Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Dentina

Dentina Форумски идол

Значи ти ќе имаш секс и со други..Ќе ја известиш сопругата? Отворен брак или....отворен само од твоја страна?

bicycle, cresa-jagoda and WildMk like this.
  2. Titanium 2

Titanium 2 Активен член

Бркајтеси работа не ме цитирајте повеќе моја работа што ќе правам кога ќе бидам во брак јас гледам околу мене што се дешава сите на зборови сте јаки и не изневерување а во пракса сте хаос

3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Затоа што мисли дека ако он е таков и сите се такви, секој си тргнува од себе прво.

Ако несакаш да те цитираат не кажувај за другите дека глумат или не знам што кажувај си за себе.

4. WildMk

WildMk Форумски идол

Арно те праша.
    И јас истото го мислам.
    Ако сакаш така да живееш, фер би било, да го живееш таквиот живот со личност која има исти погледи како тебе. Односно, да си најдеш партнерка која ќе сака да е во брак со тебе, ама не и' е проблем и да си правите ескурзии надвор од бракот.

Многу пофер, отколку зад грб да и' правиш работи на онаа за која ќе тврдиш дека ја сакаш.

5. eliesaab

eliesaab Популарен член

Пошто ваљда он изневерил и сеа си бара оправдување. Тип со двојни стандарди. Да е во брак, ама да му шета лево-десно.

смајлиштосекрсти

6. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Ама најјаки ми се кога се правдат со "во пракса сите вараат".
    Не, не изневеруваат сите, тоа ви е само оправдување за вашите глупости.
    Крај краева баш и си заслужуваат да бидат со таква/таков.
    Што правите, тоа да ви се враќа!

buba4e89, Annath, Konfetka and 12 others like this.
  7. eliesaab

eliesaab Популарен член

@senza.parole арно пиша, доволно е тоа да го кажат и бегање колку што те држат нозете. :whew:

senza.parole and Guns N` Roses like this.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Прво за она шо зборавте. Секс надвор од брак само со амин од партнер. Ако не е со амин од партнер, прајте ситуација полоша од монотоноста поради која би правеле ваква екскурзија. Ако ви се жртвува емоционалната и менталната благосостојба на партнерот - само збора колку ви значи.

И да, дали врска, дали брак, одма сечам ако дојди до изневерување. Дури и ако имаме деца. Пошто за дете е подобро разделени ама мирни и среќни родители, него заедно, ама животот пекол да си го прат меѓусебе.

Реално, не можиме ние да знаеме дали му се мота нешто низ глава. :D Дали само една ситуација е каде тој беше, како шо рече, незаинтересиран? Пиши му за нешто друго види дали ќе биди поинаков, како претходно. Ако да, можиш ти да го викниш на кафе. Така ќе дознајш шо мисли. :D

Annath, nevermet18, Dentina and 5 others like this.
  10. BejbiBlu

BejbiBlu Активен член

Да, само во последниот разговор личеше како да пишува ради реда, претходно супер. Дури се замислив дека можеби јас претходно не делував многу заинтересирана (си имав резерва, затоа што сега со дете ми е стварно важно каков впечаток оставам), па затоа во последниот разговор покажав јасно интерес со мал флерт за да опипам, на кој што не го добив посакуваниот фид бек. И исто така помислив дека можеби дечкото почнал да се гледа со некоја девојка којзнае... Порано ич не сум се туфкала вака, не ми било проблем да сум директна, да речеш со годините би требало се подиректен да си ама јас обратна :D

11. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Чим е инцидентно можи и да беше зафатен. Можи да се збуна. Да ми беше другарка би ти рекла да пробаш уште еднаш. Ако е пак исто јбг тоето, ама можи да не е. :D

oblace1 likes this.
  12. BejbiBlu

BejbiBlu Активен член

Хахахах да се збуна вика :D и тоа што викаш, шта буде нека буде, само нека се погоди моментот, стискам заби и ајт:D пресмешно ми е за што барам мислење побогу, ова не ми се случило со години :rofl:

Фала ти многуу:inlove:

theowndemon likes this.
  13. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

И јас сум да му пишеш уште еднаш, види како ќе оди разговорот, ако случајно приметиш дека е исто како последниот пат, прашај го дали е зафатен, да не му сметаш, ако се е во ред покани го на кафе :)

BejbiBlu likes this.
  14. xman97

xman97 Истакнат член

zdravo jas sum masko tuka edno nesto me maci vo vrskata devojkata moja ne saka da i podaruvam podaroci

Crna Dama likes this.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Зошто те мачи тоа?
    Има девојки за кои најголем подарок е посветено внимание, покажана љубов преку дела, зборови кажани од срце, поддршка и разбирање, искреност. Она што не е материјално повеќе значи.

Ajronmen, Reina.Gitana, raww and 4 others like this.
  16. AgentGinger

AgentGinger Истакнат член

Не лежи се во материјалните нешта,
    нека не те мачи воопшто. Посвети и љубов и внимание, тоа за некого е доволно.

Осе, Ajronmen and ЕденЧлен like this.
  17. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

На девојката најголем подарок што можеш да и го дадеш е вниманието, и тоа да и покажеш колку ја сакаш и почитуваш искрено..Тоа е доволно за една девојка да се чуствува среќна.

Ajronmen, cresa-jagoda and xman97 like this.
  18. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Абе и јас стојам за тоа дека посветеното внимание и љубов е најдобриот подарок, ама понекогаш и нешто материјално, макар ситница претставува убав гест. Порано и јас воопшто не сакав подароци (не знам зашто) ама сега сакам да подарувам и да ми биде нешто подарено, барем на некои поводи колку да се одбележат.

marija305, Martka, Crna Dama and 3 others like this.
  19. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Какви подароци? Ако се многу скапи можеби за тоа не сака, можеби си мисли дека сакаш да ја "купиш" со подароци, не му е пријатно на секој да прифати подарок. Се зависи од начинот на кој го правиш тоа. Јас мислам дека нема ништо лошо во тоа да се подарат мали симболични подароци.

20. slifka_p

slifka_p Активен член

Здраво. Се гледаме веќе 1 година и повеќе за секс, јас имам чувства за него, дали може да бидне врска после толку време? А пишуваме 24/7 нонстоп, реттко ако се скараме нешто не пишуваме неколку дена. Наутро сам пишува прв, и слично.
    Има надеж за врска после толку време ?