Ама ако е некој кој ќе те чува само до бројот три, ич не ни сакам да биде со мене. Па и прв да ми е! Шо ќе ми е да делам време, или не дај Боже дом, со шовинист?
Ама партнер и пријателка, не некој непознат. Од култура нема да прашаш, без разлика дали е машко или женско. Прв пат се гледаме и одма прашање со колку си спиел. Чекај ни името не ми го знајш.
Е сега, на сите името му го знаев пред то Ама да, не ми е проблем и прв пат да го гледам некој во животот. Едит: Не знам како да ви објаснам... Не ми е срам. Не ми е гајле шо мисли. Само јас ќе имам корист, оти од старт ќе знам каков човек е во прашање.
Индивидуално е то. Ти ако сакаш да се фалиш со твојата бројка, некој смета дека е безобразно тоа да се праша.
Абе јас да се прашувам првиот не треба ни да се брои. Да да тој што не "скина",ни ја зеде невиноста ,или му ја дадовме како беше ? Првиот пат по мое ,а и по искуство на доста пријателки... Секогаш бил избрзан,некои и многу се каеле за изборот. Познавам девојче што дури го направи со рандом дечко само за да се ослободи. Јас многу се каам за изборот ,посебно зошто испадна психопат. Точно се е искуство ,а искуството после години ќе не направи тоа што сме (посилни ,посреќни ,на некои може лошо ќе влијае итн.) ама бројката на партнери во секс не треба да е пресудна за ништо во животот.
Не се фалам, туку не се срамам. Ич не мислам дека е за судење никој! Па какво и да му било сексуалното искуство. Освен, се разбира, ако е во прашање нешто што е криминално.
Нема.... Ти гарантирам. Сите минеме низ нешто, постојано... Ги гледаме сите прави, испраени шетаат по улица, ама на никој не му знајме шо му е на душа.
Да ама машкото не го гледа тоа така. Порано невиноста се сметаше за светост односно “чиста девојка” ама како се менуваше времето се изопачија вредностите и веќе не беше толку битно. Се разглабаше прашање дали од прв или трет состанок ќе легнеш и сексот беше пресуден за една врска. Арно ама и тоа стана мамка и сексот од задоволство повеќе беше прифатен за разлика од сексот во врска. Потоа ни двете работи не беа важни. Воглавно машките размислуваат на глуп начин, секогаш се натпреваруваат меѓусебе кој колку легнал и дали некој скинал некоја. Порано тоа второто претставуваше чест и беше ценето, денес претставува само титула,успех. Кога ќе прочитам како девојче се жали дека и бил прв и ја откачил се сожалувам бидејќи сметам не е во ред тој начин. Такви се машките,ладнокрвни размислуваат само со долната глава. Со чест на исклучоци.
Не, обратно беше. Fossils of anatomically modern humans that date from the Middle Paleolithic (about 200,000 years ago) include the Omo-Kibish I remains of Ethiopia and the fossils of Herto Bouri, Ethiopia. The first recorded evidence of marriage ceremonies uniting one woman and one man dates from about 2350 B.C., in Mesopotamia. Over the next several hundred years, marriage evolved into a widespread institution embraced by the ancient Hebrews, Greeks, and Romans. Башка, денешниот концепт на брак е наметнат со зачетоците на Христијанството.
Да затоа и го опфатив тука: Ама па ,мислам дека и то можи да се процени ..сега не знам не сум била во таква ситуација не би можела да кажам. Едит - ама ко веќе се пореметиле вредностите би требало девојките да престанат да се учат дека тоа е не знам каква светост ,и дека ако него го снема светот ќе пропадне. Или никој веќе нема да сака да ја земе,или дека веќе е "расипана". Или прв ти е ќе си се мажиш со него не ми е гајле дали те тепа.
Јас зборев за моето време односно за пред 10 години, моето време такво беше, можеби нешто имам пропуштено но воглавно не беше лошо. Сега е ептен влошено.
Како да не било поинаку пред 10 години. Од 18 сум сексуално активна, што значи 25 години, и и во мое време, исто беше ко денес.
Само кога ќе се сетам на тоа колку љубовни парови кријат неверства,непочит еден со друг и љубовта им е полна со лаги ќе се запрашам и јас дали е паметно да се продолжи контакт со некој недоверлив и некој што мислите му се само на секс и го мислат тоа како основна работа во љубовта.. па јас стварно не го разбирам нивното сфаќање, колку и да се трудам да му го одвлечам вниманието од таа работа пак тој мисли дека ако нема тоа ништо од врската.. И да одам со таков среќна нема да бидам. И си викам подобро со никого отколку со таков.. Се надевам дека во оваа моја средина ќе се најде некој дечко со карактер како за мене. И си мислам дали ваквите не се сеуште созреани или допрва ќе созреваат можеби до 24,25 години како што вика брат ми дека од таа возраст многу позрела личност станувал.. Или пак машкиве повеќе ќе мислат на брак и на озбилни врски тогаш а сега само на лабави врски.. Кажете дали убаво размислувам или и мојот памет не е зрел сеуште?