On ima negova odgleduvacnica otvoreno, i kolku sto sum zapoznaena za sekoe kuce za cuvanje mora da plati, i tuka avtomatski parite sto kje gi zeme, vaka ili taka kje gi dade. Ne znam, na momenti se prasuvam dali jas premnogu razmisluvam ili on premnogu lezerno gi sfakja rabotite i zivotot sto sledi..
@elmj а што ако една ден имате дете и неговиов бизнис пропадне, кога татково ќе смисли нов план? Ќе чекате кучето да се породи за да имате да му купите пелени? И не е ова многу тумачење, убаво си размислуваш за иднината, треба да се испланира и осигура колку што можеме повеќе.
Jas se soglasuvam zatoa sto go znaela kakov e i na pocetok ne i smetalo sega i smeta za toa sto se zanimaval so kuchinja.
На почеток не било толку интензивно,да е во Америка има услови за заработувачка и за се,а вака не... Како и да е, и да се отвори пансион за кучиња донекаде ќе е решение,важно е да има безусловна подршка.
E ne mozhi sekoj da e direktor vo nashevo drzhavice i opsto zemeno nikoja rabota ne e sigurna ili otkaj ti znam shto. Kako sto gledas momentalno ekonomijata ni padna na kolena...
Сите ги менуваме размислувањата со текот на годините. Пред 10 години сум барала дечко кој ќе биде само убав и згоден, сега барам 101 причина дали дали да бидам со некој или не. Созреваш и сфаќаш што ти треба во животот.
А да работеше дечкото приватен бизнис, на пример да продаваше точаци или гардероба или што било, сите ќе и скокневте “биди му поддршка, сега е криза ама ќе помине, биди до него, треба да го поддржуваш ако сакаш да си со него, тој се труди..” итн, ама пошо се кучиња кој ти тркала, нема среќа од нив, само влакна и проблеми носат... пошо првово е као сигурна работа, другово е ветар на магла. Двојни ви се стандардите, а тие двајца се различни ко црно и бело и тоа нема да стане сиво никогаш.
Не оди се според планот. Додека оди, ќе оди. Кога нема да оди веќе, ќе си најде друга работа, не верувам дека ќе чека од родителите. Не мора да избрзувате за бебе, прво нека се обиде за ова што го сака. Додека не најдете стабилна работа/стабилен бизнис, не избрзувајте со деца.
Не баш. Овде е друго проблем. Време и обврска има и кон приватен бизнис, да. Ама после тоа си доаѓаш дома да поминеш малку време со семејството. Овде кучињата ќе живеат со нив 24/7, за кои сигурно не само он, туку и она ќе треба да се грижи. Особено па мали кутриња кога ќе имаат. Можеби да седне и да направи разговор со неа, да каже некаков план дали има конкретно, не би реагирала она вака. На крај, ист совет би дала и да не се кучиња туку било каков бизнис, заради една работа. Во долга врска се. И кога наидуваат на проблем, избегнува разговор со тоа "Ако не ти чини, оди си." Мене некој тоа да ми го каже, ќе го послушам.
Тоа е тоа! И јас донекаде го поддржав дечкото додека не го прочитав ова. Секој можи да биди подобра верзија од себе. Да, таа нема право да го менува, меѓутоа можи да предложи/да даде свое видување, а тој да размисли дали можеби таа е во право. Сами секогаш си се гледаме како најдобри, но гледано од страна сликата е поинаква.
@elmj До некаде се сложувам со тебе, до некаде со него. Сфаќам дека тоа е негова желба и со љубов го работи тоа и ете добро заработува, и сум ЗА луѓето да го работат она што им е сон, пасија. Ама и ти си во право, имаш желба за семејство и убаво е што мислиш на иднината, ретко денес некој да размисли убаво дали е спремен финансиски и на секое друго поле да одгледува и да формира семејство. Тоа е сериозна работа, и во право си скроз. Ама кога тој сака да го живее својот сон и не сака ништо да промени, зошто ти да се нервираш, зошто само ти да си ствараш нервози и проблеми? Потребен е добар разговор, да пробаш уште еднаш барем, не се малце 6 години сепак. Потоа на тебе останува да решиш, но и да решиш да го оставиш, млада си, сигурна сум дека ќе најдеш некој кој што ќе има исти желби и планови за иднината. Да не треба ни ти да бараш да се промени тој, ни тој од тебе да го бара истото. Се надевам ќе го решиш проблемот, ти посакувам среќа и секое добро.
Дефинитивно е паметно што размислуваш за иднината. Меѓутоа она што барем мене лично ми боде очи, е фактот дека постојано нагласуваш како може нешто да се случи со кучињата, да му пропадне бизнисот и да остане без работа. Нели мислиш дека тоа може да се случи на било кое друго работно место, посебно во нашата држава? Денес си тука, утре којзнае каде. Така да, гледано од таа страна не можам да се сложам со тебе. За тоа дека не можеш да имаш одгледувачница и да живееш во стан, тоа да. Ако толку сака со тоа да се занимава, тогаш треба да гледа да си створи услови. Не е дека не може да заработува на тој начин. Може и тоа како, ама му треба влог, и куќа и голем двор и голема посветеност. Не може утре да живеете во стан ти, тој и уште 10 кучиња. Кој ти е изборот тука? Предолго сте заедно за да ти кажам да се разделите. Верувам дека сакаш да си со него, затоа и бараш решение. Меѓутоа јас не гледам друго решение освен да го поддржиш. Мислам дека и самата си свесна дека тој нема намера да се откаже од неговата идеја. Според тоа најдобро би било да разговараш, да му укажеш зошто одгледувањето кучиња во стан претставува проблем за тебе, и да му кажеш дека ќе го поддржиш се додека гледа малку пореално на работите и навистина се потруди да си овозможи подобри услови за неговата работа од соништата
Девојки не барам совет него утеха зашо се распаѓам. Од септември се гледам со еден тип, има 21година. Тој ми беше прв, ме скина, меѓутоа возеше камион и во овие 4 месеци се видовме околу 10 пати вкупно. Јас на 5то 6то испаѓање му дадов него. 2-3 пати бев кај него дома, бевме на вечера со сестра му и зетот. Од романија ми купи парфем. Дојде на кафе и благо кај мене дома го запознав со мајка ми. Пред 10 дена си дојде , јас полагав и очекував дека после полагањето ке ме бара. Додека беше на пат постојано ми се јавуваше на вибер, разговаравме на камера , преубаво се понашаше, ме нарекуваше мило, златно. И од кога си дојде овие 10 дена воопшто никаде го немаше и јас му пишав шо е работата. Типот ми пиша дека имал лош период, не сакал да се врзува и секако не сакал да има девојка. Јас очајна му изнапишав реферати на вибер , дури и му ѕвонев меѓутоа нема ни сеен на пораките. се распаѓам , за 10 дена пак полагам не знам како ќе го спремам испитот. Ве молам за помош.
Нема потреба толку да очајуваш за еден дечко. Ќе си најдеш друг. 4 месеца се знаете и 10 пати сте се виделе а се потресуваш толку многу. Ние што сме по 5 години у врска ако раскинеме шо треба да направиме? Не е единствен, големо чудо ако те скинал, батали го и продолжи напред и така тој не е заинтересиран.
Мене само ме буни зашо би ме носел на вечера со сестра му и зетот , на гости кај неговите родители у стан, на име кај неговите другари. Ме будеше со пораки добро утро љубов, на роденденот на мајка ми дојде на благо и на кафе, со мајка му сум пиела кафе . Сестра му премногу ме сакаше . И во временски период од 10 дена се наеднаш се смени. А ја сум особа шо премногу се приврзува , пред да му пишам шо е работата 3 дена и 3 ноќи без престан плачев .
Како прво, за болдираното, не си вреќа да те скине. Не му даваш само ти, дава и тој. Сексот е взаемен. Сте сакале, сте имале односи. Тоа што испаднал идиот е друга работа. Може ете имал чувства но нешто се сменило во меѓувреме, може не планирал сериозно, па прекратил. Како и да е, не вреди да плачиш за него. Да бил созреан, коректен, ќе врател на пораките, повиците и ќе објаснел и ќе ставел крај на коректен начин. Доволно ти кажува ова за него. Дај си време, ќе помине, не ти требаат такви личности. Нека биде ова една поука за понатака, доколку лесно се поврзуваш, оди полека, запознавајте се полека, па кога ќе си сигурна дека се е океј тогаш одлучи на поголеми чекори. Пак ќе речам, ништо лошо немало од твоја страна, тој е виновен што не ја завршил врската/гледањето како човек, барем тоа си го заслужила.
Што му даде? Пари на заем? Е за тоа и јас би се нервирала ако не ми крева пред да ги врати. Затоа што те манипулирал. Си му била интересна тогаш, ти правел филмови за да си добие тоа што сака. Вакви машки има со лопата да ги ринеш. Не можеш да смениш ништо, освен да извлечеш поука од искуство. Пази се од тие што ептен ѕвезди симнуваат. Ако некој е навистина заинтересиран, ќе сака пред се убаво да те запознае. Какви интереси, мислења и ставови имаш.