Реков, ако она успее да се согласи на неговиот план би било добро, не е убаво да пробува да му ги смени амбициите само поради тоа што нејзе не ѝ се допаѓаат. Ако знае дека сака поинаков начин на живот да води тогаш нека го остави човекот да го прави тоа што го сака.
Ај вака немојте бидете реални ако веќе им се поминати teen фазите ,а човекот ако неможе да заработува од тоа треба да има примарна работа, а ова како хоби и ако во одредени околности му потера целосно да се посвети. Ако веќе си во врска нормално е да има и вакви муабети каде што ќе се види до кај оди компромисот и дали со таа особа има иднина. Зборите како само од љубов да се живее и вие па... @elmj во право си ,барем јас така гледам на работите.Ова само со разговор со партнерот можеш да го решиш и да увидиш дали со особава има компромис ако не следен. Никогаш не е доцна за нова врска.
Таа спомна дека тој заработува од тоа, но ние не знаеме колку заработува и дали и се доволно на членката што ја цитирам од прееска.
Muabetot mi e, imam dosta drugarki koi vekje se vo brak so bebcinja i so obvrski, i gledam kolku treba posvetenost kon domasnite obvrski, a pogotovo so bebce. Jas gledam da najdam kompromis, no so ogled na toa kade ziveeme, kolku ni e primanjata, sepak barem vo takva rabota kade sto se geni vo prasanje i zivi sustestva, ne mozam celosno da se oslonam (ne zboram deka kje cekam toj kako princeza da me cuva, jas da nareduvam, i da ne rabotam) i da gradam semejstvo i da ziveam od “sta bi bilo kad...” A vo situacijava, mozebi i kje uspee prvive 4-5 godini, no sto ako ne odi ponatamu? Sepak na 35 godini, pa i povekje, mnogu potesko se naogja rabota... Toa mi e prvicniot muabet, pa posle se drugo, i za uslovi i za vreme i za se... Genetika e sosema prirodna pojava, i covecki faktor ne moze na nikakov nacin da vlijae vrz toa...
I ova da go dodadam: Parite, kolku i da se, voopsto ne mi se bitni! Bitno mi e da mozam doma da se posvetam na semejstvoto sto bi go imala, da imam harmonija, cistota i mir !
Чим викаш не било вака на почеток, седни го и разговарајте. Кажи му дека не можеш вака да продолжиш. Пробајте да најдете некоја средина. Ако сепак не сака, тогаш или ќе го прифатиш се тоа или секој по свој пат.
@elmj крајно невкусно е да го убедуваш за нешто што нему му е желба, во случот да се откаже од кучињата (а колку и да негираш дека е така, сепак така излегува). Ако тој не сака да оствари семејство, а ти сакаш и гледаш дека не можете да функционирате ќе се разделите. Не очекувај да се откаже од нив и не можеш да му го одредуваш ти целосно правецот. Разговарај отворено и ќе бидеш начисто без нејаснотии. Така ќе знаеш на што си. Среќно.
Toj saka isto kolku i jas, no rabotata e sto dokolku namali so posvetenosta sto sega im ja pruza koga bi bil vekje so semejstvo, avtomatski bi mu se namalile primanjata od toa, neli logicki Sakam da kazam deka premnogu e samouveren deka sve moze sam da napravi i deka se kje postigne. Edno e da kazes, normalno zosto mu e pregolema pasija, ali druga e realnosta koga gledas od strana ...
А бре гледај си работата ако се сложувате и ако се сакате за се се наоѓа време малку сама запрашај се што сакаш ти од животот и од партнерот и толку.Нема потреба да бараш мислења овде ,секој ќе каже нешто што не значи дека треба да биде така.Најубаво си ја знаеш ти ситуацијата твоја и сами можете да решите се преку дијалог...Поздрав не се замарај тука со совети кои нема да ти дадат ништо посебно.
Спомена и дека примањата не се доволни. Секогаш кога членка/член бара совет во кој се вклучени примањата ја испревртувате работата како да напишала дека и пречи дечкото што нема авион или јахта. Реално и нема пари многу во тоа освен ако не навлезеш длабоко и други и да има примањава не се костантни. Знам луѓе кои покрај прва работа се знаимаваа со тоа и потполно ја разбирам членката. Овде сме пред се совет да дадеме, и да не се согласуваш со членката постои начин како да се саде совет од твоја перспектива без да делува како мајтапк и критика. Вака да зажали човек што побарал совет. @elmj Тотално те разбирам. Совет плус. Немој да се расправаш убаво разговарај и побарај од партнерот она што го имаш на ум.И ако се сакате,зборувајте да најдете компромис за двајцата да бидете задоволни.Ако е човек желен за иднина со тебе ќе проба да најде компромис. Најбитно ќе знае на што стоиш.
Duri jas se stavam vo pozicija kako krivec zosto kje otvoram raspravija... i od toa zavrsiv na ad Veruvam deka i vie na moe mesto ne bi gi ostavile rabotite na slucajnost i da ziveete od den za den...
Da be ce ja tapsam po ramo. Sakam sekogas da su iskren i ako saka neka prifati kritika ili ne. Ti ako si dvolicna i tvojte zborovi nemaat nikakva tezhina teraj si, postedi me od licemerstvo. Devojkata kako sto napisa deluva ko da saka da go modelira po svoj terk, se neshto ne i odgovara. Ne biva toa taka.
Ocigledno deka ne se razbirame. Ve molam, odminete go mojot post. Pobarav sovet, a ne da izigravam zrtveno jagne, pa da me tapsa nekoj po ramo.
@elmj различни луѓе ќе ти дадат различни совети. Не можеш ни да се потпираш тука на нас, оти тоа е сепак меѓу вас. Не е толку тешко да се разговара отворено. Ти најдобро си се познаваш, го познаваш и него така да ќе си решите. А треба и жртвување. Не можеш да имаш буквално сѐ во сите периоди во животот.. Ако чекаш да имаш сѐ подредено животот ојде во чекање.
Зошто кога започна врска не ја отвори оваа тема? Зошто дозволи да отидеш далеку со човек кој не го прифаќаш целосно?
Советот може да биде и за и против во зависност од човекот како размислува ,и се дава за да се помогне, јас читам на темава пишува љубовни совети а не критики. Пакувајте ги зборовите подобро безразлика дали се согласувате или не.Има зборови со кои може да се покаже не согласување без ниски зборови.Не дотурајте масло на нечија рана. Поз.
Па не е лошо тоа, битно е амбициозен и сака нешто да постигне. Можеби нема утре, но по некоја година не се знае, само треба да процени колку вреди да се ризикува. Од друга страна пак ова: И јас мислев дека не се битни, се додека не ме удри реалноста. Секогаш други работи ми беа поважни, парите беа на некое десетто место. Да бидиме реални, едно одење во маркет е најмалку 1000 денари за работи без кои не се може, а тек па со бебе. Сите имаме хоби, имам и јас, ама од моето хоби не можам ни за леб, а не па за фамилија да гледам. Зборуваме за обезбедување пари доволни за пристоен живот, не за луксуз. И секако доколку и ДВАЈЦАТА размислувате за брак, треба двајцата да допринесувате финансиски (одреден период можи да се случи некој да нема работа). Јас на некое време би го поддржала доколку е решителен дека ќе успее, додека да сте финансиски стабилни не мора да брзате со брак. Или може да се направи компромис, да бара работа со сигурна плата, а кучињата да се дополнителен приход и пасија.