1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Kai go pisuva ova vo Biblijata vo stariot ili noviot zavet nesum go stretnala dosegaa????

На thelittle17, WildMk, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Тоа не е нешто што треба да се премижи...Разговарај немој никогаш да не разговараш за било што биди слободна и искажи се особено кога нешто не е во ред. И тоа не е добро од негова страна што го направил...
    ps. Коментаров е незрел, само некој несозреан би пишал такво нешто...

3. Irisae

Irisae Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    213
    Не знаев каде да пишам за ова па решив тука.
    Веќе подолго време ми се допаѓа еден дечко, се знаеме лично од многу порано но никогаш не сме имале некој близок контакт, ми делуваше како ептен добар и фин.. После долго време пуштање 'хинтови' дека ми се допаѓа конечно ми пиша порака, па почнавме да пишуваме, притоа муабетот ни течеше како вода, заеднички теми, мислења, што ретко ми се случува од прва да кликнам со некое машко обично многу глупави муабети паѓаат ама ете со овој не беше така, муабетите ни беа општи и сосема пристојни немаше никаква вулгарност.
    Се запишувавме до доцна па ми рече да сме се виделе да дојдел и да сум излезела, да сме ги продолжеле разговорите во живо, јас му одговорив дека е сепак доцна (часот веќе беше 3 на полноќ) и можеме да излеземе во поприкладно време..
    На тоа ми врати како сум го завлекувала и си изгубил време пишувајќи со мене, дека сум играла играчки со него и сум го направила будала, како голема девојка како мене не можела да излезе еден час му немало логика..
    Не сфатив дали јас згрешив што ми се испонаша така, што го навело да има такво мислење дека сум го завлекувала, останав така во прашалници. :|

4. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.434
    Допаѓања:
    26.806
    Човеков сигурно сакаше да те е’не ама не знаеше како и на крај се сторил пишман што изгубил безпотребно време со тебе 8-|
    Размисли сама дали вреди да мислиш на него и зошто толку брзал во ниедно време да се видите ?!

На Nausicaa, thelittle17, Snowflake92 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. AgentGinger

AgentGinger Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2020
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    1.583
    Кој здрав човек со кој прв пат се пишуваш бара да излезете во три на полноќ? Ма и 30 години да имам во три на полноќ не излегувам освем ако не ми е некој битен. И пак уште ти си го завлекувала? Воопшто да не се кривиш себеси, ако има комплекси на друго место нека ги лечи. Или ако си имал дечкото поинакви намери негов проблем.
    Сама не се криви и воопшто немај прашалници.

На Nausicaa, Snowflake92, Elf и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    9.308
    Јас освен недај боже да те силува или да те убие друга причина не гледам зошто би сакал првпат да се видите во ниедено време.

На thelittle17, Elf, Limpan и 8 други им се допаѓа ова.
  7. AgentGinger

AgentGinger Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2020
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    1.583
    Абе има некои машки што никогаш нема да ги разберам.
    Само ќе се прекрстам.

На Elf, Limpan, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  8. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Ти баш си направила како што и доликува на едно девојче сериозно што не и е за играње играчки, тој сам се издал каков е и баш ти кажал дека ти си непотребно трошеш времето за таков очигледно што само едно нешто сака... Така да подобро си видела на време каков е :)

На thelittle17, cresa-jagoda и Irisae им се допаѓа ова.
  9. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Овој лик е се', само нормален не е. Среќа ти барем си паметна и си ја одбила оваа фантастична понуда, гледање во 3 по полноќ. Се надевам дека до сега е блокиран, и дека нема начин како повторно да пристапи до тебе.

На Limpan, cresa-jagoda, Ingvild и 4 други им се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.799
    Допаѓања:
    40.354
    Абе за дечко не излегувам во 3 ноќеска освен ако не е итно, а не пак за некој со кој се допишувам само. Секакви ги има

На thelittle17, cresa-jagoda, Veta и 3 други им се допаѓа ова.
  11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.231
    Јас имам 31 год. и сите знаат дека после 22 часот не изглегувам од дома. Дечко ми со кој сум со години во врска го почитува тоа не па некој што прв пат треба да го запознаам да инсистира во 3 часот по полноќ да излезам. Уште грешка бараш во себе? Не бре он си има проблем.

На Nausicaa, thelittle17, WildMk и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Имаше доста надеж во постов се до ова. :worried:

Не знам што друго да додадам, а што веќе не пишале. Очигледно добро глумел, инаку не би изреагирал така. Ако за него е губење време тоа што те запознавал, тогаш тури му пепел и барај нов.

На WildMk, Limpan, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  13. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.488
    Човек чим те бара толку доцна да се видите, нема воопшто сериозни намери.
    Нормален човек нема да те викни во 3ч по полноќ, посебно од прво пишување.
    Јас одма би му ставила блок, пред предходно отерување у пм.

На thelittle17, cresa-jagoda, noteforself и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Irisae

Irisae Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    213
    Во право сте девојки, но бидејќи се знаеме од порано и живееме ептен блиску мислев дека можеби во нешто сум изреагирала неубаво сепак не ми е некој непознат.
    Го избришав од секаде.

На WildMk, Limpan, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  15. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Тоа не менува ништо.
    Искрено, во 3 саат се знае за шо се излегува со машко и се знае како очекувал да го продолжите муабетот. И супер шо само 1 ноќ си потрошила на него и одма си ги кажал намерите. Терај понатаму.

На thelittle17, cresa-jagoda и Irisae им се допаѓа ова.
  16. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    Криза во време на корона :D мислел ќе ебе дечкото. Тежок идиот. Ич да не ти е криво.

На WildMk, cresa-jagoda и Irisae им се допаѓа ова.
  17. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Море и муж ми да ми рече да излезем у 3 по полноќ, нема да излезем, не па на некој шо не го знам.
    Арно си направила.

На eliesaab, thelittle17, mssuniquee и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.404
    Сигурно друго му било намерата штом посакал да те види во 3 часот по полноќ.
    Батали го. Се виде што сака/бара од тебе.

На thelittle17, Irisae, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Veta

Veta Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    И после женските биле вакви такви.
    Многу сме прибирале.

Да излезам во 3ч ќе рече ауу оваа одма се фати на јадицата не ја бива.
    Да го откачам (што е јасно во оваа ситуација) пак не чини, губел време, разгалени сме биле, несериозни...абе триста епитети.

И машките знаат да претераат и бараат нешто од девојчиња што не личи или не соодвествува на ситуација, па после истите тие се величаат себеси и ги ругаат девојчињата без разлика дали истите прифатиле нешто или одбиле.

Па не иде.

Конкретно за твојата ситуација @Irisae паметно си постапила. Така треба.:hug:

На Nausicaa, thelittle17, Elf и 16 други им се допаѓа ова.
  20. flow30

flow30 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    61
    Не знам дали прашањево е за тука, но морав некаде да си ја олеснам душата и да добијам совет.
    Со дечко ми сме 2 години во врска. Се сакаме и се сложуваме па затоа сакавме годинава да се вериме. И двајцата свесни за големината на овој чекор се решивме дека сме спремни. Но, моите дома ми прават притисок, убедени се дека е лоша фамилијата на дечкото (што не е така, ги знам сите информации но не ми веруваат) и се противат на врската правејќи драми од типот "ти нас ќе не изгубиш", "заборави не" и тако даље.
    Јас сум решена да го послушам срцето и да го одберам саканиот, но ме интересира ваше мислење. Знам дека ова е важна одлука, но доколку тие не се свесни дека ме губат и дека делуваат многу себично со своите постапки и зборови, тогаш јас не знам што повеќе да барам од нив и разбирање или пак емпатија.
    Фала ви однапред:l:

На elenaa333, Tamsy и Lide901 им се допаѓа ова.