Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170
    Девојки имам врска од 2 години.Прв дечко ми е. Во последно време често имаме кавги и недоразбирања.
    Во денот ако јас му се јавам 2 пати, тој ми вели дека сум напорна. Ме растажува. Ако порано имавме секс 3, 4 пати неделно сега имаме само еднаш неделно и тоа по негова вина. Не сакал во кола , сакал на кревет,а за толку луксузи и немаме можности.Порано тоа не му сметаше. Ако јас му спомнам за еб*ње ќе ми рече дека само на тоа сум мислела.Па 18 год. имам ,не сум стара баба.
    Си го смени и пасс од фб, и јас го сменив. Некогаш кога ќе се испокараме ми доаѓа да го изневерам , нешто лошо да направам, и страв ми е навистина да не го сторам тоа.
    Не знам ни што помош да барам од вас, но мене вака врскава не ми се допаѓа, милиони пати имам правено со него муабет и се е џабе. Мислам дека повеќе не ме сака , а не дозволува да се скараме онака засекогаш. :?: :?:

2. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Размисли си ја причината за вашите кавги и недоразбирања и реши си го проблемот. Или се сакате или не се сакате нема трето. И самата кажа имаш 18 год. нема да е ни прв ни последен. Ако сакаш да раскинеш немора да се скараш така засекогаш. Преиспитај се самата себе си, можеби навистина го гушиш, можеби се заситил од тебе, имаш премногу барања..

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074

Ова многу ме потсеќа на еден период од мојата врска со сегашниов дечко, само што не се случуваше тоа во сексот како што го кажа ти. Нема везе, најверојатно му треба простор, дистанцирај се од него, нека те бара он малку, не му се јавувај ич, чекај да те побара, кога ќе види дека си му одалечена ќе се подразмисли малку што прави :^) на крај па и предложи му да напраивте пауза ако смета дека толку многу си му напорна :^)

4. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Kolegi na fax sme. Se smuvavme pred edna nedela, ama jas izreagirav malku grdo, se trgnav mu rekov deka izbrzavme deka treba da se zaponzaeme podobro drn mrn...izgleda toj ukapiral deka ne sakam nesto so nego, deka go smuvav oti bev pijana......i od togas ne komunicirame...se nemame videno saglam..a jas pustata sekoj den mislam na nego, opsesija mi stana duri mislam deka se zaljubuvam..a toj e tipce, mn zenski go sakaat... taka so ne veruvam deka bi prezel nekoja si inicijativa prv...mu pisav edno porace pred malku(bos muabeti-kako si ova ona)..i mi vrati (isto bosh muabeti i na kraj veli fala so mi pisa...golemm pozdrav)..........

Me interesira so e vo negovata glava, dali ne mu znacam nisto ili pak toj si misli oti mene ne mi se dopagja i zatoa se plasi da mi prijde? Kako da doznaam, kako da mu se priblizam a sepak da ne izgledam ocajna????

Ve molam za sovet devojki :****

5. easyyyyy

easyyyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    175
    хммм...од едно мување потешко дека на машко ке му значиш нешто . :)
    Можеби се плаши да не биди одбиен и да му се сруши гордоста,бидејки си му рекла дека сте избрзале и дека сакаш да се запознаете подобро.
    Си му пишала порака и мислам дека доволно направи...Мислам дека треба да оставиш на него за следен чекор...На крај-краеви ако гордоста ја става пред се,па дури и пред тебе,да знаеш дека нема сериозни намери со тебе ;)

6. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Ti blagodaram...seuste sum vo dilema so da prava..drugarkite vikaat prva da mu prijdam i deka posle mojata reakcija deka "izbrzavme" da ne ocekuvam tj prv neso da prezeme, ama nekako strav mi e da ne bidam napadna i obdiena :/ :) Grdo ke se cuvstvuvam...

7. Cokolatce95

Cokolatce95 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    131
    Што кога дечко ви ќе ви каже дека еднаш пробал марихуана ?
    И се покајал ... Како би реагирале ?

8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    ^ јас лично не би изреагирала никако... исто како да ми каже било што. Доколку не консумира редовно, немам никаков проблем, но тоа за мене,

имам другарки што би кренале цела зграда во воздух поради ваква изјава, што не ми е воопшто јасно

Побогу, пробал еднаш, повеќето и пробале од радозналост... ништо страшно

9. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Па у денешно време речиси секој, ај секој втор да речеме пробува.
    Од радозналост.
    Пафкал со другарите една мара, било поминало, ти кажал еднаш било.
    Не е љубовен проблем воопшто, сам ти кажал дека се кае, поточно тоа би значело со други зборови дека нема да се повтори, така да уживај не гледам јас лично место за паника :)

10. Cokolatce95

Cokolatce95 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    131
    Па, морам да признаам дека чувствувам одредена доза на страв. Викаат, кој пробал еднаш, ќе проба втор пат и трет и тн. Го ставив прашањево во љубовни проблеми бидејќи не можев да најдам соодветна тема :)
    Фала девојки, и јас така реагирав и се прашував дали постапив правилно.Не се замарам повеќе со ова :D

11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    е па ок де ништо страшно ако пробал. денес секој втор пуши. Само ете ако сакаш да си ти помирна не му забранувај и не му поставувај услови од типот не смееш да пушиш и ќе ти раскинам поради тоа, туку едноставно разговарај и следниот пат кога ќе пуши нека ти каже. Така и ти ќе знаеш кога е напушен и колку често го прави тоа, па ако е пречесто е тогаш реагирај или фала богу нели секој си гледа за иднина ако ти смета раскини. Ако му забрануваш тој ке се крие и ке пуши а ти ке бидеш лажена

12. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    девојки што кога ќе дојдете во конфликт со дечкото заради (рекла казала) што би се рекло луѓе кој си земаат за право да го коментираат вашето минато а не се гледаат себеси луѓе кој без да размислат можат да уништат нечија среќа скоро сите мои другарки искрено имале вакви конфликти колку и да било сурово минатото некои ги поминале тие тешки денови кај некои врските дошле до крај
    јас лично кога би дознала нешто за дечкоми прво би го одбранила бидејќи јас го знам на начин кои другите не го знат но секој не би го направил ова вие како се справувате со ваквите проблеми баш сакам да знам мене лично дечкоми ми има поставено некои тешки прашања кој слушнал барем да беа вистинити ќе имав за што да се правдам но би сакала да имам поголема самодоверба :doh: ? п.с
    (го ставив прашањето овде девојки бидејќи најсоодветно ми беше)

13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Зошто да се правдаш кога самата велиш дека не е вистина тоа што го слушнал. Не дозволувај во ниеден момент да изврши притисок врз тебе, покажи заби малку и тоа е тоа. Нема некоја друга посебна тактика.

14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ако имате меѓусебна доверба и не се знаете од вчера таквите муабети без докази не треба ни да се замарате да ги слушате и да ги коментирате.
    Јас бидејќи имам долга врска кога би ме прашал партнерот такво нешто што начул од рекла казала ќе му ја кажам вистината нормално бидејќи немам што да кријам, е сега ако продолжи да ме замара за тоа и да ме испитува немам намера да објаснувам, ќе му речам сакаш верувај сакаш не, тоа е јас што ти го кажав! :)
    Немој да се правдаш и да се докажуваш со 300 работи дека ништо не си направила и бла бла, ако те познава доволно дечкото треба да му биде доволно тоа што ти ќе го кажеш, зошто колку повеќе се правдаш толку повеќе ќе те дави со такви глупости.
    И на крај ако повеќе верува на други небитни ликови наместо на тебе барем ќе сфатиш каков тип е и ќе си се тргнеш од него, зошто понатаму може да следат и посериозни работи па да те малтретира да се правдаш, па да се лути, па да го молиш ехее така идат тие работи :swear:

15. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.837
    Голема работа, пробал и што. Кој денеска нема пробано.
    Се додека е во нормални граници, ок е. А и подобро да знаеш отколку да крие. :)

16. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Особено сме претпазливи и љубопитни кога станува збор за минатото на сегашниот партнер.А кога некој ќе изнесе некоја пикантерија,е тогаш едвај чекаме реплика без да го ислушаме и веднаш се губи поверението и себе си се ставаме,значи ако е таков истото и на мене ќе ми го направи.
    Едноставно такви сме,тоа е посилно од нас,а ти не можеш да трчаш и да има ги затвораш устата на злобните јазици,решиле да зборуваат,ќе зборуваат.
    Едноставно пробај да му објасниш дека те навредува самиот факт што тој не ти верува тебе,туку слуша гласини од страна,а на крајкраева и да се вистински,пак се таму-МИНАТО!!!Значи време кое поминало,вршителот на дејството може да биде познат или непознат,меѓутоа се таму се завршило!!!
    Абе уживајте си во љубовта,зашто дозволувате вакви работи да ви го реметат мирот?

17. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    е девојки и јас несакам ваквите работи да влијаат на врската и јас реков дека треба да се верва на збор јас му верувам на дечкото од моментот кога сме заедно значи тоа е битно а минатото е минато
    и искрено несакам да се правдам никогаш едноставно таква сум
    што дека некој се правда ништо нема да смени што и да се случило некогаш се случило животот оди понатаму јас вака размислувам

18. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    најслатко се смееме на моабети од типот рекла казала. и тука се гледа довербата и разбирањето. Секогаш на партнерот му го кажуваме она што сакаме да го знае за нашето минато, па нели и затоа е минато. Сегашноста ја градите заедно. Така да научете се да сите такви клевети и моабети да ги примате гордо со крената глава

На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Знаете зошто ми раскина, не бил тој за озбилна врска, а помина веќе една недела. Зошто бе луѓе тогаш се лути зошто сум отишла до диското со еден другар? Бифши ми е тој ама врската беше пред 3-4 години и тоа еден месец, прв дечко ми беше тој а сега сме само другари. Нели ми раскина? зошто ми пишува порака, лошо, многу лошо, толку од твојата искреност, се правиш нешто што не си...

А детето ми се јави рече сега немаш дечко ќе има ли проблем ако ми правеш друштво до рандом дискотека, му велам јас ајде нема проблем, не гледам пречка да не му праам друштво. Бившиот ми одма дигна галама се муваш одма со други, шетала си се, браво, немој само да се раскурвиш.. откако му објаснив дека ми е тешко зашто ми се пуштаат други а меѓу тие не е тој, туку е тој другарот почна да вика да пцува како да сум го избришала од Земјата доколку не му ги кажам кои се тие други за пет минути. И што ако му кажав? Го барам да се видеме вика не знам, ќе одам таму, ваму.. кажи не а не вака не знам.

Јас сум збунета и блокирана, мајка ми ми се смее за глупости сум се замарала. Кој не размислува како неа?

20. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    Е СТВАРНО ИЗВИНИ НО ЗА ГЛУПОСТИ СЕ ЗАМАРАШ е ок де кажи му станко, петко, јанко, ... зар ќе му биде на некој важно. Ајде уживај во животот и не се замарај. Што било поминало што ќе биде ќе помине. Баш така тече животот кој е краток и не вреди да се нервираш и замараш со глупости ;)