Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Perla1

Perla1 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    88
    Типична врска на делечина.... незнам колку години имате и дали има шанси ти да појдеш во Германија ама мора да го средете тоа некако или ќе дојде до вистинското раскинување.

2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    45.968
    Ова воопшто не е типична врска на далечина. Врската на далечина може да биде многу цврста врска и не е за секого, ама дека е нормално ова не е. Нема што да оди за Германија таа, ваква врска не е здрава безразлика дали е на далечина или не. Ова е само типично манипулаторска врска со нездрава љубомора.

На Avery, *Amethyst*, tinka-mace и 6 други им се допаѓа ова.
  3. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.238
    @MiDiS врските на далечина обично се комплицирани и товарот на далечината не може да остане незабележан... Но, тоа не значи дека врската е невозможна, се разбира, ако двете страни се посветени на одржување на врската. И нормално, ако постои љубов и желба.
    Во твојава ситуација гледам многу, многу пречки. Симптоматично е тоа што довербата е нарушена, има напади на љубомора, а така не се тера долго. Би ти рекла побрзо да ставиш дефинитивен крај, најдобро и за тебе и за него.

На thelittle17, *Amethyst* и candy.cane им се допаѓа ова.
  4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Дечкото и го контролира секој чекор, тој Германија, таа овде, и ти и викаш нека појде Германија, може и од дома нема да смее да излезе, колку убаво, битно во врска ќе се.
    (facepalm)

На ElenaOfRivendell, tinka-mace, raww и 8 други им се допаѓа ова.
  5. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
    Одјеби го идиотот, никој не е незаменлив

На tina2018, *Amethyst*, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    @MiDiS Јас мислам дека треба да ја прекинеш врската. прво, после долга сериозна врска, брзо си се впуштила во друга.... Второ, дечково, ако е до тебе е океј, ама на далеку не чиниш. Љубомора и посесивност 100ка.... тргни се со време... Понатаму може да биде полошо.
    Јас со моево скромно искуство со дечковци, после 6-7 месечна врска, 1 година не сакав дечко, воопшто. Поработи на себе, шетај, дружи се, ко ќе не сакаш и не размислуваш, тогаш ќе дојде вистинскиот.
    Човек на кој му полагаш сметки кај си, со кого си, не ти треба. Мојата врска со сопругов, беше на далечина, јас студирав во Скопје, тој беше во Охрид, па не ме гушеше што, зошто и како, или обратно, јас него.
    Ослободи се со време.

На thelittle17, *Amethyst*, tinka-mace и 7 други им се допаѓа ова.
  7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.103
    Допаѓања:
    131.498
    @MiDiS Разговарај со него.
    Ако он не е подготвен да го промени неговото однесување,он не е за тебе.
    Контролор не ти треба!

8. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.489
    @MiDiS после долга врска, прерано си се впштила во друга. Треба малку фокус на себе не само на партнер.
    Тоа шо си пишувала со бившиот ти е грешка, ама си била искрена.
    Љубов не е ако постојано те гуши и контролира.
    Врски на далечина оптојуват многу само ако врската е цврста, има доверба.
    Разговарај со него, ако можи нешто да се поправи, иако со такво однесување не верувам, ако не стави крај и посвети си малку време на себе.
    На почеток е секогаш мед и млеко, после се гледа личноста.

Последна измена: 3 ноември 2020
    На *Amethyst*, candy.cane и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  9. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Не, туку само после некое време си го покажал вистинското лице.

На *Amethyst*, tinka-mace, CoverGirl10 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. MiDiS

MiDiS Нов член

Се зачлени на:
    18 април 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Фала ви на сите.Инаку имаме по 25год.Тој е свесен за тоа однесување и имаме зборено отворено за тој проблем затоа и појде на психолог да разговара.А зборевме и да посетиме советување бидејќи конкретен проблем нема се е во нашата глава и ограничени мисли кои се последица на предходни негативни искуства. Само не знам јас сама со себе како да се изборам против тоа чувство дека ако нешто правам пр него што му "смета" -(иако е свесен за тоа и заедно се бориме против таа негова емоција) сега пак јас се чувствувам лошо ако излезам,ако не се јавам на звонење а тоа е резултат на предходните негови муабети и знам дека ако продолжам да се чувствувам виновна тоа ке доведе до замрзување а и ке ги изгубиме сите околу нас со таква врска.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MiDiS

MiDiS Нов член

Се зачлени на:
    18 април 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    И така штом тој малку од малку биде подобар,јас се чувствувам лошо зошто ми го урежа тоа чувство дека грешам негде и знам дека не е негова вина,самата сум виновна што сум дозволила да дојде до тоа.Но,човековнавистина ми одговара во секој друг аспект и времето што го минуваме е вакитетно,но потребно е да има многу измени кои не знам како ке се изведат освен со советување.А инаку можност за пресрлва моја таму има,тој на почеток секојдневно ми збореше за тоа а од како раскинавме па се смиривме ако јас не спомнам,не отвара тема или ептен ретко нешто ситно.Затоа мене и ми е чудно бидејќи беше прв што планираше се а сега само јас планирам се сама со себе.

12. MiDiS

MiDiS Нов член

Се зачлени на:
    18 април 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    И фала ви уште еднаш на сите што издвоивте време да споделите мислење,ми значи:inlove:

На 1209 и busybee им се допаѓа ова.
  13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    45.968
    @MiDiS верувај дека сите убави работи што ги кажуваш ти не можат да ги покријат тие негативности.
    Не се залажувај, психолог може ќе му помогне ама поголема е веројатноста дека нема. Љубомората е опасн болест и тешко дека ќе ја искорениш од него, посебно не од возрасна личност.
    Имав пријателка во таква ситуација, вака почна и кај неа, заврши со шамар оти си тргнала си кола од факс накај дома си колега и тоа не сама во кола со него, наводно не му се најавила дека си тргнала со кола, а тој ја чекал на автобуска(недоговорено чекање) и демек се засекирал.
    Среќа што се освести на време.
    Сега е мажена со прекрасен човек и има детенце, не сакам ни да помислам каде ќе беше да не пресечеше тогаш.

На hermosa, *Amethyst*, Ygritte и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Cacii123

Cacii123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    113
    Здраво на сите. Имам еден проблем ми треба совет од вас.

Се гледам со едно момче скоро еден месец и сега само се гледаме ама не сме во врска, наводно не му се брзало. Е сега од кога почнав да се гледам со него после 2 недели може ми пиша едно друго момче, кое ми се допаѓаше пред тоа ама онака не сакав ништо со него затоа што тој има брат близнак и јас и тој се свиѓавме долго време веќе две години и требаше да испаднам со него, но сепак кога требаше тој имаше девојка и сеуште има и не можам да испаднам со некој кој што има девојка веќе 2ипол година па си рековме понатаму што биде нека биде.

На другиов брат кој што ми пиша после две недели како што кажав од кога почнав да се гледам со ова момче моментално што се гледам му реков дека може еднаш да испаднам со него за да видам дали да бирам помеѓу него или ова сега што ми е, ама се двоумам цело време затоа што сепак ем испаѓам со друг и многу ќе биде лошо да го изневерам на некој начин, ем му е брат на овој што го свиѓав две години. Ве молам помогнете:wasntme::|

15. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    53.181
    Ова е толку замрсен случај што телевиса презента може вода да и' носи:worried:
    Мигрена добив дур сфатам кој кого свиѓа у приказнава:|

На apple12, princess02, Luna91 и 36 други им се допаѓа ова.
  16. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.016
    Zdravo devojki. Deckoto vo koj se zaljubiv imase dolga vrska.
    Mi rece deka prekina. Mi dokaza deka e taka, na nekoj nacin.
    Ni bese ubavo, napravi da se zatreskam vo nego. Napravi da stanam opsesivna sprema nego.
    Me zapozna so negovoto semejstvo, me zapozna so negovoto drustvo. Se grizese za mene, sakase podobro da gi zapoznae site moi. Sestra mu bese mnogu srekna deka zapoznal nekogo kako mene. Voopsto ne se somnevav vo negovata bivsa. Taa bese pretstavena kako devojka koja go opteretuva i go moli da se zaedno. Mu doagjase na vrata od nigde nikade. Mene pocnuva da me adnuva, da me brisi, i jas poveruvav deka devojkata e navistina opsesivna. Duri sestra mu me ubeduvase na nekoj nacin deka se zavrseni. Mi bese cudno, no edno znaev, bev zaljubena i ni bese preubavo. Prodolziv. Potoa se sluci nesto, bese nervozen i mi rece deka e povrzano so negovata bivsa deka ke mu plati za se. Barav objasnuvanje, ne dobiv.
    Bevme zaedno 3 meseci. No toa bese kako da sme se poznavale celiot zivot, kako da vi obajsnam..
    Potoa pocna da stanuva somnitelen. Vo smisla, bese prezafaten, stanuvase opsesiven, ljubomoren, se ona sto ne go poznavav. Mislev deka ima nekoja sosem treta. Pocnavme da se gledame preretko. Go prasuvav, mu kazuvav ajde da prekineme kako lugje, znaes deka ne sum devojka koja bi bila po bilo kakva cena so nekogo. Lugje deckoto nesakase da prekine. Me obvinuvase mene.
    Togas pocnav da go ignoriram. Po 1nedela objavi story od negovata bivsa. No samo od eden agol, ne bese ni tagnata, no toa bese devojceto, ja poznav. Nikako ne izreagirav.
    Nz ni zosto pisav koga ne baram sovet, samo sum izgubena sum. Izgubena sum nemate pojma do koj stepen. Nz kako nekogas ke bidam so nekogo... Nz poveke nisto, nz kako koga pred 2nedeli me nosese so isti tie lugje sega imaat lice da sednat.
    Neznam kako da se soberam bukvalno.
    Ke recete vinovna si, sto si se vpustila taka, no neznaete kolku bese tipot ubedliv.

17. burthdaykake

burthdaykake Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.328
    Не е изневерување. Искачај со еден, со двајцата, нема врска. Само не ми е јасно како не си сигурна со кој сакаш да го поминуваш времето. :|

18. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.425
    Допаѓања:
    8.601
    @MiDiS А зошто сакаш по секоја цена да сте заедно? Какво советување побогу, немате по 40 години и брак па да се спасува нешто. Млада си ке дојде нов дечко, некој нормален.

Од искуство ке ти кажам, зошто имам поминато нешто слично. Никогаш ама баш никогаш нема да се смени. Тој си го покажал вистинското лице и тоа е тоа. Во токсична врска си и прекрати, на подобро работите нема да тргнат.

Јас ставив крај на повеќе годишна врска, тој сакаше и брак и деца со мене и се. И фала му на бога што ништо од тоа не се случи. Се освестив и сега ми е криво што не раскинавме порано.

На *Amethyst*, Nausicaa и candy.cane им се допаѓа ова.
  19. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    5.918
    Сигурно сеуште нема раскрстено со неа, може и си пишуваат а и да си се гледа со неа а тебе да те лаже.

На Konfetka и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. Inna998

Inna998 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2020
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    28
    Здраво

Бев во врска речиси две години. Дечкото беше внимателен со мене, се гледавме скоро секој ден. Имавме и кавги и недоразбирања, но лесно надминувавме се. После 5 месеци од врската почна да ми врши притисок за брак. Јас му реков дека не сум спремна бидејќи уште не ми е стабилна работата и дека сакам да запишам магистерски. Мислев дека ќе ме разбере и дека ќе ме почека уште 1 година..Но еве пред една недела ми раскина со објаснување дека тој сакал да има дома жена да го чека, да му готви ,да му чисти, а од мене домаќинка никогаш немало да биде зашто ме интересирала само кариера. Уште ме нападна мене ми рече дека јас не сум го сакала, ако сум го сакала ќе сум се омажела. Претешко ми е, јас него го сакам само не се осеќам спремна за брак..После ова почнав да се сомневам дали воопшто и ме сакал..Инаку дечкото има 26 години.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.