Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.247
    Допаѓања:
    176.228
    Ок лајкање рандом женски - нема чувства, естетски е поќе.
    Отворање профил на бивш - некогаш имало чувства, ризик од имање пак.

Јас па се чудам како ова не ви е толку јасно. :devil:

Скоро на секој би му сметало. Иако ако е нешто шо би расчистила од старт со дечко - мех. Лично кога влегвам во нова врска кажвам дека сум радознала и ако некој нешто ми прати ќе отворам и ќе побарам уште. Бивши дечковци, другарки, симпатии. Се ме интересира. И ко ќе влези некој во врска со мене го знај то. Бившиот немаше проблем дека другиот бивш ми е во друштво, а бившиот пред то го баравме заедно на табло да види дал бил убав за "дали имам вкус".

Ако не расчистев од старт, било која од овие ситуации ќе му дојдеше како шок и ќе развиеше љубомора. И то е нормално. Реакцијата на дечко ти не е опсесивна, радо би рекла твојата љубомора е таква. Неговата е типична. Зошто од нигде никаде, поќе од еднаш, гледа информации кај тебе за бившиот и одма поврзва дека тој не ти е доволно, дека планираш да му се вратиш, дека го сакаш. Overthinking is a bitch. Ќе се согласам дека ладен однос не е решение, разговор е. Дури и дирек раскин е појасно од ладен однос.

Тебе би ти препорачала да одиш и да збораш со дечко ти. Со новите информации кои ги имаш. Кажи му зошто и како се случи и најдете компромис. Компромис кој најверојатно ќе биди да не проверваш бившите, а ако ти пратат другарките да му јавиш да знај. Или ептен ако те интересира, да проверите заедно.

На winnie7, Stephen Amell, bicycle и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.054
    Нигде не оправдав, само сметам дека му се придава преголема важност за ова. Не е битно дали некоја му вратила или не. Ако девојката е сигурна дека дечко и во прва прилика би си ја пробал среќата настрана, тогаш што мајка бара во врска со него? Значи она знае дека кога тогаш ќе ја изневери?!?!?! И обратно...
    Башка ако е дечкото/девојката има такви аспирации, него нема да го спречат социјални мрежи, така? Може и на улица да види некоја и да му прелета мислата дека би си ја пробал среќата со неа на страна... и сеа, шо прајме? Пак ќе кажам, не бранам или оправдувам.
    Ако не се чувствува некој пријатно поради постапките на партнерот, не му треба совет од интернет, или ќе иде ќе каже дека и/му смета или ќе си иде...

Е браво бе, ок ти беше коментарот и се што прочитав ти пропадна у вода коа дојдов до реченициве. Извини, ама си бараш оправдување за твоите постапки. Не ти е логично лајк на рандом лик, ама да мањачиш бивши е логично. Ама битно не им ставаш лајк нели... пошо лајкот е универзален показател дека некој некого сака да легне, така? Па затоа е неопростлив...
    Еве мене искрено повеќе би ми сметало девојка да мањачи бивши (зашо се интересира бе за нив?), отколку да става лајкови на 20 рандом ликови со стомачни, кои очигледно ја привлекуваат само визуелно!!

Епа супер, браво за тебе, пошо очигледно знаеш што сакаш, а моментално тоа го немаш. Пишав у друга тема, неможеш да натераш некого да се промени. Ако ти смета тоа што лајка женски кажи му го и ако не се смени иди си. Пошо очигледно многу ти смета. Никој не ти вели дека мораш да трпиш.
    Зашто уопште ти треба мислење од рандом луѓе на форум за ваква работа? Нема потреба да бараш оправдување за твоите постапки. Не трпи ако нешто страшно ти смета

Ме насмеа сабајлечки :D фала ти

Последна измена: 30 март 2021
    На Maya the bee, Annath, kim.k и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.429
    Pa i ona go videla estetski profil na bivsiot.. isto i jas znam da otvoram kaj nekoj bivs a veza nema deka jas mislam pak da bidam so nego.. taka da zeni malce poke samodoverba, ne ste od na ulica najdeni da si igra koj kako stigni. Imam ziv primer na par koi bea vo vrska dve tri godini pa raskinaa poradi toa sto toj fizicki ja maltretirase, znaete ona maco men vo site gradovi ima po nekoj takov, raskinaa, pa posle nekolku godini se smirija, ona zaljubena do usi, toj nemozese da najdi mozebi nekoja sto nema da mu e poslusnik i na kraj se zedoa sega brzo. Toj go gledam luge na se zivo bukvalno lajka od zenski rod, a ona kutrata so maloto prste da mrdni loso ke si pomini.. i toa e bas ubava i ramnopravna zdrava vrska.. :drunk:

На honey.11 и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  4. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.429
    @Ajronmen Mene me interesira tebe sto bi ti smetalo vo vrskata so edna devojka?

5. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    146

6. wonder woman5

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    146
    Инаку во една прилика поблизок другар што исто така со девојка во врска која кажуваше дека ја сака а го приметив вака негови лајкови на многу девојки и го прашувам зошто така правиш кога нели ти е ок врската се. Ми одговори дека така е раат.Е како де раат е така ми вика раат си е кога ти е ок а ок ти е кога ти се дешава нешто, и така го добив одговорот дека во глобала машките тоа го прават као еве да им се дешава нешто ама не се сите исти нели...

На Lifelive му/ѝ се допаѓа ова.
  7. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    29.121
    Кога вејќе сте во сериозна врска што мајка барате да ги пребарувате профилите на бившите и да прибирате информации за нив?

На Maya the bee, Oscar Lady, winnie7 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    15.829
    И он мене ме знае дека сум радознала и сам кажува ама еве вака моментално кога виде се налути и уште е лут. Инаку како што спомна ти и занекои "друштва", другарки, познаници, знае дека знам се гледам:D

А инаку за ова првиот дел и тоа не оправдувам, естетски ги гледаш да да да, па ако е таков некој да пушти, да му пуштат водичка, па едно па друго. Се знае ккао е онлајн, се зависи од човекот:D

9. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    15.829
    Па јас не пребарувам, само гледам:D не се распрашувам... Едноставно онака да видам "до каде е" во животот:D

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2019
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    771
    Оти така сакам. Оти то ми е интересно. Забрането ми е чим сум во сериозна врска? Му правам нешто лошо со тоа, го изневерувам?
    Сега не сум во врска јас ама ако се лути за тоа јас само можам да превртам очи и да му кажам да не ме замара со глупости..

На christinnn и Annora им се допаѓа ова.
  11. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.054
    Истово ова би ми било диал брејкер и во врска.
    Особено ако треба да се контролираме постојано... значи неаме доверба... значи џабе е све... значи неаме врска.
    Не зборам за здрава љубомора тука, има разлика здрава и болна љубомора
    Тебе што би ти сметало?

Последна измена: 30 март 2021
    На Maya the bee, honey.11 и IRBBB им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.247
    Допаѓања:
    176.228
    Ако ти смета тебе ова, прифати и него дека друго му смета т.е. профили од бивши.

Разликата која укажва на можност на присуство на чувства прај голема разлика. То е главната диференцијација шо ја прам со претходниот проблем и твојот.

Тебе ти смета дека има другарки, а очекуваш да е океј со то дека пребарваш профили на бивши. Let this sink in.

Ако знај за радозналост, тогаш треба да изнајдите решение шо ќе одг за двата. Не гледање на профили, гледање заедно, лимитирање на време на гледање. Нешто шо ќе одговара на двата. Ако не можите да најдите заедничко решение, натаму врската ќе е мачење за еден, ако не и двајцата.

На IRBBB и Ajronmen им се допаѓа ова.
  13. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    29.121
    Немој да ме сватиш погрешно,ама сама сакаш да му дадеш некоја причина тој да се сомнева во тебе и да мисли дека имаш сеуште некој чувства за него..
    Зошто да си правите проблеми?

На Oscar Lady, cresa-jagoda, S.W.A.G и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. wonder woman5

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    146
    Да точно е тоа што го кажуваш и ми е јасно и мене поставув прашање, во случај да се преиспитам ете уште еднаш дека можеби постојат машки што така си го билдаат егото демек еве ми се дашава нешто само поради тоа а ианку го знам патот како ќе тече постапката ама ај уште еднаш сакав да слушеш секогаш нели некој кога од страна кога гледа е пореален. Фала.

15. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    29.121
    Епа супер тогаш преврти очи и не се замарај(facepalm)
    Само немојте после да мрчите тука дека и тој ги пребарувал бившите о да се лутите.

На cresa-jagoda и Ajronmen им се допаѓа ова.
  16. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.429
    Aha znaci sakas da si vo vrska ama isto kako da ne si.. :)

17. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.054
    Значи контрол-фрик понашање и недоверба е нормално за една врска?
    Ако имаш доверба у другиот значи вие не сте во врска?

Чекај ова морам да седнам да го размислам, ново ми е :rofl:

На Maya the bee, simoncelicius, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  18. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    Не зборувам за опсесивно следење на бившите. Друго е еднаш на 100 години да му отвориш профил на некој бивши чисто од љубопитност. Тоа е човечки. А лајкови на маж ми да ми излегуваат се само кај убави жени, и тоа едни те исти, што не ги ни познава, а не се ни селебрити или по ваше инфлуенсерки со 10 000 и повеќе следачи, ми е некако манијачки. Затоа како што си пишал и ти треба да разговара со дечкото и да го слушне неговиот став. Ако тоа и смета и ја оптеретува, тогаш треба да си одлучи девојчето дали нејзе и е поубаво без него. Јас не велам дека за нешто такво би прекинала врска, ама би разговарала секако со партнерот, искрено и потоа би видела што понатака.
    Лајкови не ставам кај бившиот зошто не сакам да пуштам водичка. Еве нека крене рака тој што никогаш не отворил профил на некој бивши? Ама искрено...И муабетот за другарките шо и праќале за него слики, демек таа опседната со бившиот. Многу убаво пиша @Hellobeautiful , од збор до збор се согласувам. Сите го прават тоа, без исклучок и сите знаат како тие лично се чувствуваат и што значи тоа за нив. Се согласувам дека од другата страна не е пријатно и буди сомнеж и затоа треба да се одбегнуваат вакви ситуации коишто би направиле партнерот да се чувствува несигурен и да му се буди сомнеж.
    И сите со друштво некогаш знаеме да ги спомнеме бившите, па тоа е нормално. Претходно те слушале другарките за него со месеци, години, па ако се сретнале, виделе нешто интересно, не знам, има нова женска, се женал, дете му се родило, секако дека ќе ми кажат. Ќе се насмееме и толку е. Сосема бенигно.
    Работата е што тие треба да внимаваат да не и праќаат слики, зошто ете може да дојде до вакви ситуации. Да не ми се извади муабетот од контекст, тоа не значи нон стоп дека тие и праќаат негови слики, тоа веќе значи нешто.
    Иначе мои постапки не оправдувам со муабетов, ама воопшто. Не мислам дека има што да се оправдам пред себеси ако сум отворила профил на некој бивши чисто од досада или љубопитност. Друго е ако тоа го правам зошто уште имам чувства за него и ако тоа ми повлекува некои емоции...

На FridaodaMk, Anie93 и Ajronmen им се допаѓа ова.
  19. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2019
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    771
    Зависи. Ако е на почеток на врска веројатно и нема ни да знам а и не треба ако не знаеме ни нашата врска во кој правец оди. Ако е во долга сериозна врска веројатно доволно го познавам за да знам каков карактер е дали ете како мене онака го интересира да види или има други намери и има некои чувства.
    Како и да е, не би обрнала баш внимание на такво нешто се дур не дознаам дека пишуват или уште полошо се виделе...

20. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.963
    Он е во странство, девојките што им лајкнува кај се? У Македонија? Мада небитно кај се.

Гледаш колку заклучоци сама си извади? Пуштал вода, па кај му упалело таму, па го интересирале други? За лајкови на инста?
    Што бараш со некој во долгогодишна врска ако мислиш дека е таков?

На Maya the bee, Annath, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.