Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.394
    Нема што да се мислиш.
    Ако ти си полнолетна, независна од твоите, нема зошто нивното мислење да го земаш во предвид.
    Јас ќе бев навредена ако маж ми воопшто размислуваше дали да биде со мене доколку неговите не ме прифаќаа.

На Luminary и flow30 им се допаѓа ова.
  2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.566
    Мора да постои причина зошто така мислат. Си разговарала ли со нив, поради што имаат такво мислење за фамилијата на дечко ти? Сослушај ги пред да одлучиш било што. И размисли објективно.

На Martka, sunshinebabe, Elf и 4 други им се допаѓа ова.
  3. flow30

flow30 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    61
    Da razgovarav za site raboti so niv, ama prosto ne mi davaat shansa da im go dokazam toa sto e realnost. So nego sum 2 godini i sekako deka za se i sesto ke zboruvame i site faktori ke gi razgledame pred da se odlucime na takov cekor.
    Edinstveno toa mi e krivo sto ne me soslusuvaat tuku si donesuvaat zaklucoci bez da znaat se.

На KatrinaP и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Нешто најубаво е родителите да го видат детето среќно, сигурна сум дека тие никогаш ништо лошо нема да ти мислат, па и 2 години врска не е нешто многу... Разговарај убаво со нив и немора да брзаш дај им време да го запознаат дај си време и ти убаво да го запознаеш таа одлука не е нешто лесно (за цел живот е)... И мене на почетокот ми викаа ваков, онаков сепак им дадов време и сфатија дека за мене е најдобар...Мој совет е да не брзаш штом си се сакате никаде не бегате. Пробај зближи го со твојата фамилија да видат што човек е не она што луѓето зборуваат. Слободно можеш да ми пишеш доколку ти треба некој совет :)

На sunshinebabe, cresa-jagoda, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Јас сеуште не можам да се оправам. Иако станува збор за 4 месечна врска, во која шо искочивме. 10-15 пати , со него го пројдов најубавиот период од мојот живот. Кога и да заспијам само сонувам дека пак сме заедно и двајцата најсреќни. А исто често сонувам и дека е смирен со бившата. Можно е ова нешо да значи или потсвеста делува? Солзи снемав , постојано ги гледам сликите од нас , постојано се будам отварајки вибер со недаж дека ќе видам добро утро љубов од него. Нема секунда , миг , минута од денот а ја да не мислам на него. Сакам да знам шо прави , дали има друга. :( Ги манијачам на инста сестра му , него , дали можда некоја потенцијална женска има заследено сестра му.

6. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Според мене, ова е веќе опсесија, не љубов.
    Мислам дека си опседната со тој период од животот, опседната си со тоа чувство што си го имала тогаш.
    10-15 пати искачање, буквално не значи ништо, и според мене е надвор од секоја граница на љубов.
    Ако нешто ти смени, пробај блокирај го или ти деактивирај профил за да не гледаш што прави. Бидејќи реално, и 24/7 да му го гледаш профилот, што ќе ти смени во животот?
    Излези со другарки, спортувај, учи доколку студираш или си средно школо, читај, цртај (само на форумов има неколку теми со предизвици за цртање), гледај филмови/серии (исто, на форумов имаш премногу теми за дискусии), учи некој нов јазик, зготви некој нов рецепт. Не знам дали си тој тип, но ако сакаш и можеш, пружи си нова фризура во некој убав салон, маникир, педикир, масажа итн..

Значи имаш премногу работи што можеш да ги правиш и што причинуваат задоволство, ама ти одбираш да си опседната со лик со кој што не си ни во комуникација. Батали, не е воопшто убаво.

На thelittle17, SexiLy, banne1 и 13 други им се допаѓа ова.
  7. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.566
    Ко за почеток сите нив блокни ги девојче. И окупирај го мозокот со скроз нешто друго.

На thelittle17, sunshinebabe, Veta и 8 други им се допаѓа ова.
  8. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Аман бе Кјара душо па не си го прави ова жити се. :doh:
    Избриши го од секаде и него и сестра му и мајка му што и раскажувал за вашите интимни моменти, сите.
    Се сеќавам на твојот камионџија идиот, не вреди да се спомне а не па да плачеш со месеци за него.
    Такви мангупчиња има на секој чекор колку ти душа сака, јас познавам најмалку 10 такви.
    Дај стварно собери се веќе со мислите и чувствата, па не си тинејџерка. И јас се приврзувам брзо за луѓето и често ме разочарувале и тажна сум била ама ова твоево е премногу, навистина како на другарка ти кажувам. :l:

На SexiLy, sunshinebabe, WildMk и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    2.410
    Сум се нашла на твое место и верувај знам точно како се чувствуваш, но со тоа што цело време очекуваш нешто од него и се интересираш за него само си правиш полошо на себе. Пробај да си ги насочиш мислите кон нешто друго што ќе ти го исполни времето. Пробај да направиш нешто добро за себе. Знам дека ти е тешко, но со тек на време верувам дека ќе се опоравиш :hug:

На noteforself, Bezimenka90, tinka-mace и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    9.308
    Џабе ѝ кажувате, таа пак истото го прави.
    На темава 50 страници за неа се испишани и таа пак мисли дека дечкото е од злато.

Стварно веќе нема смисла на секои два дена да го пишуваш истото. Ти треба време и ЖЕЛБА да се опоравиш и тоа е тоа.
    А очигледно желба немаш и ние тука не можеме да ти помогнеме, сама треба на себе да си помогнеш.
    @Kjara15

На thelittle17, sunshinebabe, Veta и 14 други им се допаѓа ова.
  11. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.693
    Е нем ти одма па ке се мажеш со него. Глупости.

12. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.693
    Од една страна сте ми многу унапредени а друга страна конзервативни што ако збори за секс? Па и она нека зборе, божем нејќе, боље за секс отколку да се жале само и негативна енергија да праве.

13. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    @Kjara15 очигледно немаш обврски у животов па само на тој кретен мислиш. Боже сачувај!

На thelittle17, sunshinebabe, mssuniquee и 2 други им се допаѓа ова.
  14. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Да си унапреден во мозокот не значи да зборуваш за секс со кој стигнеш.
    Од кога тоа се смета за унапреден, просветли ме. :wasntme:
    Се разбира дека ако се погодат карактерно и продолжат контакт, се запознаат подобро, имаат чувства и влезат во врска, би зборувале за секс. Ама на прв дејт да е нормален тој разговор? :^) Многу филмови гледате. :nod:

На AgentGinger, GirlWithACat, sunshinebabe и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Imam premnogu obvrski , ama ja na niedna ne mozam da se posvetam. Se bataliv , znam deka vas vi zvuci pateticno ama da ne ste mi u dusa. Takov covek sum so za prekratko vreme premnogu se privrzuvam za lugeto. Iako znam deka ke kazete deka ne bil dobar ocigledno , jas a i site moi bliski so go zapoznaa rekoa deka retko tolku mlado a kulturno i vospitano dete imaat sretnato. Stvarno seuste mi e nezamisllivo i nesfatlivo so iskoci za vakov presvrt.

16. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Па шо не го побараш?
    Не се сеќавам точно како се разделивте дали со караници и шо беше причината ама кога толку патиш зошто не пробаш уште еднаш? И онака што ќе изгубиш? Гордоста и достоинството ти се во минус отидени пред самата себе со вакво “трескање од земја” и да те одбие немаш што да изгубиш, само ќе се потврди колкав кретен е.
    Ова стварно нема смисла твоево, ти очигледно не сакаш да продолжиш понатаму, а не вреди да си го уништуваш животот за маж.

На AgentGinger, sunshinebabe, S.W.A.G и 5 други им се допаѓа ова.
  17. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Јас мислам дека искрено претеруваш... сите тука покажаа максимална толеранција и сите совети што можевме да ти ги кажеме ти ги кажавме, ете и да одиш на советување кај психолог. Не сакаш да соработуваш и тоа е тоа, колку и да е грдо ова плачи ако ти се плачи, евентуално ќе престане. Друго не знам што да ти кажам. Среќа што не било година дена врска зошто после година дена да завршело сега којзнае што ќе беше. Помири се со фактот дека те оставил и продолжи, се дур некој не ти ја стави цела вистина пред лик , ти можеш да го сонуваш и идеализираш колку сакаш.

На Guns N` Roses, Martka, AgentGinger и 9 други им се допаѓа ова.
  18. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Јас мислам дека ти не си се заљубила во вистинскиот негов лик и карактер, туку во тој кој си го смислила самата во својата глава- нљјдобар и најпрекрасен на свет. И сега си го тупиш сама мозокот за тој фантастичен принц од своите соништа како што си си го замислила, а всушност од страна гледано тој е само обично користољубиво незрело идиотче.

На thelittle17, Guns N` Roses, AgentGinger и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Се ќе беше подруго барем да дадеше објаснување на сето тоа ја шо му го изнапишав. Барем да објаснеше , да се потрудеше да докаже дека му е стало давајки објаснување за сето тоа шо го направи. Да разјасневме може и немаше толку да се прептоварувам . Имаше другарка ваков сличен случај али типот и даде објаснување реферати милион и изнапиша. Али он си знае :) Карма is a bitch.

20. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Што да даде објаснување, како да се оправда кога е идиот кој не ја цени девојката која го сака?
    Нема објаснување за тоа.
    Објаснување може да ти даде ако е фин и културен дечко, да ти каже вака и вака, не оди, не сум заљубен, не сум спремен за врска и сл. Овој? Тешко. Видовме колку му сече паметот.

На Guns N` Roses, S.W.A.G, noteforself и 3 други им се допаѓа ова.