Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. wildxchild

wildxchild Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    68
    Јас се согласувам со тоа дека ако сме во врска не значи дека е мој роб или обратно. Ама ако се "пали" и на други тогаш што е поентата на врската ( на пр која е потребата ја да пребарувам 10 акаунти на мажи со провокативни слики )

На Nevenche26 и Lifelive им се допаѓа ова.
  2. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2019
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    771
    Модерно време па сега се им е нормално.. Ако ги прашаш дали е нормалмо постојано по секоја на улица да се врти и да ја гледа ќе одговорат НЕ будејки е манјачки.
    Ама за на соц мрежи е нормално сето тоа, тоа не е манјачки, а ние што сме против такво нешто нешто со нас не у ред, ние сме опсесивни, ние сакаме да ги контролираме..

Еве размислувам што мене ми фали што НЕМАМ ПОТРЕБА и не можам да најдам логична причина да следам и лајкувам машки со провактивни слики или како и да ги нарекувате нит сега а не пак у озбилна врска.

На kim.k, Nevenche26, MeowMeow и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Секоја врска има кризи.
    Најверојатно си уште многу млада штом се потресуваш за тоа што погледнал кој знае кои и кој знае од каде девојки.

На ElenaOfRivendell, S.W.A.G, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2019
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    771
    Колку години спаѓаат под многу млада? :)

5. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Еј луѓе ај да не се правиме глупи :)

6. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2019
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    771
    Јас сериозно прашав..

7. wildxchild

wildxchild Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    68
    21? A еве ај баталете озбилна врска, дали би ви било сеедно ако сте во брак и вие додека спиете на другата страна од креветот сопругот или сопругата манијачи други? still open minded?

На Nevenche26 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    60+ втор пубертет :)

На Wallker му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2019
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    771
    Не знам што е смешно..

Не е во ред за некои лични ставови да се одговори со дете си.. Навредување е. Ама очигледно штом не се согласувате со различни мислења мора да навредите.
    Јас не се навредувам бидејќи знам што сум, ама тоа ич не е во ред.

10. Wallker

Wallker Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2018
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    191
    девојко ако тој гледа во други не знали дека е манијак дека ти е неверен и слично, ако се толку грижиш околу тоа наместо да се потресуваш направи да гледа и да се восхитува на тебе но треба да знаеш дека за тоа не е доволен изгледот, треба да имаш изглед да имаш нешто во глава да имаш манири и да знаеш како, ова ти е мој најдобронамерен совет бидејки сега на некој начин ти е празен животот и имаш време за проверки по тлефон вакви стресови и општо ;)

На ElenaOfRivendell, buba4e89, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Ах и ти си во некои млади години, па погодив слаба точка.
    Не мора се да зимате при срце, и не сфаќајте се толку лично, ќе си видите сами понатаму во животот, ќе се смеете на овие нервози и проблеми.
    П.с манијачење кога веќе се спомна повеќе би било ако следи постојано некоја одредена особа, а некои рандом девојки од инста ич не се битни.

На ElenaOfRivendell, *Amethyst*, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2019
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    771
    Не сум јас ништо погодена. Ама мислам време е на форумов малку да се припази околу навредите на секоја страна.
    Мене не ми е ни нервоза ни проблем. Не ми треба таков. Тешко на возрасен со такво однесување..

13. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Која навреда? Каде?

14. Wallker

Wallker Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2018
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    191
    еве јас ќе ти пообјаснам една работа, значи од прееска скокаш нешто, во ред, јас барем сега не видов ниедна упатена навреда кон некој член, а доколку некој сам се пронаоѓа во некоја навреда онда тоа не е наш проблем, овде секој искажува свое мислење и секако она кое го мислам јас немора и ти, ете твојата дефиниција за лај ливе е сосема поразлична од мојата ии сега на суд да одиме ради ова? :)

На ElenaOfRivendell, buba4e89 и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Јас повеќе би обрнала внимание на делот кај што го земаш телефонот на дечко ти и пребаруваш на неговиот инстаграм профил.
    Ти немаш твој профил за да бараш тоа што те интересира?
    Друго, што очекувате од луѓе што се активни на социјалните мрежи? Да пребарува и следи мотори и фудбалери?

На SexiLy, ElenaOfRivendell, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088
    @Mar413 Навистина тешка ситуација, се надевам дека побрзо ќе се реши, но не е лесно за жал. Ти доволно правиш за нејзе, така треба да продолжиш и во иднина. Убаво што си и понудил да дојде кај тебе но веројатно е исплашена дека ако си отиде од дома нема повторно да се врати, но еден ден ќе мора да се омажи и да замине, како ќе гледаат на тоа нејзините родители? Дали сте разговарале за тоа да се земете и венчате? Родителите нејзини дали се против тоа? Како што кажала додека не заврши факултет нема да се омажи, дали си сигурен дека само тоа ја спречува или има некој многу подлабок проблем од тоа? Факултет може да се заврши и со бебе и со дете, и мажена... ако нешто сакаш ќе го направиш тоа нормално ситуацијата е малку тешка но како што кажаа и погоре членките, таа треба да одлучи дали ќе го трпи тоа или ќе почне да си го живее животот. Гледај да е преку ден со тебе колку може повеќе ако веќе не и дозволуваат нејзините да преспие кај тебе. Дали можеш ти да преспиеш кај нејзе, дали го дозволуваат тоа нејзините родители?
    Еднаш мора да пресече бидејќи колку повеќе се оддолжува толку потешко ќе биде, понатаму ќе има поголеми трауми.

@wildxchild а како би се чувствувал дечко ти што му го зимаш телефонот и пребаруваш како таен агент?
    Ако веќе има профил на инстаграм или фб што очекуваш да бара, мажи сигурно нема да гледа. А сигурна сум дека и тињ што ги гледал се некои ултра познати личности од америка па така ти си правиш филм. Гледај и ти мажи, ако нешто тој ти рече тогаш разговарајте бидејќи ќе имате заедничка тема. Според мене не прави ништо лошо.

На IRBBB, *Amethyst*, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.234
    А како го замислуваш бракот, дека до крајот на животот веќе никого не смееш да погледнеш и помислиш дека ти е згоден, убав итн? :D
    Не си морала бурно да реагираш, не е толку голема работа.
    Ако имаш и други сомнежи па плус ова ќе те разберам да си во мисла, ама само за ова не мора драми.

На winnie7, ElenaOfRivendell, Hellobeautiful и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2019
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    771
    Мене ми е смешно што мислите дека поради љубомора е ова. Аман луѓе не е ради љубомора. Зборам за себе за другите не знам. Не сум љубоморна личност, се ценам доволно себе, знам која сум, ако сум во врска значи имам доверба во него (една од најважните работи).
    Ама јас пример не сум толку активна на соц мрежи, не следам ни женски што не ги знам не пак машки. Ниту пак ми е отворен профилот. Затоа за мене е несфатливо тоа да следам и лајкувам машки. И не го прифаќам тоа. следење на 3000 женски од страна на машкото.
    И мислам ова нема врска со годините како што некои рекоа.

Последна измена: 27 ноември 2020
    На Darlingzz и Nevenche26 им се допаѓа ова.
  19. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Ок, ти не го прифаќај тоа, ама 90% од корисниците на социјални мрежи го прават. Ако му пречеш нема да престане туку ќе се крие од тебе, џабе се нервираш.

На *Amethyst* и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2019
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    771
    Немам намера да трошам време за да му пречам некому нешто. Едноставно барам сличен на мене во тој поглед. Само тоа ми засмета што според некои такви мислења деца имаат. Не е во ред така да се генерализира и навредува.