Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    И?
    Шо ако се шират муабети?

Зошто да е срамота ако си имала 50-100 партнери? (карикирам)

Баш заради тоа што е Балкан, и знам како размислуваат.
    Нека не живеат во илузија дека жените не уживаат во сексот, исто како и мажите.

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Јас го знам тоа. Ојле и Дојле ионака се глупи, глупи ќе останат и нема јас да ги просветам, ниту па ќе се сексам со нив.
    Не ми е срам, ама нема да докажам дека не ми е срам со лупање бројка на маса во кафич и на потенцијален и на непотенцијален партнер. Не е важно. Не ни треба да е важно.

На Bella •••, Purplelilac, tinka-mace и 4 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Те разборам шо сакаш да кажиш.
    Ама за да стигнеме до моментот кога нема да е важно, прво треба да го поминат процесот на еукација за тоа дека и жените сакаат и уживаат секс исто како мажите.

Пошто сега, кај нас, и тоа како е важно за многумина.

4. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.332
    На дечко што е современ, созреан и способен да биде во врска со жена нема да му е битно девојката каков живот живеела. Нема ни да те праша, следствено нема ни да му кажеш.

На сељаци кои од прво видување те напнуваат да им предадеш дел од интима за тие да одлучат дали сакаат само секс или врска нема што да им кажуваш.

Не сме родени ние жениве да ги созреваме, да правиме жртви и документарци за да можат да еволуираат од закржлавена форма во човек со правилно расудување. Немам попаметна работа ќе му се правдам некому што сум правела пред него. Аха, важи.

На MeowMeow, Elf, H.VAGA и 18 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Се нервирам за вакви работи... се нервирам за дискриминацијата на жената во општеството...
    А дискриминација има по сите параметри.

И ако звучам милитантно/нервозно/арогантно, причината е што ми се креваат сафрите!

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ама ние ако не се избориме за рамноправност, тие никогаш нема да ни ја дадат на тацна.
    Зошто би? Доминантни се. Тие влечат конци. Нивната вредност е на пиедестал. Кој се откажува од престолот доброволно?

Историски е докажано дека секоја рамноправност на одредена група со мејнстримот, е постигната со борба на угнетените.

7. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Според мене изворот е во менталитетот и воспитувањето.
    Не може на машко детенце кои уште оди во градинка да го прашаш: ,,имаш девојка?", или уште пострашно: ,,колку девојки имаш?" Што поголем број, божем подобро...
    А за женското дете: ,,мала си ти, дечко кога ќе пораснеш".

Или добро познатото: "машко е не му се познава него" и тоа често и од жени кажано. |(

На Elf, LadyLollypop, Alisa22 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ете, ова е еден од најбитните пристапи кон решавање на проблемот.
    Родителите да не ги делат децата по пол, уште од раѓање.

Тој циклус мора да биде прекинат.

Ама од друга страна, не гледам баш воља кај голем број родители, да го направат тој чекор.

На Elf, LadyLollypop, pikabu5 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Или едноставно можеш да не се замараш да се докажуваш. Јас не би се објаснувала со некој нов човек на тема минато. Немам енергија за да го учам да е нормална личност како што кажа @KateKane. Ако влегувам во врска со нов човек очекувањата ми се да е веќе зрел човек. Ако не, немам страв да бидам сама.

На MeowMeow, eliesaab, tina2018 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Ама ТИ немаш ништо заедничко со тие кои мислат дека за маж и за жена се уживањата различно дозволени. Односно можеби си комшивка или роднина или клиентка или работодавец нивен ама ментално и емотивно си на друг колосек. Зошто би се борела со ветерници? Стално ќе има за и против абортус. Стално ќе има за и против предбрачен секс. Стално ќе има за Зајко и за Грујо. Карикирам и јас сега. Немам време да ги оправам тие шо другачие мислат, чисто онака дека ми се ќефна, имам работа и обврски други.и немам интерес за тоа, ако имам слободно време со другачији активизам ќе се бавам . Но прво ми се моите обврски и задоволства а оправањето на светот за мене е еднакво со оправањето на себе си. Другите сами нека си се оправаат. ( Ама знам дека нема:devil:)

На LadyLollypop, buba4e89, KateKane и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.394
    Не мисли на врска ниту те почитува.
    Како бе не ви се згадува од вакви секундата кога ќе го постави прашањето, па уште се мислите дали да излезете втор пат, трет пат?

На eliesaab, tina2018, pikabu5 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.842
    Допаѓања:
    80.806
    @Sweetlove_0312 не е страшно да те праша тоа, ама понатака, откако веќе ќе се запознаете и зближите на некој начин. Вака од сам старт, не е соодветно. Ти што му кажа, како изреагира?

Последна измена: 10 јануари 2021
    На Sweetlove_0312 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  13. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Поинаку се прави тоа.
    Со едуцирање на децата од мали дека имаат еднакви права и слободи, без разлика на пол.

А ако сретнеш ваков, само ќе го одминеш. Кога сите жени ќе го одминат и ќе остане не**ан, може ќе му текне да се запраша кај е проблемот. Може и нема да се запраша и само ќе плука по цел женски род, ама нема поента да се троши време и нерви за едуцирање на луѓе што не сакаат да се едуцираат.

На Purplelilac, LadyLollypop, tina2018 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Е јас немам друга работа, и пошто не правам ништо профитабилно, барем нешто непрофитабилно да придонесам на општеството. :angel:

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Сексуално образование во школите.
    Пошто знаеме дека голем дел од родителите ќе потфрлат во случајов.

На LadyLollypop, IM.TMKQ и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  16. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.332
    Аха секако. Немам попаметна работа ќе го оправам некој сељак кој во 2021 година не се научил што значи зборот интима. Ако тој не знае, има друг што знае.

Кога јас нема да го удостојам со одговор, нема ни ти, ни уште неколку девојчиња да видиш како ќе прекине да прашува. Премногу им се попушта, затоа до ова дереџе сме стигнати.

На MeowMeow, black-angel, crimson и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Sweetlove_0312

Sweetlove_0312 Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    13.381
    Јас му реков дека ваква врска со секс од прва несакан и токму вика и ова е дел од врската и ми рече ќе правиме и други работи ама и ова го расположувало него.

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Одговорив погоре.
    Вие не едуцирајте, јас ќе едуцирам.
    Барем не се обидувајте да ме спречите во намерата, колку и да ви изгледа налудничава :lol:

Иначе, мислам дека решението е да им се каже се' ко шо е, и да не си прат фантазии дека ние само клепаме со очите и чекаме нивниот “свет пенис да не спаси од чедноста“.

19. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Има време кога ќе се расположува.
    Сериозно уште комуницираш со човеков?
    Ти ли беше членката што праша, да не сум помешала? :^) :D

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Се разви дебата, тотално превид направив дека некој има проблем. :tmi::D

Мое лично мислење е дека тешко. Убаво јасно се гледа што му е најбитно - сексот.

Не дека сексот не е битен, ама исто битни се многу други работи како почит, комуникација, карактери. А ако цело време тема му е секс, очигледно другите работи не го интересираат, а според тоа не го интересира ни сериозна врска.

На eliesaab, pikabu5, KateKane и 4 други им се допаѓа ова.