Немаш ти што да го опушташ девојчето. Ако нешто не сака, не сака. Има само 16 години и ако ти вели дека не е подготвена, тогаш или ќе го сфатиш тоа или разделете се и секој по свој пат. Немаш право да ја напнуваш.
@couple9 си ја изиграл сегашната девојка и уште тука ни се правдаш нас. Лол. Да не останел со празни раце. Е и ќе си останеш некад оти се' се враќа. Едит: и она може да се допишува со некого кога и ти си се допишувал. Доволно фер, нели?
Вака, 16 години има и не е спремна. Или ќе го сфатиш тоа и ќе го прифатиш или раскинете па најди си друга девојка. Не ја напнувај.
Знам интересно ви е ама не мора секој одговор да е саркастичен. @PetarStarck3 прашај ја зошто така се осеќа, може има подлабока причина. Ако не е спремна а сакаш да си со неа, ќе чекаш сама да посака. Не можеш да ја напнуваш. Но, ако не можеш да го изоставиш тој дел, сепак разбирливо е да очекуваш да сте повеќе блиски штом сте заедно, тогаш се знае што е најдобро, секој по свој пат. Ниту ти, ниту таа нема потреба да се променува, доколку не сака.
Zatoa sto nesakam da ja napnuvam ili pritiskam go postaviv prasanjeto se si e ok ostalo ja sakam me saka pominuvame vreme zaedno kako normalen par i zatoa ako ima nekoj sovet mislenje kako da se opushti zatoa pishav ali bev svaten pogresno Nema veze
sme zborele na temata otvoreno i mi ima kazano deka i bilo fuj gadno i samata pomisla. Inaku porano nikogash se nema baknuvano
Па и нема некоја посебна филозофија пишано па да не сфатиме. Ти сакаш да си ги исполниш сопствените замисли за врска, девојчето ти вели не е подготвена. Воедно таа има 16, а ти 19 така што и тоа што е малолетна а ти полнолетен е дискутабилно. Или почекај сама да се опушти или не ја замарај непотребно.
Јас ти предлагам да си најдеш врсничка што сте на иста фреквенција, а девојчево остави го да ужива во детството. Нема што да ја разубедуваш, едноставно ако некој не сака нешто во моментот, не сака. 19 години и 16 можеби не изгледаат како којзнае колку разлика, ама сепак таа е дете. Ако сега ја тераш на тоа што ќе биде за некое време?
Разговарај и прашај го што мисли во иднина. Ако тоа го исполнува, нема потреба да го менуваш тоа, туку треба да му пружиш поддршка доколку навистина ти значи и го сакаш. Пробајте најдете заедничко решение, доколку не можете... секој по свој пат...
Тој веројатно бил таков и кога си го запознала. Не е фер, ниту во ред тоа да сакаш да му го ускратиш. Чим заработува од тоа, сфати го како работа било каква и помири се. Да бидам искрена, јас да сум на негово место и кучињата да се пречка за врската, јас би ја прекинала врската со таа личност. Нема да чекам тој (во случајов ти) да ме остави, туку јас би го оставила ако не ме прифаќа таква каква што сум.
Куче не е ниту преголема обврска, ниту временски ниту финансиски. Ако сака тоа да го работи, не можеш да очекуваш од него да престане затоа што тебе не ти се допаѓа.
Ne baram da se otkaze od ona sto toj saka da go pravi ili da raboti, daleku od toa. Sekoj si ima svoj motiv i ambicija vo zivotot, no sepak da bides odgleduvac i da cuvas povekje kucinja toa znaci deka treba da bides maksimalno posveten kon toa. Sepak, ne zboram samo za setanje do pred zgrada, ili za hranenje, tuku za mnogu pogolemi finansiski raboti, parenje, cuvanje leglo, izlozbi, postojano nekakvi problemi okolu niv, dali bilo toa zdravstven ili bilo za mesto kade da se cuva, bidejkji ne zivee vo kukja, tuku vo stan. Sepak tie raboti zahtevaat vreme i golema posvetenost...
Dobro i namesto da go poddrzhuvash koja si ti da mu kazhuvash sho i kako, treba da te cekame ovde ko ce te izmarshira ili ?
Jas pobarav sovet, a ne drsko ponasanje Dadov moe razmisluvanje, kako jas gledam na rabotite. Ako imate dobronameren sovet, pa i kritika, dobrodojdeni se, ako nemate sto da dodadete, ve molam odminete me
Мислам дека доколку продолжиш со него би имале навистина голем број проблеми кои нема да можат толку лесно да се решат. Скроз имате различни амбиции и уште од почеткок недоразбирања. Размисли сама кое е подобро решение, да си најдеш човек што ќе бидете на иста страна или со некој кој постојано ќе треба да барате компромис. Остави го човекот да го прави тоа што го сака, прифати го тоа како иден живот или едноставно остави го.
Епа ако сакате некој постојано да ве има на пиедастл најдобро да си најдете кукла на дување. И нема проблеми,нема амбиции итн. И не мора да значи дека спротивностите не се привлекуваат,баш напротив ако таа малку се вљуби во неговиот занает (одгледувач на кучиња) и го спушти нејзиниот гард би било многу подруго и би функционирале.