Само да не прочита некое детиште па да мисли дека ако е некој со средно по дифолт не чини, а со факултет по дифолт чини. Оти така се градат предрасуди... не за друго..
Не, во нејзиниот случај дечкото е пореметен . Постојат и нормални луѓе без факс што се снашле понатака во животот, и што би го поддржале својот партнер да напредува.
Никогаш не треба да се гледа споредба во тоа дали ти имаш факултет, а тој нема. НИВОТО се гледа со тоа како и дали сте одлучиле да одите по исти патишта во животот. Никогаш не потценувај некој што нема завршено факултет, заради тоа што може 10 пати да биде поуспешен на тема бизнис отколку некој што има завршено факултет.
Здраво ми треба помош имам една особа со која почнав да се гледам неколку месеци меѓутоа почнавме сериозно од пред 20 тина дена е сега проблемот е што девојката сеуште не е разведена ама во процес е има дете со кое мислам дека не ми смета е сега се плашам од постапката дали е утешителна од нејзина страна или не (бидејки не сум бил нешто многу искусен во тој поглед али до сега сум имал само 2 девојки со по 3 години врски и неколку така рандом за еднашка или два пати) заљубен сум во особата али од една страна ме плаши дека можеби е само додека не се разведе па користи со мене незнам што е потребно да направам али јас оставам на времево да покаже ама како што поминува времето повеќе ми се развиваат чуствата за особата... Секој совет би ми бил добредојен и се извинувам за долгава реченица без интерпукциски знаци.
zatoa sto pominuva niz tezok period i sega jas i se pronaogjam vo sve bidejki slabo nema drugarki nema socijalni mrezi i sega pomislata mi e taa mozebi i gresam neznam
da i ona mi potvrduva deka ne e bilo taka deka imalo custva i hemija izmegju nas i ona na nekoj nacin se plasela da bide so mene posto ne bila srekjana vo brakot se plasi da ne i se sluci i so mene istoto
Навистина не би можеле да знаеме. Можеби е со тебе затоа што и треба утеха. А можеби е веќе одљубена од бившиот сопруг и спремна за нова врска. Ама не значи дека те користи. И да е со тебе од тоа што и треба утеха, не значи дека го прави тоа свесно или намерно или не и е гајле за твоите чувства. Освен да ти кажам да оставиш на времето и да видиш како ќе се развиваат ситуациите, друго незнам што да ти кажам. Можеш и да разговараш со нејзе отворено да и ги кажеш своите стравови. Имајте отворена комуникација.
Во љубовта секогаш постои ризик да бидеш оставен, сам треба да одлучиш дали вреди да ризикуваш или не. Остави на иднината да ти покаже што ќе биде, не размислувај предвремено без потреба.
Здраво ми треба ваша помош во веза за мојот проблем , кесе обидам да бидам кратка . Значи вака веке година се гледам со еден дечко од ист град сме али несме во сериозна врска а имаме редовна комуникација е сега јас бев таа што прва му ги кажав моите чуства кон него он не беше баш заинтересиран за мене ама прифати дасе гледаме е сега проблемот е што он е многу опуштен забавен знае да биде секогаш интересен а јас сум поповлечена и незнам да бидам забавна и му досадија со мене истите разговори ми рече дека бара од мене дасе променам да изгледам поопуштено оти ми дал многу време и шанси ова ми била последна уште овој месец ако се сменам кесме биле во озбилна врска ако не крај ке биде а премногу ми значи несакам даго изгубам помош ве молам
Што помош да ти дадеме, да го смениш карактерот? Не може карактер да се смени. Ако не си одговараат двајца, раскинуваат и бараат друг што им одговара повеќе. Не е погрешно да си повлечена, ниту е погрешно што тој е отворен. Само не сте се нашле на иста бранова должина и тоа е.
Цела година не те засакал и уште па сега те условил за месец дена да се смениш? Демек магично ќе те засака? Па не е ова филм. Никогаш нема да се промени човеков према тебе. Откачи го уште одма, и немој уште ден да си потрошила во обид да се менуваш за овој, а уште помалку па цел месец.
Нечија кукла си или што? И колку повеќе му покажуваш слабости толку повеќе ќе те контролира.. Не те сака овој само за забава си му.
Некои луѓе едноставни се погрешни за нас и не може друго сториме, освен да ставиме крај. Во предност си што вистинскиот момент се случува навреме.
Бизарен изговор за господинот да се матка со тебе ради реда и за забава. Удри му клоците и барај си некој што ќе те прифати каква што си. Овој не те сака и не е за тебе.