Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Чекај сеа ти си истата особа од 2 профила или што?

На winnie7, IRBBB, Аргентина * и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    9.419
    И те како има врска ова со годините и незрелост, оваа ситуација е толку банална за да се лутиш или да гледаш проблем во ова, дечко ти не значи дека ако е со тебе и треба само погледот кон тебе да му е насочен, башка гледал некој по познати девојки што играат провокативно, па што, еве и кај мене мм гледа такви девојки и им лајка дури јас сама му заследив повеќе такви профили.

Не прави и барај проблем каде што нема, не го гуши и дај му слобода.

На winnie7, ElenaOfRivendell, christinnn и 5 други им се допаѓа ова.
  3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.740
    @СуперДевојка кај реков да лаже? Сигурно и нему му влијае ова на врскава. Побогу, научете се дека во врска проблемите се заеднички, а не само нејзини (во случајов). Ондак нека и' раскине кога не може да се носи со ситуацијава. Нека те послуша и нека и' врши притисок, па ќе кука после како му раскинала. (facepalm)

На cresa-jagoda и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  4. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Јас со сегашниов дечко коа се фатив ми сметаше по малку да бидам искрена ама не му реков ништо, напротив сфатив дека проблемот е у мене штом мене ми се појавило такво чувство на љубомора, и сфатив оти јас не се сакам доволно.
    Нејсе, си ги разрешив чувствата, сега и двајцата следиме профили со (mooning) па имаме и заеднички профил на xhamster :D:rofl:
    Искрено, ова можете да го искористите у ваша полза, да сфатите што сакате од вашиот сексуален живот, едноставно да се спознаете. :P

На Nevenche26 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  5. wildxchild

wildxchild Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    68
    Насловот на темата е љубовни проблеми и совети (во случајов јас споделив проблем, за возврат требаше да добијам совет). Од некои добив совет, другите напаѓате со тоа дека не би требало да претставува проблем и секој си кажува свое мислење. Јас тука, ако ситуацијава не претставуваше проблем за мене немаше да пишам. А и да, немора секој од нас да е на иста возраст, па да се рачуна за зрел у таа глаата. Кога станува збор за "врска", чувствата (не само љубов, љубомора итн.) на секоја возраст се исти. Не велам дете 10 годишно дека сум ама која е разликата меѓу 21 и нз според вас тие "години на зрелост". Зарем мора да има нешто екстра лошо за јас да изреагирам (како што некој погоре спомна неверство). Верувајте во таква ситација немаше ни да изреагирам, ќе му раскинев.

6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Каков совет очекуваш?
    Остај го, не ги треба ѓубрето, ќе глеа он рандом денсерки на нет, пу арам да му е?Тоа што ти го разбираш тоа кога ќе ти кажат дека реално не е big deal како личен напад, тоа кажува довилно.

На winnie7, raww, black-angel и 4 други им се допаѓа ова.
  7. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.405
    Луѓето во брак не се слепи. Гледаме порничи, манијачиме луѓе на социјални мрежи. Не сме коњи, па да си натакнеме наочници на главата и само напред да гледаме. Тоа не значи дека помалку го сакаме партнерот или пак го изневеруваме. Нормално, се додека не флертува, си пишува со некоја. Очи се за гледање^_^

На 1209, LadyLollypop, Hellobeautiful и 6 други им се допаѓа ова.
  8. wildxchild

wildxchild Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    68
    И да, сигурно нема од земја да се трескам со денови дека гледал "згодни" девојки. Тоа никако не може да ја наруши мојата самодоверба. Само сакав да споделам и дали е ок што во моментот бурно изреагирав, бидејќи според мене тоа е некоја врста на "непочит" во врската ..

9. wildxchild

wildxchild Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    68
    И друго е да гледаМЕ заедно, тоа и погоре го спомнав.. А плус за тие што пишале дека сум му чепкала телефон. Тоа пред негови очи беше само што изгледа заборавил да си избрише историја на барања :) Инаку итс ок, само малку ме погоди во моментот целата ситуација пошо прв пат ми се деси. Енивејс, благодарам на сите. :)

На Nevenche26 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.405
    Можеби прв пат се соочуваш, затоа си во прашалници. Се додека постои љубопитност кај луѓето, ќе постои и сето тоа, што го споменуваш. Ти излезе на фб или инстаграм некој згоден дечко или девојка, нормално ќе сакаш да видиш. Ништо страшно. И не мора отчет да се дава за тоа кого гледаш на профил, затоа што воопшто не се класифицира како изневерување. Не гледај по туѓи телефони, немаш потреба, ако нешто ти прави зад грб, ќе знаеш, кога тогаш. Секогаш ќе има поубави од нас, поубави од партнерите, не можам и да сакам, да го негирам тоа. Исто е како да видиш уметничка слика, така и луѓето за некои претставуваат уметнички дела на природата.
    Уживај си во врската, ако те сака, немаш потреба да се грижиш, можеш само да предизвикаш лавина на реакции за твојата недоверба.

На *Amethyst*, IRBBB и Billy Idol им се допаѓа ова.
  11. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088

А зошто да избрише историја од тоа шо го гледал? Па не правел криминал човекот си гледал како денсаат девојки. Ете ако толку ти смета тоа, пробај да му го одвлечеш вниманието кога гледа, танцувај и ти провокативно, не верувам дека ќе остане рамнодушен на тоа.
    Ова сега ако ти е проблем, за 4 години ќе ти стане проблем и ако некоја колешка му се јави на телефон.

На Avery, winnie7, ElenaOfRivendell и 8 други им се допаѓа ова.
  12. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    ајде бее, значи ние жениве треба да се траќаме од земја за да не шараат наоколу???

Манири, карактер, кариера, тело, култура, стил и итн. секогаш под стрес за да дечково не шара или оди по друга??? Ма немооој.... :D:D @Wallker

Оти они не поработат на себеси малку??? Да покажат почит, љубов, сигурност кон една жена??
    Или тоа треба да се занемари, оти од него се бара само да работи и потомство да остави???

Ја мајкатаа....

Сè додека се слави 8 Март, еднаш во годината ќе се случува ова. А кога ќе најдам некој кој секој ден го слави 8 Март, тогаш тој за мене е маж во вистинскиот збор и смисла.

На Nevenche26, MeowMeow, tina2018 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088
    Не знаев дека денсање пред дечко, маж ватевр... е траќање, сега ме просветли. А ако си секогаш под стрес дане случајно шара тогаш треба да се запрашаш ти самата дали вреди да си под стрес или треба да го откачиш. Ако не ти покажува љубов и почит тогаш за шо си со него? За да пишуваш по темиве за совет? Најди си таков шо ќе те почитува сака и цени, и слави 8ми март секој ден (facepalm)

На raww, noteforself, honey.11 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Да бе, ме почитува и ми прави секој ден 8ми март, ако ја брише историјата што пребарувал на социјални мрежи.
    Тој ако ме сака, очите ќе ги затвора кога ќе има други жени.
    А јас од што го почитувам него, ќе изигравам полицаец и ќе правам 'претрес' на сите негови профили.
    Speechless.

Последна измена: 27 ноември 2020
    На noteforself, honey.11, buba4e89 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    На вашите партнери извадете им го едното око да не гледа, како потсетник што може да му се случи следен пат.|(
    Знаете, исто ко сапунот, колку повеќе го стегаш толку повеќе ќе лизга, односно не се чудете ако се одалечи од вас.
    Не сте можни со забраните.(facepalm)

На winnie7, Lollipop_123, Snowflake97 и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088

А ако дечкото и забрани нешто на девојката тогаш најгласни се :x

На winnie7, Nevenche26, ElenaOfRivendell и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    Абе не дека не сте во право ама тоа гледање на такви профили ќе си го направи своето со тек на време.
    Чим почнал, нема да престане лесно.
    Додуша чим
    Во врска го сакам само за мене, не да ме порамнува со некоја што не ја ни познава.

Не зборам за буквално секое погледнување женско него следење такви профили, гледање порничи итн.

Последна измена: 27 ноември 2020
    На Juicy, SexiLy, Ugly Duckling и 3 други им се допаѓа ова.
  18. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Двојни аршини ту мач.
    Мислам, ако сака да направи нешто ќе направи и без заследување на такви профили, ама добро.

На ElenaOfRivendell, *Amethyst*, Billy Idol и 3 други им се допаѓа ова.
  19. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.405
    Како го доживуваш гледањето на профили и порничи? Поневин акт не постои. Може не му правиш некој фетиш, подобро е да се задоволи мануелно преку екранизација, отколку присутно и реално со некоја што го дели неговото мислење.
    Никогаш не сум се нервирала и бранела за такви работи. Колку повеќе го стегаш огламникот, толку повеќе ќе галопира кон вечните изневерувачки ловишта.

На Priroden, honey.11, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088

И ти гледај порнич со него и нема да ти биде криво :)
    Некоја девојка што нема дечко ако чита во темава ќе има многу ненормални очекувања од дечкои.

На СуперДевојка, *Amethyst*, Billy Idol и 3 други им се допаѓа ова.