Едноставно ќе се смириш и ќе пробаш да сфатиш дека не можеш да му го смениш минатото и дека мораш да го прифатиш доколку сакаш да бидеш со него. Разговај со него, види како тој гледа на работите и дали има воопшто причина да бидеш љубоморна. Ти најдобро си го знаеш дечкото каков човек е, дали си седи мирен или флертува. Затоа ти реков, ако му веруваш и знаеш дека нема место за сомнеж, олабави се и не ни размислувај за тоа, сепак бил само бакнеж. Ако не му веруваш можеби треба да размислиш околу вашата врска.
Искрено и јас би била љубоморна кога би знаела дека саканиот работи заедно со некоја што има минато, ако реши некој да те изневери ќе го направи тоа, не знам какви мерки ти би превземала во врска со оваа ситуација, но можеш да се смириш и да размислиш со ладна глава, да не претеруваш со љибомората, особено ако сопругот не дава никаков повод за тоа.
Љубомората никогаш не носи убави работи. Џабе ќе ти кажам "немој да си љубоморна", кога и јас не би се чувствувала комотно во ваква ситуација, колку и да му верувам (а никому 100% не верувам). Јас би те посоветувала да не го набедуваш за ништо, да немаш никакви љубоморни испади, ама да го следиш неговото однесување, т.е дали ќе има некакви промени. Ништо повеќе.
Јас пак, ќе ти речам немој да си љубоморна. Со тоа си правиш и му правиш и на маж ти притисок. На секој човек што на некој начин му е одземена слободата, порано или покасно паѓа од притисокот. Ти ќе му правиш испади, тој ќе се срами и ќе гледа да скрие ако мора да има контакт заради работата со неа за да нема кавги со тебе, па еден ден ќе го фатиш дека криел, па уште поголеми кавги и љубоморни испади.. Затворен магичен круг. А претпоставувам немате по 14 години за да се лутите оти некој/а погледнал/а во другиот и готово умира за него. Ни јас, верувам никој не би сакал љубоморни испади од животниот сопатник за колега/колешка. Многу незрело ми е тоа, искрено. Ако таа му значела, немало да остани минато, со неа ќе бил, не со тебе. А ваљда нема да сменува работна позиција за да не е на исто место со некоја со која пред многу години се бакнал. Глупост е. Ако сака човекот да изневери, не му треба бивша девојка, тоа ќе го стори со било која. А и фактот што пред тебе се слуша со неа, значи дека не се крие од тебе, бидејќи не прави ништо погрешно.
Немам љубовен проблем, но сакам да прочитам повеќе мислења во врска со нешто. Не знаев во која тема да го споделам проблемов, доколку не е за овде се извинувам. Пред сѐ морам да кажам дека моите родители се конзервативни. Значи секогаш се караме за ова, ниту еднаш не сме се согласиле. Ми велат дека срамота било девојките кои се во врска или брак да комуницираат со други мажи, односно да имаат машки другари или да комуницираат со нивните колеги. Демек доколку комуницираат во врска со работата, тоа е океј, но никако не смееле да се дружат бидејќи тоа значело дека не го почитуваат мажот/дечкото и очекувале од мене истото да го правам кога ќе бидам во врска. И секогаш кога излегувам со моите машки другари тие се вознемируваат, се секираат, што ќе кажеле комшиите. Јас сметам дека нивното мислење е сосема погрешно и јас не планирам да се откажам од социјализација поради вакви закоравени мислења. Тие не ми се ништо друго, освен другари со кои што се дружам со години и не би прекинала да се дружам со нив поради дечко, и доколку тој некогаш ми пререче нешто за нив или направи да бирам помеѓу него и нив веднаш ќе го оставам, манипулатор нема шанси да трпам. Што мислите вие?
Игнорирај ги коментарите на твоите. Убаво мислење имаш. И ја не би останала со некој што ќе ми брани да се дружам со некој од кило месо.
Sto koga nemozes da bides so toj sto se sakate? Sto bi napravile, bi se borele so pomisla deka ke izgubite vreme a mozebi nema da uspeete? A mozebi i ke uspeete Ili ke prodolzite napred, i ke go ostavite vo minatoto. Jas go izbrav poslednoto, prodolziv napred no kako da ne prodolziv. Postojano mislam na nego, sekoj nareden sto ke go zapoznam mu naogjam mana. Dva dejta i nemam zelba so nikogo. Postojano mislite mi se kaj nego, ne ni rascistivme. Do pred nekoe vreme toj probuvase da dopre do mene, jas ne dozvoliv, go izbrisav od sekade. No nemozam da mislam na nisto drugo.
Smeni naviki toj ti e navika, pocni da zapoznavas drugi lugje. Misli na drugi neshta, toj ako ne saka da e so tebe dzabe ti samo ke patish
@noteforself Никаде не пишува дека мора да се согласуваш со твоите. Дејствувај во согласност со твоите сопствени убедувања и прави го тоа што тебе те прави среќна. Не мора да влегуваш во расправии со твоите, едноставно кажи им отсечно дека не се согласуваш со нив, и понатаму игнорирај. Јас го делам твоето мислење.
Здраво феминки, идев со еден дечко два месеци ама расчистивме уште во септември месец и од тогаш буквално нити тој се јави нити јас. Ама вчера му се јавив и прво се направи дека не знае кој е на телефон и дека не ме познал по гласот дека сум јас, не поминале 2 години па да не ме познае, глупости.. Му викам онака ти се јавив да те слушнам да те прашам што правиш и ми вика дека ќе правел свадба демек а нема врска муабетот. Знам дека ме излажа затоа што тој самиот ми кажа дека на некоја бивша истото и го кажал. Му се чудам на паметот.. Што мислите зашто ми го кажа тоа? Или да ме испровоцира и да види како ќе реагирам, ама јас никако не изреагирав само реков ахам убаво и тоа ладно го кажав некако или да ме откачи. 5 минути муабет а уствари ни тој ни јас ништо не рековме, како да сакавме муабет да правиме ама некако не знаевме што да кажеме еден на друг, некако чудно беше... Ми кажа дека му е мило што сум се јавила. Се мислам да му се јавам пак од понеделник да го прашам за на кафе ако сака или да почекам дали ќе се јави тој деновиве, да не испадне дека трчам по него сеа, што да правам?? Ако му се јавам пак да не рече оваа трча сеа по мене. Ми фали некако..
Мислам дека е јасно сѐ, почнувајќи од то што се направил на три и пол, демек не те познал, па муабетот што ти го сврзал па и времетраењето на муабетот. И да, ако го бараш за на кафе, апла ќе е јасно дека трчаш по него... И не, не заслужува.
Мислам да не го бараш човекот, ајде да речеме има големо его па не те побарал, ама да сакал човекон од прв муабет одма би дал знаци дека посакува да те види. Мислам да продолжиш понатаму и да го оставиш во минатото.
E jbf Од нигде никаде тој ми раскина, наводно ништо не осеќал спрема мене и да сум заборавела се со него што се десило...
Никако јавување пак. Грешка е и што сега си се јавила... Не ми е јасно зошто не верувате во ваквите изјави на дечковците. Причината поради која ти раскинал е вистинска. Не постои дечко на овој свет, што ќе ти ги каже тие зборови, ќе раскине врска, а всушност да мисли спротивно.