Не секогаш можеш да имаш се во животот. Некои се откажуваат од сонот за да бидат со саканата, некои од саканите се делат за да го следат сонот. @elmj штом не можете со компромис да решите... можеби вака е најдобро.
И тогаш го реков ова ќе кажам и сега. Ако навистина ќе се сменат работите за кратко време и ако сé друго ви е во ред би издржала уште малку. Ама ако е како што велиш, постојано да вели кратко, а ништо да не се сменило, тогаш си направила вистински избор. Како што се сеќавам бевте пред брак и навистина мислев дека ќе поразговарате и дека ќе те сфати и ќе се обиди да превземи нешто уште одма. Жал ми е. Ама биди силна!
За што дека ќе се каеш? Што нема да си го уништиш животот со него? Не си стоел на зборот, не се сменил. И нема ни потреба да се смени штом не сака. Не бил за тебе, различни гледишта и приоритети имате. Не се грижи, ќе биде подобро, ќе си најдеш некој сличен на тебе.
Тоа е негова желба, сон и љубов. Ако не можеш ти да живееш така, немаш право да бараш да го промени тоа. Братучедка ми имаат 3 кучиња и 2 две мачки, живеат во двособен стан, со 1 годишно дете. И зет ми и братучедка ми сакаат животни. Дома им е секогаш средено. Ќе продолжите со своите животи, ти ќе најдеш некој по твои стандарди, тој ќе најде некоја која ќе има љубов према кучиња како неговата...
Celo vreme odev dalje so taa misla “Uste malce kje se sredi ajde ne bidi ligla sega” i... si ja unistiv psihata od se sto se sobiralo
Ne e problem zivotnite... Ova ne e ni najmalku slicno kako toa da cuvas milenicinja za po doma samo... Stanuva zbor za pregolema obvrska, nemanje vreme apsolutno za nisto i celosna 24 casovna posvetenost... A da ne zboram za sreden stan itn... Edno so drugo ne moze da se sporedi.
Ќе се средиш не грижи се, остави си малку време. Не се брзај за никаде. Сигурно ти е тешко после долга врска ама ќе биде се во ред. И доста мислиш и зборуваш за него! Оди на некоја по весела тема на форумов.
@elmj колку повеќе го зборуваш, толку поголема вина ќе ти се наметнува. Не одело, не сте се пронашле и тоа е. Ти гледи да си среќна и не му го бери гајлето.
Zdravo, zaedno sme 3 godini, poslednive nekolku meseci vrskata ne ni e bas stabilna, pred dva dena mi rece deka nema da pisuvame i da se gledame nekoe vreme, vekje denes mi pisa i mi rece deka e kraj, deka vekje ne saka da me vidi, da ne go baram i deka saka da odi so drugi, sakal da menuva devojki, za koga ke se ozeni da ima sto da im raskazuva na svoite deca.. mi rece za vikend da se najdeme da mi gi vrati rabotite sto gi imam vo negovata kola. Navistina mi e mnogu tesko, ne znam sto mu se sluci zosto go pravi ova, shto da mu kazam koga ke izlezeme ? Kako da go predomislam da ne go pravi ova?
Зошто да го предомислуваш? Не е твое да го убедуваш некого да биде со тебе. Ако не сака, не сака, тоа е. Ќе ти биде тешко, ама само некое време, па ќе помине.
Ако некој решил да си оди од твојот живот не го спречувај. Тоа значи дека Господ спрема нешто поубаво за тебе. Внимавај кој ќе влезе во твојот живот, а тој што сака да си оди не го спречувај. Дечкото испаднал на некој начин "искрен" и едноставно раскинал со тебе. Кажи му само "немој да и ветуваш на друга дека за секогаш ќе бидеш тука за нејзе како што мене ми вети а не исполни, дај боже овие чувства да не ти се вратат бидејќи ти нема да бидеш доволно јак да издржиш".
Obichno vakvite se pokajuvaat otkako ke odat so nekolku devojki posle tebe, pokasno sfakjaat deka ne e toa toa, deka im nedostiga devojkata shto ja otkachile. Iskreno ti kazhal, ne bi ti rekla da go predomisluvash. Ke te pobara posle nekoe vreme, otkako ke sfati deka niedna devojka ne e ista kako tebe, ama na tebe e da ne go predomisluvash, da ne taguvash, ke najdesh nekoj vo zhivotot koj ke te ceni i saka i nema da saka da ide so drugi
Татко ми никогаш не ми зборел за колку женски имал. Каква глупост. Нема што да го предомислуваш, не те сака и крај. Директно ти вика сакам со други и ти уште бараш како да го предомислиш.
Дечкото веројатно те изневерил или бил на пат да го направи тоа и сега по кратка постапка ти раскинува. Така да, кажи си фала што барем е искрен и прво расчистил со тебе, а не додека сте заедно зад твој грб да си менува девојки. Тешко е многу, но не се ставај во ситуација да го молиш да се премисли. Задржи си го достоинството.
Јас не знам што треба да ти враќа но ако не ти требаат тие работи воопшто не оди. Педерски е да ти раскине преку порака,па уште и да те вика да си земеш нешто. Да имал м*да ќе те викнел да разговарате како зрели луѓе. Така да,немој воопшто да се трудиш околу него,тивко замини си.
Ништо посебно. Ќе си ги земеш работите и ќе си отидеш. После ќе го избришеш од животот. Има голема веројатност да се кае после, да. Ама од погрешна причина. Не дека ќе сфати што изгубил или нешто такво. Туку кога ќе се соочи со реалноста дека нема редица од девојки што ќе се фрлаат пред него. Така да нема што да го предомислуваш. Ќе си најдеш некој што сака да биде само со тебе и тоа ќе му е доволно.
На неговите деца може да им раскажува и многу други попаметни работи, на пример каде има прошетано, што видел во животот, колку книги има прочитано... Ти рекол да се најдете за да ти ги даде работите, си мислиш дека ќе зборувате? Тој да сакал да ти објаснува немал порачиња да ти куцка и така да ти раскине. Најјаки се ваквиве фраерчиња што раскинуваат преку порака, а љубовно искуство ќе пренесувал на децата. Фраерлук до максимум. Можеш само да му речеш да ти ги остави некаде работите, ти после да си ги земеш. Како мислиш да го премислуваш? Ти пишал не сака да те види! Ти раскинува!
Абе знаеш,тие се од оние фраери што ќе рече еее сине знаеш ли тато колку е..л на времето,а во истиот момент ќе се сврти на ќерката и ќе и рече а тебе памет во глава,ако згрешиш нешто ќе те исфрлам од дома.Тоа се тие полни со искуства кроз животот.
@Mxrx ако не ти се многу битни работите кои што треба да ти ги врати, не ни оди да се сретнеш. Ем не сака да те види ем работи ќе ти давал. Фраер на батерии.