Мене не ми смета да гледа порничи, дури еднаш ми има кажано сам дека не гледа уз муабет, хаха викам да 100% не гледаш. Мислам дека не постои машко што не гледа. Ама ми смета следење и лајкувањена по социјални мрежи на девојки "провокативни" ќе ги наречам за да не вреѓам, од кај нас. Од оние што мислат дека се инфлуенсерки, што се сликаат полуголи и сл. Не знам зошто едноставно не сакам, ми смета. И еднаш се имам налутено кај една девојка кога видов на секоја можна слика лике бидејќи во принцип не става, ни мене не ми става на се, и се напнав кога видов кај таа мада постари беа сликите и ја избриша сам без проблем...
@Darlingzz абе машко е тоа, кај да не лајкне на некоја таква. Лајк не сум видела на нормално облечена девојка да ставаат, ама за другите се први. Еве потврдено ми е и од другари. Не мора да го тераш да брише, ако не ти одговара ене кај му е патот. Не држи сосила некој.
Zdravo ako moze nekoj sovet so devojkata sme vo dolga vrska 4+ god no devojka mi ne saka odnosi baknuvanje isto taka mn retko ednas na 2 3 nedeli sum i kazal deka se osekam zapostaveno no pak nemase popravuvanje na situacijata
Ова сега во последно време е така или ? Ако е нешто ново, тогаш најверојатно веќе чувствата кон тебе почнале да се губат.
Ако сте 4 години заедно, а ова се случува последните 6-7 месеци, сигурно има нешто, нешто што ние не можеме да го знаеме туку само девојка ти да ја прашаш и да разговараш отворено со нејзе, можеби има некаков прпблем надвор од вашата врска нешто што ја мачи, можеби има некаков проблем со тебе лично.
Dali bi pocnale so nekogo koj ne e co blizina na vaseto mesto na ziveenje? Jas nikogas ne sum imala takva vrska, skeptik sum. Vrska si e ona sto mozes da si go vidis koga ke posakas, ili barem oddaleceni na pola saat. Ili barem da imate isti planovi za idnina. A jas si go sakam mojot grad, mojata struka ovde, i zivotot sto go imam so site najbliski. Toj obozava da odi vo stranstvo. A sepak mnogu e uporen za da se gledame. Kako razmisluvate?
@Bellaa1234 дискутабилно е тоа. Ако сте решителни и спремни да се жртвувате за ова - ќе успее. Ама (најверојатно) таквата врска ќе се распадне. Изговори од типот не сме блиску - не се издржливи. Денес секаде се стигнува ако ти е дојдено да се вложиш во врска.
Знам пар кој 5 години беше во врска во различни држави. Се гледаа еднаш или два пати годишно. И уште се заедно, сега веќе живеат заедно, Секако дека е можно. Има еден куп примери кои успеале. Ама во случајот на парот што го спомнав, тие уште од почеток имаа намера да живеат заедно еден ден во државата кај што се сега. Ти ако не сакаш да се преселуваш, а тој сака странство, многу различни желби се тоа. А за можење, може. Ако се сака.
Познавам многу парови кои успеале да одржат таква врска на далечина. Треба двајцата да сте сериозни и посветени на врската и двајцата да сакате да успее тоа. Еве пример @Dream-Girl е во таква врска, иако не се во различна држава, но сепак се далеку и двајцата се трудат тоа да успее.
Да, еве 2ипол години сум во таква врска. Само сме од различни градови, но сепак мора компромис и многу жртви. И да имате одреден план, по некое време што како ќе биде. Ние пример знаеме, он да заврши со факс и во мојот град ќе бара работа и стан, со тоа би биле конечно блиску. Но, до тогаш вака се навикнавме и правиме се за да опстои врската. Битно е да имате ист план за иднина и тоа да ве мотивира и на некој начин да ви помогне да ја одржите врската, инаку би ви било тешко. Ако има љубов мислам дека се е можно
Epa ete rabotata e sto jas nz kolku mozam da se zrtvuvam. Toj ima zelba za stranstvo, jas ne. A I stopati imam mu imam kazeno, no toj e uporen. Imame bas razlicni zelbi
@Bellaa1234 тогаш ако ти не се гледаш со него на тој начин, барем не му го губи времето и нека си бара некоја со исти амбиции. Не е фер да го држиш вака.
Јас сум со размислување како твоето и никогаш не давам надеж на дечко кој е од подалеку. Едноставно, не сум спремна на тие жртви, а врската на далечина бара трпение, нерви, време да патуваш за да се видиш, пари и сл. Тоа е само мое мислење и јас по тоа сум се водела во изборот на партнери досега и за мене било океј. Размисли добро.