Маж кој е верен и знае шо има покрај него нема шо да го спречуваш. А ако стигни до таму за да го спречуваш, никогаш нема ни да го спречиш ако тој наумил. Едит: рековме 100пати сите мажи и жени не се исти. И ако има проблем во недоверба и слично се разговара за тоа, комуникацијата е клучна, без комуникација џабе уште 200стр на фемина да испишиме.
Каква врска има со тоа самодоверба. Ниту пак сакам да прашувам за такви работи ниту некој да ми се правда него само сакам да кажам дека наведуваат на тоа. Бидејќи јас знам во инбокс и а повеќето девојќи што се случува со машките. Од такво искусво а осебно и животно што се сум видела...
Во право си неможеш да го спречиш секако. Ни па би сакала ако веќе сака нека оди кај тргнал. Ама за дека доверба во некој да имаш целосно тешко тоа.
Конкретно во твојот случај, ти немаш доверба во партнерот и очигледно си имаш причини зошто е тоа така, но тоа не значи дека секој не треба да има верба во партнерот, секој си знае каква личност има покрај себе.
има врска со самодоверба, како нема. ако имаш доверба во партнерот дека лајкот е лајк и само толку, треба да имаш самодоверба за да не се појави љубомора. и, да ова ти што го велиш е токсично одесување. ако сака партнерот да те изневери, ќе најде начин,без оглед на тоа што ти ќе му велиш дека ти смета да лајкнува.
Јас недоверба имам поради Х мажи во ибокс како се понашале ради искуството што знам што се случува само ради тоа. Точно е тоа дека неможеш да спречиш некој.Но нели сите сакаме да ја знаеме вистината дали и така или не не копка...А не дека можеш да спречиш но долколку има такво нешто да си знаеш како да си постапиш.
Па на светот постојат секакви луѓе, тоа не значи дека и твојот партнер е таков. Ова е навреда искрено. Мене партнерот да ми рече сите мои бивши беа вакви, правеа вака, од искуство значи и ти си таква, ќе го сметам за навреда и дека недоволно ме познава.
па има прво така пробувале да ти свртат внимание као демек она еве сум постојам па после следува друго бар јас такво искуство имам.
Жалам што не си успеала да доживееш различно искуство, но ова твоево не го прави факт, туку теорија врз база на сопствена перцепција. Но, факт е дека грешиш. Се надевам ќе наидеш на некој, кој ќе ти го смени мислењето. Верност постои и не, не се сите исти. На крајот од денот, маж што ќе те почитува и вистински сака, нема да дозволи да се чувствуваш загрозено, напротив, она што си го доживеала не е ништо што се опишува како љубов.
А бе не велам дека нема а моите бивши не биле такви инаку. Но ретки се многу ретки тие кои се искрени.
Вака да ти кажам ако нешто за некого не е ок не е токсично однесување него став принцип ако тебе не ти сметка ок си имаш раво на твое мислење и делување тоа е различни сме...
Dobar izgovor e toa stav e, ne e toksichno odnesuvanje. Ako mene nekoj mi veli(bez razlika dali e drugar, drugarka, partner i sl): zoshto lajknuvash na ovoj, koj e ovoj na koj si lajknala, koj e ovoj shto ti lajknal, koj e ovoj shto ti pishal(iako nikogash ne vrakjam na poraki), nema da go trpam ni 2 sekundi.
Зар еден лајк од непозната личност кон тебе би ти го свртел вниманието? Ја немам појма, ама буквално немам појма кој ми лајкнал а кој не ми лајкнал слика. Мене сево ова ми личи на тинејџерски, младо адолесцентски проблеми, заврзлами, начини на пуштање и такви ми ти работи. Приватна работа е, ама искрено мислам дека тие што не мислат дека ова е токсично понашање имаат помалку од 25 години. Така ми изгледа мене, да не грешам душа не тврдам. Неќам да навредам никој, ама тоа ми е заклучокот...
Погрешно си сфатила јас не никој не ми викам ниту имам намера некој со тоа да го тупам него само интуција се вклучува си сомничав ако си забележал нешто.Таман работа за тоа да зборувам и прашувам.
Eve primer: ni znam sho lajknuva dechko mi, ni gledam, ni pratam, nishto, i nikogash ne sum se posomnevala vo neshto. NIKOGASH AMA BASH NIKOGASH ne sum mu go proveruvala tel ili fb.
И јас исто 3 години ниту ми текнало нешто такво на ум со тоа да се замарам.И оп нешто внатре ми дојде некое чуство вака да разгледам што следи што прави и некако ми даде друга слика за себе можеби и грешам не викам не може си се занимава така незнам. Никогаш ама никогаш не сум ни помислила да се напнувам со тоа ама ете чудно ми падна.