Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Не секогаш можеш да имаш се во животот. Некои се откажуваат од сонот за да бидат со саканата, некои од саканите се делат за да го следат сонот.

@elmj штом не можете со компромис да решите... можеби вака е најдобро.

На Martka, Veta, theowndemon и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.295
    И тогаш го реков ова ќе кажам и сега. Ако навистина ќе се сменат работите за кратко време и ако сé друго ви е во ред би издржала уште малку. Ама ако е како што велиш, постојано да вели кратко, а ништо да не се сменило, тогаш си направила вистински избор.
    Како што се сеќавам бевте пред брак и навистина мислев дека ќе поразговарате и дека ќе те сфати и ќе се обиди да превземи нешто уште одма. Жал ми е. Ама биди силна!

На eliesaab, tinka-mace и elmj им се допаѓа ова.
  3. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    За што дека ќе се каеш? :rofl: Што нема да си го уништиш животот со него?
    Не си стоел на зборот, не се сменил. И нема ни потреба да се смени штом не сака. Не бил за тебе, различни гледишта и приоритети имате.
    Не се грижи, ќе биде подобро, ќе си најдеш некој сличен на тебе. :)

На Martka, Bezimenka90, elmj и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Тоа е негова желба, сон и љубов. Ако не можеш ти да живееш така, немаш право да бараш да го промени тоа.

Братучедка ми имаат 3 кучиња и 2 две мачки, живеат во двособен стан, со 1 годишно дете. И зет ми и братучедка ми сакаат животни. Дома им е секогаш средено.

Ќе продолжите со своите животи, ти ќе најдеш некој по твои стандарди, тој ќе најде некоја која ќе има љубов према кучиња како неговата...

На Purplelilac, Bezimenka90, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. elmj

elmj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    39
    Celo vreme odev dalje so taa misla “Uste malce kje se sredi ajde ne bidi ligla sega” i... si ja unistiv psihata od se sto se sobiralo

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  6. elmj

elmj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    39
    Ne e problem zivotnite... Ova ne e ni najmalku slicno kako toa da cuvas milenicinja za po doma samo... Stanuva zbor za pregolema obvrska, nemanje vreme apsolutno za nisto i celosna 24 casovna posvetenost... A da ne zboram za sreden stan itn...
    Edno so drugo ne moze da se sporedi.

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Ќе се средиш не грижи се, остави си малку време. Не се брзај за никаде. Сигурно ти е тешко после долга врска ама ќе биде се во ред.
    И доста мислиш и зборуваш за него! :!: Оди на некоја по весела тема на форумов. :D :hug:

На Bezimenka90 и elmj им се допаѓа ова.
  8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.739
    @elmj колку повеќе го зборуваш, толку поголема вина ќе ти се наметнува. Не одело, не сте се пронашле и тоа е. Ти гледи да си среќна и не му го бери гајлето.

На elmj, cresa-jagoda, Purplelilac и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    147
    Zdravo, zaedno sme 3 godini, poslednive nekolku meseci vrskata ne ni e bas stabilna, pred dva dena mi rece deka nema da pisuvame i da se gledame nekoe vreme, vekje denes mi pisa i mi rece deka e kraj, deka vekje ne saka da me vidi, da ne go baram i deka saka da odi so drugi, sakal da menuva devojki, za koga ke se ozeni da ima sto da im raskazuva na svoite deca.. mi rece za vikend da se najdeme da mi gi vrati rabotite sto gi imam vo negovata kola. Navistina mi e mnogu tesko, ne znam sto mu se sluci zosto go pravi ova, shto da mu kazam koga ke izlezeme ? Kako da go predomislam da ne go pravi ova?

10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Зошто да го предомислуваш?
    Не е твое да го убедуваш некого да биде со тебе.
    Ако не сака, не сака, тоа е.
    Ќе ти биде тешко, ама само некое време, па ќе помине.

На Candice.S, sparklie, sweet-cherry и 16 други им се допаѓа ова.
  11. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.707
    Ако некој решил да си оди од твојот живот не го спречувај.
    Тоа значи дека Господ спрема нешто поубаво за тебе. Внимавај кој ќе влезе во твојот живот, а тој што сака да си оди не го спречувај. Дечкото испаднал на некој начин "искрен" и едноставно раскинал со тебе. Кажи му само "немој да и ветуваш на друга дека за секогаш ќе бидеш тука за нејзе како што мене ми вети а не исполни, дај боже овие чувства да не ти се вратат бидејќи ти нема да бидеш доволно јак да издржиш".

На Bellaa1234, sunshinebabe, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356

На abc1234, Bebce1, Veta и 46 други им се допаѓа ова.
  13. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Obichno vakvite se pokajuvaat otkako ke odat so nekolku devojki posle tebe, pokasno sfakjaat deka ne e toa toa, deka im nedostiga devojkata shto ja otkachile. Iskreno ti kazhal, ne bi ti rekla da go predomisluvash. Ke te pobara posle nekoe vreme, otkako ke sfati deka niedna devojka ne e ista kako tebe, ama na tebe e da ne go predomisluvash, da ne taguvash, ke najdesh nekoj vo zhivotot koj ke te ceni i saka i nema da saka da ide so drugi

На Nausicaa, Just.do.it, candy.cane и 5 други им се допаѓа ова.
  14. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.854
    Татко ми никогаш не ми зборел за колку женски имал. Каква глупост.
    Нема што да го предомислуваш, не те сака и крај. Директно ти вика сакам со други и ти уште бараш како да го предомислиш.

На Veta, sparklie, sweet-cherry и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.788
    Допаѓања:
    14.644
    Дечкото веројатно те изневерил или бил на пат да го направи тоа и сега по кратка постапка ти раскинува. Така да, кажи си фала што барем е искрен и прво расчистил со тебе, а не додека сте заедно зад твој грб да си менува девојки.
    Тешко е многу, но не се ставај во ситуација да го молиш да се премисли. Задржи си го достоинството.

На Oscar Lady, Guns N` Roses, sparklie и 17 други им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Јас не знам што треба да ти враќа но ако не ти требаат тие работи воопшто не оди. Педерски е да ти раскине преку порака,па уште и да те вика да си земеш нешто.
    Да имал м*да ќе те викнел да разговарате како зрели луѓе.
    Така да,немој воопшто да се трудиш околу него,тивко замини си.

На Candice.S, Veta, Konfetka и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Ништо посебно. Ќе си ги земеш работите и ќе си отидеш. После ќе го избришеш од животот.

Има голема веројатност да се кае после, да. Ама од погрешна причина. Не дека ќе сфати што изгубил или нешто такво. Туку кога ќе се соочи со реалноста дека нема редица од девојки што ќе се фрлаат пред него. Така да нема што да го предомислуваш. Ќе си најдеш некој што сака да биде само со тебе и тоа ќе му е доволно.

На Candice.S, Konfetka, Nausicaa и 6 други им се допаѓа ова.
  18. joyful

joyful Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2017
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    2.558
    На неговите деца може да им раскажува и многу други попаметни работи, на пример каде има прошетано, што видел во животот, колку книги има прочитано...
    Ти рекол да се најдете за да ти ги даде работите, си мислиш дека ќе зборувате?
    Тој да сакал да ти објаснува немал порачиња да ти куцка и така да ти раскине.
    Најјаки се ваквиве фраерчиња што раскинуваат преку порака, а љубовно искуство ќе пренесувал на децата.
    Фраерлук до максимум.
    Можеш само да му речеш да ти ги остави некаде работите, ти после да си ги земеш.
    Како мислиш да го премислуваш?
    Ти пишал не сака да те види! Ти раскинува!

На Candice.S, Martka, poppie и 20 други им се допаѓа ова.
  19. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    17.650
    Абе знаеш,тие се од оние фраери што ќе рече еее сине знаеш ли тато колку е..л на времето,а во истиот момент ќе се сврти на ќерката и ќе и рече а тебе памет во глава,ако згрешиш нешто ќе те исфрлам од дома.Тоа се тие полни со искуства кроз животот.

На poppie, MeowMeow, Guns N` Roses и 25 други им се допаѓа ова.
  20. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088
    @Mxrx ако не ти се многу битни работите кои што треба да ти ги врати, не ни оди да се сретнеш. Ем не сака да те види ем работи ќе ти давал. Фраер на батерии.

На Martka, Konfetka, Avery и 2 други им се допаѓа ова.