Секако дека треба да се отворени. Нека зборуваат отворено, но јас мислам дека тука нема некој голем проблем. Можно е некој да поминува низ тежок период (ете пример тој). Секако дека разговорот е најдобро решение во секоја ситуација. Инаку ми се има случено слично, па затоа од искуство кажувам што би можело да биде причината.
Ама нормално е да не биде се како на почетокот. Кога започнува врската, тогаш се запознавате меѓу себе, и имате теми за муабет, заљубена си во него до уши, совршен е за тебе у секој поглед. Сега ви станува монотоно во врската, вината не е само во тебе. Не можеш ти цело време да правеш да ви биде интересно, треба и тој да покаже интерес.
Те разбирам потполно. Еве како што вели @Stephen Amell зборувајте отворено, па може ќе се вратат старите моменти. Но искрено подобро е кога нема 100% од времето да комуницирате, да си оставите малку простор еден на друг и да имате за што да зборувате кога ќе се видите. Еве ние сме многу многу посреќни откако скоро ич не се допишуваме. Се слушаме неколку пати во денот и излегуваме на неколку дена зависно од обврските. Тогаш имаме многу за правење, вклучувајќи и дремење, неправејќи буквално ништо (дури и тоа е убаво кога го чувствуваш неговиот мирис).
Искрено, помислував на тоа да престанеме со допишување и се да сведеме на неколку телефонски разговори во текот на денот, а средби на 2-3 дена. И навистина ќе го пробам ова, мислам дека би функционирало. Социјалните мрежи не ги преферирав од никогаш за договарање зашто многу нешта различно можат да бидат протолкувани од двете страни. Тоа уште еднаш се докажа и сега. На пример кога разговараме по телефон и да каже нешто, а да не ми се допаѓа и да сум спремна да се лутам, сепак го препрашувам, па дискутираме за тоа. Меѓутоа на чет ова не фукнкционира така. Фала многу што случајно ми потврдивте дека идејата и не ми била така лоша.
Zdravooo Molam za sovet i mislenjee Vekje mesec i pol kontaktiram so eden decko postojano se dopisuvame, no sme se videle 5 pati. Prviot pat sedevme vo kola no ne me ni smuva 2 pat kaj nego samo se muvavme 3 pat na kafe i posle toa jas se podnaljutiv no se vidovme pak i pak samo muvanje, a 4 pat bese blisku do sex no ne se sluci, jas znaev deka nema a pretpostavuvam i toj. Problemot e toa sto mislam me bara samo za sex, vo pisuvanje ne provocira praime opsto muabeti no vika samo na vecer iako nekogas podbucnuva za kafe ali tesko toa da bide. Ko kje izl mn e vnimatelen, nz sto da mislam. Ednas imase slika so zenska i mi kaza deks mu e drugarka a dr pati me provocira so dr zenski. Imal li nekoj slicno iskustvo, na sto izgleda sevo ova? Kako da go potprasam so saka? Hellpppp ☺☺☺
Без навреди, но очигледно е што сака (за жал). Прашањето е што сакаш ти: сериозна врска или "friends with benefits"?
Прв дејт во кола? Извини но само што го прочитав ова го знаев продолжението на муабетот.. Се гледа дека си млада и најдобро е да се оддалечиш додека не си се затрескала.
Ne toj sedese dodeka jas ne viknev da si odime sakam da kazam deka najverovatno ne mu bilo dosadno i pokraj toa sto nisto ne pravevme
Мислам дека не. Зошто би имале прв дејт во кола, ако цилјате на врска?! Не би да те повредам, но добро размисли. Дечкото може само да те искористи. Самата си кажа дека одма самиот асоцира на секс. И самата викаш "ништо не се случи", а тоа ништо ти се однесува на секс. Можеби и самата го сакаш тоа?! Не знам какви сфаќања имаш, колку години имаш и колку искуство, но одговорот на твоето прашање е не, не е можно да е срамежлив.
Добро како може да ја искористи? Ќе позајми пари од неа и нема да и врати? А ако мислиш на секс ваљда и таа ќе сака да има секс за да имаат. Взаемно е тоа. Освен ако не мислиш дека ќе ја силува. Или женското "дава" а машкото зема?
Можам да те разберам потполно. Сум имала слично искуство кога уште на прв дејт седевме во кола и како првиот пат така и до крајот. Ни една слика не објави со мене, се гледавме само кога нему му одговараше, ќе го занемарам тоа што по цели денови се допишувавме, зашто тоа е најмалку важно кога се друго не функционираше. Неколку месеци бевме заедно, а на кафе отидовме само еднаш. И тогаш, уште на првиот дејт ми беше јасно се, ама ете се надевав дека нешто ќе се смени. Сега гледам дека некои нешта не се менуваат. Затоа мој совет ти е да не си даваш лажна надеж, туку ВЕДНАШ да го откачиш типот, за потоа да не зажалиш. Уште подобро што сте немале односи, барем нека не се гордее после кога ќе те сретне на улица Верувај дека подобро е да бидеш трпелива и во еден момент кога најмалку ќе се надеваш ќе го најдеш вистинскиот. А, вистинскиот ќе го познаеш по тоа што ќе те носи на дланка, твојата среќа ќе биде и негова, исто и тагата. Тој нема да се плаши да те покаже во јавност, туку напротив ќе се гордее. Ќе дојде ред за односи и со него, но задоволувањето на сексуалниот мотив нема да биде негова примарна цел, туку љубовта. Верувај ми, биди трпелива, а сега, прва задача ти е да го исчистиш ѓубрето од животот!
Типов... Сте се виделе 5 пати а тоа вклучува гледање кај него дома и во кола, ако толку сакал секс ќе сте имале досега. @Asdgf прашај го што планира. Ама со тоа спомнување други девојки, не ми изгледа некој сериозен.
Според ова што го кажа, заклучив дека не те бара за секс туку дека ти очекуваш да имате. Во ниту еден момент не кажа дека ти спомнал секс. Може грешам... Да те искористи за секс, не може. Ако проба тоа да го направи против твоја волја, тогаш тоа е силување. Вие сте во контакт еден месец и дека целта му е да те прави љубоморна со други девојки, па и не верувам. Нормално е да има женско битие околу него.