Ве молам за совет! Со дечко ми пред некој период започнавме со сексуални односи. Случкава е од пред некоја ден. Значи гледавме филм па потоа си разговаравме имавме секс еднаш и ниту тој ниту јас свршив. Потоа помина некое време, тој сакаше да прави се друго освен секс пак. Му кажав дека сакам пак а тој рече дека бил задоволен со тоа еднаш што се случило. Како задоволен кога ниту сврши? Потоа пак ми рече дека не сака ама ако јас сум сакала да сме имале. Како да легнам кога тој не би сакал. Не искусна сум многу и незнам дали си преовеличувам. Ми рече дека сум била ненаситна и му кажав дека ме повреди со тоа што го кажа па се извинуваше потоа.. Не знам што да мислам искрено, многу глупо се чувствувам.
Не си преовеличувај и самата кажа дека сте неискусни. Можеби и он се осеќа недоволен затоа што не те задоволил. Искрено мене повеќе би ме навредило тоа ненаситна, али сепак најверојатно го кажал на шала. Се случува. Имај си само трпение и не размислувај многу што и како. Не секогаш сите сме расположени за тоа. Може ни он не бил. Не се сеќирај.
Нормално дека се чувствуваш глупо кога дечко ти те нарекол ненаситна. Дали ова се случува секој пат или само еднаш? Во секој случај, си има фрустрации и ги истурил на тебе. Ќе седнете и ќе разговарате нормално. Може да нагаѓаме што му бил проблемот, ама најубаво него да го прашаш. Ако навистина не сака многу секс, тогаш треба да решиш колку ти е битно тоа и дали да продолжиш со него или не.
И тој ли нема искуство? Може се плаши од бременост па затоа не ни завршил, односно прекратил. Може има проблем па не успеал да заврши. Може не бил расположен тој ден. Секогаш ли ова се случува? Овде мислиш бакнување, допири, но не и секс? Мене ми изгледа како да е исплашен од секс, доколку и за него е тоа нешто ново. Во секој случај, прашај го. Разговарајте за ризиците, што го плаши, како најдобро да се заштитите и што сакате двајцата. Штом сепак сака да е интимен со тебе иако ете не сакал секс, не верувам дека има друга причина освен тоа погоре што кажав. Решението е разговор, смирено се што пиша тука ќе му кажеш нему, треба да знае како се чувствуваш, и за што и да е во врската, само отворен разговор и искреност кон партнерот, исто и тој кон тебе.
Не, да сме гледале нешто, да сме играле игрици.. му реков како може да сакаш игри или да гледаме нешто а да не сакаш секс? Ми рече да сум почнела јас да го бакнувам и допирам штом толку сакам, па ќе се возбудел тој па можеби и ќе му се присакало и нему...
А ти не го бакнуваш и допираш? Желбата не секогаш така магично се раѓа, допири, нежности, флерт се важен дел.
@Mazegin , не секогаш сме подготвени да имаме секс, и не секогаш сме расположени за истиот, посебно па кога веќе сте имале и не бил добар. (претпоставувам дека не бил, сепак е тоа индивидуално). Исто така, според тоа што прочитав (поправи ме ако грешам), но, никој човек не е на дугме кога ќе му кажеш ајде да имаме секс, да скокне и рече ајде. До секс се иде спонтано со сите оние пропратни работи и предигра. Разговарајте отворено чим сте неискусни и посочете си еден на друг каде грешите, и како би сакале да биде.
Поголемиот дел од времето чекам тој да почне со бакнување или допири.. уф многу сум не искусна луѓе. Можеби досадна сум му?
Не може да биде добар кога се сексаме во една поза. Притоа тој ако се помести му паѓа веднаш и се нервира. За време на сексот 100% повеќе мисли дали ќе му падне одколу да ужива. Го прашав дали заради тоа неќе секс, ми рече не туку доволно ми е само еднаш. Точно е дека не е на дугме, но тој не е сам во врскава. Пред некоја ден тој си сврши јас така си останав незадоволена.
Му кажав отворено дека неможам да правам многу потези бидејќи скоро почнавме со секс и во пози каде што има длабока пенетрација имам непријатно чувство. Не е дека сум многу пасивна ама не е ни многу задовололително.
Епа опушти се. Не е проблем позата, кога сте скочанети двајцата. Иницирај и ти нешто. Гледај што му годи и примени го тоа. Ете сам ти посочил дека сака допири и иницијатива од твоја страна, почни од таму. Кога ќе се опуштите ќе пробате и други работи и пози. Ама ако еден е иницијатор нонстоп, желбата се губи и станува монотоно. Мора и двајцата да покажувате, само така и двајцата ќе уживате.
Izborot e moj i toa e toa. Eve ja novata situacija: Ne najde mesto kade kje ja kuci kuckata, zosto ima povekje kucinja i logicno nikoj ne bi se nafatil da mu dozvoli toa da go pravi vo kukja pod kirija, osven ako ne e nekoja stara. I sega ostana deka doma kje ja kuci! A prvicniot muabet bese deka sve negativno jas gledam i sve unapred znam ... Ama pak ispadna na mojot muabet. I tuka toa sto mene mi smeta, e skroz nebiten moment. (zboram i da bevme zaedno istoto kje bese, zosto neli nema druga opcija) Cisto kazuvam sto e novo vo situacijata. Inaku ne sme zaedno vekje 2 nedeli.
Na krajot jas sum krivata. Ne znam da cenam trud i ne sum poddrska. Vistinata ima dve strani, tocno... Ali koga bi bil nekoj vo moja pozicija, sigurna sum deka istoto bi go napravila... Mnogu loso e koga si vo taa situacija, i on odbira da ne bidete zaedno
Штом бира да не сте заедно значи човекот и не бил толку загреан,еве и да сте преќинале ако навистина му значиш ќе те побара во скоро и ќе најдете компромис. Во секој случај твојата одлука е правилна.
Me pobara, ali stoi na negoviot stav deka toa po sekoja cena saka i kje go pravi haha. I muabeti sledat od tipot: Kje se kaes, za kratko vreme se kje se smeni itn itn. Toa go slusam celi 5 godini. A, i, jas sum bila taa sto nisto ne pravi, samo zbori od strana ... hahaha Jako neli?