Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    Ти кажал дека тој е таков каков што е и ти рекол или остани или оди си. Каква промена чекаш? Љубов е да го прифатиш саканиот таков каков што е а не да чекаш да се промени.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. elmj

elmj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    39
    Kakva ljubov e togas taa kade sto covek probuva da napravi nesto okej za dvajcata, a samo edniot si gi gleda svoite ambicii i zelbi?
    Nikoj ne bi bil vo vrska i bi se izmacuval sebesi, ako ne e ljubov vo prasanje.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Леле (facepalm)
    Доста трпиш и чекаш да се промени. Не се надевај, нема да се промени штом којзнае колку пати си му кажала што те мачи а тој не сака да прифати мислење од својата сакана. Ич не ги бендисувам ваквите мажи.:^)
    Ај размисли што би ти било поубаво:
    Наместо да си најдеш некој кој е на иста бранова должина со тебе, исти цели и размислувања за иднината или со овој да крпите од месец за месец зависи колку кучиња ќе се родат или преживеат плус да ти вика ако не ти се свиѓа оди си, не се менувам јас. М?

На Nausicaa, mssuniquee, tina2018 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    А зошто трпиш ако не ти одговара, што мислиш да постигнеш? Луѓето не се менуваат така лесно, освен ако самите не сакаат. Во случајов, дечко ти не сака да се промени по никоја цена и тоа доволно ти кажува за вашата иднина.

На tina2018, *Amethyst*, Summerbaby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    1.789
    Игри кажано во стилот на кој би направила муабет. Не знам каква е нивнавта комуникација кога се зборува за проблемот. Понекогаш треба да се бират зборовите.Ако особава и во тој начин не сака да комуницира и да направи согласност тогаш време е за одвоени патишта. Сепак при прекин на една врска човек треба биде сигурен дека го направил своето пред да замине, за да не се навраќа повторно.Да мисли можеби вака требаше да му речам или онака за да зборуваме ,можеби ќе дојдовме до решение.

На elmj и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.394
    Не можеш љубов и измачување да ги ставаш во иста реченица :)
    Љубов е прифаќање.
    Целосно прифаќање.
    Толку.
    Ти треба да го прифатиш него, ако го сакаш.
    Ако од љубов правиш некој компромис - не го прикажуваш тој компромис ко мачење.
    Ако се осеќаш дека тој не прави компромиси, не знам што совет да ти дадеме.
    Луѓето да ги менуваш не можеш.
    Ниту имаш право, ниту имаш моќ.
    Само себе си можеш да се смениш.
    Сакаш да си со таков човек во иднина или не сакаш?
    Не да очекуваш тој да се смени.
    Тој нејќе да се смени.
    И толку.
    Сакаш или не сакаш?

На *Amethyst* и elmj им се допаѓа ова.
  7. elmj

elmj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    39
    Vo pravo si skroz :)
    Ali, ocekuvav deka kako jas sto sum vo situacija da odam preku nekoi raboti sto mi smetaat i me vadat od koza, deka i on kje sfati do negde sto zboram i kje smeni nacin na razmisluvanje... Za nase dobro.

8. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Па еве. Јасно е пишано. Тој си го кажал неговото. Сега на неа останува само да донесе одлука.

На Biljarkata, *Amethyst*, Billy Idol и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.394
    Епа од тоа си страдаме сите, од очекувањата.
    Очекување е еднакво на разочарување.
    Твое е во врска да бараш.
    Поставуваш јасно и гласно барање.
    Другиот одговара - може да го исполни или не може да го исполни.
    Ако не може да го исполни - ти одлучуваш дали сакаш да си со тој човек и покрај тоа што не ти го исполнува барањето или не сакаш да си со него.
    И толку.
    Нема што да правиш милион пати муабет со него.
    Нема поента.
    Некогаш луѓето ќе ни ги исполнат барањата.
    Некогаш нема да ни ги исполнат.
    Тоа е животот.

На tina2018 и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  10. elmj

elmj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    39
    Da vi go dolovam negoviot muabet i razmisluvanje:
    “Zivej sega, utre nema da e vaka kako sto e zatoa sto kje bidat drugi uslovite, kje se kupi kukja, kje se napravat boksovi, kje se zivee negde na strana podaleku od cela urbanizacija...”
    I se e toa vo red, vaka na muabet, ama od muabet do realizacija ima toooolku golema razlika....

11. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Да размислуваше и он исто, немаше да бараш совет, нели?!:) Во случајов ти ги погазуваш сопствените желби и интереси, за некој кој воопшто не ти е компатибилен. Доколку силно те афектираат, размисли, во иднина, при формирање на семејство, дали воопшто ќе ти се смени мислењето, во смисла или ќе си легнеш на брашното или ќе чувствуваш енормна вознемиреност.
    Врските се создадени со цел да запознаеш некоја личност и да увидиш дали воопшто би можела да замислиш некоја иднина со партнерот. Ако ја гледаш само сегашноста и моменталните чувства, на долг рок ќе извојуваш пирова победа. Ќе го имаш само него, но ќе се изгубиш себе си и се што е вредно за тебе.

На tina2018, Bezimenka90, Summerbaby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. elmj

elmj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    39
    Apsolutno! Seto toa mi stvori tolkava omraza i gnev kon seto toa sto go pravi...
    Edinstveno sto sakam e da se bide realen, i prizemjeno da se zemat site raboti vo obzir.
    Zivotot ne se sostoi samo od 5/10 godini.
    Od 25 do 80/90 ima dosta zivot pred nas ....

На tina2018, Ugly Duckling и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  13. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Раскинете и не се мачите. Не сте еден за друг. Доколку продолжите по твое, он нема да биде комплетно среќен, ако биде по негово, ти нема да бидеш среќна.

На *Amethyst*, Billy Idol, eliesaab и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088
    Колку лесно кажувате раскини му, секој по свој пат... а дали е во реалноста така навистина?

@elmj Девојче, ти кажа дека на почетокот не бил ваков. Во животот желбите и амбициите се менуваат. Пред неколку години мене ми било амбиција да научам јазик, кога сум ја исполнила таа амбиција, сега после неколку години имам некоја нова амбиција која што се трудам да ја исполнам, не ми успеа, ама партнерот ме поддржувал, сум вложила и пари во тоа а не сум добила ништо.

Сигурно и ти имаш некои желби и амбиции кои што сакаш да ги оствариш, разговарај со партнерот можеби ќе те поттикне да направите нешто заедно.

Според мене, ако толку го сакаш и ако кажуваш дека е љубов, не кажа колку време сте заедно... поддрши го, ако оди добро бизнисот тогаш нема да паничиш, но доколку тргне на лошо, ако дечкото е свесен, ќе си најде работа и за 300 евра без ден одмор. Бидејќи не бива ни без тие 300.

Не го напнувај, остави го да го направи тоа што го мисли, ако не пробаш никогаш нема да знаеш нели? Давај му поддршка и помагај му ако можеш.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  15. elmj

elmj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    39
    Stanuva zbor za 6 godisna vrska.
    Koga go zapoznav, imase kuce, no ne gi pravese ovie raboti kako sega. I imase i druga rabota, rabotese, no zelba mu bese ova da go pravi kako sega. A i toj mir sto go ima, vo sekoja sekunda moze da se narusi, zosto vo sekoe vreme od denot i nokjta nesto moze da se sluci so nekoe od kucinjata.
    Ne sum mu bila celosna poddrska, zatoa sto nekoi osnovni raboti kako necistotii, vlakna doma, i slicno, da ne nabrojuvam, mi odat na zivci. A on nemajkji uslovi, primoran e sto i da se sluci, kucinjata da gi cuva doma.
    I svesna sum deka jas ne sum nikoj i nisto da pravi i odlucuva kaj nego doma, no sepak imam pravo i jas da kazam dali nesto mi smeta ili ne. Ziveeme so nadez deka kje se smenat uslovite i kje bide drugo, no i mojata granica vekje se precekoruva i mi gori fitiljot...
    Se izdesija mnogu raboti so kucinjata, i dovedena sum do kraen stepen da ne mozam da gi smislam, bezrazlika dali odi dobro biznisot ili ne.. Mozebi zvuci sebicno, no veruvajte premnogu posvetenost i premnogu momenti na nervoza i strav i stres doveduvaat do moment kade sto vekje ne mozes da istraes i prekjutis...

16. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    А зошто не ставиш крај? Он нема желба да се промени, не сака, вака му е убаво. Ќе го чекаш да му дојде памет? И ќе си го уништиш животот чекајќи го него да се смени. Не биди будала, сериозно ти викам.
    Ако решите заедно да живеете, тие влакна и кучиња ќе ти ги носи дома рачунај, уште полошо. Кавги и нервози колку сакаш. Ова е иднината за која сонуваш?
    Тешко е 6 годишна врска да се раскине, ама подобро сега без деца. За да не страдаат и тие. А него ако му се поважни кучињата од саканата, што повеќе да се каже?

На mssuniquee, Осе, tina2018 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. elmj

elmj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    39
    Taka ispagja na kraj, neli? Ali on toa go vika deka go pravi za nas i nasata idnina :^)

18. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088
    Тоа значи дека тој од секогаш го сакал тоа, но во моментов му се пружило прилика. Како што кажуваш, нема место да ги чува, па приморан е дома. Дали си му предложила дека може да соработува со тие здруженија за кучиња? Може да ги сместува таму, за да не се прави неред ако ти смета.
    Не е малку 6 години да вложиш и наеднаш се да фрлиш во вода.

На cresa-jagoda, GrimTheReaper, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Ама он не сфаќа дека вашата замисла за иднината е различна. Џабе он сака некоја ваша иднина кога тебе не те прави среќна ни сегашноста, а камо па иднината.

На Biljarkata, cresa-jagoda, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.463
    Допаѓања:
    22.281
    Covekot si brka ambicija i mu odi dobro, ti si taa koja mislish 100 godini unapred i si skepticna, pa shte sakash da go preobrazuvash covekot, jas sum na strana na decko ti i podobro e da raskinete. Ti si mu samo tovar nego.

На *Amethyst*, AriLangdon, Lima24 и 3 други им се допаѓа ова.