Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Beemo

Beemo Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    397
    Можно е да постоело некоја пречка која би наштетила на иднината на вашата врска.
    Пример родителите се вмешани и против вашата врска, различна религија, или нешто што он го видел па колку и да те сакал, решил да ја прекине пред да боли повеќе.

А за преболување, само време, плус некои совети од членовите погоре.

На edna_malecka и Bellaa1234 им се допаѓа ова.
  2. Lolita7

Lolita7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    15
    Zdravo zenski,imam potreba da si gi iskazam custvata i da mi dadete sovet.
    Vaka znaci,jas imam 21 godina i imav 5 godisna vrska. Nasata vrska krizirase 3 4 meseci pred da resam da go stavam deckoto na pauza za da razmisli,koga se vidovme posle 15 dnevna pauza toj mi rece deka saka da raskineme.I na dvajcata vo toj moment ne ni bese seedno,bese prv krizen period i prva pauza prvo raskinuvanje,placevme dvajcata ni bese tesko i se razdelivme.Naseto raskinuvanje traese okolu 30-40 dena. I dvajcata za vreme na raskinuvanjeto imavme novi partneri megjutoa i dvajcata toa go drzevme vo tajnost. Za vreme od toj eden mesec nemavme kontakti,se nemavme sretnato,slusnato,videno.Ako me prasuvate zasto,noviot decko mi bese avantura posle dolga vrska i go imav bidejki neli mislev klin so klin se izbiva. Otkako poranesniot mi pisa,posle dolgo ubeduvanje izlegov na kafe so nego,nemase hrabrost da mi kaze deka saka da se smirime,bukvalno se tresese na nasata prva sredba.Veke na vtorata sredba posle mnogu alkohol uspea da mi kaze deka saka da se smirime i se sto osekja vo vrska so nas dvajca,rekov deka ke razmislam.Pominaa 5-6 sredbi cisto onaka,bez muvanje i nishto sto vklucuva ljuboven odnos.Posle pocnavme i da se gledame,ni odese mnogu ubavo,vnimanie bez granica,pocit i se sto mi falese vo krajot na dolgata vrska.Eden den mi kaza deka ima nesto da mi priznae bidejki veke gradime nesto od novo ,nesto sto stvarno lici na povozrasno i mnogu poubavo od nasata stara vrska. Za naseto gledanje znaea samo najbliski luge,odnosno toj period po moja zelba se drzevme vo tajnost. Mi prizna deka sme raskinale,bidejki desetina dena pred nasiot kraj izlezen so drustvo,pod dejstvo na alkohol i poradi celata nasa losa vrska(3 meseci unazad edinstveno dobro ni bese seksualniot zivot i nisto poveke) me izneveril so nekoe devojce sto go videl prv pat vecerta(samo lapanje),a taa bila inicijator,odnosno otisla po nego koga imal.macnini poradi alkoholot,mu se povrakalo. Neverstvoto go odalecilo od mene,pocnal da custvuva griza na sovet,znael deka mene nikako nema da mi kaze za toa bidejki ke me izgubi zasekogas ako doznaam i ke mi se srusi svetot. Mislel deka denta koga raskinuvame i dvajcata pocnuvame nov zivot i toa i se sluci,imal devojki izleguval ama nisto ne go ispolnuvalo.Koga go doznav ova moment na nervoza mu iznakazav sekakvi gluposti i mu kazav deka preku toa nema da mu pominam.Edna nedela jas i toj nemavme nikakov kontakt.Posle taa edna nedela imav smrten slucaj vo semejstvoto,normalno deka go izvestiv i od toj den ne se odalecuvase od mene,bese celo vreme prisuten vo mojot zivot i rwsiv da pominam preku se gorenavedeno i da se oficijalizirame ovoj pat kako smireni. Vrskata mi e preubava,on e so mene kako nikogas prethodno(veke 3 meseci sme povtorno zaedno).Me saka,me razbira,konecno sum.prioritet vo negoviot zivot i spremen e se da ostavi za da bide toj so mene,zapoznaen e so mojot nacin na zivot vo toj 1 mesec,znae za mojot togasen partner i SKORO se sto sum pravela so nego,nikogas ne me prasuval bidejki vika deka mu e poubavo da ne znae,strasno e ljubomoren ama ne pokazuva.Stanuva zbor za predobar covek,mnogu e zatvoren i cel tovar sekogas si go snosi sam bez da zamara drugi luge,pa toj e spremen jas ako mu kazam deka e kraj cel zivot da me saka a da ne e so mene ako jas taka sum posrekna.Mene me macat drugi raboti,me macat lugeto sto znaat za negovoto neverstvo,site ne znaea kako idealen par,me maci toa dali moeto dostoinstvo e izgubeno. Golem egoist sum,ambiciozna,imam stav,dostoinstvoto mi e mnogu vazno.Ova e edinstvena greska sto se slucila vo nasite 5 godini,nikogas nemalo devojki,nitu dopisuvanja,nitu lajknuva sliki boze me sacuvaj na drugi devojki.Mi kaza deka od tolkava griza na sovest i od tolkav tovar sto go nosel naucil golema lekcija,deka veke ne samo sto ne bi izneveril bilo kogo tuku i ne bi se gledal so poveke devojki vo isto vreme i da e single. Go znam kako funkcionira.Mi znaci priznanieto negovo bidejki nikogas nemase jas toa da go doznaam ako ne mi kazese toj.Zatoa i resiv da dadam sansa.Mislam deka covekot vredi za da se potrudam,bidejki on se trudi poveke od dovolno.Jas koga imam teskotii poradi toa on sekogas e so mene,nikogas ne mi rekol deka mu prefrlam,mi vika deka ke mi pomogne da nadminam se i jas gledam deka stvarno dava se od sebe. Kako da se pomiram so toa sto ponekogas me maci a toa e deka lugeto mozebi me gledaat kako bedna,negovoto drustvo si mislam deka mi se potsmeva(sto.moze i ne e tocno),mislam deka toa sto sum prostila me pravi pred drugite da izgledam kako bedna mizerna ponizena grev. Da naglasam deka prv pat vo zivotot se zamaram so tugjoto mislenje,mozebi mi se javi kompleks vo vrska so negovoto drustvo,ne mozam kako porano da sedam so niv da se smeam i da pravam muabet bidejki ete koga tie se vo moja okolina(bidejki se edinstveni luge sto znaat za toa) se custvuvam kako sto se custvuvam.Imam potreba nekako da se dokazuvam pred niv.Nikogas vo zivotot ne sum.napravila nisto za da sum ponizena,sekogas sum bila primer za site,devojka so stav,studiram na eden od najteskite fakulteti,dobri oceni,doterana,nasminkana,ubavo oblecena,sekogas ispravena glava,stav,vokabular(od sto pisuvam brzo vo momentov ne mozam da go dokazam toa) i sekogas sum bila pricina za zavidni zenski pogledi i ubavi maski pogledi hahahaha. Ne sakam da zvuci narcisoidno,samo vi kazuvam za da napravite komparacija na moeto mislenje za sebe togas i sega koga mi znaci tugoto mislenje poise od sopstvenoto. Edinstveno mojata samodoverba e ista koga sum pred decko mi,bidejki toj celo vreme mi kazuva kako imam poveke samodoverba od porano,kako sum jaka,deka ne sretnal devojce kako mene dodeka sme bile single i koga sfatil deka me bara vo drugi sfatil deka e vreme da proba da me osvoi povtorno itnitn da ne dolzam veke.Mi treba od vas kritika,osuda,sovet,ohrabruvanje,spodeluvanje na slicno iskustvo,bilo sto. Uste edna rabota,toj nema veke nikakov kontakt,duri ni zdravo,ne se ima ni na socijalni mrezi so devojkata i so devojkite od posle,ne bidejki jas sum pobarala bidejki toj misli sam deka toa ne bi bilo fer kon mene. Pozdrav soncki

3. Veta

Veta Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Ти чим си решила да дадеш втора шанса на врската нема што да се замараш што другите мислат за тебе и каква си во нивните очи, затоа што луѓе се ,на никој никогаш неможеш да удоволиш. Зошто тебе ти е непријатно во друштво со негови најблиски ? Па во тој период и ти исто така си имала издувен вентила без разлика што ништо не си направила. Утре он може да ти рече абе не сакам со твоето друштво да излезам, затоа што ти се гледаше со друг и ми го сруши машкото его,а он господин човек.
    Ти може си девојка со став,скоцкана студираш на потежок факултет, но по пишаново гледам дека битна ствар ти ја спушта главата - самодовербата,што ти ја немаш.
    Ти пишувам затоа што сакам да ти дадам до значење дека не е се до облека, пари,факултет...Ако ја немаш таа енергија,карактер,самодоверба во себе - џабе.
    А,да и како успеавте 5 годишна врска да ,,сокриете,, кога очигледно не била тајна или врските се официјализираат кога ќе почнете да пиете кафе со мајките нивни!?

На mssuniquee, sunshinebabe, buba4e89 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Nema zaso da se zamaras so misli negovoto drustvo za tebe , najmal problem treba da ti e toa. Jas bi postapila isto kako tebe i bi mu prostila na deckoto , sepak iskocil fer i kazhal , a mozhelo i nikad da ne se doznae. Deka kje mi e seedno , nema da mi e , kje se nerviram i kje bidam ljubomorna , ama sepak ocigledno vredi da mu dades uste edna sansa i da probate da uspeete . Sepak i podobro sho osekjal deka zgresil i se oddalecil od tebe i ste se skarale , go jadela sovesta. Pak kje kazham najmalce deka go opravduvam , ama iskociln dosta fer .

На Lolita7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Se drzele u tajnost od koga se smirile posle kavgata , tie 5-6 pati. Izvinete za kirilica

На cresa-jagoda и Lolita7 им се допаѓа ова.
  6. Lolita7

Lolita7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    15
    Ne sakav da zvucam narcisoidno,sakav samo da vi kazam koe e moeto mislenje za sebe pred desavkite a kakvo sega.Tocno e deka samodoverbata mi e na mnogu nisko nivo,glavna pricina za toa e neverstvoto sto mozebi e i normalno.Ne mi bese tajna 5 godisnata vrska,tuku posle raskinuvanjeto koga zapocnavme da se gledame se gledavme vo tajnost.Vi blagodaram za mislenjeto,go pocituvam mnogu i go delime istoto,so ova sakav samo da se nadopolnam bidejki vo nekoi delovi za zal pogresno se imam izrazeno.❤

На busybee и TanyaM. им се допаѓа ова.
  7. Veta

Veta Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Кога даваш втора шанса некому треба да си спремен на тоа се да заборавиш и да оставиш во минатото, а не да седиш на кафе со луѓе и да бледееш сеќавајќи што он направил минатото лето и дали правиш исправно со тоа што си спасил врска.
    Често луѓето знаат да простат неверство или друга од причина што:
    1) Врската била долга, се навикнале еден на друг;
    2) Ќе рече ме сака бе, ама во тие моменти не мислеше кога ја направи односната ствар ( неверство, насилство..)
    Простувањето само по себе не е лесно и бара многу труд од двете страни.

На *Amethyst*, edna_malecka, eliesaab и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.015
    Iako ne opravduvam neverstvo, deckoto ispadnal sepak fer so tebe.
    Jas bi ti rekla da mu dades sansa, no ako custvuvas deka vistinski i realno bi bilo toa. A ne da mu dades sansa, a ti da se macis vo sebe. Nema potreba da ti e bitno tugjoto mislenje.

На edna_malecka, tinka-mace, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Порано бев во фазон дека неверство е точка без враќање за животот да ми влепи шлаканица и при очи да бидам слепа дека ме изневерувал. Накратко, простив и зажалив. Една од причините поради која жалев беше тоа што ме правел будала пред сите. За сега да сфатам дека то ама ич не е битно. Така да, фокусирај се сега да ја изградиш врската на поздрави темели од претходниот пат, а не што ќе кажат Рајко и Петко, и онака не можиш да угодиш на сите. Среќно!

На edna_malecka, cresa-jagoda и Summerbaby им се допаѓа ова.
  10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.739
    @Lolita7 јас не ја гледам иднината на таа врска. Тој те изневерил. За да преминиш преку тоа, ако случајно се скарате, немој да му влепиш в лице (а големи се шансите тоа да се случи понатака) - оти ако си простила значи си заборавила. Само тоа да го додадам.

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Никогаш не би простила неверство.
    И најголем изговор е тоа, бев пијан, се лапавме бла бла бла.
    Ништо повеќе нема да биде исто, довербата нема да биде иста доколку се уште постои.
    При секоја караница како што вели @eliesaab големи се шансите да му плескаш во лице при што врската ќе оди во поголема пропаст.

На Ladyy*, Lima24, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  12. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.707
    Абе знаеш како кажуваат?
    Руката кога ќе фати еднаш да краде, ќе рече ај уште еднаш, ај нема да ме фатат, упс ме фатија морав да признам, ај овој пат нема, и така ќе си стане професионален крадец.
    Така и твојот, само што изневерува.

Добро не викам не, твојот можеби е посебен.
    Ете ти признал и се претворил во дете за пример.
    Мислењата на другите секако ќе ги има. И да изневереше твојот и не, тие секогаш ќе си најдат коментари. Твое е да заборавиш пред сѐ на изневерувањето, и да не се замараш што други кажуваат за тебе. Зад грб нека те оговараат, битно е кога ќе се свртиш да молчат.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mlada.dama

mlada.dama Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    18
    Феминки ми треба мислење од вас. Се допишував со еден дечко 3 недели и ме молеше за на кафе и ја го одбивав (не бев океј нешто и не ми се излагаше некако бев депресивна) и пред некој ден јас му спомнав за на кафе и се наканивме некако излеговме во неделата. Се допишувавме цело време и типот ме изгледаше океј. Покажа интерес за мене и сватив дека ме свиѓа. На првиот дејт беше се океј и излеговме и наредниот ден исто и тој ме зема од дома и ме врати, значи натаму наваму цело време. Му реков да пише порака кога ќе стигне дома за да знам дека стигнал жив и здрав што се вика... Видов дека ништо не ми пишал после 40 минути откако ме врати дома, му пуштив порака дали стигнал но немаше никаков одговор и наредниот ден, пак му пишав но повторно никаков одговор и си помислив ајде работи човекот и можеби не може да пишува или пак нешто се случило.. Вчера пак му пишав дали нешто не е во ред и дали ми е лут, затоа што после 3 дена од кога последен пат се видовме дечкото го снема едноставно не ми ги отвараше пораките на инстаграм. Значи ни трага ни глас од него од понеделникот немаше, му се јавив преска и му реков дали ми е нешто лут и што се случува, исто така ме избришал од инста за да не го следам и тој не ме следи. Буквално не знаеше што да ми каже, го прашав дали нешто згрешив или погрешно направив тој ќутеше и ми кажа не и дека до него е нешто. Го прашав дали сака да се видиме и ќутеше и не знаеше што да ми каже и ми спуши. Му свртев уште 3 пати ми го блокнал бројот. Значи све беше најнормално, не ми е јасно што е работата и зашто го снема од понеделникот. Значи ми го блокнал бројот и ме избришал на инста. А чудно е што не ме блокнал таму и му пуштив една порака нешто да му кажам но не ја отвара... Дали на некоја вака се има случено исто, све да биде океј и наеднаш да го снема типот и тргедија што не знаеше што да ми каже, испаѓа дека ми го блокнува бројот и ме брише без причина. Цело време ќутеше на телефон.

На ivanamackica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.707
    Прво да на ти се случи нареден пат да напнуваш по дечко, кога ги бараш они те игнорираат и така им се дига егото и к*то.
    Ти докажал дека не е за тебе, ти покажал од какви типови да се чуваш.
    Пробај да го заборавиш. Ќе успееш.
    Сега уште кога не сте официјално заедно крие работи од од тебе, па сега ти види.

На Осе, ladydy13, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  15. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    Дознала или сумња женска му па сега да покрие траги, ќе те избрише и блокне од секаде.

На Jana06, sweet-cherry, *Amethyst* и 6 други им се допаѓа ова.
  16. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.488
    Едно е кога се допишуваш, друго е сосема во живо.
    Можи не си му се допаднала, карактерно, различно интереси и слично, или пак има друга.
    А и после второ видување не е должен да ти пиши порака кога ќе стигни дома.
    Чим не ти одговарал на пораките требало да сфатиш одма. Некој кој е заинтересиран одма ќе ти пиши сам, нема да чека ти да му пишуваш.
    На крај ти си го напнала, затоа те блокирал, после толку игнорирање ти пак си продолжила со пораки и повици.
    Не вреди да се замараш за тип со кој си се допишувала кратко и сте се виделе два пати.

На Lalalala99919, mssuniquee, Waverly Raven и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.842
    Допаѓања:
    80.806
    Во таква ситуација не сум била ама штом се однесува така, остави го нека прави што сака. Веројатно немал никаква посериозна намера со тебе а го видел тоа од твоја страна па се повлекол. А повеќето се такви што ќутат и не кажуваат што и зошто се случува, само ќе ги снема. Не го барај веќе.

На eliesaab, mlada.dama, Veta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444

Си можела уште 3 4 пати да му пишаш ако не.
    Си го напнала по 2 состанок а и плус не сте заедно за да ти пишува кога стигнал и како стигнал.
    Повлечи се, го направи своето, сега е ред на него.
    И она универзалното, не е до тебе, до мене е ми е веќе ту мач клише.
    Или пак има навистина друга, или не му се допаѓаш па ќе те блокира и ќе се однесува детски зошто не знаел како да ти каже.

Сепак можел да биде искрен и да ги отвори картите, да знаеш на што си.

Пушти го, не е единствен.

На mssuniquee, cresa-jagoda и mlada.dama им се допаѓа ова.
  19. ivanamackica

ivanamackica Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    1.060
    Значи ти најнормално си го прашала што е работата и зошто го нема, и јас би постапила исто. Можно е да ти пише со оглед на тоа што не те блокнал на инстрагам. Ова се вика машко п*чка, па уште не знаел што да ти каже оф леле. Очигледно е без причина, остави да помине една недела сигурна сум дека ќе ти пише порака. Нека се олади ситуацијава и не се замарај, колку повеќе се замараш толку повеќе ќе го бутнеш од себе:)

На sweet-cherry, eliesaab, Billy Idol и 2 други им се допаѓа ова.
  20. mlada.dama

mlada.dama Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    18
    Му реков да ми пише кога ќе стигне дома затоа што возеше пијан и не гледаше на очи па си помислив да не направи сообраќајка... Му пишав пошо не знаев што се дешава и си помислив дека нешто погрешно сум рекла, можеби и јас испаднав нападна и го исплашив дечкото...