Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    тоа го знам, и се помирувам со тоа дека ете не сме заедно иако го сакам нели, првата недела ми беше глупо ама еве излавам не сум затворена дома, шетам, дружам се..
    зборот ми беше, зашо му беше на него потребно така да се испонаша? шо се не ми изнакажа

2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    ^ И тоа не е доволно за да престанеш да се заморуваш со него? Остави го, ќе меле и ќе домеле. Кога ќе види дека не му обрнуваш внимание. А и мислам дека нема да имаш проблем околу `преболувањето`, затоа што ете веќе излегуваш и се дружиш. А бившиот твој ми стои д ека е еден од оние што ни ја глода коската ни па ја дава.

3. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Ах, како го ,,преболувам‘‘ јас си знам. Мене донекаде ми годи ова зашто го сакам, ама не ми е јасно што сака тој. Од една страна вели заборави ме, најди си друг, од друга страна не дека ќе си најдам одма друг ама само сум била во друштво со машко и очигледно е нели да не се замара он т.е. зошто да ми спомнува дека знае?

Ситница е, ама таква сум што да правам. Тешко ќе го преболам, а вака, да примам вакви знаци од него не знам дали се од љубомора а и зошто да е љубоморен па, процесот на преболување знаете како се забавува ..

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Тој сеа вака прави кога не сте ништо, а замисли да сте дечко и девојка и ти да несмееш да имаш другар, ако ова го сакаш за себе тогаш повели, давај му значење и пробувај да се смириш со него.
    Се гледа дека типот сака да глуми џандар. |(

5. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Мимс, баш напротив :) година време бевме во врска, ете една недела како не сме, кажав за причината. Ма тој во оваа измината година имаше љубоморни испади кои се бројат на прсти, а и јас не дозволував можеби да дојде до нешто што би предизвикало љубомора.. не знам.

Прашањето е зошто ми ги изнакажа тие работи кога нели не ми е дечко? Кога вели заборави ме, најди си друг?

6. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Значи сепак не му е сеедно :)

На Springy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. easyyyyy

easyyyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    175
    дечкото се замислува дека те поседува,нешто такво филмче си тепа :)
    се дури ти му дозволуваш да ти се понаша,тој ке те понижува...
    а дека те сака,јас ке ти речам само дека нема ни трага од љубов во твојата ситуација...
    како шо рече и самата има испади на љубомора,а таквите луге не знаат да сакаат,туку се плашат да не останат сами и мислат дека поседуваат одредена личност,па уште ако таа личност нема свое јас,ја вртат на малото прсте :)
    затоа,мислам дека ти е најпаметно да не се замараш со него
    како прво заради неговата љубомора
    како второ,заради тоа шо те понижува и навредува |(

8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.395
    за Springy
    тоа е затоа што му значиш, може би си мисли или се надева дека може повторно да се смирите. Обично паровите со подолга врска од 1 година после раскинувањето мислат дека партнерот може повторно да биде негов, обично и викаат ајде ќе сврти неколку ќе види дека нема подобри од мене или она познатото тркалото се врти ќе види што пропуштил. Сега кога гледа дека ти имаш свој живот дека ти не си пропаднала во канџите на депресиите и си тип на човек ок не си ни прв ни последен него се повеќе му станува тешко, сваќа дека може би шансите да те врати се многу мали и дека вашето крај е навистина крај и почнува да контролира, да вреѓа обично со зборови и заеднички интими кој сте ги имале за таа една година дел на кој секоја жена и значи и не сака да се понижува а факт е дека живееме во општество во кое најмногу преовладува рекла казала и затоа тебе ти е толку тешко. Меѓутоа главата горе и гордо соочисе со се. Уживај и се ќе биде во ред тоа е фаза и ќе помине или ќе биде многу упорен ќе плаче ке моли и коли и ќе се смирите.

На Springy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    А мене ми беше убаво со него, сакаше тој да раскинеме - раскинавме поради според мене банална причина. Контрадикторното е што тој ми раскина, тој беше оној на кој му требаше простор, сега не сака да се види со мене неофицијално онака другарски како што му нудам, не сака да биде со мене во врска, вели заборави ме. Од друга страна му смета што сум излезела со некој. Мене совеста ми е чиста, ништо немам со него. Со ова кај мене само надежта се продолжува, кај него не знам.

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.395
    тогаш уживај може би сака да патиш и сметал дека тебе животот ти завршува после него. Изгледа ми личиш на силна особа и јас би играла како тебе уживај излагај дружи се и заебавај се. а тој што сака нека си збори па нели штом те зборат вредиш :lol: Навистина продолжи само така правилно постапуваш бар според мене воопшто и не се надевај и свати после раскинување другартвото ретко опстојува :lol: само биди си тоа што си и сите врати ќе ти бидат отворени ;)

11. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Колку сум силна и како издржувам кога ми ставаат сол на раните јас си знам. Ако сум му правела друштво јас на тој другарот, не сакам ништо со него со овој сакам.. Дај боже ова да е некој знак дека огнот тлее уште и ќе се разгори пак. :)

12. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Ајде еден љубовен проблем од мене :$

Долго време немав симпатија..едноставно не ми се свигаше никој нешто посебно...односно ми се свигаа али не толку за да би правела нешто повеке..не е битно... и сега конечно ми се присвига еден, детето е супер..и високо е фала богу, бидејки височка сум јас, и малку ми е потешко..и сега ве прашувам како да се зближам повеке со него...па здравје боже и до мување да дојде :D
    драго ми е детево не сакам било како да постапам со него, ако ништо, сакам како другар да си го зачувам, затоа и прашувам, оти да не беше деликатно..знам како за мување.. :D
    значи го запознав пред отприлика месец дена..одам со него заедно на курс..збориме ова она да...и што можам повеке да направам? неможам туку така да речам ај да искочиме некад...чудно е тоа :^) стварно незнам што да правам..какви сигнали да му пратам бидејки несакам и да го исплашам.. :worried:
    ајде пукајте совети :D

13. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Искрено, мислам дека ние не можеме да ти кажеме дали да ризикуваш да го повикаш на состанок, или стриктно да се држите на нивото на другарство... Тоа од тебе зависи, од тоа колку сте блиски, колку потајно насетуваш дали имаш шанси и неколку слични фактори... Се’ што можам јас да ти кажам е доколку решиш да го викнеш да излезете (а нема ништо срамно во тоа, аман! :lol: ), биди си своја, не се форсирај да оставиш впечаток, едноставно да не се познае дека е нешто поформално, уживај во неговото друштво и тогаш одлучувај што и како сакаш да правиш. Не барај вакви претходни сценарија, таквите најчесто најлошо испаѓаат. :) Среќно, што и да одлучиш!

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  14. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Јас да сум на твое место, по завршување на курсот, би му рекла ајде да одиме да пиеме кафе или кажи дека си мн гладна, викни го да ти прави друштво, да јадете некаде. Сигурно нема да ти каже не! Гарантирам :)
    Или друг начин да искочите заедно, кажи му дека викендов планираш да одиш со другарките во таа и таа дискотека, покани го да дојде и тој со неговите другари. Покани го "случајно" :)

15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Пробај прво прашај го каде искача најчесто, кај се движи, каде планира да иде викендов и ако ти каже каде о ќе биде викендов речи му... ејјј и другаркиве за таму нешо збореа па може и ја таму ќе идам :)
    И излегувај и ти таму каде што излегува и тој, може ќе бидне нешто :)
    Јас сум малку скептична за тоа да го поканиш да излезете, затоа пробај прво вака.
    Претпоставувам дека и тој има години колку тебе па затоа мислам дека најдобро би било да играш вака :P

16. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Мимс ти даде ок совет....Јас ќе ти го кажам следново...Не да чекаш да заврши курсот итн итн итн....Разговарај со него !!! Тоа прво и најбитно е - да имаш муабет....Ова кој знае колку пати до сега го имам кажано и пак ќе го кажам ----- ние обожаваме девојка со смисла за хумор, особено кога ќе се зафркава на наша сметка на флертувачки начин....Значи почни да го зезаш за нешто...Пример - абе ти колку пари за гел трошиш јас толку за шминки не давам...Дај јас да те средам да те истрижам да видиш што ти е професионалец - нема веќе да ти треба гел...(смешното е тоа што ти лустер ќе го шишаш) :) Сега ова може и да е малце глупо, али размислувај у таа насока...Значи флертувачки но со смисла за хумор...И самиот ваков разговор, нормално асоцира на флерт, нормално е дека ќе ги добие он сигланите...Друг пример...Ако каже нешто смешно или нешто интересно речи му - шо јадеше/пиеше од сабајле да знам и јас да јадам..Гледам доста "иновативен" си....или пак у обратен случај ако тресне некоја глупост ќе речеш да знам да не го јадам тоа....Леле вакви ствари ми текнуваат милијарда у даден момент зависно од ситуација :D :D дури и се чудам на самиот мој мозок хахаха....Назад на твоето проблемче :$ Не биди превише претпазлива зашто во неговите очи ќе бидеш недостижна...Биди слободна, однесувај се со него како со најдобрата другарка..:Зафркавај се на негова сметка како со најдобрата другарка...Друг пример (ми текна уште еден)...Речи му - абе слушам си праел глупости во саботата .... лом си се напраил...Така е кога пуштаат деца да пијат :D (оваа малце може е и hard core ама ако разбира од хумор ќе ја прифати доста добро ;) ) ....

Да резимираме - јас би играл на таква карта .... ХУМОРИСТИЧЕН ФЛЕРТ - ќе ти врати доста добри резултати ;)

На Speechless, Name и LivingGlam им се допаѓа ова.
  17. sunrise17

sunrise17 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    17
    Ај ве молам за совет!

Pa vaka
    idev so eden skoro mesec , i raskinavme poradi gluposti ... deckoto ne bil spremen za vrska , a on me prasa za muvanje i za vrska , navistina ne mozam da gi sfatam takvite maski , se ni ideshe dobro i odnaednas se desi ova , koga raskianvme odma go smeni statusot na fb i gi trgna slikite i jas u toj moment bev iznervirana i go izbrisav , mozda sum pogresila mozda ne :/
    probelmot e sto jas se zatreskav mnogu u nego i sea neznam sto da pravam , pred nekoj den mu se javiiv . ,pravevme mubaet , mu se javiv bidejki ne dobiv odgovor na negovata poraka sto mu ja prativ , dali kje ostaneme drugari , no toj seuste ne nasol odgovor na toa prasanje , zar tolku tesko e da se najde odgovor , da ili ne , i mi vika da sakam da ostaneme
    Neznam sto da pravam :@ ?
    [mod-kirilica:3vqz0tav][/mod-kirilica:3vqz0tav]

18. NotInLove88

NotInLove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    Ај ве молам за совет!

Има една вистина за машките и девојките кои раскинуваат под изговор : НЕ СУМ СПРЕМЕН / СПРЕМНА ЗА ВРСКА....тоа тие еднакво на : НЕ САКАМ ДА БИДАМ ВО ВРСКА СО ТЕБЕ ЗОШТО НЕ ЧУВСТВУВАМ НИШТО СПРЕМА ТЕБЕ....А и мислам дека доколку си расчистиш со самата себе некои работи,ќе сватиш дека само многу ти се допаѓал ама во моментот и можеш да си најдеш некој подобар во секој случај....Не треба да се опседнуваш со праќање на пораки ,ѕвонење по телефони и слично зошто игнорирањето е најголемата болка која може да му се нанесе на некој ,па не си го прави тоа на себе.....Биди умна, паметна и со тек на време ќе сватиш што всушност чувствуваш спрема него и откако ќе си го средиш главчето тогаш ќе видиш дека тоа со другарството и нее некоја паметна работа (барем не кај повеќето случаеви кои биле во врска и каде едниот од двајцата е сеуште зањубен ,а другиот нема никакви чувства спрема него )..... 8)

На sunrise17 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Ај ве молам за совет!

Дечкото те сака само за мувачица

20. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Ви благодарам на сите за одговорите, посебно на мистери на исцрпниот одговор :D

Nightwalker - неможам тук така да го викнам да излеземе..ај шо ми е срам туку....ок срам ми е :D нема шанси така да му кажам ај да излеземе -.- не на него, на никого хах..
    бејби - курсот ни завршува во 21 и нешто..добра идеја али незнам..онака завршуваме и секој по дома иде и ја да му речам ај на кафе...не е малку пре obvious? :$ и можно е да каже не ако има за учење.. :D
    мимс - ке го прашам каде излегува :) (а еве на пример се сретнеме "случано :lol: " во некој кафич/диско ја со мои другарки он со другари еве, на различни маси и се тоа..и шо да праам после? хах неможам да го тргнам од маса или нез..или само здраво да му речам...која е целта..? аххх
    мистери :D - како и мене, и детето има така хумор..а и јас често се шалам..отворена сум..не само со него, со сите..еден час го изгубивме часот поради х причини и цел час си праевме муабет, ја он и добро уште неколку деца али нвм.. најчесто за школски случки ова она..и баш беше забавно...не сум многу блиска со него..го запознав пред месец дена.. = го имам видено околу 5-6 пати у животов (само на часовите нели)..не дека сум затрескана у него..али онака баш симпатичен ми е..а за ја нему..не верувам..хах..бар не сеуште ;)

ахх полудечууууу
    некое друго советче, идеја??? :$
    ви благодарам :hai: