Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Maja015

Maja015 Истакнат член

Ви благодарам милички , да сте здрави и живи. После една недела конечно успеав да се насмеам , онака слатко од срце. :* Ве гушкам.

2. Outlook

Outlook Популарен член

За да не поминуваш низ ова повторно во животот, прашај се себе си дали сакаш ТИ одредена работа и дали ВРЕДИ ЗА ТЕБЕ ТОА. Ако сакаш, ако вреди за тебе, никогаш нема да плачеш и да се замараш дали се јавил или не се јавил, дали било ова или било она. Меѓутоа се во свое време и со самата возраст, искрено се надевам имаш барем 19.

3. Outlook

Outlook Популарен член

Девојче зошто да плачеш, прочитав малку на назад, 23год. на таа возраст веќе си и љубопитна на тема секс, колку ти него си го сакала навистина, тоа не знам, можеби и не е баш љубов љубов во прашање :D ако плачеш,а нешто ми вика плачеш тој не цени што си дозволила ти, а не поради нешто друго. Welcome to the real world !!! Никој ништо нема да ти цени во животот ако ти сама не си го цениш, не чекај такво нешто од друг човек кој сака нека е, најмалку маж.

Maja015 likes this.
  4. optimal

optimal Истакнат член

Здраво Maja015,

После е*ење нема каење.... ^_^

Како и другите што ти одговорија... си била љубопитна на тема секс... верувај во тој момент вријат хормоните :rock:

Штом ти си сакала да го имаш првиот секс со него... нема што да се нервираш и да паѓаш во депресија...

Доколку си сакала нешто повеќе со него, си требала да почекаш, да се запознаете подобро, па врска доколку ви оди муабетот и т.н.

Прифати го тоа... биднало што биднало, оди напред! (y)

Поздрав! ;)

hermosa and Maja015 like this.
  5. Maja015

Maja015 Истакнат член

22 имам , за 5 месеци 23

6. Outlook

Outlook Популарен член

Близу е, биди искрена кон себе си, не си мала, а ако си мирна не значи дека си наивна и глупава :) сакаше ти да се случи тоа? Што очекуваше кревет со рози, да трча по тебе сега итн ? Мислиш ќе било чин поубав итн. ? Ќе научиш со тек на време, си направила што си сакала и што си сметала дека е добро и правилно за тебе и на тоа ќе се сведе се. Дај си одишка и не си ја мачи душата, кој знае која врата ја отворил тој дечко за тебе понатаму во животот и за кого направил простор со тоа што сега те става на игнор. Секое зошто има свое затоа, случајности хмм ми се чини не постојат :) насмеј се и уживај !!!

honey.11, hermosa, FVP and 1 other person like this.
  7. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Е де, а што ако и тој "вистинскиот" има можност у кола да има секс само? Да не може да ја однесе дома? Секс е секс, и на кревет да бил пак исто outcome би бил у ситуацијава, и ваму и таму ќе изгубела невиност.

piksooki, WildMk, hermosa and 2 others like this.
  8. нина122

нина122 Популарен член

Се надевам само дека заштита користевте со типот и дека нема да има последици.
    Емоционално ќе се средиш со тек на време, сега и од нервоза ќе ти касни најверојатно па уште толку ќе се нервираш, ќе помине верувај само малку време ти треба додека да ти спласнат емоциите.

Martka, WildMk and cresa-jagoda like this.
  9. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

@Maja015 Ич да не се секираш, ќе те побара кога ќе му се прие*е. Извини, ама принципот на функционирање на тие машки е таков. Ќе го нема за жив и одеднаш ќе ти симнува ѕвезди за да те легни пак. Извлечи поука од првиов пат и не дозволувај никому да те манипулира.

Martka, Осе, Jana06 and 5 others like this.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Освен ако не е сучај кај што ТИ сакаш некого да легнеш, и да не му се јавиш поќе ]:)

Осе, Maja015 and Fluffy^-^ like this.
  11. KateKane

KateKane Форумски идол

@Maja015 Сеа можеш рајат да си тераш ќеф кога сакаш, со кого сакаш и колку пати сакаш:wasntme: Најболното, најнеубавото, најневпечатливото ти поминало, сеа останува да се научиш да уживаш во тој акт. Избор имаш да си правиш, дигни глава, најди си нешто ново во животот и терај напред. Тоа што си го имала со господинот гарантирам дека не било ништо посебно, досеа јас не сум слушнала жена да ужива во првиот пат.

Ти следуваат убави години на уживање, на безгрижност, на учење на сопствената сексуалност и многу многу поубави сексови него тоа што поминало.

Најди си нов и овој батали го. Не бидете смотани да плачете по некој што не вреди кога имате толку многу избор за да ви е вас убаво и едвај да чекате следно да се видите :devil:

Осе, Jana06, Ambrosia and 19 others like this.
  12. Maja015

Maja015 Истакнат член

Не користевме :(

13. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

(facepalm)

Немам друг коментар.

14. Star_dust

Star_dust Популарен член

Тој те убеди да не користите?

cresa-jagoda likes this.
  15. __cataleya___

__cataleya___ Истакнат член

На 22, 23 години, you should know better.
    Не само за заштитата, за целава ситуација. Се познаваш себеси, ако си преемотивна постави си граници и почитувај ги.
    За заштититата нема да коментирам, доволно си возрасна и сигурно имаш сексуална едукација. Бар основна.
    Како и да е, се надевам дека си стварно подобра и дека не ти се вртат веќе лоши мисли во главата. Уживај, си имала секс и тоа е тоа. Гледај од позитивната страна.

И да, дечкото сигурно пак ќе те побара, а кога тоа ќе се случи, блокни го.

Last edited: Oct 30, 2020
  16. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Маја едно имај на ум...Кога спиеш со некого, спиеш и со неговото минато.

Martka, Jana06, sunshinebabe and 11 others like this.
  17. Maja015

Maja015 Истакнат член

Не туку воопшто не разговаравме за да имаме со кондом.

18. Maja015

Maja015 Истакнат член

Да , можам да се пофалам дека стварно сум каде каде подобра психички , не дека не мислам ама не е толку трагично како шо ми беше вчера. :)

WildMk likes this.
  19. martiiinna

martiiinna Популарен член

Како не размисливте/разговаравте кога тука прашуваше токму за тоа пред некое време и знаше дека ќе се случи во блиска иднина?

20. __cataleya___

__cataleya___ Истакнат член

Мило ми е. Се познава дека си мирна и прибрана девојка, знам дека е лошо чувство кога имаш големи очекувања од првиот секс а испаѓа катастрофа, верувај ми им се случува на повеќе девојки него што можеш да замислиш.
    Ништо страшно, после некое време сфаќаш дека it's not a big deal и смешно ќе ти биде.

Ти посакувам се' најдобро и да си најдеш некој кој ќе те цени и почитува онака како што сакаш и заслужуваш.

WildMk and Maja015 like this.