Па ете не дознала од тебе, ти си криел. И она тоа што го направила не треба да е релевантно за проблемов, ако тој бил решен?
@couple9 Ако планирате иднина, никогаш не треба да си криете работи еден од друг. И никогаш не треба да се навраќате на бившите ако сте имале караница или лош период. Секоја врска во некој дел од животот поминува во тежок период, нормално е тоа. Треба секогаш да си бидете поддршка со партнерката, а не при прва прилика да се откажете, бидејќи најлесно е да се откажеш и да дигнеш раце со помисла дека ќе најдеш повторно девојка и повторно истото ќе се случува. Ако навистина ја сакаш како што кажуваш тогаш не гледам причина зошто би си пишувал со бивша, макар и помош да е. Бившата е бивша и останува во минатото.
За една врска да опостои треба да имате емпатија меѓусебе, односно да се грижите еден за друг и да не си наштетувате. Да бидите искрени меѓусебе и да се почитувате. Ова вашево е играње и повредување на чувства на кои ми изгледа дека тебе ти е тешко и сакаш да ја вратиш. Јас мислам дека во нејзините очи ако ја убедуваш сега само че бидиш очаен и че те докрајчи, пријателе.
Imam devojka veke 3 meseci ona e 16 godini i nesaka da se lapa samo se blickame guskmae se toa a za lapanje vika deka ne bila spremna bilo golem cekor za nea. Moze nekoj da mi dade nekoj sovet (PRASANJEVO NE E ZAFRKANCIJA ILI SLICNO SEROIOZEN SUM) Fala odnapred
Па што? Мали сте, не е спремна девојката и готово. Само не ми е јасно како ти е девојка 3 месеци и во врска сте а се немате ни бацено? Тоа не е врска. И зошто беспотребно брзате и влегувате во вакви т.н. "врски"? И нормално дека ќе нејќе, кога викаш ти ЛАПАЊЕ.
a kako e pravilno? I ne ne i e problem nitu blickanje nitu guskanje fakjanje... No lapanje i e problem nebila spremna mi kaza koga zborevme za toa
Па лапање сигурно не е правилно. Бакнување е. А ова блицкање што ти значи, извини? Во мојот речник нема вакви зборови, па ми е тешко да те дешифрирам?
Blickanje - kratko baknuvanje so usni dopir Lapanje- bakvnuvanje so lazik i usni Ne ja gledam poentata na tvojata isfrustiranost za izrazive sto gi koristat 90%
Devojki, vo dolga vrska sum so covek koj sto e golem ljubitel na kucinja. Negovata pasija i ljubov kon kucinjata i pretocuva vo negova sekojdnevna aktivnost, i rabota od koja sto zarabotuva. Se razbira ne e ni najmalku biten profitot vo situacijava od negova strana, kolku sto e pregolemata ljubov. Jas kako zasebna edinka, ne mozam da se pomiram so faktot deka on e celosno posveten samo na toa, i ima ocekuvanja deka cel zivot kje zivee samo od toa i kje ima vreme i za semejstvo i za se... Da napomenam deka nema ni uslovi za cuvanje tuku se snaogja i pravi od nisto nesto. Jas seto toa go pocituvam, no sum vekje vo tie godini kade sto sakam da se osamostalam i da pocnam da oformuvam svoe semejstvo... No ovoj negov pristap i nacin navistina me odvrakja i imame dosta prepreki okolu toa. Ve molam za sovet vie kako bi postapile..? Navistina se izmacuvam so seto toa bidejkji nastrana sto kuce e ubavo da cuvas, i pregolema obvrska e, i vremenski i finansiski... A kamoli da cuvas povekje...
A zo[to vleze vo vrska so takov covek najprvo? Ti sakash da go ottrgnish od negovite zelbi, pasija, ambicija itn. Ti ne si za nego.
Ок, фала ти за објаснувањето. Продолжете да ги користите изразиве па чудете се оти не сакаат. Ниту една паметна девојка не би фанала дечко со ваков речник.
Ednostavno e Vlegov zatoa sto ne bese takov na pocetokot i zatoa sto vistinski sakav da bidam so nego i ni na kraj pamet ne ocekuvav deka kje dojde do ovoj stepen.
А како мислиш да се опушти девојчето кога ти само на тоа мислиш? Пред се треба спонтаност, а не да отидиш да се видиш со неа со некаква цел.