :hug:

14. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Фала ти многу.Убава вечер имај.:l:

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478
    @lilly57 нема потреба да му ѕвонеш кога е излезен со другарите. Еден ден во месецот, не можеш да издржиш? Знаеш со кого е и каде е. Треба и двајцата да имате слобода.
    Еве мој пример, кога ќе каже мојот дека ќе излава, му кажувам да ми се јави или да пише кога ќе дојде дома. Излезен е, сака и тој на раат да помине, без да гледа во телефон (да ми пишува пораки) или пак да ми ѕвоне само за бош муабет.
    Дај му слобода на човекот. Чим знаеш со кого е, не се сеќирај.:)

16. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Па не му звонам кога ќе е малку саати, ниту го терам да звони.
    Ама кога е повеќе саати од 5 до 2 по полноќ не треба воопшто да се јави?А посебно како што знае да си седи со другарите и до 5 сабалје, не ми е логично.

17. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    @lilly57 и јас сум во врска толку колку тебе. Не чувствувам потреба да го замарам додека е излезен а и тој знае дека и јас не сакам да зборам ако сум излезена. Некогаш си пишуваме пораки еј кај си? , стигна дома?, да/не. и толку.
    Не си создавај проблеми таму каде што нема.

На tina2018, Mantub и honey.11 им се допаѓа ова.
  18. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395

Викаш некогаш си пишуваме пораки еј кај си итн , е мене воопшто не ми пишува во тие неколку саати.Ептен ретко да се јави да ме праша јас каде сум итн.Не го замарам јас , нормално е да ме побара.
    И си имам проблем од порано што сум вака навалентна.
    Порано знаеше да ме договори и да речи ама не можам ќе останам со нив до касно нема да се видиме, и ја ајде налути се карај се итн.
    И бев во право, ама па и не бев оти 24 7 сме зедно , има право и да ме одбие иајо сме дог .
    Е денес така се деси и се нанервирав и со тоа и дека пие , и ко не ми се јави а претходно исто не се јавил па ми најдува изговори, прели чашата.

19. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    Зборам некогаш и обично пишуваме за дали сме стигнати дома безбедно. Јас мислам дека преувеличуваш. Ако толку ти смета кажи му на него.

Често ѕвонење и давање отчет ми е најгрозното нешто што постои. Не сакам да ме замара ниту сакам да го замарам. Кога секојдневно се гледаме никако не планирам да го стегам. Никој не е роб ниту пак е на копче.
    Прави нешто тие неколку саати кога не се слушате и гледате, излези и ти. Не се оптеретувај.

На Purplelilac и Mantub им се допаѓа ова.
  20. Regina.Phalange

Regina.Phalange Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2020
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    1.430
    @lilly57 викаш не го бараш многу, не го замараш, не е дека ти е центар внимание, ама си контрадикторна. Баш звучи како он да си направил планови, топ си поминува а ти дома умираш од досада па ајде на 4 саати како обезбедување го проверуваш.
    Јас еве цел викенд, 3 дена дома не се прибрав од друштво и кога ти е забавно времето лета Али верувај секој пат кога ми цвони некој да ме провери, од саат во саат станува се по досадно и ме иритира, иако поминале повеќе саати, мене тие саати ми легнале ко 5 мин.

Ако ти имаш потреба да се слушате волку често, он очигледно нема. И плус ова е нешто еднаш месечно, другите денови сигурно е со тебе. Најдобронамерно, олади и најди си занимација, бидејќи ако сеуште ги броиш саатите, што и да правиш ти е досадно.

На Jana06, busybee, S.W.A.G и 1 друга личност им се допаѓа ова.