Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Ама нема пари, парите се од мајка му и татко му, не се негови.
    Исто и твоите.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    529
    На кого му е потребен циција? Денес не сака кафе утре ке се лути за бензинот или новата блузичка на својата девојка/жена

На raww му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.169
    И што правевте во зима на минус 10?
    Седевте во парк?

Не сум знаела дека најобично седнување на кафе, кое патем кажано го делат по пола било каприц.

На kim.k, tinka-mace, mssuniquee и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Како ќе ти се лути за новата блузичка?
    Планираш да купуваш блузички од неговата плата и не смее да се лути?
    Не можеш ти да си заработуваш пари сама и да си купуваш блузички?

На flawless., СуперДевојка, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  5. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.489
    Заборавате дека државава е во кризна состојба и шо се случува?
    Мислите сите сакаат да одам по кафичи да се шетаат?
    Епа има луѓе шо се пазат, пред се за родителите, баби, дедовци дома.

На Purplelilac, tinka-mace, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    529
    Викан дека сега можат да се истрпат но ако продолжат вака во иднина може да биде полошо сега се поединци ако преќутат на ова и си се земат утре за се ке си замеруваат па нема да можат да живеат од љубов

7. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.169
    Па штом се пазат ич нека не се гледаат... а ти да шеташ навечер зимно време цела вечер едноставно не е изводливо.

8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Не, јас те прашав, дека напиша "никој не сака циција, утре ќе се лути за новата блузичка", планираш неговите пари за блузички да ги трошиш или твоите?
    Пошто може да се лути само ако неговите ги трошиш.
    А ако сакаш нови блузички, ќе си заработуваш сама.

На cresa-jagoda, IRBBB и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  9. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    529
    Ако не излагаат како ке им трае врската, значи дека без обичните животни потреби не може да се опстои

10. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    529
    Ако се омажиш за него тие пари се ваши а не твои или негови што значи се троши од вашите пари за сопствено потреби. Освен ако не си ги делите парите ке бидете сами за себе

На Martka, Lima24 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  11. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    1.789
    Се согласувам дека не се компатибилни.
    Но за едно не сте во право.Девојката се изјасни дека постојано се прилагодува на опцијата шетање но има поминато многу време откако не се излезени на кафе или бил џентламен додека шетаат да зеде по еден пијалок.Чим пишува спортска,сигурно има пари за да купи ливче. На мои другари родителите им давале пари и им викале за да го почастиш девојчето во средношкоски години(мислам на нивните партнерки).А ако е повозрасен ,работа пак има само многу и пребираат луѓето и во вакви кризни ситуации,значи не му се работи и океј му е од дома да чека. И пак ке повторам, девојката не сака луксуз .. основни работи.

На Veta, sunshinebabe, lonely222 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Едно е да немаш пари и да штедиш, друго е заштедата или шо и да е да ја оставаш на спортска.
    И ај што уплаќа, туку и добива. И, не е во ред ако воопшто се нема понудено он нешто да плати или да купи нешто ситно, ако навистина ти постојано плаќаш сметки и го частиш.

На Veta, raww, tina2018 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Парите се на тој што ги заработува.
    Не ти следуваат ексклузивни права над неговата плата само затоа што си омажена за него. Платата на 1ви стигнува на негова сметка.
    Не може тој да е циција што не ти купувал блузички, а ти не одиш на работа.
    Тој ако е циција, ти што си во тој случај, мрзелива?
    После се чудите зошто уште мажите ги подценуваат жените дека се неспособни.
    Ќе седам и ќе чекам блузички да ми купи, ако не ми купи тогаш е циција.
    Боже.

На noteforself и IRBBB им се допаѓа ова.
  14. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.607
    Допаѓања:
    63.334
    Мене лично многу би ме повредило некој да дава пари спортска да пишува, а да не сака да седне со мене на кафе. Девојчето сепак излегува од комфор зоната и пешачи со него често, што значи спремна е да направи компромис. Да, не е должен ништо да и купува, ама штом фрла пари на кладење, може да седнат некаде и убаво да се видат кај што се почитуваат мерки. Ако е за тоа безбедноста во кладилница и во кафич нешто многу многу не се разликува.

И не ми изгледа дека бара партнер со стан, кола, луксуз иначе ќе го баталела или воопшто немало да се занимава со него. Неа колку што ја сфатив најголем проблем и е тоа што тој ретко сака да излезе со неа и да се видат.

А @Sarichkaaa што прави во животот, студира, бара работа, има некакви планови? Ако е привремено без работа мислам дека ќе издржите, ама ако не сака да работи тоа е веќе сосема друг проблем.

На Veta, sunshinebabe, Jana06 и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.234
    Советов....ако спортската му е побитна од мене, треба скроз океј да сум со тоа?

До @Sarichkaaa извини, ама јас мислам дека си се навикнал он ти да бидеш таа што ќе попушташ, ти да му плаќаш, ти да го носиш....и сега така си тера.Остави што те напаѓаат дека сакаш и најмало внимание и убав гест од дечкото, нормално е и не те прави тоа лоша личност.Тоа што денес се се оценува како материјалистичко и разгалено е друга работа и е глупо.

Зошто тој да не направи компромис за едно кафе во неделата? Зошто она да прави компромис да шета по ладното?

Последна измена: 25 ноември 2020
    На Juicy, Veta, sunshinebabe и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Не.
    Човек што редовно игра спортска за мене е неодговорен човек.
    И милиони да има и да немаме проблеми од ваков тип, и станови да имаме и коли, ако игра спортска пак ќе ми смета.
    Не заради парите, туку заради навиката.
    Исто ко што не би ми сметало тоа што нема пари затоа што не оди на работа, туку зошто не оди на работа.
    Ако не оди на работа од што е неодговорен, и пребогати да се неговите и да му даваат пари, пак ќе ми смета.

На flawless., sunshinebabe, 1209 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    529
    Мојот бивши работеше но не сакаше да работи
    Имаше пари но ги трошеше на јадење како хамбургер и го јадеше на клупа
    Имаше пари и за кола и за возачка но не сакаше а не сакаше ниту автобус
    Поентата ми е дека и се да имаш ако не знаш да го искористиш џабе е
    А да немаш и да не се трудиш да имаш лошо ке биде само за девојчето на него ако не му е сеедно се ке се труди

На thelittle17 и Summerbaby им се допаѓа ова.
  18. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.086
    @Sarichkaaa,
    ако има пари да уплати спортска, значи има пари и за кафе, ама очигледно се приоритети со прашање.
    Е сега е време ти да си ги испиташ твоите приоритети :)

Сакаш дечко со кој ќе ти биде удобно на топло, или дечко со кој ќе се мрзнеш зошто коцкањето му е побитно од твоето здравје?

Да немаше ич пари сосема различно ќе ми беше мислењево, ама штом има пари за порок не е за жалење типов.

Исто, претпоставувам дека пари за кондоми има, ама за да седне со тебе некаде нема.

На Veta, sunshinebabe, MeowMeow и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Sarichkaaa

Sarichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2018
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    74
    Јас имам 20, тој 22. Прашуваше членка па прво тоа да го одговорам.
    Погрешно ме сфаќате, ниту чекам да ме части, ниту да ме развозува со непостоечката кола. Штом сум со него 2години сум го прифатила фактот дека нема автомобил. И ако прочитавте убаво јас го развозував еден период, замислете. Ама не може само ја да правам отстапки, па ладно ми е бе упм да дремам на клупи цело време. Го молам да седниме некаде, ќе бараме каде нема гужва, само да се видиме ко луѓе. Коа веќе не може по дома, не може во кола, да се гледам на клупи на минус 20? И без работа е неколку месеци, зборувам за еден мизерен гест каде ќе ме почасти една лимонада, тоа одамна не сум го дочекала. Прво имав осет, си велев тешко му паѓа тоа што е без работа и као глупачка некоја плаќав сметки или покривав поголем дел од сметката од скромниот буџет шо ми го даваат моите за да не сум достојна едно сокче да ми купи. Не е толку мизерен, има пари. Не сум две години со него без да знам каква му е финансиската состојба, горе долу тука сме двата. Ама повторно ќе речам тоа е мањи проблем, во споредба со излегувањата.
    @Nausicaa теретот за кондоми некад (често) е и на мој грб. А не се баш евтини, 140 го купуваме пакетче дурекс. А последниве месец/два, кога ќе треба тој да купува кондоми зема од евтините шо не ми се баш најнајсигурни и од страв земам купувам јас. Кога веќе се спомнаа кондомите..

На Veta, sunshinebabe, raww и 13 други им се допаѓа ова.
  20. MartiG

MartiG Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    147
    Само ќе ти кажам дека една врска да биде убава да има позитивни вибрации да ја осеќаш и посакуваш...сето тоа не го прави ниту сокчето ниту колата ни пак прошетките, тоа се само сегменти и составни делови од врската, вам очигледно не ви оди, веројатно двајцата сте со различни размислувањеа и идеали (од секогаш ваквите врски не сум ги сваќала) значи една личност ако не ти годи онда зошто си во врска? Ќе речеш долго идеме ќе речеш го сакаш?? Маа не не го сакаш, тоа не е сакање, ти посакуваш човек кој ке те прошета со кој ке излезеш на кафе на пијачка со кој ке бидеш сама и ке уживаш во тој миг и така натаму..и ова ниту е погрешно ниту е за осудување бидејки гледам некој го осудува ова ноо секој си има право на сопствен избор а тој што осудува туги живото нема свој или го е страв да го живее својот па талка по другите и кажува што му чини него а што не. Значи од целава моја филозофија сакав да кажам дек тој човек не е за тебе односно не ти одговара на твоите идеали и замисли на живот и што онда се мачиш со него, барај го нештото во кое ќе се пронајдеш. Во врска не се пронаогате со партнерите и се жалите од нив а што мислите ако би направиле посериозен чекор ќе се смени нешто на подобро? Тогаш “сокчето” е е најзанемарливата ствар.

На honey.11, raww, Lima24 и 4 други им се допаѓа ова.