Значи ти ќе имаш секс и со други..Ќе ја известиш сопругата? Отворен брак или....отворен само од твоја страна?
Бркајтеси работа не ме цитирајте повеќе моја работа што ќе правам кога ќе бидам во брак јас гледам околу мене што се дешава сите на зборови сте јаки и не изневерување а во пракса сте хаос
Затоа што мисли дека ако он е таков и сите се такви, секој си тргнува од себе прво. Ако несакаш да те цитираат не кажувај за другите дека глумат или не знам што кажувај си за себе.
Арно те праша. И јас истото го мислам. Ако сакаш така да живееш, фер би било, да го живееш таквиот живот со личност која има исти погледи како тебе. Односно, да си најдеш партнерка која ќе сака да е во брак со тебе, ама не и' е проблем и да си правите ескурзии надвор од бракот. Многу пофер, отколку зад грб да и' правиш работи на онаа за која ќе тврдиш дека ја сакаш.
Пошто ваљда он изневерил и сеа си бара оправдување. Тип со двојни стандарди. Да е во брак, ама да му шета лево-десно. смајлиштосекрсти
Ама најјаки ми се кога се правдат со "во пракса сите вараат". Не, не изневеруваат сите, тоа ви е само оправдување за вашите глупости. Крај краева баш и си заслужуваат да бидат со таква/таков. Што правите, тоа да ви се враќа!
Прво за она шо зборавте. Секс надвор од брак само со амин од партнер. Ако не е со амин од партнер, прајте ситуација полоша од монотоноста поради која би правеле ваква екскурзија. Ако ви се жртвува емоционалната и менталната благосостојба на партнерот - само збора колку ви значи. И да, дали врска, дали брак, одма сечам ако дојди до изневерување. Дури и ако имаме деца. Пошто за дете е подобро разделени ама мирни и среќни родители, него заедно, ама животот пекол да си го прат меѓусебе. Реално, не можиме ние да знаеме дали му се мота нешто низ глава. Дали само една ситуација е каде тој беше, како шо рече, незаинтересиран? Пиши му за нешто друго види дали ќе биди поинаков, како претходно. Ако да, можиш ти да го викниш на кафе. Така ќе дознајш шо мисли.
Да, само во последниот разговор личеше како да пишува ради реда, претходно супер. Дури се замислив дека можеби јас претходно не делував многу заинтересирана (си имав резерва, затоа што сега со дете ми е стварно важно каков впечаток оставам), па затоа во последниот разговор покажав јасно интерес со мал флерт за да опипам, на кој што не го добив посакуваниот фид бек. И исто така помислив дека можеби дечкото почнал да се гледа со некоја девојка којзнае... Порано ич не сум се туфкала вака, не ми било проблем да сум директна, да речеш со годините би требало се подиректен да си ама јас обратна
Чим е инцидентно можи и да беше зафатен. Можи да се збуна. Да ми беше другарка би ти рекла да пробаш уште еднаш. Ако е пак исто јбг тоето, ама можи да не е.
Хахахах да се збуна вика и тоа што викаш, шта буде нека буде, само нека се погоди моментот, стискам заби и ајт пресмешно ми е за што барам мислење побогу, ова не ми се случило со години Фала ти многуу
И јас сум да му пишеш уште еднаш, види како ќе оди разговорот, ако случајно приметиш дека е исто како последниот пат, прашај го дали е зафатен, да не му сметаш, ако се е во ред покани го на кафе
zdravo jas sum masko tuka edno nesto me maci vo vrskata devojkata moja ne saka da i podaruvam podaroci
Зошто те мачи тоа? Има девојки за кои најголем подарок е посветено внимание, покажана љубов преку дела, зборови кажани од срце, поддршка и разбирање, искреност. Она што не е материјално повеќе значи.
Не лежи се во материјалните нешта, нека не те мачи воопшто. Посвети и љубов и внимание, тоа за некого е доволно.
На девојката најголем подарок што можеш да и го дадеш е вниманието, и тоа да и покажеш колку ја сакаш и почитуваш искрено..Тоа е доволно за една девојка да се чуствува среќна.
Абе и јас стојам за тоа дека посветеното внимание и љубов е најдобриот подарок, ама понекогаш и нешто материјално, макар ситница претставува убав гест. Порано и јас воопшто не сакав подароци (не знам зашто) ама сега сакам да подарувам и да ми биде нешто подарено, барем на некои поводи колку да се одбележат.
Какви подароци? Ако се многу скапи можеби за тоа не сака, можеби си мисли дека сакаш да ја "купиш" со подароци, не му е пријатно на секој да прифати подарок. Се зависи од начинот на кој го правиш тоа. Јас мислам дека нема ништо лошо во тоа да се подарат мали симболични подароци.
Здраво. Се гледаме веќе 1 година и повеќе за секс, јас имам чувства за него, дали може да бидне врска после толку време? А пишуваме 24/7 нонстоп, реттко ако се скараме нешто не пишуваме неколку дена. Наутро сам пишува прв, и слично. Има надеж за врска после толку време ?