Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Фалаа :hug:

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.015
    Moze sovet vo inboks?

На AgentGinger, Najs :) и pikabu5 им се допаѓа ова.
  3. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    655
    Slobodno pisi mi

4. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    268
    Не знам колку ми е за овде прашањево, се мислев долго време дали да го поставам. Од како знам за себе не сум имала среќа во љубовта, зашто не знам, сите имаме маани , никој не е совршен, прибрана девојка сум, нормална, но еве кога и да почнам да зборам со некое машко на почеток се е супер фино, ме бараат, као заинтересирани се, штом ќе помине некое време мене ме игнорираат, не ме осудувајте за ова но, се мислам да појдам кај некоја врачарка да не ми има сличјано некој нешто направено, затоа што ова веќе не ми е баш нормално или не знам еве, ајде со еден да било така па ок, буквално секој пат кога ќе ми тргне муабет со некој, се одалечуваат од мене и тоа многу тешко ми паѓа, не знам како да си помогнам и до што е ова, ве молам само поштедете ме од навредливи коментари и онака ми е доволно тешко:)

5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.842
    Допаѓања:
    80.810
    Тоа е само некомпатибилност. Барем јас така би го објаснила. Се' што треба да биде, ќе биде, без форсирање.

На Martka и Tih-ana им се допаѓа ова.
  6. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    268
    Со еден, со два?? Со цел живот? Хм..

7. ThePharmacist

ThePharmacist Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    818
    И јас мислам дека е нешто до тоа. Некоја нафрљотина. Или на нешто си згазнала. Со комшиите како стоиш? Можно е они да ти праат нешто. Со среќа.

На bicycle и Billy Idol им се допаѓа ова.
  8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.842
    Допаѓања:
    80.810
    А колку години имаш?
    Јас подолго време немав ниту дечко додека сите околу мене веќе почнуваа со првите врски па немаше тоа никаква врска со магии. :) Нема ниту твоево.

На thelittle17, AgentGinger, sunshinebabe и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Прашај ја баба ти и тетка ти, сигурно го знаат чарето.

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AriLangdon

AriLangdon Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    1.496
    Зошто одма врачарки мешате? Зошто можеби не размислете дека едноставно не биле вистинските мажи, сфаќам дека не е еден или двајца но реално на многу други тоа му се случува, и не е дека не чиниш ти, едноставно не се погодиле. А и зависи во кои години си, знаеш какви се мажите, не си ти проблемот. Знам дека сега се осеќаш тешко но те уверувам дека нема засекогаш така да остане. Млада си сигурно, работи повеќе на самодовербата, не се криви себеси, кога ќе биде вистинскиот за тебе ќе видиш дека нема да те игнорира, ќе биде заинтересиран за тебе. Што ќе ти е маж кој те игнорира и не се труди доволно околу тебе. Без грижи биди, само дај малку време.

На MeowMeow, AgentGinger, Elf и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    5.918
    Дали ти на почетокот се однесуваш заинтересирано?

12. Karin1a

Karin1a Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    19
    Добро вечер...ќе се обидам да бидам кратка. Пред 2 години имав озбилна врска, прекинавме поради х причини, јас сеуште го сакам, но неговите последни зборови беа да го заборавам, од тогаш ниту се допишував со некој дечко, нити сакав дечко. Сакав се со поранешниот но се испонаша многу лошо со мене, не бисакала сега да зборувам за него, само ќе кажам дека многу ме повреди, воедно он беше и најубавиот до сега со кој што сум била, ама однесување ужас, како и да е, почнав да пишувам со еден дечко, ми делува фин добар, убаво се однесува, но не знам дали да му дадам шанса, просечен е, не е убав како прошлиот ама ми се свиѓа однесувањето, се плашам пак да не бидам повредена :(

13. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Не е се до убавината, само толку имам да кажам.

На thelittle17, BejbiBlu, pamelche и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478
    Зошто да не дадеш шанса? И гледај по карактер, а не убавина. Убавината е пролазна.

Дали ти е битно да бидеш со некој што ќе си среќна и да не биде според твојте "стандарди", или да е некој лепотан, и цело време да си несреќна, да не ти дава од дома да испаѓаш и да те контролира?

На thelittle17, Martka, raww и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Ќе се сложам со членката пред мене дека не е се во убавината, но сметам дека за да градиш врска со некој би требало да ти е и физички и карактерно привлечен. Ако стварно воопшто не те привлекува физички, јас мислам подобро би било да не даваш шанса затоа што понатака шансите да го повредиш се огромни.

На Martka, Осе и Karin1a им се допаѓа ова.
  16. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Ако воопшто не те привлекува физички, не знам зошто и ќе му даваш шанса.
    Колку и да звучи грубо ова, треба да ти биде барем малку симпатичен. Да, не е се во убавината ама за да засакаш некого треба и да ти е привлечен.

На Elf, sunshinebabe, Bezimenka90 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Karin1a

Karin1a Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    19
    Не е лош дечково ми се свиѓа ама не е како предходниот, знам дека не се гледа убавина ама ете, кај овој ми се свиѓа однесувањето, поранешниот лажеше дури и за јадење што јаде што не, тек па недај боже за посериозни работи, ама сега ми е некако страф да не бидам пак јас повредена, а можеби ќе ми биде криво ако не му дадам шанса.

18. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Карактерот е перманентен, убавината е варијабилна. Дај му шанса на детето, може има некој ИКС фактор. Претходниот заборави го. Не смееш да дозволиш он да ти биде репер за каков дечко да имаш. Он треба да ти биде репер од каков дечко треба да бегаш. :)

А само да знаеш колку ми е разубавен дечко ми во последно време. На почеток од врската ја бев поубава од него, сега ме надшиша. :D

На thelittle17, Abel, IRBBB и 8 други им се допаѓа ова.
  19. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Види, не мора веднаш да започнуваш врска. Дај му шанса чим не ти е лош, едноставно малку позабавувајте се, да се опуштиш и да се запознаете подобро.
    Не е вљубувањето како на филм во 1 секунда, треба време и дела, во најголем дел од случаевите.
    Кажи му дека не ти се брза и сакаш да се запознаете подобро.
    И не го споредувај со бившиот, две години поминале, доста го мислиш и жалиш.
    Замисли како би ти било овој новиов да те споредува со неговата бивша? Лошо е, немој. :)
    Не се плаши да му дадеш шанса. :)

На minne992, AriLangdon, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. AgentGinger

AgentGinger Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2020
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    1.583
    Да не се лажеме и да велиме дека изгледот не е битен.
    Изгледот е оној кој што прв те привлекува а понашањето и карактерот те задржува.
    Но разговарај, дај му шанса, има луѓе со прекрасен карактер, харизма и однесување. Во тој момент можеби важноста на изгледот ќе ти се намали, којзнае.
    Но, не е ни исправно ти цел живот да чекаш дечко што личи на Бред Пит или не знам на кого, и да испуштиш милион шанси. До таа мера немој.

На BejbiBlu, Bezimenka90, AriLangdon и 2 други им се допаѓа ова.